Makrobiotika

• Začetnik teme Začetnik teme *milicica*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
apotekarka:
E, sad mi se ovo jede:
4 oprane i izdubljene jabuke
2 kašike pšeničnih klica
2 kašike lešnika
2 kašike ječmenog slada
2 kašike suvog grožđa
1 kašika soka od limuna
Sve pomešaš, napuniš jabuke i pečeš 20 min.
Ko kaže da ne valja......nema problema :lol:
I posle toga možeš da spavaš? Da ne govorim o drugim aktivnostima! :lol: :lol: :wink:

Evo jednog receptića

Punjene paprike
8 velikih zelenih paprika
šolja int. pirinča
2 izrendane šargarepe
150gr ljuspica od soje
morska so
susamovo svetlo ulje
paradajz isečen na 8 kriški
domaći sok od paradajza
peršun
crni i beli luk
Kad napunite paprike zatvorite ih kriškama paradajza i ostavite u rerni 1 sat na 200 C
Uz pire (sa sojinim mlekom i bez margarina) su božanstvene :D

apotekarka:
Evo jednog receptića

Punjene paprike
8 velikih zelenih paprika
šolja int. pirinča
2 izrendane šargarepe
150gr ljuspica od soje
morska so
susamovo svetlo ulje
paradajz isečen na 8 kriški
domaći sok od paradajza
peršun
crni i beli luk
Kad napunite paprike zatvorite ih kriškama paradajza i ostavite u rerni 1 sat na 200 C
Uz pire (sa sojinim mlekom i bez margarina) su božanstvene :D
Zaboravila si samo meso! :lol: Posle 8 ovakvih paprika pao bih za pola sata od iznemoglosti. :lol: :o :wink:

Zeleo bih da razmenim iskustva sa makrobioticarima i vegetarijancima, odnosno sa svima onima koji vole posna i bezmesna jela :)
Imam neko iskustvo. I prakticno i teorijsko. Pratim Kusijeve aktivnosti. Tu je i Mina Dobic...
Imam vec visegodisnje iskustvo sa makrobiotikom, pa koga interesuje neka se javi 8)
Moze i na p.p.

apotekarka:
Jesi li bio kod S. Jandrlić u njenom restoranu?
Ne. Skupa je, a i moja ju je ekipa vec prevazisla, tako da u privatnoj reziji jedem daleko bolja jela. :D
Prevazisli smo i vecinu onih sitnih stvarcica sto se prodaje po makrobiotickim prodavnicama - kolacici, sendvici, gibanice... Sve smo to uspeli veoma uspesno da napravimo u privatnoj reziji 8)
Ako te interesuju recepti rado cu ti ih poslati :D :D :D

Espanol:
apotekarka:
Ajaaaoj! Pa opet reklama za pašnjake! :roll: :lol:

Kada bi samo video sta se izbacuje iz organizma nakon cetvoromesecnog ciscenja organizma :twisted: nikada u zivotu ne bi probao jaja, sir i meso 8)

Usput, kako mozes da jedes lesinu. Jer cim se zivotinja ubije ona pocinje da truli! I nastavlja da truli u tvom zelucu :twisted:

pusac:
Espanol:
apotekarka:
Ajaaaoj! Pa opet reklama za pašnjake! :roll: :lol:

Kada bi samo video sta se izbacuje iz organizma nakon cetvoromesecnog ciscenja organizma :twisted: nikada u zivotu ne bi probao jaja, sir i meso 8)

Usput, kako mozes da jedes lesinu. Jer cim se zivotinja ubije ona pocinje da truli! I nastavlja da truli u tvom zelucu :twisted:

Ja to zovem crkotine ali nemam ništa protiv da ljudi uživaju u njima ako tako žele.
I da, ne pokušavam da preobratim nikoga, to ume da bude bezveze.

Back