Marko Vidojković

Cool...pocinjes cak i da mi se svidjas, jer me podsecas na jednu plavusu sa kojom sam morala mesecima da sedim u klupi ... Zato ti preporucujem da procitas neki pravi roman ... Za pocetak to mogu biti bajke , recimo Hansa Kristijana Andersena a za kasnije cemo videti...Ko zna mozda je ovo pocetak jednog divnog neprijateljstva sa mnogo medjusobnih simpatija :smile:

Ccccccccccc,sta reci za nekog ko je jos uvek na nivou bajki,a jos je i neprijateljski nastrojen da ne spominjem cinjenicu da je tema promasena zbog necije ideje da treba da "pametuje" na nacin, na koji neko to ovde radi.No,dobro ima nas raznih u svakom slucaju ovo moze biti zabavno, zar ne???
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Pisacu i jos ako treba! U svakoj srvari pa i u ovoj treba biti objektivan ali vidim da neki ovde imaju problem sa tim, ali je to sigurno posledica njihovog neznanja o nekim opstim stvarima o oblasi koju komentarisu.Oseca se ovde bes, sto je naravno posledica subjektivizma! Procitala sam Ples sitnih demona, isto satnje kao sa Kandzama, mala svetla tacka na samom kraju sto izgleda da se lik malo opametio.Mislim da je najbolje da svi pocnemo da se zgutavamo i stavljamo zihernadle u usi da bi smo pokazali koliko smo "posebni" i na taj nacin, izbezumljen, menjamo sebi buducnost. Jos je bolje uz sve to i unesreciti nekoga.

Ja moram po ko zna koji put da ponovim, posto je ocigledno da pojedine osobe ovde zaista ne znaju da citaju...OVO MESTO POSTOJI ISKLJUCIVO ZATO DA BI SVI MOGLI DA KAZU SVOJE MISLJENJE O DELIMA MARKA VIDOJKOVICA!!!!!! Draga JESSA ja sam bajke Hansa Kristijana Andersena citala jos u osnovnoj skoli, inace se slazem sa asasello da su njegove bajke ozbiljne ali JESSA, kao i vecina ljudi koji Marka Vidojkovica smatraju "ozbiljnim piscem", ne misli tako (zasto me to ne cudi?). U svakom slucaju meni je sve ovo urnebesno...pogotovo pojedine osobe koje sve primaju k srcu...kao da im zivot zavisi od Markove (ne)knjizevnosti...!?
P.S. Potpuno se slazem sa osobom koja se potpisuje kao "okata" ali se ne slazem da u Markovim knjigama ima svetlih tacaka vec samo prikladnih nastavaka za indenticne romane koji su nista drugo do Markov zivot preprican do u detalje uz povremene lazi koje su dovoljno skandalozne da se same od sebe prodaju. Nas na fakultetu uce da pisci stvaraju nove svetove i opisuju i otkrivaju cudesne ljudske sudbine...Marko nije sposoban da izmisli ni jednu licnost, a o opisima i da ne govorimo...

I jos nesto ... Marko moze da tripuje ljude koji nemaju pojma o panku da je on neki panker ili avangarda.Za ljude koji slusaju punk godinama, kojima nije potrebna zihernadla u uhu i neke (kvazi)titule pankera (a tu ubrajam sebe) Marko nije ni p od pankera, jer da jeste ne bi hteo da se obogati (prvo pravilo punk logike).A on se bogati i to na najruzniji nacin,unistavajuci ono sto je lepo, umetnost, jedino sto nam je preostalo u ovim teskim vremenima. Nazalost nije on jedini, ima ih mnogo, previse i sto je najgore od svega imaju svoje sledbenike! Znate ko je bio jedan od prvih pankera u istoriji svetske knjizevnosti? Tolstoj...bio je jedan od osnivaca (verovatno najistaknutiji) religioznog anarhizma!
Toliko o panku i Marku Vidojkovicu!

blacknymph,opet zaboravljas nisam Ja ovde tema.A sto se tice toga sta se uci na fakultetu,TALENAT je nesto sa cim se radjas nemoze se nauciti,po meni je Marko talentovan i ako ti mislis suprotno,ni to nije problem,postujem tvoje misljenje,ali nemoj da kritikujes ljude koji ne misle kao i ti. 8) 8) 8) Pozzzz

JESSA:
blacknymph,_opet zaboravljas nisam Ja ovde tema._A sto se tice toga sta se uci na fakultetu,_TALENAT je nesto sa cim se radjas, ne_moze se nauciti,_po meni je Marko talentovan i ako ti mislis suprotno,_ni to nije problem,_postujem tvoje misljenje,_ali nemoj da kritikujes ljude koji ne misle kao i ti. 8) 8) 8) Pozzzz
nemože, nemože, ne moj ne moj :D
MV&co rules 8-)

MadonnaGirl:
Mozda si u pravu,ali ne mozes da kazes da unistava ono sto je lepo.On samo prikazuje situaciju onakvom kakvom jeste...

On samo prikazuje svoje vidjenje stvarnosti,koje ne mora biti ispravno...Meni svakako ne odgovara.
Ne kazem da je covek lep,nije ni ruzan.Ali,kao,prosecan frajer koji je povalio pola Beograda.Ma sta Bg-a,Srbije.Bacaju mu se nevine,udate,sjebane...ma sve.Nisam citala sva dela ali sam pocela od Crvenkapa.I nemam neku zelju da nastavim.Ne kazem da nije pomalo ironican(bar moje misljenje) i mozda cak ponekad u pravu ali meni se sve to jednostavno ne svidja.A najvise ga i citaju srednjosloci.Pardon,srednjoskolke :lol: :roll:
A i populacija koja je zatupljena u njegovim romanima.Nije decko glup.Zna ko je masa u Srbiji...

blacknymph:
I jos nesto ... Marko moze da tripuje ljude koji nemaju pojma o panku da je on neki panker ili avangarda.Za ljude koji slusaju punk godinama, kojima nije potrebna zihernadla u uhu i neke (kvazi)titule pankera (a tu ubrajam sebe) Marko nije ni p od pankera, jer da jeste ne bi hteo da se obogati (prvo pravilo punk logike).A on se bogati i to na najruzniji nacin,unistavajuci ono sto je lepo, umetnost, jedino sto nam je preostalo u ovim teskim vremenima. Nazalost nije on jedini, ima ih mnogo, previse i sto je najgore od svega imaju svoje sledbenike! Znate ko je bio jedan od prvih pankera u istoriji svetske knjizevnosti? Tolstoj...bio je jedan od osnivaca (verovatno najistaknutiji) religioznog anarhizma!
Toliko o panku i Marku Vidojkovicu!

U panku postoji samo jedno pravilo,a to je da ''nema pravila''!!!

meda_bica:
On samo prikazuje svoje vidjenje stvarnosti,koje ne mora biti ispravno...Meni svakako ne odgovara.
Ne kazem da je covek lep,nije ni ruzan.Ali,kao,prosecan frajer koji je povalio pola Beograda.Ma sta Bg-a,Srbije.Bacaju mu se nevine,udate,sjebane...ma sve.Nisam citala sva dela ali sam pocela od Crvenkapa.I nemam neku zelju da nastavim.Ne kazem da nije pomalo ironican(bar moje misljenje) i mozda cak ponekad u pravu ali meni se sve to jednostavno ne svidja.A najvise ga i citaju srednjosloci.Pardon,srednjoskolke :lol: :roll:
A i populacija koja je zatupljena u njegovim romanima.Nije decko glup.Zna ko je masa u Srbiji...
Potpuno se slazem, ima neverovatan osecaj za biznis...nimalo glup! :grin:

Elisa-Day:
Pa nemojte ga čitati ako vam se ne sviđa. A i to da li je lep ili ružan... Sve zavisi od harizme. Pa šta i da je povalio pola Beograda? Ako je to ono što ste prvo primetili u njegovim romanima, onda dođavola.
Nazalost to jeste ono prvo i jedino sto se primecuje u njegovim romanima...Eto odgovora zasto su mu udarni kupci popaljene pubertetlijke i zene u klimaksu...i naravno moja najdraza JESSA :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Tip je beskrupulozan. Neko vreme je radio kao glodur onog ***** casopisa. Ni njemu nije jasno sta zeli da bude : Bukovski, Flint ili nesto izmedju (samo sto ni za sta od tog nema talenta), a osim toga, sramno je i gnusno da spadne na te grane da se u isti kos trpa s onim pseudoknjizevnim homo dukljanikusima. Ko nije znao, neka procita njegov "doprinos" u "urbanoj" pseudo-knjizevnoj kompilaciji "crnogorskih nezavisnih knjizevnika" pod imenom "Podgoricke noci". Smece, smece, smece (dopisati jos koliko god hocete puta po potrebi)... A to njegovo busanje i pozivanje na punk i "gnev" koji besomucno cedi iz toga je drskost per exellance.

Misljenje iskusnog kriticara...ha ha ha...Kriticar koji je zavrsio isti fax kao i Marko (tj. nije ga zavrsio), kriticar koji je Markov ortak...A vi zaista mislite da u Srbiji danas postoje iskusni i skolivani kriticari? Da postoje nasu knjizevnost danas ne bi cinili Marko Vidojkovic, Anabela Basalo & co.

hahahahaha ne verujem koliko se vi ljudi gubite i uzdizete u ne besa najgoreg sljama grada Beograda i sire samo time sto se prepucavate oko njegovih romana...kao da u vezi njih ima sta da se kaze...vi pametni(to ste vi koji ne cenite njegovo"pisanje) zaista dzaba trosite reci a vi koji ga branite...ma vama je svejedno...

Back