Maltezer

Dobro, i kako bi ti savetovala nekome ko ima malog belog a taj mali , beli ima tu smedju tecnost zalepljenu u ushnoj skoljci?
Pod pretpostavvkom da i vlasnik niti zna sta je grumer, cak i pod pretpostavkom da u njegovom malom gradu tako nesto i postoji
i pod pretpsotackom da nema 20-30 evra ( minimum ) da placa svakih 4-5 meseca tog grumera?

I da li bi savetovala da psu vadi mast iz uha nekim instrumenitima ili da se ponasa kao i covek pa dokle dodje mali prst dotle i vadis, cackas?

Ako je već hteo malog belog psa, mora da bude spreman na redovne troškove. Kad me neko pita šta mislim o nabavci psa iz IX FCI, prvo ga posavetujem da zaboravi sve što zna o drugim psima i da pročita kučkarske forume. I da se spremi da je nabavka psa ubedljivo najmanja stavka. I da se raspita unapred gde ima dobrih grumera jer su oni bitni u celoj priči, pre svega za zdravlje psa.

Cure hvala vam :)
Rayela,tako nesto sam vec odradila, ocistila sama,vodila sam ga kod vet.ali nas vet je na godisnjem i ovaj drugi ga je jedva i pogledao i rekao da to nije nista :(da je samo upusteno :(,sto nije istina,ja se trudim maximalno oko njega i hocu da poslusam svaki savet ,tu prljavstinu sam mu ocistila sklonila dlacice koiko sam mogla i sada je vec mnogo bolje,okice mu ispiram acidi borici vodicom i stavljam po 1kap neodoxsacina tako mi je receno i vec mu je bolje :)

Mimi meni je tvoj savet uvek dobrodosao :) ovde u okolini nema grumera ili ja ne znam,ima verovatno u Novom Sadu ali to mi je trenutno ne izvodljivo ,tako da moram sama ,bitno mi je da je njemu sada bolje ,dusica moja lepa :) :) :)

U NS živi, radi i školuje nove generacije najbolji groomer u Srbiji. :worth: (Samo ukucaj Puffy pet. :tajna:) Inače, Neodexacin su kapi i za oči i za uši, imaju i antibiotsku komponentu i kortizon koji ublažava upale.

Pas ima upalu uha, trese, i cese uvo...KO moze da kaze da TO nije nista!!!????? Pod hitno mora kod veta koji ce uzeti bris uha i na osnovu njega odrediti PRAVU terapiju!! Pas trpi bolove , isto kao i covek, znaci kod veta i to dobrog!

Moguće da će i ove kapi pomoći jer neomicin ima širok spektar delovanja, a drugo, svakako terapija već traje i rezultati antibiograma ne bi bili realni. Sad, za ovaj put, šta bi-bi, ako se oporavi, u međuvremenu, a i ako ne ide na bolje, POD HITNO u potragu za dobrim veterinarom. Znam da ih u NS ima dosta i da među njima ima dobrih.

Moguće da će i ove kapi pomoći jer neomicin ima širok spektar delovanja, a drugo, svakako terapija već traje i rezultati antibiograma ne bi bili realni. Sad, za ovaj put, šta bi-bi, ako se oporavi, u međuvremenu, a i ako ne ide na bolje, POD HITNO u potragu za dobrim veterinarom. Znam da ih u NS ima dosta i da među njima ima dobrih.

Ovaj moj matori je imao nesto u uhu, prvi vet to jednostavno nije video iako je dugo posmatrao i ronjao mu po uhu, drugi je odmah video i izvadio iz
uha ono " popino prase" ( ne mogu da verujem da se to kod nas tako zove, ali su mi kuckari tako rekli). Tresao je jadnicak glavu neprestano.
Muvao se negde po nekom zbunju, imao je isto i u oku, ali je to u oku bilo vidljivo, oko se zatvorilo, samo suze i crvenilo pa je vet, verovatno
po nekoj analogiji nadosao i na ideju i da je takva skalamerija i u uhu. I tako je i bilo.

Joj, gledala sam vađenje popinog praseta iz oka, dan samo da su sačekali, treći kapak bi bio toliko upaljen, da bi morali da ga odstranjuju. Ako nije popino prase ili neki parazit, kapi će verovatno pomoći.

Joj, gledala sam vađenje popinog praseta iz oka, dan samo da su sačekali, treći kapak bi bio toliko upaljen, da bi morali da ga odstranjuju. Ako nije popino prase ili neki parazit, kapi će verovatno pomoći.

I ja se secam da je kod ovog mog to u oku bilo stvarno strashno, a najstrashnije sto on ima shishke preko ochiju pa uopste i ne vidis sta
se sa okom dogadja. Da nije poceo obnako uzasno da trese glavu ne bismo ni videli da mu je oko totalno zatvoreno.

Drago mi je da je Loki resio probolem dok si reko piskla:heart:

Možda neko zna čiji je , pa ću i ovde postaviti objavu:

IZGUBLJEN MALTEZER LUTA PO NOVOM BEOGRADU
"Vise od 15 minuta drzgarica i ja smo pokusavale da uhvatimo maltezera starosti oko 3-4 godine, ocuvan, cist ali preplasen. Videle smo ga u blizini Come Trade zgrade na Novom Beogradu odakle smo pokusavale da ga uhvatimo sve do autobuske stanice na auto-putu kod (blize SCu) Sava Centra gde smo ga izgubile. To se desavalo pre pola sata. Ocigledno da je nekome pobegao i to vrlo skoro. Molim vas sa share kako bi informacija mozda stigla i do vlasnika koji ga traze. Hvala!" kontakt: /www.facebook.com/branislava.antovic?fref=nf

Drugariiii,Lolly je dva puta ocigledno istrazujuci poruckila svoj izmet i hvala Bogu vise se nije ponovilo...Zanima me koje kapi da joj koristim za negu usiju.dlake smo pocupali ali me zanima koji je dalji proces.Unapred zahvalna.Velikiii poljubac za sve bele tufne od mene i Lolly :kitis::kitis::kitis::kitis:

Drugariiii,Lolly je dva puta ocigledno istrazujuci poruckila svoj izmet i hvala Bogu vise se nije ponovilo...Zanima me koje kapi da joj koristim za negu usiju.dlake smo pocupali ali me zanima koji je dalji proces.Unapred zahvalna.Velikiii poljubac za sve bele tufne od mene i Lolly :kitis::kitis::kitis::kitis:
Otifree ili epi otic. Ako je sve ok nema potrebe stavljati bilo sta psu u usi. Ove oboje kapi se stavljaju za ciscenje cerumena u usima, tako da ako nema neprijatnog mirisa, nema cerumena "ne dirati nista sto radi".

Drugariii,jutros nov problem...Lollicina mokraca je svetlo roze boje,odsekla sam se.Normalno se ponasa, vesela je.Da li je neko imao slican problem?Nisam u mogicnosto da odmah odem do veterinara a umirem od brige.

Drugariii,jutros nov problem...Lollicina mokraca je svetlo roze boje,odsekla sam se.Normalno se ponasa, vesela je.Da li je neko imao slican problem?Nisam u mogicnosto da odmah odem do veterinara a umirem od brige.

Pa nazovi veterinara, valjda ima telefon, on je jedini relevantan da kaže jel hitno ili nije, ali da je moj pas u pitanju, ja bih već bila kod veta , ne bih čekala da mi neki laik daje mišljenje, jer roza mokraća može biti samo krv u mokraći a to je ni najmanje naivno, nedaj bože da je probila vakcina i da je pokupila parvo ili nešto drugo. :(

Cula sam se sa veterinarom,rekao mi je da propratim stanje danas.Hvala Bogu dva puta vec je mokrila normalno,nadam se da ce biti ok.Vesela je,normalno jede,normalno kaki.Za parvo virus je karakteristicno povracanje i retka stolica,celi dan cesljam po netu jer sam se odsekla.Inace sinoc sam joj dala crveni stapic za zubice,pa razmisljam mozda je zbog njega nesto.

Cula sam se sa veterinarom,rekao mi je da propratim stanje danas.Hvala Bogu dva puta vec je mokrila normalno,nadam se da ce biti ok.Vesela je,normalno jede,normalno kaki.Za parvo virus je karakteristicno povracanje i retka stolica,celi dan cesljam po netu jer sam se odsekla.Inace sinoc sam joj dala crveni stapic za zubice,pa razmisljam mozda je zbog njega nesto.

Nadam se da nije ništa ozbiljno, iskreno prvo što sam pomislila je da je ujeo zaraženi krpelj, ali valjda nije. :sad2:

I danas je hvala Bogu sve ok.Koju cetku mi preporucujete za negu dlake?Lolly ima 3 meseca i 700 g da li je to ok?200 g se ugojila za mesec dana :)

Ako je zdrava i lepo jede sve svoje obroke , sve je ok sa kilažom.Nema pravila koje štene će koliko imati kojeg meseca, sve zavisi od genetike. O četkama , kozmetici, šamponima , i svemu ostalom se već dosta pisalo. Prelistaj pa vidi šta ti od toga odgovara, i gde planiraš da kupiš. Ako planiraš u pet radnji izbor je dosta skučen i onda nema ni potrebe da preporučujemo kvalitetne češljeve , četke ... :) Moj trenutni izbor su jedna od ovih manjih http://www.chrissystems.com/groomin...ooming-show-dog-and-cat-slicker-brushes-.aspx a i njihovi šamponi i regeneratori, ne znam šta koriste ostali sa foruma. :cao:

Back