Marko Vidojković

Cini mi se da je bas u knjizi Sve crvenkape su iste pise nesto sto bi se moglo reci, tako mi se cini, i o Vidojkovicevim knjigama. Glavni lik Crvenkapa a istovremeno i narator jeste pisac koji je upravo postigao veliki uspeh, ima oko 30 godina, mnoooogo sve to lici na zivot samog autora, ali, ofkors, nemam pojma koliko je to autobiografija; vazno je da u knjigama glavnog lika - pisca ima puno seksa, droge i tako dalje, tako da i to lici na Vidojkoviceve knjige. I receno je da je taj lik-pisac prodao toliko knjiga zahvaljujuci opisima seksa a to vrlo vole citateljke. Imam utisak da i Vidojkovica citaju pre svega devojke, a one vole da citaju o seksu kojeg ima u izobilju u Vidojkovicevim knjigama ;)

I sad mi je pala na pamet jos jedna stvar :D Poznato je da se zena/devojka zavodi recima. Momak mora umeti da prica ako hoce da smuva devojku. Vidojkovic valjda nema problema s pricanjem (mislim na knjige) pa mozda zato devojke toliko vole njegove knjige :D

citirala sam asasella, mada se ovo odnosi na vecinu vas koji ovde poklapate coveka.
ako u njegovim knjigama vidite samo gomilu opisa sexa, onda debelo mashite poentu price...
a ako od psovki ne vidite nacin izrazavanja koji je za svaku pohvalu, onda stvarno niste kompetentni za davanje bilo kakvih komentara...
ne branim ga jer je popularan i jer se palim na te stvari koje mnogi od vas nabrajaju kao negativne, nego zato sto smatram da vredi kao knjizevnik...
i mislim da ce njegova dela trajati jer obradjuje aktuelne teme na prilicno indirektan nacin, tako da ce ga ljudi koji razumeju uvek citati, a budale kojima to ne dopire do mozga uvek ovako blatiti...
uostalom, za dobrim konjem se dize velika prasina, pa malo razmislite...

p.s. "Glavni lik Crvenkapa a istovremeno i narator jeste pisac..." WTF? si ti uopste procitao knjigu, covece...?

neko voli Sekspira neko voli M.V....vrlo jednostavno....i svaka dalja prica o njemu ce ga podici u visine....gde on trenutno svakako i jeste..i mislim da ce i ostati zauvek..jer "steta" je ucinjena...:--)

pa ja volim i sekspira... :)

Naravno!!!
Nikada ne treba biti ogranicen u knjizevnosti.Kao ni u ostalim stvarima.
Ne mora da znaci da ako volim da nosim Starke to iskljucuje Najke. Ali mnogo je ogranicenih,nemastovitih ljudi...nazalost.
Jedan dan mi prija ''Nirvana'',drugi dan hocu tisinu,a neki peti ce mi dobro leci neki trens ili tehno.Zavisi od perioda i trenutnih osecanja.
:cool:Ja volim i Vidojkovica i Sekspira i Nusica i Dostojevskog i Hesea i Bukovskog i Kapora i i i iiiiiiiiiiiiiiiiii...Nekog manje,nekog vise,ali to ne znaci da jedan iskljucuje drugog.

Meni je on onako-"nit' smrdi nit' mirise"
S jedne strane je previse vulgaran,a opet kad pogledam,opisuje realnost. Milion puta mi je doslo da sklopim knjigu jer mi se zgadilo od takvih reci,ali nesto me tera da svaku njegovu knjigu koju uzmem,procitam do kraja.

Am, jel ima neko ko voli Vidojkovica? Hocu da kupim tamo-nekom-decku Vidojkovicevu knjigu jer mislim da ce mu se svideti.
/nemoj slucajno da uputite bilo kakvu uvredu tom decku(na racun njegove inteligencije) jer cu vam u protivnom otkinuti glavu :mad:

marko je car/frajer nije/ali je zanimljiv!...proctala sam sve njegove knjige,i sve ih imam...jeste pisac i to jedan od uspesnijih...ne znam zasto se neki ljudi trude da ga vredjaju...da bi shvatili neku knjigu kao sto su njegove nije potrebno mozganje...knjige su lake za citanje...zanimljive...i svako od nas bi mogao napisati nesto slicno...ali on je uspeo da je izda...
sto se tice toga da li je dobar ili los pisac-to je ocigledno...makar po mom misljenju...
sada ako neko zeli da mi popuje kako nemam razvijen knjizevni ukus...ili sta vec...zamolila bih ga da se ne trudi posto sam procitala dovoljno knjiga a i ne zelim da me smara....

neko je rekao da svako moze da napise tako nesto- u tome i jeste stvar, mislim da se svi prevare jer ocekuju ne znam ni ja sta, a onda procitaju knjigu napisanu narodnim jezikom... iako je tako, to je dovoljno dobro stilski odradjeno, a sto se tice tema, to ne treba ni komentarisati jer ako neko nece da cuje opis realnosti iz ugla marka vidojkovica, onda ne bi trebao ni da cita novine ili gleda vesti posto je sve to manje-vise subjektivno...

frajer... pa ne znam... nije nesto, ali opet... ma znate sta hocu da kazem:)

Back