supertruper
Aktivan član
- Poruka
- 1.320
Otvoreno vređaš čovjeka koji je tebe uhvatio u laži oko Herodota! Ja se stvarno izvinjavam moderaciji i forumaškoj zajednici za ovako teškim riječima, ali ti koji si onakve notorne gluposti tvrdio za Herodota i poslije odmah nestao kada sam ti ja pokazao i dokazao koliko to nema veze sa spomenutim izvorom...a mene optužuješ da mi je istorija nepoznanica!
Još jednom ću te pitati, uzmimo da je taj rječnik dokaz o povezanosti srpskoga jezika sa sanskritom, kako onda možemo sanskrit proglasiti za srpski? To je retroaktivno, anahrono i nemoguće; jedini što se može učiniti jeste - proglasiti srpski za sanskrit!
Po kome je ta teza?
Supertruper, pošto si već bezbroj puta iznosio tvrdnje koje nisi dokazao, a pošto smo Hrastovnikovu o Herodotu dokazali da je neistinita ništa manje nego što smo vandalijinu izmišljotinu da je Georgije Ostrogorski odbacio DAI kao falsifikovani i izrazito nepouzdani istorijski izvor, možeš li, molim te, reći o kojem je to žitiju navodno riječ?
Ma to nije tačno! Pre važi da si ti iznosio neproverene teze. Ostrogorsi navodi da DAI mnogi istoričari ne uzimaju za ozbiljno i da ima manjkavosti, zar treba da navodim te strane?! On lično je sa dosta opreza navodio Porfija. Žitije je Konstantinovo a o tome nešto više u Rečnik vizantijske hristijanizacije, R. Petrovič, Matafizika, Bg. On navodi egzaktno- trebnik pisan surbijskim slovima! Jedni kažu da piše ruskim, drugi sirijskim, ali šta će trebnik na sirijskom u Hersonesu?!