Lukašenko, syebo si se....

Američka agencija AP navodi da se u Minsku okupilo oko 40.000 ljudi, koji protestuju zbog nezvaničnih rezultata današnjih predsedničkih izbora, prema kojima je ubedljivo pobedio dosadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko, tvrdeći da su oni lažirani.

U neredima su polomljeni prozori na zgradama parlamenta i vlade, prenela je agencija Itar-taš.

Ruska agencija navodi da je nekoliko hiljada ljudi došlo do Trga nezavisnosti, u blizini zgrade Centralne izborne komisije, i da je većina njih mlađa od 35 godina.

Policija za sada nije učinila ništa da spreči proteste, iako je pešacima i novinarima rečeno da ostanu na bezbednom rastojanju, jer je moguće da će bezbednosne snage morati da upotrebe silu.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Oleg Pikarevski rekao je da je policija zaplenila dva kamiona sa metalnim šipkama, plinskim bocama i palicama i da su u pokušaju da pretresu vozilo povređena trojica policajaca, koji su prebačeni u bolnicu.

Gradska policija Minska ranije je saopštila da je skup nezakonit i da se na njemu okupilo se oko 5.000 demonstranata.

U Minsku je prethodno došlo do sukoba opozicionih pristalica i bezbednosnih snaga, a opozicioni kandidat Vladimir Nekljajev prebačen je u bolnicu zbog povreda glave, pošto su ga napala maskirana lica.

Provladin istraživački centar "EKOOM" saopštio je večeras rezultate izlaznih anketa, prema kojima je Lukašenko osvojio 79,1 odsto glasova.

:per:
 
101644_belorusija04-foto-afp_f.jpg
 
Не може се изборна воља грађана смењивати изазивањем насиља, очигледно да планери насиља нису извукли никаква искуства из таквих дешавања у Молдавији и Ирану.
 
Na dan izbora u Belorusiji tradicionalno se održavaju manifestacije opozicije u Minsku na kojima se nose transparenti "pokrađeni smo" i viče - dole Lukašenko.Posle dan dva smire se i sve se zaboravi.
Čestitke predsedniku Lukašenku na još jednoj veličanstvoj pobedi.
 
Dača Niš


A šta ti čekaš ovde dok ti kolege pasu travu !??!

Trk i Minsk i pomozi prijateljima..... nadama se da ti se neće dupence rascvetati posle intervencije ..... a i ako se rascveta nije neka šteta .... ugradiće ti se drugo ...... veštačko...... i biće lepše nego ono staro ...... zato što je novije i savremenje .....
 
Није, било око 6000 према такође 6000. Плус око 100 дерпера и нешто новинара.

Bilo je oko 5800 policajaca a "hulihana" najverovatnoje nešto malo preko 3.000..... u strahu su velike oči pa su od svakog "huligan" videli dvojicu.

Sad mi krivo što nisam i ja bio, bar bi po prvi put u životu realno vredeo za 2 čoveka.
 
Totalitarna diktatura uvek je bila i bice najbolji oblik vlasti koji jednom
narodu mozes da uvedes.
I nama je bilo najlepse pod diktatorima,ali to je bila stara skola,a ne
kao ovi danas.

hitler460.jpg

y187889867059772.jpg

r130043_514342.jpg

stalin-2.jpg

http://3.***************/_OpjFuBOMSYc/TENIITOE65I/AAAAAAAAABE/onvgz1jnknw/s1600/Mladjan+Dinkic.jpg
 

Back
Top