Ukusan recept! Ali kakav senf
Da li si normalna! Sa secerom?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
I industrijskim sircetom?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Srecan sam sto se pojavio jos jedan simpatizer, ali jos mnogo toga treba da se nauci o MB-ci. Ja ucim vec nekoliko godina!!!!!!!!!!!!!!!! I, ne znam ni delic toga!?!?!?! :? :shock:
Najvise sam o MB-ci naucio od kako moja drugarica pomaze pri izlecenju jednog coveka od raka. Hrana je samo jedan deo, ali ne i presudan.
Kako rece jedan nas drug PRAVI MAKROBIOTICAR MOZE I DA JEDE MESO, odnosno onaj ko ume da se cisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apotekarka puno zna. Medjutim, treba da podsetim da u ishrani zitarice treba da zauzimaju oko 50-60 odsto nase svakodnevne hrane (integralne zitarice: mrki pirinac, psenica, proso, jecam, kukuruz, raz i heljda kuvanih u ekspres loncu sa prstohvatom soli!), zatim beskvasni crni hleb, rezanci, seitan (nekoliko puta nedeljno) i sl.
Supe 5-10 odsto (miso ili tamari, sa algama, povrcem, zitaricama...). Cuvena miso supa!!!!!!! 8)
Odlicna sezonska supa (leti od kukuruza, na jesen od bundeve).
Povrce organski proizvedeno u svezem stanju 25-30 odsto. Izbegavati paradajz, spanac, papriku, krompir, tikvice, patlidzan... Povremeno krastavac, zelena salata, boranija, grasak, pecurke... Jesti sargarepu, luk, dajkon, repu, crvene rotkvice, paskanat... kupus, karfiol, prokule, kineski kupus, zir i beli orah, praziluik, maslacak, dakon...
Mahunarke i alge 5-10 odsto (azuki, ali ne i genetski modifikovan kineski koji se potura u prodavnicama "zdrave hrane"

,lebeblija i socivo) Povremeno soja i ostale vrste pasulja. Naravno, alge koje su bogate mineralima, ukljucujuci i kombu (vakame, nori, agar-agar, arame...)
Od mesa mala bela riba par puta nedeljno, kao i neke druge vrste. Izbegavajte ili drasticno ogranicite sve ostale zivotinjske namernice, kao i mlecne proizvode, margarin...
Voce nekeliko puta nedeljno i to ono koje uspeva u lokalnoj klimi. NE. NE. NE. NE i NE banane, pomorandze, ananas, paja, mango...
DA kruske, sljive, mandarine, dinje, grozdje, suve sljive kupine, maline...
Desert od bundeva, azukija, agara-agara, luka, pirinca, kestena, sirup od pirinca...
Da li ste probali zele sa agar-agarom?
Za pice banca (kukica) bez secera, caj od przenog mrkog pirinca, morske trave...
Sa izvorskom vodom...
Pivo ili sake pripremljeno bez dodataka, na tradicionalan nacin...
Ulja od susama, kukuruza i semena slacice... Maslinovo, suncokretove (nerafinisano), od safranike povremeno...
So...
Tursija domaca moze svakodnevno da se jede (ali ne ona na koju smo navikli, vec naci recepte za MB-ku tursiju od povrca i drugih sastojaka), zacini kao sto su przeni kombu, tamari umobosi sljive, gomasio...
I sve to zvakati najmanje 50!!!!!! puta uz zahvalnost. Kada osetite sitost prekinite
I sve ovo se odnosi samo na zdrave osobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U vezi raka i ishrane, odnosno koja hrana (Jin ili Jang izazivaju) i odredjene Jin ili Jang bolesti!
Rak i druge bolesti
Pored hrane koja je bitna, ali ne i presudna, sto upravo nazalost sada imamamo slucaj, jer se rak i pored ihrane MB-tom siri!!!!

, jeste promena nacina zivota i misli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja licno sam u panici jer sam dobio nekoliko ozbiljnih opomena (od toga da mi se nekoliko bolesnih ljudi javilo za pomoc, do toga da svakodnevno cujem za poneki slucaj uspesno ili neuspesno izlecenog od raka) i sada idem da meditiram i razmisljam o Jin i Jangu, jer je to jako duboka filozofija akcije i reakciju kao i o "sazmi i skupi", analiza i sinteza!
Pozdrav Mladoj mami i Apotekarki.
Mlada mamo izvini ako sam bio grub na pocetku, ali to je zarad tebe i tvog deteta!
8)