Maltezer

10246564_10203180713094290_3194929985389358673_n.jpg

Dragi drugari : Lav, Popi, Leo, Ena, Cheryl, Ari, Aba, Ara, Aris, Amos, Art, Bella, Hana, Hani, Vini, Igi, Suki, Munja, Mrvica, Mia, Kan, Simba, Lili, Loki, Joca, Luna, i svi ostali , vama i vasim vlasnicima, srecan Uskrs, i naterajte mame i tate da vas cesce slikaju i kace na forum!

Atina Becca

Pogledajte prilog 326838

Dragi drugari : Lav, Popi, Leo, Ena, Cheryl, Ari, Aba, Ara, Aris, Amos, Art, Bella, Hana, Hani, Vini, Igi, Suki, Munja, Mrvica, Mia, Kan, Simba, Lili, Loki, Joca, Luna, i svi ostali , vama i vasim vlasnicima, srecan Uskrs, i naterajte mame i tate da vas cesce slikaju i kace na forum!

Atina Becca
Hvala Srećan i tebi :heart: Slikamo se mi često , ali ovde na forumu ljudi dođu, raspitaju se šta ih zanima i nestanu, pa smo i prestali da mnogo sličica stavljamo. :) Ovo su Popi i njen kućni ljubimac Tomi. ;)

popi-i-tomi-1.jpg

Dosta sam čitala šta ste pisali.... ali i dalje imam problem da se odlučim gde da kupim maltezera :dash: molim pomoziteeee :sad2:

Dobrodošla. :) Pošto si puno čitala i imaš gomilu informacija , napiši šta želiš, neke smernice, šta očekuješ od psa, gde bi ga kupila, da li si neko leglo u svojoj okolini već videla, koliko para ćeš dati za psa? :)

Imam jedno pianje,moja Joca ima sad 4 meseca,ali ja jos uvek nisam nasla odgovarajucu zasitu od krpelja i buva za nju...do sad sam koristila neku biljnu ogrlicu ali joj se dlaka od nje pocela mrsiti i mene licno miris te ogrlice jako iritira..Da i mozee da mi preporucite dobru spot on zastitu za nju? Mnogo toga sam procilala i naciala se svega i svacega i milion informacija dobila i niko nisa pametno da kaze...Posto ste vi svi vlasnici msltezera (i slicnih im belih cupavaca),sta je se vama najbolje pokazalo? Hvala unapred :)

Imam jedno pianje,moja Joca ima sad 4 meseca,ali ja jos uvek nisam nasla odgovarajucu zasitu od krpelja i buva za nju...do sad sam koristila neku biljnu ogrlicu ali joj se dlaka od nje pocela mrsiti i mene licno miris te ogrlice jako iritira..Da i mozee da mi preporucite dobru spot on zastitu za nju? Mnogo toga sam procilala i naciala se svega i svacega i milion informacija dobila i niko nisa pametno da kaze...Posto ste vi svi vlasnici msltezera (i slicnih im belih cupavaca),sta je se vama najbolje pokazalo? Hvala unapred :)

Frontline combo mi se najbolje pokazao, na advantix mi je na žalost imala alergijsku reakciju kao i na duowin. Ogrlice nisu nikako za maltezere, pre svega jer su psi sa osetljivom kožom,a i ogrlica da bi radila mora biti uz vrat, što jako kida i mrsi dlaku, pa je nemoguće održavati je onako kako treba.

Zdravo drugari, evo da se pohvalimo, imamo prinove, sad im je malo vise od 3 nedelje :)
10257125_654469734624409_367561452478544633_n.jpg
1613858_654470174624365_5707819870016906038_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10259957_654470277957688_4772037492894702890_n.jpg

- - - - - - - - - -

10259957_654470277957688_4772037492894702890_n.jpg

joooj, kako su mali i medeni. Naš Igi je imao mesec ipo dana kad je stigao kod nas i bio je malo veći od daljinskog upravljača. Sad, sa pet meseci mi izgleda ogroman.

sa daljinskim.jpg
s daljinskim 5 meseci.jpg

A evo i odgovor za Teodoru oko zaštite, a da se ujedno konsultujem i sa ostalima. Mi smo ga zaštitili frontlajnom oko 10. marta. I pre neko veče kad se vratio iz šetnje našli smo mu krpelja na uvetu. Bili nam u gostima kumovi koji su dugo imali pudlu, pa imaju iskustva. Kuma ga odmah ispipala i osetila ga pod rukama. A baš pre toga smo pričali, kako ja nikada nisam videla krpelja. Valjda sam imala sreće. Onda ga je kuma, inače medicinska sestra, vešta s instrumentima, izvadila pincetom, tako da smo videli i kako se to radi. Ali ne bismo baš da ponovimo to iskustvo.
Tad sam od nje saznala da se krpelji uglavnom nalaze na drveću, da reaguju na toplotu, pa kad je osete, puste se pa gde padnu, da li na čoveka, psa, mačku, u travu.... A ja sam mislila da oni žive u travi, pa sam Igiju pregledala uglavnom stomak i noge, a treba glavu, naročito oko ušiju. Eto, čovek se uči dok je živ, možda ima još nekog ko ne zna sve ovo, kao što ni ja nisam znala do pre dva dana.

Naravno, odmah sutradan sam krenula po novu zaštitu i čovek u pet šopu mi je preporučio sprej Tyra-x, domaće proizvodnje Infarex, u saradnji sa Pharma Diffusion Ag. Schweiz, Germany (valjda ovo nije reklama). I još je koštao 550 dinara, a ima da se prska do besvesti. On preporučuje da se naprska malo i prostor. Deluje 4-6 nedelja.
Uzela sam, naprskali smo ga... pa se nadamo da će ga zaštiti. Da li je neko možda koristio to?

Tyra-x.jpg

Hvala Mrs.Bi, 31. ce imati tacno 4 nedelje, jako su medeni i majusni, imaju od 250 do 350g:heart: sad polako pocinju da se igraju i trckaraju... I Igi je mnogo sladak :) Sto se tice zastite ja koristim frontlajn i do sad nisam imala problema sa krpeljima hvala Bogu.

Slatke su ove prinove Vanja, jeste vi novi odgajivač na našem forumu? Koliko kujica imate za parenje? :)
Tyra-x je isprobala pre par godina gaga sa pudlama, a ja pre dve godine uzmem isto tako na preporuku prodavca u pet radnji, ne znajući da ne deluje, gde i nemaju prava sredstva , jer ih ne smeju prodavati ako nemaju veterinara koji tu radi. ( to sam saznala nahnadno). Ako hoćete blažu zaštitu uzmite frontline u spreju on zaista deluje, 100ml je oko 2900din i ima za dosta nanošenje, maltezerima traje bar 6-10 meseci, (ako nisu neki baš veliki maltezeri) a sme se koristiti i na štencina mlađim od mesec dana. Ne igrajte se ovim nazovi sredstvima jer je sezona bila jako kišna krpelja ima više nego ikad, pitanje je momenta samo kad će ga ujesti neki zaraženi , a onda ništa neće vredeti što ste kupili jeftino sredstvo i uštedeli, jer se život vašeg ljubimca može jako brzo završiti.:sad2:

Poslednja izmena:
Ja sam bila solidno zadovoljna i frontlajnom u ampulama, verovatno mu je isteklo vreme delovanja. Valjda je mesec dana za krpelje, a 3 meseca za buve, tako da je verovatno trebalo ponovo da ga zaštitim. Nije mi cena bila presudna nego preporuka prodavca. On mi je preporučio i neki korektor za ono crvenilo ispod očiju i delovalo je, pa sam zaključila da čovek zna šta radi. Videćemo sad kako će biti sa ovim. Neverovatno mi je da uopšte ne deluje. Ali svega ima, kod nas se ničemu ne treba čuditi.

Frontline ne deluje 3 meseca protiv buva , možda je nekad davno i delovao, međutim sada ako izdrži mesec dana dobro je, par godina unazad se primenjuje apsolutno svaki mesec i zimi i leti. Meni je osnovni frontline dosta slabiji, prešli smo na combo. Buva i krpelja ima neprekidno, jednoj forumašici je zaraženi krpelj napravio problem u sred zime po snegu. Nije loše isprobati i nova sredstva ili ona koja vam neko preporuči, tamo negde najesen pred zimu. Ali isprobavati ih sad u proleće koje ima nezapamćen procenat vlage , što izuzetno pogoduje krpeljima je jako rizično, bukvalno se kockate. Posle svakog i najmanjeg izlaska iz kuće dobro pregledajte ljubimca, jer ta zaštita na koju se oslanjate nije dovoljna . Sreća je što su kuce bele pa se svaka i najmanja tačkica koja gmiže po njima dosta brzo može uočiti.

Niko u mojoj okolini nije zadovoljan frontlajnom,pa zelim da ga izbegnem..Kod mene ima dosta sredstava u ponudi,Advantix bih najradije probala jer sam Bayerovom ogrlicom imam iskustva i prezadovoljna sam,nikad ni buve ni krpelja,ali ona je vise za pse koji su napolju..Ali plasim se te alergijske reakcije o kojoj pricate..Nasla sam i preparat Fyprist i Certifect takodje pa sam totalno zbunjena..Ona je postala magnet za krpelje,svaka setnja barem 1 krpelj na njoj a izvodim je nekoliko puta na dan..

Frontline ne deluje 3 meseca protiv buva , možda je nekad davno i delovao, međutim sada ako izdrži mesec dana dobro je, par godina unazad se primenjuje apsolutno svaki mesec i zimi i leti. Meni je osnovni frontline dosta slabiji, prešli smo na combo. Buva i krpelja ima neprekidno, jednoj forumašici je zaraženi krpelj napravio problem u sred zime po snegu. Nije loše isprobati i nova sredstva ili ona koja vam neko preporuči, tamo negde najesen pred zimu. Ali isprobavati ih sad u proleće koje ima nezapamćen procenat vlage , što izuzetno pogoduje krpeljima je jako rizično, bukvalno se kockate. Posle svakog i najmanjeg izlaska iz kuće dobro pregledajte ljubimca, jer ta zaštita na koju se oslanjate nije dovoljna . Sreća je što su kuce bele pa se svaka i najmanja tačkica koja gmiže po njima dosta brzo može uočiti.

Niko u mojoj okolini nije zadovoljan frontlajnom,pa zelim da ga izbegnem..Kod mene ima dosta sredstava u ponudi,Advantix bih najradije probala jer sam Bayerovom ogrlicom imam iskustva i prezadovoljna sam,nikad ni buve ni krpelja,ali ona je vise za pse koji su napolju..Ali plasim se te alergijske reakcije o kojoj pricate..Nasla sam i preparat Fyprist i Certifect takodje pa sam totalno zbunjena..Ona je postala magnet za krpelje,svaka setnja barem 1 krpelj na njoj a izvodim je nekoliko puta na dan..

Ovo boldovano se slaže sa nečim što mi je rekla žena iz meni najbližeg pet šopa, a išle smo zajedno na jogu, još pre nego što sam imala psa, pa se znamo. Ona ne drži ta sredstva, jer, kaže pojavila su se kineska, koja izgledaju potpuno isto kao originalna, a imaju daleko slabije dejstvo. I onda joj je bilo glupo da prodaje nešto što ne zna šta je i da "obmanjuje" mušterije, pa joj je savest mirnija što to ne drži. Ali nama ostaje ista muka.

Certifect ima jako puno nuspojava, zaobiđite ga u širokom luku. Fyprist je istog sastava kao front line samo slabiji, Advantix je odličan a reakcije ne mora biti, samo stavi psu po danu i prati, ako se uznemiri , ili počne da se puno češa ili ima neku drugu reakciju koja je neuobičajena , dovoljno je samo da okupaš psa. Moja je kuca bukvalno skakala po krevetu, prvo sam mislila da joj je neudobno ali vrlo brzo sam skapirala o čemu se radi. Najjednostavniji način da kupite original je da kupujete kod proverenog veterinara. Ne deluju svi preparati isto, nekom probije advantix nekom fronline combo, ali najgore je da ne stavite ništa od toga. Žena iz pet šopa ako nema svog psa i lično nije imala susret sa ovim krvopijama nije dovoljno stručna da preporuči, ona ipak samo nas gleda kao potencijalnu zaradu, a sredstva kao što su fronline i advantix ne sme da drži u radnji po zakonu, ako nije veterinar.

Samo da potvrdim da je sve što je napisala Kamenicvet tačno. Juče sam kontaktirala sa veterinarkom i rekla je da sva ta sredstva na bazi bilja ne deluju na naše krpelje. I da mora, na žalost, da se stavi teška hemija i to spot-on, sprejeve ne preporučuje. Pominjala je Frontline combo i Advantix. I takodje je rekla da su u vet ambulanti sigurno originali.
Pošto treba da odvedemo Igija na čipovanje, možda najbolje da tamo kupimo.

Jeste vi čipovali vaše kuce? To je redovan postupak? Gde im stave taj čip?

Pošto treba da odvedemo Igija na čipovanje, možda najbolje da tamo kupimo.

Jeste vi čipovali vaše kuce? To je redovan postupak? Gde im stave taj čip?

Možete kupiti kod njih, pa staviti kod kuće ili vam mogu oni staviti, ja praktikujem da stavljam sama , jer imam više pasa pa im doziram . Čip se stavlja kod nekih odgovornih odgajivača odmah uz neku od papi vakcina, pre prodaje šteneta, inače ide sa 4 meseca i odlična je stvar, jer vaš ljubimac sa čipom dobija i svoj pasoš. a u slučaju da se izgubi, onaj ko ga pronađe ako ga odvede veterinaru , bilo koji veterinar može da očita čip sa vašim podacima i momentalno vas kontaktira, zbog toga stavite telefon koji nećete menjati. Stavlja se sa leve ili desne strane vrata i kod malih pasa vrlo često može i da se napipa , kao zrnce pirinča je i ne predstavlja nikakvu smetnju, moji svi psi su čipovani, a insistiram i kod pasa koje dajem na udomljavanje da se odmah čipuju na novog vlasnika. To se radi jednom u životu i nije nikakv poseban izdatak. :)

Frontline Plus stigao iz Amerike rekordnom brzinom! Probacu ga danas, pa vam javljam kakav je, ja sam i dalje ubedjena da je to najbolja varijanta protiv buva i krpelja. Jos ispadne i jeftinije, nego kod nas, jedino sto se ne isplati placati shipping za jednu ampulu, ja sam uzela 6 month pack :)))

Back