Malta

pa ljudi jeste vi normalni, dokle cete da sanjarite???

pisalo je i istina je:

rad na gradjevini - 3,5 evra po satu, na crno.
stanovi - oko 300 evra.
hrana - kao u Beogradu
piće u kafanama:
espreso 1-3 eur
pivo (meni najvaznija namirnica za opstanak) 2-4 eur.

e, sad, ako radis 10 sati dnevno, 25 dana mjesecno, dobiješ 875 evra mjesecno, stan te izadje najmanje 200 ako zivis sa nekim, sa hranom, oko 8 evra dnevno, sto je oko 250 mjesecno, onda, prevoz i druge gluposti da ne pominjem, sto znaci da ti za dzeparac ostane oko 400 evra, sto mozes da spickas za vikend u pacevillu, ne znam kome se isplati racunica da uopste pozajmljuje pare i krece na maltu, sa objektivno malim sansama za posao.

Citao sam forum prije nego sto sam se oprobao licno na malti, cim je aktiviran B. sengen, prosao kako sam prosao, uglavnom poenta POENTA PRICE je da se išamarate dobro mokrom hladnom čarapom i da se dozovete, najbolje tekstom koji je ostavio lik koji je bio na malti, i dalje otisao u francusku, ne mogu sad da idem back da vidim kako se zove...

Ko hoce da nayebe neka krene, ovako kao sto se nafuravate, mislim da je forum krenuo u malo sunovratan pravac, inace me smara da ovo citam uopšte, ali pošto sam bio i vidio, bolje je da kazem.

Samo provjereni poslovi i kombinacije, papire je jako tesko dobiti za bilo sta...

Pozdrav svima

Da si video moj post na temi "Wizantiana?" i da si video poruku koju sam poslao pimbetu, znao bi da moj primarni cilj odlaska na Maltu ne bi bio zarada ili provod, vec pre svega usavrsavanje engleskog, i upoznavanje zemlje.

I nisam znao da je Malta u Juznoj Americi, pa da treba da pozajmim silne pare da bih otisao, lol. Inace, samo delimicno se slazem sa tvojim postom.

pa ljudi jeste vi normalni, dokle cete da sanjarite???

pisalo je i istina je:

rad na gradjevini - 3,5 evra po satu, na crno.
stanovi - oko 300 evra.
hrana - kao u Beogradu
piće u kafanama:
espreso 1-3 eur
pivo (meni najvaznija namirnica za opstanak) 2-4 eur.

e, sad, ako radis 10 sati dnevno, 25 dana mjesecno, dobiješ 875 evra mjesecno, stan te izadje najmanje 200 ako zivis sa nekim, sa hranom, oko 8 evra dnevno, sto je oko 250 mjesecno, onda, prevoz i druge gluposti da ne pominjem, sto znaci da ti za dzeparac ostane oko 400 evra, sto mozes da spickas za vikend u pacevillu, ne znam kome se isplati racunica da uopste pozajmljuje pare i krece na maltu, sa objektivno malim sansama za posao.

Citao sam forum prije nego sto sam se oprobao licno na malti, cim je aktiviran B. sengen, prosao kako sam prosao, uglavnom poenta POENTA PRICE je da se išamarate dobro mokrom hladnom čarapom i da se dozovete, najbolje tekstom koji je ostavio lik koji je bio na malti, i dalje otisao u francusku, ne mogu sad da idem back da vidim kako se zove...

Ko hoce da nayebe neka krene, ovako kao sto se nafuravate, mislim da je forum krenuo u malo sunovratan pravac, inace me smara da ovo citam uopšte, ali pošto sam bio i vidio, bolje je da kazem.

Samo provjereni poslovi i kombinacije, papire je jako tesko dobiti za bilo sta...

Pozdrav svima

Kazi mi kako ti izgleda Malta kao mesto za zivot, ali uzmimo da imas uredne papire i platu od 2000 eura. Ja se polako pripremam za Maltu, imacu legalnu dozvolu boravka i ocekujem godisnju platu od 30000 eura, da li cu uspeti ne znam. Najniza plata u mojoj struci je bila 22000 eura godisnje, kolio se ja secam. Koliko sam ja mogao prikupiti informacije o Malti, plata od 1500 eura ili ako dvoje rade mesecni prihod od 3000-3500eura moze obezbediti dobar zivot.

ma te pare su ti extra bilo gdje.
ako vas je dvoje, uzmete stan u sliemi, tamo je extra, tu ti je centar ostrva u smislu neke dinamike i kretanja.
malta nije losa za zivot, posebno ako sad krenete pred sezonu, bice jos bolje.
što se para tice, napisao sam gore, u suštini treba ti keša kao u beogradu da živiš.

a ti jokara nemam pojma šta pričaš, kakva crna wizantiana, nisu mi na pamet pali tvoji primarni ciljevi i ostale gluposti, mislio sam na momke što se lože da krenu na maltu, pa šta bude, tj bez ikakvog plana, posla itd da ih čeka...
i na kraju boli me doope koliko se ti slažeš sa mojim postom.
aye

pa ja sam svestan svega i bez da mi govore ljudi koji su bili tamo,znam da je minimalna plata 850e,da ti od toga minimalno treba 450 za zivot,stan bla bla bla,kum mi je tamo vec neki period,tako da i ako odem i budem mesec dana i potrosim pare koje ponesem iz srbije nije smak sveta,vratim se u srbiju pa opet po starom,al hvala svima koji brinu ;)

e tebra kako idete? ja treba da idem 22maja u sliemi kod ortaka...mislim odakle krecete i kolko vam je karta izasla?

Idemo busom do venecije 80e povratna,pa od venecije do malte avionom 70e povratna,tako da je extra...imacemo trosoban stan u sliemi za 400e tako da mozemo da primimo jos 2 coveka kod nas,pa ko je zainteresovan...

Idemo busom do venecije 80e povratna,pa od venecije do malte avionom 70e povratna,tako da je extra...imacemo trosoban stan u sliemi za 400e tako da mozemo da primimo jos 2 coveka kod nas,pa ko je zainteresovan...
Mene je avion izasao 80e 14.05 iz Boegrada za Rim pa presedanje za Maltu,samo na vreme smo kupili karte preo wizz-a,stan treba da nam nadje moj kum koji je tamo izace nas isto tako oko 400 e

poz drustvo, idem za maltu 22. maja pa ako nekome treba cimer tu sam. Ne znamo za smestaj jos, pa bi neki savet ili ako neko vec ima nesto rezervisano pa da se ubacim sa drugaricom, bio bi srecan :)
Pozzz

Pozdrav drustvo, evo procitah sve postove od prve strane i vidim da je na Malti generalno kao i kod nas, neki se snadju a neki ne.
Imam jedno pitanje za vas koji zivite tamo.
Iz Nisha sam, radim ako serviser racunara (zadnjih 10godina), razmisljam da odem na ostrvce vec nekoliko godina,
za jedno 6 meseci dobijam nogu (zatvara se firma :( , pa rekoh da to nije lose vreme da se ode negde drugde, posto je u Nisu stanje sivo (a bice uskoro crno ) vreme je da palim :)
Ono sto me zanima kakva je sansa da nadjem neko slicno radno mesto na Malti?, Kompjuterski tehnicar ili slicno, Engleski mi je na Advanced Level (Zahvaljujuci nezavrsenoj Anglistici:)
Pozdrav

Ovako stoje stvari,pretpostavljam da je to zbog ovih azilanata po evropi,momka i devojku su vratili zato sto nisu imali povratnu kartu,uslovili su ih kao turiste da moraju imati 1000e po osobi kod sebe da bi ih pustili u zemlju bez povrtne karte,cisto da znate svi koji se spremate da idete

Nesto se zatajili sa porukama. Sto se tice cimera, ja sam vec rekao da dolazim sam. Goku brate, ostavi poruku na forumu ako hoces da se cujemo. Jedna stvar je sigurna, svakako je bolje kad stanujes sa nekim, zbog kirije.

Kad su ih vratili i odakle? Sa Malte ih nisu mogli vratiti jer ne postoji direktan let iz Bgd, osim ako nisu dosli iz Turske, Svajcarske ili neke druge zemlje koja je van EU....

Niko vam netje traziti soma na sunce ukoliko imate bankovnu platnu karticu da pokazete, vazecu, naravno, ne bitno da li ima para na njoj...

Back