Maltezer

Zdravo svima :)

Nova sam na forumu,pokusala sam bar da procitam pola stranica do sada da bih dobila informacije koje me zanimaju,ali nesto slabo ide :) Zelela bih da kupim cistokrvnog maltezera, pa me zanimaju proverene odgajivacnice.Do sada sam nasla samo Kali Casu,medjutim ona nema stence i ne zna da li ce ih imati ove godine :( Dugo sam istrazivala preko interneta, medjutim samo se nude maltezeri za 200,300 evra ko zna kakvog porekla...Nemojte pogresno da me shvatite,ali ipak bih isla na sigurnu varijantu i ne zelim da podrzavam ono sto rade ljudi u odgajivacnicama. Nadam se da cete mi pomoci
pozzzzzz

Zdravo svima :)

Nova sam na forumu,pokusala sam bar da procitam pola stranica do sada da bih dobila informacije koje me zanimaju,ali nesto slabo ide :) Zelela bih da kupim cistokrvnog maltezera, pa me zanimaju proverene odgajivacnice.Do sada sam nasla samo Kali Casu,medjutim ona nema stence i ne zna da li ce ih imati ove godine :( Dugo sam istrazivala preko interneta, medjutim samo se nude maltezeri za 200,300 evra ko zna kakvog porekla...Nemojte pogresno da me shvatite,ali ipak bih isla na sigurnu varijantu i ne zelim da podrzavam ono sto rade ljudi u odgajivacnicama. Nadam se da cete mi pomoci
pozzzzzz

Evo pogledaj njihove maltezere, ja sam ih videla i uživo, mislim da u Srbiji nema boljih:

www.facebook.com/photo.php?fbid=4402705878618&set=oa.464783073559743&type=1&theater

www.facebook.com/dragisa.zvekic?fref=pb&hc_location=friends_tab

Šaljemo vam našu kombinaciju koreanskog stila šišanja.
Puno pozdrava
DSC01514.jpg

DSC01468.jpg

kazu da pitam vas,da vi imate iskustva sa ovim nazovimo problemom.kojim preparatom resavate tamne tragove od suza ispod okica vaseg ljubimca? ja imam francuske buldoge,i jedan od njih je bele boje i ima taj problem jos iz odgajivacnice.higijena se podrazumeva,ali trag stoji,jos smo beba da napomenem.hvala vam.

kazu da pitam vas,da vi imate iskustva sa ovim nazovimo problemom.kojim preparatom resavate tamne tragove od suza ispod okica vaseg ljubimca? ja imam francuske buldoge,i jedan od njih je bele boje i ima taj problem jos iz odgajivacnice.higijena se podrazumeva,ali trag stoji,jos smo beba da napomenem.hvala vam.

Mi smo takođe imali problema sa crvenilom oko očiju. Iz mog iskustva postoje dva razloga. Jedan je bakteriološki i tada treba rešenje tražiti antibioticima ili spec. preparatima na bazi bilja (slabije dejstvo, ali može), kao što su AngelGlow, AngelEye na bazi Tylosin-a. Drugi dobar preparat je TearLax koji je 100% prirodan (tako ga reklamiraju) i dobio je visoke ocene.
Drugi problem je PH vrednost vašeg ljubimca, što je kod nas bio slučaj. S obzirom da nama AngelEye malo ili skoro nimalo nije pomogao, negde sam našao da PH može da utiče na iritaciju oko očiju. Izmerili smo PH vrednost jutarnje mokraće naše kuce i promenili ishranu. Napomena: dodavanje vinskog ili jabukovog sirćeta nije imalo uticaja na promenu PH vrednosti, nego promena celokupne ishrane. Normalna PH vrednost kod pasa je između 6.2 i 7.0, optimalna je 6.5. Još jedna napomena, nama je Royal Canin (verzije Mini i spec. za Maltezere) povećavao crvenilo, dok nam je hrana N&D sa narom davala dobre rezultate. Isprobali smo Taste of Wild, Orien, Dog Lovers Gold i još nekoliko. Sada smo našli balans, a to je kuvano belo meso (kuvamo 3 sata 1/2 belog mesa sa kostima na veoma laganoj vatri sa 1 šargarepom + 1 zelen + 1 kašika vegete). Kuci dajemo samo belo meso i to traje 2 puna dana, onda pauza 2 dana bez belog mesa i ponovo kuvanje, uglavnom doručak počinje sa belim mesom. Posle toga u znak zahvalnosti kuca jede i granule, zasada odlično funkcioniše Veterinary Diet Gastro Intestinal (RC).
Eto malo podugačko, možda nekome pomogne.
Pozdrav

Nama je AngelEye odlično odradio posao, ali mora da se ponovi svremena na vreme,čini mi se jednom godišnje. Takođe sa royalom se crvenilo pojačava, a kad jede neku od kvalitetnijih hrana bez žitarica, nemamo problem. Moja kuca nije htela N&D , ali Dog lovers gold jede .

Evo da se javim ja sa utiscima sa Advanatixom...sve je saaavrsenooo! Ni jedan krpelj,nista nista nista,jos smo za prvi maj lunjale po njivama i kojekakvim obalama,ona nista ali sam zato ja pokupila krpelja :((( Srecom nije se zakacio ali me je dooobro prepao..Doduse gospodjica je uspela da pokupi buve od domace nam lutalice koja zivi iza nase kuce na poljani..jedno kupanje je i to resilo..Tako da ostajem pri advantixu :D Inace sto se tice crvenila,skoro ga i nema,tj.samo ona dlaka koja je bila crvena kad je dosla kod mene(naravno nastala od RC),ali ja sam je odmah postepeno prebacila na Brit Care i sad je to pod kontrolom...nova dlaka koja raste je bela.. :) Evo malo i slikicaaa :) Ne obracajte paznju na knjigu,morala sam da uzmem ponovo da citam..:D Pozdrav od mene i gospodjice Joce :heart:

Jel ona to ima šiškice !? Preslatka je. Liči na našeg Igija. I on ima dlake otprilike te dužine. A sad već ozbiljno planiram da ga odvedem na šišanje. Jutros je uživao i valjao se po travi, Juče pokosili sve u našem kraju. Ja volim taj miris sveže pokošene trave, a on da juri i valja se po njoj. One velike se plašio, a i ja. Sad ceo dan ne mogu da mu iščetkam travu iz krzna.

I ja sam njemu, posle onog prirodnog preparata, za koji ste mi i vi ovde i veterinar rekli da ne deluje, stavila advantix.

Evo da se javim ja sa utiscima sa Advanatixom...sve je saaavrsenooo! Ni jedan krpelj,nista nista nista,jos smo za prvi maj lunjale po njivama i kojekakvim obalama,ona nista ali sam zato ja pokupila krpelja :((( Srecom nije se zakacio ali me je dooobro prepao..Doduse gospodjica je uspela da pokupi buve od domace nam lutalice koja zivi iza nase kuce na poljani..jedno kupanje je i to resilo..

Ja se stvarno izvinjavam, ali kako to mislite da je advantix dobro odradio posao, kada ste pokupili buve, a krpelj vam se setao... po mom misljenju a i iskustvu, sredstvo koje ne stiti od buva, nikako nije dobro (o setajucem krpelju necu da pricam, mozda bi se zakacio, a mozda i ne bi). Sve u svemu to sredstvo u vasem slucaju nikako nije uspesno, s ozbirom da biste prosli identicno i da niste imali zastitu...

Advantix bi trebalo da je zaštita i od krpelja i od buva, ako ne radi protiv buva kod vašeg psa, jako su male šanse da će raditi protiv krpelja koji su jedna od najprilagodljivijih vrsta na otrove. Maltezeri su jako mali psi i nije lako dozirati im neki od preparata a da se ne pretera, a ako moraju da se stave dva otrova istog meseca , onda definitivno treba naći neki treći koji psu radi posao , jer kakva je svrha ako pas pored zaštite dobije buve, to onda znači da ne sme da izađe iz kuće, jer buve žive napolju, u travi, na betonu... :(

Jel ona to ima šiškice !? .
Ahahaha..daaaa...siskice su nam glavni fazon,tako joj raste dlaka..nije sisana nikad,a i ne planiram,vise ih volim ovako cupave..Rado bih joj zakacila repic ali joj je tu dlaka jos uvek previse kratka..Cesto me ljudi na ulici i u parkicu pitaju jesam li je sisala kad ima siskice..:dontunderstand:
Sto se buva tice,nema ih vise posle kupnja taj isti dan..Mislim da nijedno sredstvo nije 100% sigurno ali ako nema krpelja za mene je odlicno...vise se plasim krpelja nego buva..
Gagasf,krpelja sam pokupila ja a ne ona...Sto je samo plus advantixu (a minus meni):whistling:
Tako da,sledeci mesec cemo opet uzeti Advantix..jer pre advantixa svaki izlazak napolje (a izvodim je na svaka 3-4 sata),kupila je 1-2 krpelja,od kad smo stavili Advantix nijednog...

Aahahha..daaa,kad je okupam ona dodje sva pufnasta,ali se slegne dlaka posle sat dva..Trudim se da je hranim onako kako pise na dzaku,ali to je sve odokativno..a inace je zovemo usisivac,kad mi rucamo ako nesto padne sa stola ona odmah usisa,mrve pogotovo :D Njena mama i dan danas mrljavi sa hranom ali ona jede sta god joj das...Ako ne pojede granule onda kad joj ih dam,ne menjam ih i ne dajem joj nesto drugo..kad ogladni pojede..Na ovoj slici bas izgleda golemo a mrvica je,njuska na slici dugacka a uzivo uopste nije...usi su antene,jedno je palo kako treba,valjda ce uskoro i drugo..a zubice je vec skoro sve izmenjala,mislim da su joj svi poispadali u rodu od 3 dana i evo skoro svi izrasli..
Lav je preeedivaaaaaaaaaaaaannnnnnn :DD

I da,inace,Joca je devojcica,jeste da ime vuce na musko ali tako nam se dopalo i ostalo...kad zgresi proderem se JOVANKA! Aahahaahaha

Poslednja izmena:

Back