Madonna

• Začetnik teme Začetnik teme @Xel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lucky girl:
da je madona istog kvaliteta kao i stoja,mogu se samo slatko nasmejati i reci no comment...
druga stvar,FROZEN(mislim da se tako zvao ili ray of light,nisam sigurna),je kod muzickih krtiticara ocenjen kao kvalitetan album,posle ne znam koliko godina,sto se nje tice....i za ovaj najnoviji su rekli da je njen najkvalitetniji,mada se meni licno to ne svidja...prema tome,nisu samo hitovi u pitanju...a kao trece,ona zena ima prosecan glas,ZNA DA PEVA,glupost je reci da ne zna,sem sto to nije nesto epohalno....pa ako cemo tako meni alanis ne peva nista bolje....cak ni ne volim taj kao ja sam rock riba koja zna da peva,iako mi je alanis ok...ali i ona je devojka sa prosecnim glasom....mada uostalom ne vredi raspravljati,kad cete vi uvek reci drugacije

Lutko, ti ocigledno onda imas problema sa shvatanjima sta je dobro pevanje, slusao sam Madonu vise puta u nekakvim zivim prenosima i ta zena FALSIRA, nije u pitanju ukus nego neznanje. Fals i ukus su dve kategorije. Ja mogu da ne volim nekoga zato sto mi se ne svidja muzika koju ta osoba izvodi ali isto tako ako dobro svira/peva to ne mogu da poreknem. Ne pricam ja o Madoni zato sto imam nesto protiv nje, samo ti kazem da ta zena ne zna da peva u onom smislu da bi bila 20 godina proglasena za POP kraljicu ili kako to vec vole da nazivaju po raznoraznim televzijama.

Alanis moze da predaje pevanje Madoni ako mene pitas, poslusaj njene zive nastupe pa ces se uveriti u to. Ne kazem da je najbolja pevacica na svetu, ja sam je samo uzeo za primer pokusavajuci da pokazem da jedna klinka moze da nparavi mnogo bolji album od Madone, nista vise od toga. Ima 10 puta boljih pevacica od Alanis, da ih ne nabrajam, ima ih mnogo.

Pa ako ti kazes da Madona ima prosecno znanje u pevanju, i da ima prosecne albume generalno gledajuci njen opus, kako onda mozemo pricati o nekoj POP zvezdi koja "hara" 20 godina scenom. Zar to onda ne ide u prilog onoj mojoj prici sa pocetka da je ona samo jedan prozivod medija i nista vise gde se putem strasne propagande ljudima jednostavno usadjuje nesto u glavu i stvaraju se holivudske price jer se to najbolje prodaje. Ja ti napravih paralelu sa Merliknom, zar nisi shvatila poentu.

naravno da sam to shvatila.....
a jeste,tacno da je umela da falsira,ali ja sam gledala neke nastupe,gde je totalno ok pevala....ne brini gledala sam i alanis,nebrojeno puta....ja ne pricam napamet,kada pricam o necemu...madona mozda ima slabiji glas od alanis,ali samo to....

@klika

cuj, porediti Madonu sa rikijem ili sa brinti i ostalima je smeshno...Madona je prodavala milone ploca dok su ovi shorali u pelene...veruj mi da te pratim i da kuzim poentu tvoje price ali ipak kad stavim Ray of light ili American life ili Music( ove zadnje albume) ja u tome uzivam ceo CD...pesme poput Secret, You 'll see, Take a Bow, I'll remember, Rain, Vogue, La isla bonita, Pap don't preach, Holiday(dakle stare stvari) su mi neprevazidjenje u stranoj POP muzici , kada su zenski izvodjaci u pitanju, i tu ,bar za mene, prestaje svaka prica...

Stefan Milan:
@klika

cuj, porediti Madonu sa rikijem ili sa brinti i ostalima je smeshno...Madona je prodavala milone ploca dok su ovi shorali u pelene...veruj mi da te pratim i da kuzim poentu tvoje price ali ipak kad stavim Ray of light ili American life ili Music( ove zadnje albume) ja u tome uzivam ceo CD...pesme poput Secret, You 'll see, Take a Bow, I'll remember, Rain, Vogue, La isla bonita, Pap don't preach, Holiday(dakle stare stvari) su mi neprevazidjenje u stranoj POP muzici , kada su zenski izvodjaci u pitanju, i tu ,bar za mene, prestaje svaka prica...

Ocigledno ne pratis moje postove od pocetka. Pa sta sam rekao u prvom postu, Madona je "odrasla" tek u posldnjim godinama, a karijera joj je duga 20 godina pocevsi od onog smesnog nastupa na Live Aid-u 1985.

Opet kazem, kakve veze imaju milioni ploca sa kvalitetom jednog izvodjaca?
Da li hoces da mi kazes da je Madona kvalitetnija od Norah Jones? Ja sam 100% uveren da Norah nikada nece prodati ploca kao Madona , ali sam takodje uveren 1000% da je superiornija od nje u svakom polgedu, kao pevac, kao svirac, kao aranzer i kompozitor! Devojka je izdala samo 4 albuma i u muzickom smilsu vrede sigurno vise od 200 godina Madoninog rada.

Da li je potrebno da ulazimo u ovo poredjenje , to je prijatelju moj metematickim recnikom AXIOM ili teorema koja se ne dokazuje.

Ti izgleda i dalje ne shvatas ili ne zelis da shvatis da je Madona samo roba , produkt medija/izdavackih kuca koja donosi novac, nista vise od toga. Zena koja falsira ne moze biti kraljica popa! Ona je napravljena da bude kraljica, to se zove overrated iliti precenjen kvalitet prijatelju moj. Ne ulazim ja u to da li mi se svidja neka pesma od nje ili ne, ta zena jednostavno nema muzicki kvalitet, pevanje prosek, muzika/aranzmani genralno prosek, nista vise od toga.

Da li mislis da je Madona bolja od recimo jedne Bebi Dol, ja ne mislim. A zasto Bebi Dol nikada nece biti Madona, jer nema iza sebe masinu koja jce od nje da napravi to sto je Madona, sve sto moze da postigne u svom zivotu jeste da bude samo lokalna kraljica popa ili vec bilo cega.

Ocigledno nisi shvatio moje poredjenje sa Martinom, ljudi da li vi citate postove ili sta? Ja govorim o medijskoj masineriji koja od Martina stvara ikonu za mlade siparice, niko ne poredi njega i Madonu u muzickom smislu. Madona je mogla da bude bilo koja Sheryl, Mary, Martha, Rebeca, ili bilo kaja devojka sirom USA, Madona je dobila na lutriji jer je izvucena iz bubnja u tom momentu.

Reci da su ove pesmice koje si ti naveo neprevazidjene u pop muzici mi deluje vise nego infantilno. Uopste govriti u apsolutnom smislu da je nesto najbolje mi je vise nego smesno.

skrobi90:
E, smarate vise sa Madonom...

Prijatelju, koliko ja vidim ovaj post se zove "Madona", ne znam o cemu bi onda drugo mogli da pricamo.
O skupljanu salveta ili znacaka mozda?

Ako nemas sta da dodas onda ne vidim potrenu za ovakvim postovima, gubljenje vremena.

ALOOOOOOOOALOOOOOO.......najbolje za moj ukus i za moje poimanje POP muzike...ja tu muziku preterano i ne slusham ali mi je Madona najbolja, MENI, OK...to smo reshili...

Alanis, Sherili, itd. su "nove" ribe na sceni i one su miljama daleko od onoga shto Madona radi...i opet ja te shvatam shta hocesh da kazesh poredjenjima, ali je prilicno nezahvalno jer nemozesh porediti babe i zabe...

Stefan Milan:
ALOOOOOOOOALOOOOOO.......najbolje za moj ukus i za moje poimanje POP muzike...ja tu muziku preterano i ne slusham ali mi je Madona najbolja, MENI, OK...to smo reshili...

Alanis, Sherili, itd. su "nove" ribe na sceni i one su miljama daleko od onoga shto Madona radi...i opet ja te shvatam shta hocesh da kazesh poredjenjima, ali je prilicno nezahvalno jer nemozesh porediti babe i zabe...

Niko tebi ne uzima za pravo da uzivas u pesmama Madone, ja to nikome ni ne pokusavam da osporim.

Meni zvuci smesno kada neko uopsteno u apsolutnom smislu kaze da je nesto najbolje.

Ne znam da li se i ti slazes samnom i sa onom prethodnom sagovornicom da Madona uzivo falsira, ili ces mi reci da to nikada nisi primetio ili cuo?

Znas, kada centafor da 3 gola u prvenstvu on ne moze da osvoji zlatnu kopacku. Pa ne vidim kako Madona sa losim pevanjem moze da bude kraljica popa. Ja o tome pricam sve vreme, a ne o muzickim ukusima mojim ili bilo cijim. Takodje poredjenja sa ostalim pevacima koji su pomenuti, ja to ne slusam pa sa te strane nemam favorita koji je samo meni drag da bih ga stavljao iz tog razloga ispred Madone, ta imena nisu bitna, ima ih milion koji su bolji od te Madone.......

Ti kada slusas njen CD, to je ustvari holivudski film sa specijalnim efektima, a kada slusas Madonu na TV-u koja peva u nekom klubu uzivo onda pomislis na momenat (ako ne gledas u ekran) , da li je ovo mozda neko lokalno takmicenje u karaokama.

Broj prodatih ploca u funkciji kvaliteta izvodjaca, hmmm........ne znam da li da placem ili da se smejem. Pa sta cemo onda sa onim dilerima droge koji su do prekjuce u Bronxu prdavali krek a posle samo mesec dana prodali 7 miliona CD-ova (mislim na ove repere kojima se i ne trudim da zapamtim ime jer su toliko minorni u svakom pogledu) , da li iko pri zdravoj svesti moze da kaze da je taj covek u muzickom smislu nesto posebno, ne znaju ni gramatiku a da ne govorim o prevanju ili cak sviranju nekog instrumenta, pitam se samo da li iko od njih zna da nabroji osnovne tonove u skali.

Ovo je zaista odlicno mesto za diskusiju o tetki Madoni... ja bih zato da jos malo razvucemo ovu vrlo konstruktivnu pricu. Slazem se u potpunosti sa jednim covom na ovim stranam koji kaze da je suvise glupo reci da je neko najbolji, i da se prica o njegovom kvalitetu zasniva na tome ili prici prodala je brdo album, imala toliko hitova.. jer to zaista nije merilo necijeg kvaliteta. Da bi bilo ko prihvatio necije misljenje, trebalo bi prvo da bude hladne glave, ovde su takvi retki, tako da ne vidim da bas neko prihvata misljenje onog drugog... Sa druge strane to bi znacilo da ponekad moramo priznati da nismo upravu, kako bismo prihvatili to necije misljenje, a to je jako malo ljudi u stanju da uradi (ja prvi nisam, ali se barem trudim). ;)

Dakle nastavljamo... ;)

Naravno da nisi upravu, nikada neces ni biti upravu, jer se nasa misljenja razlikuju a ja sam uvek u pravu, ne zaboravljaj to. :) Zar si mislila da ti upravu... hahahaha... mora da se salis. Nije bitno da li se ovde raspravlja o Madoni ili o Semsi, ili o bilo cemu drugom, to je najmanje bitno. Najvaznije je da znas da sam ja uvek u pravu, jer drugacije prosto nije moguce... nadam se da je to jasno.
I jos nesto, madona ima ruzne zube, izgleda kao konj, vise je nevolim, samo da znas. ;)

OK klika ajmo redom...

Meni zvuci smesno kada neko uopsteno u apsolutnom smislu kaze da je nesto najbolje--------to si ti napisao, a ja na to kazem OK, ali niko ne moze da UOPSHTENO U APSOLUTNOM SMISLU kaze da je neshto najgore( ti mozda to ne govorish, ali sigurno mislish da je Madona bliza dnu nego vrhu)

shto se tice LIVE nastupa... pa covece ko ne falshira i ko ne zabushava tipa, ajmo sad malo publika, pa okrene mic. ka publici ili ono ajde josh glasnije ( dakle govorimo o velikim konc. a ne o nekim klubskim svirkama, a na velikim svirkama svi zabushavaju i falshiraju)...

shto se tice holivudskih filmova, mislim da je to pregrubo receno, a shto se tice "hip-hopera'', oni su posebna prica i oni su dokaz da je moguce da prodash milione, a da cak ne znash ni gde zivish a kamoli shta je mjuza....to je deo hip-hop expanzije koja nam se servira non-stop i na koju se klinci loze, kao shto je i ovaj komercijalni HOUSE neshto slicno (novo, sladunjavo, lako ulazi u uvo, svi skacu i svima je lepo...)....

ti nastavi da je osporavash, a ja cu nastaviti da je "branim"...na kraju krajeva ovde smo da bi diskutovali, a to znaci da ne moramo bash svi da mislimo isto....a ne moramo naravno ni da se pljujemo, svadjamo ili vredjamo....shta vishe meni je drago kad imam s kim ovako da ''popricam", argumentovano-:)

nikodim:
Dakle nastavljamo... ;)

Naravno da nisi upravu, nikada neces ni biti upravu, jer se nasa misljenja razlikuju a ja sam uvek u pravu, ne zaboravljaj to. :) Zar si mislila da ti upravu... hahahaha... mora da se salis. Nije bitno da li se ovde raspravlja o Madoni ili o Semsi, ili o bilo cemu drugom, to je najmanje bitno. Najvaznije je da znas da sam ja uvek u pravu, jer drugacije prosto nije moguce... nadam se da je to jasno.
I jos nesto, madona ima ruzne zube, izgleda kao konj, vise je nevolim, samo da znas. ;)

haahahaha......tebi mora da je zanimljivo u tom tvom svetu...jadan :P

Lexa:
'Ste znali da je Madonna član mense? :shock:

Ok, mozda i jeste, to je super. Uostalom ja i rekoh jednom prilikom da je ona veoma sposobna business woman, zna kako da napravi pare , ali u muzickom smislu je .....bolje da ne kazem sta.

Clanstvo u Mensi joj nece pomoci da ne falsira, to samo moze bog da joj podari glas i muzikalnost koju ona na zalost ne poseduje koliko god neki pokusavali da budu advokati u korist Madone. Neke cinjenice se ne mogu izbrisati.

Back