ЛУЖИЧКИ СРБИ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi i Bugari smo iste vere i imamo veoma slican mentalitet i obicaje.

Mi i Luzicki Srbi smo razlicite vere, jezika, kulture, obicaja.

Јасно је да су они германизовани временом а да смо ми попримили поприлично особина на овим просторима.

Али Лужички србин каже "Ја сом Серб" што довољно доказује везу са нама.

А три главе, три прста, три пољупца, Свети вид ????
Еј бре - једино је код нас остало да се слави Видовдан као дан Светог вида.

Сва литература је сабрана из Руских извора а они су релативни и неутрални када је реч о нама.
Ти ми постављаш Википедију о њиховој садашњој култури а ја ти показујем њихову историју из Руских извора.
Зашто би Руси лагали да су 863 године Кирил и Методије донели писменост у Велику Моравску Империју на позив краља Растислава?
И да је преузето на државном нивоу Византијско православље.

Даље, отприлике од 1100-те године је уследила постепена германизација.

Pridjevi se pišu malim slovom...

history011.png

Видимо да су Лужички Срби и Бодричи били суседна племена а извесно је да је део Бодрича населио околину Београда.
Аркона као највеће светилиште Словена и Срба се налазило на територији Бодрича. Сва словенска племена су долазила у овај град да се моле и принесу жртве боговима.

Zapravo, Bodrići su postali Braničevci...

Pa i dinastija Meklenburga su poreklom Wendi kako Nemci zovu sve Slovene na njihovoj teritoriji pa i Sorbe

http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Mecklenburg

Ниси у праву .... Полабске Србе су звали и зову их "Венди" а касније и део њих који су населили руске просторе ( Руси су их звали Вјатичи)!!!
А Срби су Германе звали Немци јер су били НЕМИ. Очигледно је да су ови називи настали пре нове ере, када су Срби били многобројнији на овим просторима.

Goran Bogdanović je bio poslanik u Skupštini Privremenih institucija samouprave za Kosovo, inače je član one Srpske liste za Kosovo i Metohiju.

On nije bio u Tačijevoj vladi; Tači je premijer tek od 2007. godine. Bogdanović je bio ministar poljoprivrede u Vladi Privremenih institucija samouprave od 2002. do 2004. godine, u prvoj samoupravnoj vladi, pod Bajramom Redžepijem. Kao ministar, postavljen je uz podršku Vojislava Koštunice i Dragiše Pešića. To je bila prva samoupravna vlada koju je UNMIK uspostavio i bila je u potpunosti legalna i legitimna; na izbore, koje su SRJ i SRB zvanično podržale, većina kosovsko-metohijskih Srba je izašlo.

Zašto se stvari izvlače iz konteksta?

Ако ико извлачи из контекста, то си ти...

1. Бајрам Реџепи је био председник косовске "Владе" исто онолико колико је сироти Мирко Цветковић председник српске Владе;
2. Горан Богдановић није "Постављен уз подршку Војислава Коштунице и Драгише Пешића", већ свог партијског шефа и председника српске Владе Зорана Ђинђића;
3. Те 2002. године коалиција "Повратак" је добила једно министарско место у "привременој Влади Косова";
4. Главни челници коалиције "Повратак" су били Рада Трајковић (клон Наташе Кандић) и Оливер Ивановић (Геј 17+);
5. Коалиција "Повратак" је била бојкотована од стране Срба;
6. Небојша Човић (шеф координационог тима за КиМ) је тада јавно оптужио Бајрама Реџепија да је ратни злочинац;

Када прочиташ нечију поруку, покушај да схватиш суштину уместо да филозофираш и као бубалица избифлаш ону масу података коју су научио на памет, без разумевања...

Суштина моје поруке гласи: Није битно које је неко националности, него да ли је "подобан" за обављање политичке функције. А Раду Трајковић, Оливера Ивановића и Горана Богдановића су називали "шиптарским Србима" у то време...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back