Mađarski pasoš - iskustva

Ja sam sad krenuo tamo u resavsku , jos nisam platio , po njihovoj prici sve je ok.ali.....ako ima neko jos informacija , meni su trazili 11600 za kurs , pa posle 9800 , za to sto srede interviju , pa 3000 za prevoz do budimpestu pa tamo jos 100e za neke stvari

Ja sam to sve prosao i bio u budimpesti na intervju ima kraci razgovor sa sluzbenicom i to je to. Preuzeli su dok i dali mi nekakav papir. I sad cekam poziv za zakletvu. Iskreno se nadam da ce biti sve u redu. Za centar imam sve preporuke meni su zav veliki posao. To sto oni naplacuju je smesna cifra u odnosu sto mozes da dobijes. Pasos EU. NIJE TO MALA STVAR

Molio bih nekoga ko je predao u Beogradu da mi kaze kakva je situacija i koliko znanje traze. Ja ucim neko krace vreme jezik, pa me zanima da li ce da me pitaju tipa kako se zovem, sta sam po struci, kolika su mi deca, kako se zovu...

Nisam ranije pricao madjarski, sem 10-tak osnovnih reci. Da li je lakse da odem u Madjarsku i gde ili je isto. Naravno ne zelim nikakvu mucku, hocu da naucim jezik, ali ipak najminimalnije, jer za bolje bi mi trebale godine.

Moje iskustvo kaze da u beogradu ili subotici prolazis intervju samo ako znas madjarski u prste kao naternji jezik, ja kao sto sam napisao predao sam u budimpesti tamo nisu mnogo rigorozni. Naravno da ces imati pitanja kako se zoves kad si rodjen,odakle si gde zivis itd. Naravno moras napisati biofrafiju na madjarskom. Ima tu dosta zajebancija. Ja licno ucim madjarski vec 6 meseci samostalno i mogu da ti kazem da neznam bas mnogo. Veona tezak jezik.

Supruga i ja smo 7 godina u braku i imamo dve cerke od 6 i 4 godine. Da li mogu odmah da predam i za suprugu (ona nema predke iz AU) i decu?

Pored izvoda iz MKR za sve nas, kao i pretke, biografije i vencanice supruge i mene i naravno sve prevedeno na madjarski, kao i svih 4 pasosa, uz prisustvo nas oboje (ne treba ovlascenje?), da li treba jos neki dokument?

- - - - - - - - - -

Molio bih nekoga za link obrasca za predaju za madjarsko drzavljanstvo.

ja i deca danas dobili pasoše :zurka:

Prilozi

• 20140430_095905.jpg
    20140430_095905.jpg
    99,1 KB · Pregleda: 20
Neznam brate moras onako da razumes sta te pitaju,odnosno da prepoznas bar neku rec da bi shvatio sta te pitaju. To je makar bilo kad sam isao na predaju papira u budim pestu. To je prislo ok. A sad mi frka za tu zakletvu citajuci na forumima kako i tamo ispituju pogotovo nas koji imamo srpsko ime i prezime. Pa sam nagazio da ucim madjarski svakodnevno. Trenutno znam jedno 80% vise jezik nego kad sam bio na predaju papira. Ma necu da ostavim nista slucaju.

Pa oko 400 e ali u vise navrata ne sve odjedanput. Evo brate citam celo jutro forum elitesecurity.org tamo je tema u fulu. Mnogo se ljudi tu javlja da su odbijeni u zadnji par meseci ili poslati na dodatne provere. Svi koji su predavali papire u madjarskoj. Mene je uhvatila frka da ce se to desiti i meni .

Back