Malta

Njeftinija varijanta trenutno je :Wizz air Temisvar -Venecija (povratna 30e) Ryan air Venecija- Malta (55e povratna) Samo se treba snaci do Temisvara)))
Vanja na Malti nema PRAVOSLAVNIH CRKVI .Cak mislim da Pop dolazi iz Srbije kada su samo veci praznici.Stanje nije bajno ni sjajno ali je bolje nego kod nas .Za svakog ko zna da radi na gradjevini nesto moze se relativno lako naci posao(samo je satnica pitanje kolika ce biti)Od dokumenata ti treba preporuka sa starog posla o tome da imas iskustva najmanje 5 godina (napisu ti niko nista ne proverava) naravno pasos ,diplome nase ne priznaju(moju nisu rekli da ne priznaju) Medjunarodna vozacka pozeljna.Kada dodjes ovde nasih ima jako puno pomoci ce ali pazi se brate prica sredicu ti posao za 500e .Najbolje od firme do firme i tako niko ne moze da kaze nasao sam ti posao.Ako nekome treba pomoc neka posalje poruku ja cu mu dati moj broj telefona i pomoci cu mu (dzabe naravno).Neko je pitao koliko para da ponese :*** ja sam poneo oko 1000e ali sam ubo posao prve sedmice trazenja.Za papire ti treba oko 230e plus osiguranje 250 vamo tamo oko 600e .Ako neko ima nesto da pita samo napred

Njeftinija varijanta trenutno je :Wizz air Temisvar -Venecija (povratna 30e) Ryan air Venecija- Malta (55e povratna) Samo se treba snaci do Temisvara)))
Vanja na Malti nema PRAVOSLAVNIH CRKVI .Cak mislim da Pop dolazi iz Srbije kada su samo veci praznici.Stanje nije bajno ni sjajno ali je bolje nego kod nas .Za svakog ko zna da radi na gradjevini nesto moze se relativno lako naci posao(samo je satnica pitanje kolika ce biti)Od dokumenata ti treba preporuka sa starog posla o tome da imas iskustva najmanje 5 godina (napisu ti niko nista ne proverava) naravno pasos ,diplome nase ne priznaju(moju nisu rekli da ne priznaju) Medjunarodna vozacka pozeljna.Kada dodjes ovde nasih ima jako puno pomoci ce ali pazi se brate prica sredicu ti posao za 500e .Najbolje od firme do firme i tako niko ne moze da kaze nasao sam ti posao.Ako nekome treba pomoc neka posalje poruku ja cu mu dati moj broj telefona i pomoci cu mu (dzabe naravno).Neko je pitao koliko para da ponese :*** ja sam poneo oko 1000e ali sam ubo posao prve sedmice trazenja.Za papire ti treba oko 230e plus osiguranje 250 vamo tamo oko 600e .Ako neko ima nesto da pita samo napred

isto tako moze iz Beograda da se ide ja sam kupio kartu doduse u jednom pravcu,BG-RIM-MALTA sa prtljagom me izasla 80e isto wizz air...

4 evra prosecna satnica. Mali stan oko 250 evra. Za hranu, ako sam spremas oko 150 evra mesecno.Struja i voda mesecno oko 30 evra za jednu osobu. Moze se naci jeftina, a solidna garderoba, mada su firmirane stvari malo skuplje nego kod nas, osim ako nije rasprodaja. Pice u lokalima oko 2,5 evra. Jedna voznja busom 50 centi. Prosecan rucak u restoranu 15 evra.
Znaci, ako trosis pazljivo, moze da ti ostane sa strane jedna prosecna srpska plata, za mesec dana. 0ko 200 do 300 evrica.
Pusacima vec malo teze, jer su cigarete oko 4 evra.
Kao sto vec neko ovde rece, nije nesto extra, ali je malo bolje nego u Srbiji.

Za sestre treba neki ispit kojim se ratifikuje diploma, nema sanse za posao u drzavnim ustanovama, ali u privatnim je ok, plata za anesteticarskog tehnicara msm da je oko 2.500 bez prekovremenog . . .

Maltezi,Pepe boys,sto ste se ucutali?
Ja sam bio letos kod druga na tom kamenu i cini mi se da bi se covek tu mogao lepo nauzivati i suncati stare kosti...jeste da nije lako,posla manje,Maltezi vole da maznu na kusuru,Maltezanke "lazne" katolkinje(pola ih se zove Marija,po devi)...ali meni sve to ne smeta,gledas svoja posla,raznog sveta sa svih meridijana oko tebe i nekako ti se zivot cini laksim.
E,da,pozdrav za Pimbeta,mog Uzicanina,malo ga prze ovi sto bi samo dobre vibrace da primaju,ali ne da se Pimbe...zao mi je sto ti slika nije jasnija,vidim neku platformu,ali te bne prepoznajem,a verovatno se iz vidjenja znamo...******,da sam citao forum pre lencarenja na Malti,mogli smo popiti po Cisc tamo,ali ko zna,mozda mene eto opet na Malti,nikad se ne zna...pozdrav od Nikole

Da,da...CISK,pastizze,kus-kus i kupanje ispred hotela Cavallieri...evo,dodje jesen danas u Srbi i sve to mi zafali :sad2:.
E,da,Timbe,drugar moj Vlade Sucurovic sa Malte te pozdravlja,rece da se znate,ja mu rekao da savetujes potencijalne emigrante na ovom forumu...sve najbolje :super:

Back