Maltezer

Zove se Bojsi :kpozdrav:

- - - - - - - - - -

Evo slike kad je imao 2 i 3 meseca.

fotografija0036-1.jpg

fotografija0039-1.jpg

fotografija0515001-1.jpg

Stara je 5 meseci....Ne znam trenutno sta koristi,ima regenerator,,sampon za belu dlaku,sad ne znam napamet marke, ali nisu bas ni jeftine ali ajde bar da znam za izlozbu....Gde mogu da je vodim, jer je kao lutkaaaa:heart:

Ovaj šampon se meni pokazao odlično: Spectrum Ten Shampoo for Soft & Smooth Coats i nije skup jer je koncentrat i traje beskonačno, a kupujem ga uglavnom na izložbi pasa u Beogradu ima štand sa super kozmetikom. Možeš koristiti i njihov regenerator, i sprej za razpetljavanje dlake koji se naprska pre početka češljanja. Najvažnije je hraniti psa što kvalitetnijom hranom i koristiti kvalitetan češalj sa oštrim zubcima, on je taj koji je zaslužan za rešavanje čvorića. Ja imam Madan i odličan je a sticker- DoggyMan. Ako planiraš da psa izvodiš na izložbe, počni ga voditi grumeru, da se navikne na tretmane i sređivanje . :)

Pozz svima...Da li neko zna za neki dobar preparat protiv ucebavanja dlake kod maltezera? I sa koliko meseci moze na izlozbu?

Nema za to preparata, samo dobar cesalj i navikavanje od malih nogu inace ode mas u propas.
Tako je i kod velikih rasa sa dugom dlakom. Najvise dlaka uceba oko usjiju i na stomaku, na shapama,
a tu nista drugo ne pomaze nego samo rucni rad ili naravno svaka tri meseca kod grumera.

Neophodan je dobar, blag sampon, osim onoga sto je vec kamenicvet pomenula.
Sampon koji je namenjen iskljucivo za belu dlaku se ne koristi za svako kupanje, vec samo s vremena, na vreme jer isusuje dlaku.
Vreme vam je da malo vise obratite paznju na kozmetiku koju koristite, nije sva za svaki tip dlake, ako vec mislite da psa vodite na izlozbu.
Osim toga, maltezer nije samo dlaka, neophodno je i da realno sagledate prema standardu svog psa. To sto su nama nasi psi najsladji na svetu i sto nas zaustavljaju na ulici da nam kazu kako su lepi ne znaci nesto puno....
Kakogod, malo iscitajte vise o ovoj rasi i van ovog foruma pa polako u pripreme :))

Koristimo Animology White wash, i Fresh'n Clean ph neutralan, Conditioner Anti-tangle od Green Fields, i suvo pranje od animology mucky pup, zube peremo sa pastom od Trixie, Zahn creme sa ukusom govedine, suzice sa bornom kiselinom acidi borici, ........Stavim joj pred pranje maslinovo ulje na dlaku malo da odstoji.....Hrani se ribom najvise, piletinom i govedinom...Probirljiva je jaaakooo u ishrani, nista iz pet shopa ne voli.Trudim se da nista ne bude visoka doza hemije, kao npr.sa hidrogenom itd...

GreenFields ima čini mi se šampon za dugodlake pse , ako ne možete ništa bolje da nabavite, uzmite taj . Ishrana samo iz domaće kuhinje za štene koje se razvija nije dovoljna, ako niste spremni da se duboko posvetite izučavanju o pravilnoj ishrani i svim potrebnim dodacima. Moja preporuka je ,ujutru mesni obrok, a svi ostali superpremijum granule bez žitarica .Preskočite Royal, najviše maltezera od njega ima pojačano suzenje očiju. Moje kuce trenutno jedu Orjen, prezadovoljni smo. :) Crvenilo oko očiju ćete očistiti Angels eye preparatom, ali ako nemate adekvatnu ishranu, vratiće se.

Poslednja izmena:
Za to protiv suzica znam, ali veterinar nam je rekao da ne sme pre godinu dana, tj. nije njegova preporuka pre godinu dana da to koristi....Sto se ishrane tice, nema sanse da se natera na bilo kakve granule.Sve koje postoje sam probala,cak i keksice i bombonice sa razlicitim ukusima, nema sanse da lizne.Od kada sam je dobila, a moja sestra iz istog legla jednu uzela, moja nece granule da okusi, a sestrina jede sve...Bukvalno bira, i to se sastoji na gore navedenom.Juce sam joj kupila sirup za bolju dlaku i apetit, pa cemo videti vredi li...Kome god je pokazem, svi kazu da je ok, i da ne treba da je silim da jede ako nece...Ima 5 meseci i 1,6kg....Ja vise ne znam jel to normalno...

Vaš je pas , pa je hranite kako vi hoćete. :) Maltezeri su inače probirljivi , ali i deca su, pa ih ipak ne hranimo čokoladama. Sve što vam ja mogu preporučiti je da ukoliko želite da je hranite domaćom hranom,informišete se što je moguće više o pravilnoj i zdravoj ishrani , da naučite šta nikako da ne dajete a šta je obavezno. Najvažnije je da se pas pravilno razvije , da u najmlađem dobu dobije što kvalitetniju ishranu, tu nije bitna kilaža ili šta drugi kažu, vreme će pokazati gde ste sve pogrešili. Pas preživi i sa skroz nepravilnom ishranom, pogledajte samo ulične pse, od čega jadni žive, ali to ne znači da će biti zdravi i imati dug životni vek. :cao:

Zdravo, vidim ovde ima dosta strucnih osoba sto se tice maltezera. Prema tome zamolila bih vas da mi date Vase misljenje sto se tice moje Mrvice. Cini mi se da je dosta veca od standarda, ona ima 5kg, i dlaka joj se uvija na njuskici pa me interesuje Vase misljenje. Kako vam izgleda moja mrvica? Unapred zahvalna.
11081685_1023580367669962_246722137_n.jpg
961560_1023580381003294_580797088_n.jpg
10394783_986955397999126_3482922357656975159_n.jpg

Meni je prelepa,a to sto je veca od nekog standarda, sta da se radi. Ima u svakom leglu ponekad stene koje je vece ili manje od strandarda.

Hvala na odgovoru. Ma to sam znala. Ali kad stane pored nekog maltezera izgleda dosta veca, imam drugaricu koja ima maltezera od 1,5kg moja je naspram njenog maltezera dosta veca. Cesto sam razmisljala da li ja uopste imam maltezera :dash:

Kad bi je frizer lepo sredio dlaka bi izgledala dosta bolje. Kilaža ništa ne znači, ona je vaš ljubimac , svejedno sa koliko kilograma. A da li je čist maltezer, zaista je nezahvalno davati sud na osnovu slika, a pritom ovde i nema kinoloških sudija. :)

Pozdrav svima na temi, preslatki ste. :zaljubljena:
Vec par godina sam "zaljubljena" u ove male, bele slatkise.
Zelim napokon da kupim jednog.
Pa ako bi neko mogao da me upiti gde, koliko kostaju i ostalo sto treba da znam.

Back