Koji sad Despot Konstantin?
Prvo, SELjACI su bili nepismeni, video si iz onog malog dela citata koji je bio jezik Srba tada, TOTALNO (Istocno) Sloveniziran, taj i Vlaski su bili jedini jezici koji su se govorili na ovom tlu!!
Drugo, Konstantin Filozof je biograf Despota Stevana, izmedju ostalog, sem porekla nadimka Despota, sto je preuzeo i njegov manastir, je pisao i o drugim stvarima, citao sam nesto, vidi se da je ucen covek, da je voleo Srbe, iako mislim da nije bio Srbin, sto jos vise tvoju teoriju odbacuje dalje, a tek...
Trece, zasto BAS Resava da dobije ime Manasija, ako ne onako kako je Konstantin napisao nego kako ti umisljas da jeste, kao sto rekoh ovo je podrucje Srpsko-Vlasko (mada sama Resava dominantno Srpska), manastir je ustvari bio GRAD Despota sa skolom i crkvom koju je sebi za grobno mesto namenio, on sam nije bio duhovni covek, ZASTO bi onda narod takvo jedno mesto nazvao Manasija po jeziku koji nije govorio vec MILENIJUMIMA, a ne, kako istorija kaze, po nadimku samog Despota koji je tu i obitavao (kao sto i danas npr vile bogatasa i plemstva dobijaju imena)?
I nemoj da se podsmevas onom za Despota, on je bio vitez reda Zmaja, bio je ugledan vitez na dvoru Ugarskog kralja, govorio vise jezika, imao gospodske manire, bio veoma postovan i voljen medju damama zbog svoje slatkorecivosti, lepote, visine...a jos pride veliki junak i vojskovodja, i nije nista smesno sto je bio "popularan" kako bi mi danas rekli, smej se svom neznanju a ne tim CINJENICAMA, on je uzor svim Resavcima posle njega, pa i meni!!
P.S. Srbi NISU Skiti, oni su bili pleme iz Azijskih stepa, konjanici nomadi, Srbi nisu bili konjanici (ne u pravom smislu, naravno da su imali konje), i genetska istrazivanja govore da je najveci deo Srpskog etnosa LOKALNOG porekla, bar 12 000 godina unazad, da manji deo pripada Slovenskom korpusu, jos nesto manji Keltskom i Germanskom (cifre mislim da idu oko 42%-33%-14%), mozda je nesto od vlastele bilo poreklom iz Indije kako ti zagovaras, ali nije sam narod, a da vlastela da jezik narodu to ne ide, nema nacina kad je narod nepismen, samo je mogao neki toponim da se primi ali citav jezik NE!!
Pozdrav