Maltezer

Sandi Moj Mrca jede Eukanubu i dosta se dobro pokazala. Od Royalla su mu jako suzile oči Eeukanubu trenutno nisam našla u Pet centru i kupila royall i odmah pojačano suze oči. Na svakoj hrani imaš količinu koju trerbaš da dnevno da im daš, i razlikuje se.
E sad težina. Ako se se pipaju rebra onda nije debela. Moj Mrvica voli da ručka, debeo nije ali nije ni po standardu za izložbe. To iskreno nismo ni planirali. :D

Koliko je tvoja stara i koliko ima kg? ;)
ova moja bi pojela koliko god da stavim hrane, a ranije je znala jedna doza po citav dan da ostane.
a rebarca, mogu da napipam, al uporedjujem sa njenim bratom, iz istog legla, od kojeg je deblja sada 500gr..
Mislim da nema kod nas te hrane..tacnije, imamo sve i 4 prodavnice za kucne ljubimce samo..suzen je izbor bas.

Dečko je. Krajem decembra 2 godine. Ima trenutno 4,7 kg na mojoj digitalnoj vagi koja malo jače pokazuje.
E sad leglo. Neko mora da bude najmanji a neko najveći u leglu. Nemoj da se opterećuješ s tim ako nemaš nameru da ideš na izložbe. Neka je ona tebi zdrava ,zadovoljna i srećna kuca, dobre naravi, mažena i pažena i naravno razmažena a da li ima 3, 3,5 ili 4 kg nije tako bitno dok god nije debela,
Pita mene veterinar da li vodim mog Mrcu na izložbu jer se njemu jako dopada i ja prokomentarišem kako je teži od standarda a on mi na to kaže da se izložbeni specijalno hrane sa po 40g granula dnevno nešto kao manekenke :lol:

Dečko je. Krajem decembra 2 godine. Ima trenutno 4,7 kg na mojoj digitalnoj vagi koja malo jače pokazuje.
E sad leglo. Neko mora da bude najmanji a neko najveći u leglu. Nemoj da se opterećuješ s tim ako nemaš nameru da ideš na izložbe. Neka je ona tebi zdrava ,zadovoljna i srećna kuca, dobre naravi, mažena i pažena i naravno razmažena a da li ima 3, 3,5 ili 4 kg nije tako bitno dok god nije debela,
Pita mene veterinar da li vodim mog Mrcu na izložbu jer se njemu jako dopada i ja prokomentarišem kako je teži od standarda a on mi na to kaže da se izložbeni specijalno hrane sa po 40g granula dnevno nešto kao manekenke :lol:[/QUOTE)

:))) Evo ja nisam hranila moju Enu, pa je ostala mala...a Lea sam hranila pa je veeeliki i debeo:))) Evo i kamenicvet stedi na Popi, zato ima jedva dve kile:))))
Pas lici na svoje pretke... a ne zavisi mu velicina od kolicine hrane koju pojede.

Da moj verovatno liči na proždrljivu alu.
Dakle više puta sam rekla a ponoviću ponovo. Imam kuče pet kvaliteta koje sam platila 300 eura. Kupljen je da bude kućni ljubimac a on to i jeste.
Nemam nikakve komplekse i ne lečim ih na ovoj temi, a baš zbog tog lečenja kompleksa ova se tema skoro ugasila.
Nikada se na ovoj temi nisam nikome podsmevala i nemam nameru ni ubudučće da to radim.
I da ponoviću pitanje. Da li neko na ovoj temi ima izložbenog maltezera koga je platio 1000 i više eura?
Ako ima nek se javi i slobodno deli savete kako treba da izgleda maltezer u standardu,. Od ostalih te savete ne prihvatam.

Da moj verovatno liči na proždrljivu alu.
Dakle više puta sam rekla a ponoviću ponovo. Imam kuče pet kvaliteta koje sam platila 300 eura. Kupljen je da bude kućni ljubimac a on to i jeste.
Nemam nikakve komplekse i ne lečim ih na ovoj temi, a baš zbog tog lečenja kompleksa ova se tema skoro ugasila.
Nikada se na ovoj temi nisam nikome podsmevala i nemam nameru ni ubudučće da to radim.
I da ponoviću pitanje. Da li neko na ovoj temi ima izložbenog maltezera koga je platio 1000 i više eura?
Ako ima nek se javi i slobodno deli savete kako treba da izgleda maltezer u standardu,. Od ostalih te savete ne prihvatam.

? Ja se izvinjavam, jesam li negde komentarisala TVOG psa...nekada nesto rekla za njega... izokola, direktno...bilo kako...?? Pricala o cenama...visini, tezini...?? Pricala o BILO cijem psu na ovoj temi, osim o svojim sopstvenim. Cime si ti to, molim te izazvana... Aj molim te, procitaj sta sam napisala..pa lepo prokomentarisi ponovo. IIli mozda bolje da prespavas u medjuvremenu, pa mi otvori oci, sta sam ja to napisala.

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo, na konacne dimenzije psa kad odraste uticu i genetika i ishrana u periodu odrastanja, ovo tvrdim sa aspekta nekoga ko se bavi konkretno ishranom zivotinja. Sto ce reci, ne vidim sto se raspravljate kad ste obe u pravu. ;)

Citirala si moj post. u negativnom i podrugljivom kontekstu.
Da Gago tvrdim da moj Mrvica manje jede da bi sigurno imao minimum 500 g manje.

Potpuno si promasila kontex... NIKADA NIGDE NISAM KOMENTARISALA ni jednog psa odavde, pa ni tvog. Niti sam ga videla, niti tebe poznajem. Komentarisala sam izjavu veterinara koji zna da se izlozbeni psi hrane s 40 grama hrane. Gde vidis podrugivanje i sada i bilo kada u mojim postovima?
Zasto mislis da ja imam nesto protiv tebe i tvog psa...?? Upravo imam drugacije misljenje, TVOJ pas po tezini nije izasao iz standarda, sve ostalo mogu da komentarisem ako budem videla psa.

I ja mislim da je Mrca-buca zato sto vas sve sarmira za po koji zalogaj preko porcije. Sad, da li je u pitanju 500g ili ne, to vec ne znam. Ali na slikama se vidi da prosto covek ne moze da mu odoli kad zatrepce... :zaljubljena: Moje troje zverova sam bacila na dijetu, sve troje su se ubucili od kvalitetnijih granula, sad su na ekonomskoj klasi malkice, sto ce reci, previse im je bilo 30% belancevina + taurin + omega 3 masne kiseline... I za nedelju dana ocekujem prve rezultate.

Potpuno si promasila kontex... NIKADA NIGDE NISAM KOMENTARISALA ni jednog psa odavde, pa ni tvog. Niti sam ga videla, niti tebe poznajem. Komentarisala sam izjavu veterinara koji zna da se izlozbeni psi hrane s 40 grama hrane. Gde vidis podrugivanje i sada i bilo kada u mojim postovima?
Zasto mislis da ja imam nesto protiv tebe i tvog psa...?? Upravo imam drugacije misljenje, TVOJ pas po tezini nije izasao iz standarda, sve ostalo mogu da komentarisem ako budem videla psa.

Da tako mi je rekao,ne baš naš veterinar ali u toj ambulanti. I ja mu dobrim delom verujem jer moj Mrca stvarno voli da ručka .i uvek ali uvek iskuka i preko obroka

Ja sam moje oboje u doba odrastanja kljukala kao guske... i oboje ostadose kao nedonoscad...jedno ima 30cm, drugo 29. Ena jedva 3, a Leo tek sada kada je sazreo se podgojio, tako da kod njih nije uticala doobra i obilna hrana u ranom detinjstvu.
Zato sam i rekla da genetika ima svoj udeo vise nego hrana. Ne mislim na extremne slucajeve kada pas zakrzlja od nedovoljno hrane u doba odrastanja, vec mislim na nase mazenei pazene krevetske ljubimce.
A ti Goco...drugi put, pitaj na sta mislim, a ne osipaj paljbu nicim izazvana... Ako imas ti nesto protiv mene licno...slobodno ti bilo da mi to i kazes.

Mogu ja? :flert: Izgleda kao da imate nesto jedna protiv druge zbog razlicitih senzibiliteta, energija i stilova pisanja a u stvari imate samo malkice razlicite stavove, skoro beznacajno, sto se tice sustine napisanog.

Moje kuče je mrljavo sa hranom,osim ako je hranim čistim mesom,i to sam probala,ali se ipak nije ugojila koliko god da je jela,tako da se potpuno slažem da mnogo toga zavisi od genetike. Trenutno mi je na hrani GRAIN FREE,a planiram i da produžim sa tim načinom ishrane,jer mi tako najređe ima problem sa želudcem ,a i to su male rase koje mogu da se hrane i najkvalitetnijom hranom a opet neće oštetiti kućni budžet. Ni moja nije izložbeni pas,ako je to bitno ,ni mešanka mi nije izložbena ai nju hranim istom hranom.:bye:

lunaj.jpg

Evo je moja Luna pre neki dan.

Ma meni ne smeta i da je deblja, mislim , slatka je svakako, nego su me kritikovali sto se tako ugojila naglo, ali nisam ja kriva, kriva je moja baba, koja misli da sam je ja na dijeti drzala, pa sve jadno kuce, mrsavo, pa mu da hrane, i sada je postala alava, prosto me sramota bilo kad je stala pored svog brata, koji je uvek bio dosta veci i jaci od nje, ali nije smotana ni lenja, vec naprotiv, ima previse energije.
Bitnija mi je mnogo dlaka od debljine kada vidim maltezera, mada iskreno jos ne videh ovde kod nas sa dugom i negovanom, svi su osisani uglavnom ili sa nekom mini frizuricom.
Ako vam nije problem, postavite mi slicice kako su izgledale vase kuce sa 4 meseca..

Ako znaš težinu njenih roditelja,onda je hrani po tom kriterijumu,pošto na hrani stoji dnevna doza ,pazi da to ne pobrkaš sa obrokom. ;) Ne opterećuj se mnogo upoređivanjem,ovde na forumu su kuce prilično različite po kilaži moja Popi i Lara su po 2-2,5kg ,ostali su od 3,5 do 5kg,kolika je tolika je,nek bude zdrava i socijalizovana, ostalo ostavi po strani. Čitaj što više o nezi i ishrani i pruži joj maksimum pažnje,to je dovoljno. :cao:

Back