Maltezer

Stigao Mrca,:zaljubljena:

Uploaded with ImageShack.us
:heart: malo... pa dugo je bio na tom putu... mogao te je vec i zaboraviti:)
evo jedna slicica od pre 2-3 nedelje Prilog 252051
a evo i slike od pre pola sata ... 2 dana nije jela pa je malo smrsala Prilog 252052
ma nista to nije... dusica mala :heart:
sandi
joooj sto je slatka.... uh kako su slatki tako maleni... prave bebice:heart:

mi smo sve moje bebe opet osisali... stigao nam jos jedan lavic- ko zna zna, ko ne zna nista i nije- tako da mozda sledece godine nam stigne jos jedan maltezer :D da bi svako imao svoju bebicu... s tim sto cu ja imati dve, jedna je velika beba lukas :D...
nikako da se slikamo ali nije ni vazno ... valjda ce biti vise vremena zimus.... veliki pozdrav i :kiss: svima

Kacite slicice, bas uzivam da ih gledam :)
Moja Luna je vec uskocila u more, ne znam koliko joj to skodi, ali samo sto sam zaronila, uletela je u more, i doplivala do mene, odma sam je isprala u slatkoj vodi, i kuci joj stavimo posudicu, i obozava da se brcka, uskace, vrti se u krug i sl...mogu li video da postavim?

a opet imam mali problemcic, preosetljiva je..vec duze vreme se ceska po usima, i sve sam mislila da su bubice ali ih nisam nasla, pa me brine da nije neka infekcija u usima,oseca se pomalo neki neobican miris...
mama mi kaze da preterujem da joj non stop trazim nesto ali me brine jer ponekad i cvili dok se cese.
Ja sam joj ocistila tuferom i oksigenom koji ima anti bakterijsko dejstvo..da li da je vodim opet kod veterinara? lakse mi je prvo vas da pitam, vise saznam na forumu nego kod veterinara. a vec sam je 4puta vodila kod njih za mesec dana...
inace je hiper aktivna, svuda me prati u korak ali mi ne da ni u more bez nje, uvek je u mojoj blizini na metar, dva..

201209041149511.jpg

Jaco, od sveg srca cestitam :kiss::kiss: :kiss: :kiss: ,a se zove lavic? (ocekujem slikicu i utisak na pp)

Sandi, ja bih posetila veterinara,znam da se upale usiju manifestuju tim neprijatnim mirisom i ceskanjem.Nadam se da nije nista ozbiljno. :kiss:

Sandy,moguce je da je problem sa usima,jer im jesu malo osetljive i ne bi trebalo kad je kupas da joj voda ulazi u usi,pa je najbolje kad je ispiras da joj usi rukom stisnes uz glavu Njihov usni kanal je duzi od naseg i duze se zadrzava vlaga ,koja je idealna za razvoj gljivica.. Trebalo bi joj i pocupati dlacice iz usiju,to mozes zamoliti veterinara kad je odvedes ,jer cim smrducka to nije ok,njima usi ne smrde.
Rina,prelepi su.:cmok:

Drugari,

Šta mislite kada je najbolje vreme za povodac?

Sada ima 3ipo meseca...malo se ugojila više nego što treba..ima 1.850kg vec... Šetamo dosta, dobra je na ulici, ide obično uz nogu, družimo se sa drugim maltezerima, pokušavam da je odviknem od lajanja na druge pse.

Kako su vaše kuce?

Cim smo krenuli u setnje koristili smo povodac.Kada ga ugleda, poludi od srece-obozava da seta,
U zadnje vreme slabo setamo,napada nas jedan terijer neodgovornh komsija(ujeo je vec cetvoro), a kad vidi ove nase bele pufne-zapeni, poludi, pa me je strah,jer je cesto otvorena njihova kapija.Srecom ,imamo veliko dvoriste pa se Munja sit izjuri sa svojom drugaricom Cicom(mackom).

Znaci mogla bih i ja, jer kad krenuh da kupim, savetovali su me da ne stavljam jos povodac...
A kako pustaju tog terijera, pa ni vi ne smete da setate, a ne psi..:(
slaze se Munja sa mackom znaci? Macak mojih roditelja ne voli Lunu, samo je ceka,posmatra, kako bi je napala..a i Luna se njega boji...mada je veci macak i deblji puno od nje...

Odmah je uči na povodac,što pre to bolje,nikad se ne zna šta može na ulici da je uplaši i da potrči na auto,ili ne daj Bože da je napadne neki agresivan pas,ja sam u jednoj takvoj situaciji Popi spasila tako što sam je bukvalno povukla uvis ,nije se udavila a taj pas je ostao praznih usta,bez povodca nek ti bude samo u kontrolisanom okruženju.;)

Oki..:)
a rekose nam iz kinekoloskog saveza da je royall canin agresivna hrana, da je uzrok agresivnosti kod maltezera, i da ima samo dobru reklamu, da nije nista kvalitetnija od odstalih...i sad sam sam skroz zbunjena, 3 sam vec do sad promenila.
vec ima 2kg..pa su mi rekli da je bacim na dijetu, samo po 60grama dnevno..a rekose mi veterinari po 120gr, pa se pregojila..4meseca i 2kg ima...piski na pelenu, ali kaki svuda..:/
i dlaka je dosta narasla, vec mogu riblju kost da joj pletem :)

Back