ЛУЖИЧКИ СРБИ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bosna je bila okupirana od strane Srbije jedne vrijeme u historiji,ali se nigdje nije spominjalo da su bili Srbi u njoj???

O okupaciji nista ne pise, to je tvoja interpretacija.

Ima inace i drugih vizantinaca koji pricaju o Srbima u Bosni, a sve je to postavio Slaven777 na pdv istorija blizu milion puta.

Ima cak hrvatski spisak gde pise da je knez Panonije Ludevit pobegao kod Srba u Bosnu.

O okupaciji nista ne pise, to je tvoja interpretacija.

Ima inace i drugih vizantinaca koji pricaju o Srbima u Bosni, a sve je to postavio Slaven777 na pdv istorija blizu milion puta.

Ima cak hrvatski spisak gde pise da je knez Panonije Ludevit pobegao kod Srba u Bosnu.
vjeko278spomenbosnjaka.gif

07poljskikralj.jpg

f_1e1aedq6jam_e8581f6.jpg

f_gx2r9hb5bgpm_63170b9.jpg

Postavio sam spomene prije Turaka...

Ali hajde da se vratimo temi...

Salji Slavenu privatnu poruku on sve tekstove ja mislim ima na kompjuteru. Tekstovi pre Turaka i sta vekovi su izmedju tih tekstova vekovi puna dogadjaja.

Pored toga da se u samom tvom tekstu sam pise da Bosna je samo Vrhbosne, Hum, Usora i.t.d nisu Bosna.

Pored toga ili znas da je bio deo Tvrtkove vladine ideologije da povrati srpsko carstvo.

Данас је Лужичких Срба остало свега 50. 000. Асимилација је урадила своје... Спаја нас заједничко поријекло, иста прапостојбина... Али, хиљаду година смо раздвојени и то је учинили своје. Они су данас по језику и по култури много ближи Пољацима.

Данас је Лужичких Срба остало свега 50. 000. Асимилација је урадила своје... Спаја нас заједничко поријекло, иста прапостојбина... Али, хиљаду година смо раздвојени и то је учинили своје. Они су данас по језику и по култури много ближи Пољацима.

I Cesima a i Slovacima.

Ali oni su jos dobro prosli drugih slovenskih naroda u istocnoj Nemackoj i nema.

Они су хтели да се припоје Чесима.
1927 године је мало хвалило да се направи озбиљнији студентски бунт... читао сам неко немачко подругљиво штиво.

Porfirogenet spominje Srbe u Bosni???

Bosna tad nije postojala ni u regionalnom smislu.
Evo ti poznata potvrda rimskog pape koji šalje 1188, dubrovačkom nadbiskupu plašt i potvrdjuje stara prava dubrovačke crkve. U pismu pominje srpsku Bosnu: "regnum Servilie, quod est Bosna" (srpska kraljevina koja je Bosna). To je bilo vrijeme bana Kulina, a Bosna je bila banovina kako se još prevodi regnum.

Bosna je bila okupirana od strane Srbije jedne vrijeme u historiji,ali se nigdje nije spominjalo da su bili Srbi u njoj???

To je samo tvoja (vaša - muslimanska) iščašena neistorijska interpretacija prošlosti počev od posednjeg rata. Da bi neko bio okupiran prethodno bi morao biti zauzet vojnim putem, a ovdje se radilo o pravu na naslijedstvo srpske krune u Tvrtkovom slučaju.

Haha, pa odakle onda ovi iz RS? Svi dosli iz Srbije po nalogu Milosevica? Jel vas sad to uce u skoli? :hahaha:

У руским изворима само су се Срби и Храти борили против Авара на тим просторима од Далмације па до Паноније.... Тада није постојало бошњака....
Елем, после неколико векова почели су да користе термин према називу области које је неки Кнез добио на управу од српских краљева. Слично је и када је Црна Гора у питању.

У руским изворима само су се Срби и Храти борили против Авара на тим просторима од Далмације па до Паноније.... Тада није постојало бошњака....
Елем, после неколико векова почели су да користе термин према називу области које је неки Кнез добио на управу од српских краљева. Слично је и када је Црна Гора у питању.

Ma znam ja to, ali hocu da cujem Keminu iscasenu verziju. Da se nasmejem malo :D

Bosna tad nije postojala ni u regionalnom smislu.
Evo ti poznata potvrda rimskog pape koji šalje 1188, dubrovačkom nadbiskupu plašt i potvrdjuje stara prava dubrovačke crkve. U pismu pominje srpsku Bosnu: "regnum Servilie, quod est Bosna" (srpska kraljevina koja je Bosna). To je bilo vrijeme bana Kulina, a Bosna je bila banovina kako se još prevodi regnum.
Nemam namjeru da trollam i da rapsravljam stalno o istim stvarima...ali hajde kad ste navalili...
http://www.zemljabosna.com/papina_pisma_dubrovcanima.html

Cekaj...zar nisu Hrvati Avari???
Tako Deretic kaze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back