Zakazuje se sada po celoj Mađarskoj (osim u Segedinu) telefonom. Ali zato u Segedinu su odvratne na šalteru. Morate znati nešto: ako niste bliski sa mađarskim jezikom, nikako ne predavajte u mestima gde su na vlasti socijalisti i komunjare. Oni čak nisu blagonakloni ni vojvođanskim Mađarima. U udaljenim selima su na vlasti desničari (Jobbik) i umereni (iz Fidesza). Obavezno sa sobom vodite nekog Mađara koji perfektno govori. To puno znači. Što se porekla i papira tiče, bitno je da ste rođeni na teritoriji mađarskog dela Austro Ugarske, da Vam je jedan roditelj isto tu rođen, i jedan njegov roditelj. Za tog pretka na koga se pozivate, (baba - prababa, deda - pradeda) je bitno da je rođen/a pre 01.01.1921. Ako treba šire ću pojasniti na forumu koja dokumenta trebaju, kako da se sačini biografija i da se spremi za predaju. Imam i formulare za zahtev za državljanstvo, izvod iz knjige rođenih, venčanih, kao i formu punomoći za maloletnu decu ako jedan roditelj podnosi, a drugi ne. Ne dajte da Vas šišaju, ja sam totalno besplatno prošao...... i još nešto : ako ste bili pravosnažno osuđivani ili krivično gonjeni u bivšoj SFRJ po bilo kojoj osnovi, ne podnosite jer sve proveravaju preko MUP-a Srbije.