Maltezer

Uffff, da li smem bilo sta da kazem ?

Mislim da je Sanda pitala cime hranimo nase belace, obzirom da kruzi prica da je rojal takav i takav.. Njime sam i ja pocela (moja rodjaka -veterinarka ga bas hvali),ali mnogi sa raznih foruma rekose da ima bolje hrane i predjoh na Hill s. Nekoliko meseci je to divno jeo ,a onda odbi granule.Tada sam probala sve pomenute i nepomenute vrste granula. Rado je jeo Taste of the Wild,ali ga vise ne mogu naci.Sada fenomenalno rucka Joseru (ali uz dodatak pilece dzigerice,junetine...pirinca...).
Taj dodatak granulama je velicine kutije sibica-tek da zamirise, jer mi je cilj da jede granule.
Znaci, kao sto neko vec rece , probaj,nadji sta voli i ne panici kao ja (u jednom trenutku sam bila ocajna jer nije hteo nista da jede cak tri dana) i to prodje -sada kada sam se ja opustila i ne brojim mu granule,on rucka i uzivamo jedno u drugom.

Nije maltezer, al me dusa boli sto jedno malo dete pati
Nestao je juce u blizini " TEMPA " .Zove se Arči,čipovan i je dečji ljubimac.
Ako imate neku informaciju javite na
064 640 24 52 ILI
062 837 63 23
HVALA!!!!!!

[/IMG]

Dobar dan.....pričamo o kucama, zar ne? :think: A vaše su sve diiiivne :zaljubljena: i kada bi se sastavile u reali verujem da bi uživali jedni sa drugima. Pa.....ajmo onda i mi kao i naši psi......uživajmo jedni sa drugima :)

hi :)

Mi smo juce bili kod kozmeticara i posle kod veterinara, zbog usiju. Koliko dlaka pocupase..a toliko su cvilili da me je dusa zabolela.
Da li vi to cupate sami? Bas jezivo izgleda... a veterinar nam je dao kapi za usi sto se ceska, za coveka..i sve to "samo" 20e sto nam dadose..
a tretmani za kuce, sisenje 35e..a nega dlake 25e... koliko se krece kod vas u srb? jeftinije cini mi se...

Bas bi bilo lepo Sandi, da vidimo i slicice,
Ja usi sredim sama,i sisam ga sama, ali on je mnogo dobar i miran pa mi da sve da mu radim. Cena sisanja zavisi gde se sisa i ko ga sisa, neko to naplati i vise nego sto treba.Znam za 3 mesta koja su blizo jedni drugom, kod jednih je 2000, kod drugih 2200, a treci 3000 din,... pa izvolte.
To jeste jeftinije od onog sto si ti napisala,mozda i zato sto takvih mesta ima u Bg-u dosta .

Pozdrav svima!
Pročitao sam 132 stranice u ovoj podoblasti o maltezerima i pronašao zanimljive i korisne informacije.
Imamo pet maltezera, u granicama za FCI standard, ženkica, 13 meseci stara, visine grebena 23cm, ostalo je u proporciji, dlaka je još uvek malo bebeća (svilenkasta, ali suviše tanka i meka). Jedino joj je malo osetljiviji želudac (za pse malih rasa to je normalno) pa ako je ne prevarimo da dobije nešto što obožava, neće da jede granule (probali smo skoro sve superpremium granule, ali bez nekog dodatka neće da jede) i onda povraća kiselinu. (ovo se dogodi jednom mesečno). Problem smo rešili ponekad jogurtom ili mesom jaretine (konzervirano).
Zahteva veliku pažnju, ali uzvraća ljubavlju, radošću i drugim ludorijama, ali vi to već svi znate.
Puno toga je napisano, pa vam šaljem dve sličice naše male Missy Lilly.
Ovo je kada je imala 3 meseca:

A ovde je već sa 8 meseci:

:heart:

Jako je lepa, i moderna ;) a gde odecu nabavljate?

volela bih da moja izbeli ovako...ali i kad je okupam, cista je samo dok ne izadje napolje i onda krece ludovanje i obaranje rekorda u prljanju.

a ja sam imala slican problem, nije htela da jede granule ako ih ne pomesam sa nekim dodatkom, a sada jede sve sto se moze pojesti, apsolutno sve.

Dobro nam došla Lilly:heart:
Da se ne ponavljam ni moj Mrca nece samo granule. Oduvek sam mu ih davala pomešane sa pastetom On voli one Animonda pastetice. A granule , trenutno nema Eukanube kojom sam ga hranilagodinu dana , kupila sam mu Hills jeo ih je ali... onda RC njih jede ali mu mnogo suze oči. sad sam kupila PURINAI NJIH BAŠ LEPO RUČKA SA PAŠTETOM. Uglavnom uz sve što jede dobije i deo granula :lol:
Ima na prethodnim stranama linkovi radnji koje prodaju odeću za naše pufnice a ima i u Pet centru da se kupe kabanice, đemperčići kaputići po cenama kao da su za nas :lol: Malo se šalim ali je istina da su skupe bar za garderobu u Pet centaru znam.

Mrca ima 2 kabanice. prvo sam mu kupila samo sa prednjim nogavicama pa je bio prljav kao i da nema kabanicu, posle sam uzela sa sve četri nogavice, ima džemper tj prsluk koji mu je moja mama ištrikala i štepani debeo prsluk za zimu. sad ću da ti nađem slikicu . ja mu obučem kabanicu i prsluk preko.

Kao što je GocaMrvica napisala u PetCentru ima dosta garderobe za pse. Malo je skpulje, ali imaju lep izbor. Treba juriti tzv. prošlogodišnju kolekciju, jer je tada cena 50% niža. Takođe u NS u ZooVet-u ima povoljno. Neku garderobu smo pronašli i kod kineza, ali kod njih nemojte da kupujete igračke ili nešto drugo, barem ako sadrži gumene delove.
Nadam se da ne spamujem, ali da podelim sa vama još par sličica.
Najlepše su kada su bebice:

Ove su iz februara 2012:

:heart:pozdrav svima!:heart:

20121006172006.jpg

divna je odeca, je li moguce da ima i kod kineza, s obzirom da ih oni jedu, nisam ni znala da ima padne na pamet da ih obuku, uzas...

ja sad pokusavam da pletem, pa ako slucajno neko ima neki savet, kroj i sl, dobro bi mi doslo..:)

Imaju Kinezi robu za sve namene, gledam sajt Pet centra, mackarski deo, jedno 70% artikala, mada slabijeg kvaliteta, ima i kod Kineza. :lol: A sto se tice modela, pogledaj po sajtovima tih radnjica, tipa Mazinog butika. I ja se nakanjujem mojoj dvorisnoj smrzotini nesto da ispletem za zimu, ali nikako da pocnem... :(

Sandi pa nije čudo što se brzo isprlja:lol: Još ako krene da se valja a moj Mrca bi se sigurno uvaljao:lol:
Moja mama jeste isplela Mrci džemper ali ne baš uspešno. Spetljala se sa onim delom oko zadnjih nogu, jer nije imala uzorak.
A što se tiče robe kod Kineza ja sam stvarno proletos tražila ali nisam uspela da vidim kod njih ni komad garderobe za kučiće. I koga god sam pitala svi su me gledali zblanuto,

otprilike, svaka bara je njena, nema srecnijeg psa nego kad trci po bari, i ako joj nije dovoljno duboka, sapicama se prska..
u nedelju smo se i okupale obe u more...i to je to za ovu sezonu.

a odeca bi je spasila prljanja..ipak mi spava u krevetu :) cim ispletem, okacicu svoj prvi pokusaj da podelim sa vama :) bice to nesto jednostavno :)

Back