psmaniac
Veoma poznat
- Poruka
- 13.886
Па Грци по обичају нису укапирали, погрешно прочитали иNe, ne; piše se sa kapa (K).
погрешно записали. Народу који је у стању да изгуби одређени глас
није за веровати.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па Грци по обичају нису укапирали, погрешно прочитали иNe, ne; piše se sa kapa (K).
Па Грци по обичају нису укапирали, погрешно прочитали и
није за веровати.
To je sad već spekulisanje.
Naš jezik je sve i svašta izgubio; nemamo više ni dvojinu.
За природне парове, руке, ноге, уши, очи, рогове, још увек имамо.
За неприродне и не треба да постоји.
Тешко, нити то одговара Словенскоме начину грађења етничких назива, нити одговара фонетски.Погрешно читају 'С'! То су Сабири, сабирају, окупљају, народ на саборност где се збори.
Видим пишеш "по обичају" а не по обычајѣ - ди су у Србаља данас гласови ы и ѣ?Па Грци по обичају нису укапирали, погрешно прочитали и
није за веровати.
Нема у нашем језику двојине више, нешто си помешао.За природне парове, руке, ноге, уши, очи, рогове, још увек имамо.
За неприродне и не треба да постоји.
Тешко, нити то одговара Словенскоме начину грађења етничких назива, нити одговара фонетски.
Ди си, брате, Србљу?у Србаља
Ради се о божанствима не о етницитету.Тешко, нити то одговара Словенскоме начину грађења етничких назива, нити одговара фонетски.
Који су то гласови? Како су се изговарали? Како читаш то 'обычајѣ'?Видим пишеш "по обичају" а не по обычајѣ - ди су у Србаља данас гласови ы и ѣ?
Нема у нашем језику двојине више, нешто си помешао.
Када кажемо 'уши' изрекли смо ту фамозну двојину.Kako to misliš?
Када кажемо 'уши' изрекли смо ту фамозну двојину.
Три су 'увета' а пет је 'ушију'.
Мало сам неспретно то објаснио. Суштински двојина се протегла до 'четверине'.Dvojina je broj, a ne to...i šta, evo ja sam mafijaš i pošaljem te da mi pokupiš 7 uveta i postavim ti pitanje Gde su uši? to treba da podrazumeva da mislim samo na dva, a ne da odsečeš pd jedno uho od svakog ko me nije isplatio na vreme?Pa neću valjda da ti na Whatsup napišem Stižu li ušiju?
Vidiš, "nije mu dan".Како читаш то 'обычајѣ'?по обычајѣ
Верујем да зна то али због силне жеље да покаже својеVidiš, "nije mu dan".
**обычајѣ
Jat ne (po)stoji iza jote. Fundamentalno neznanje je pokazao.
Ах, никада нећеш научити.Vidiš, "nije mu dan".
**обычајѣ
Jat ne (po)stoji iza jote. Fundamentalno neznanje je pokazao.
Puko neuko Srbaljče, samo na početku reči, gde to i nije jat u pravom smislu. Nađi slučaj koji nije na početku morfema pa likuj. Stidi se, naučno neiskreni partitokratčiku.Ах, никада нећеш научити.
![]()
kánadoi (κάναδοι) — „čeljust“
A kako kazes: "dva usi"?Када кажемо 'уши' изрекли смо ту фамозну двојину.
Три су 'увета' а пет је 'ушију'.
A kako kazes: "dva usi"?![]()
Мало сам неспретно то објаснио. Суштински двојина се протегла до 'четверине'.
једнина-око, множина-очи али не кажемо два очију већ два ока, три ока, четири ока.
Пет је већ очију.
Како се та двојина некад користила то би нам Игор могао објаснити.
Ἡσύχιος ὁ Ἀλεξανδρεύς:βρά . ἀδελφοί, ὑπὸ Ήλείων
Ἡσύχιος ὁ Ἀλεξανδρεύς:δάλα. ἄμπελος
Poredi se sa starogrčkim thálos. Ukoliko je srodno, odgovaralo bi poznatoj ilirskoj promeni *dh- > d-.