Lukašenko je opstao na vlasti, hoće li i Vučić?

Ja s ovdje još prije 7-8 godina pisao da je srpska mitomanija I lažni dijelovi historije kamen na vrata srpskom narodu, I da to ne može napraviti ništa dobro.

Ljudi koji su to gurali I guraju, nakon što su okrvavili ruke nad narodima oko sebe, sad kidišu na svoj narod.

Kako je Arkan 1995.godine otimao od svojih izbjeglica jer više nije smjeo ići u Bosnu I HR da pljačka kao ranije, tako će I Vučko sa ekipom da se iživljava nad svojim narodom dok ne dobije po njušci kao u prethodnim decenijama od komšijskih država.
Oni su uvek kidisali i ubijali svoj, srpski narod.

90-ih su nas ubijali po Srbiji, bacali kasikare u dvorista, streljali i prebijali. Po Srbiji.

Nisu to radili u toliko masovnoj meri, jer je narod preplasen i uplasen od tih ubica, nisu smeli masovno da im pisnu.

Ovo sada je samo nagomilana patologija vladavine tih terorista i ubica.

Oni su uvek kidisali i ubijali svoj, srpski narod.

90-ih su nas ubijali po Srbiji, bacali kasikare u dvorista, streljali i prebijali. Po Srbiji.

Nisu to radili u toliko masovnoj meri, jer je narod preplasen i uplasen od tih ubica, nisu smeli masovno da im pisnu.

Ovo sada je samo nagomilana patologija vladavine tih terorista i ubica.
Ja veći problem vidim u broju ovih retardiranih koji slijede te propale ideologije koje AleVu slijedi. Biće tu još akcije kod vas.

Misliš propalu ideologiju evrointegracije ili propalu politiku stranih investicija ili propalu politiku prodaje i predaje državnih resursa .
Propalu velikosrpsku politiku koja se zalaže za zauzimanje drugih međunarodno priznatih država i istrijebljenje svega i svakoga ko je drukčiji, gdje ni genocid nije problem.

Sve to će sad primijeniti nad vlastitim narodom.

Propalu velikosrpsku politiku koja se zalaže za zauzimanje drugih međunarodno priznatih država i istrijebljenje svega i svakoga ko je drukčiji, gdje ni genocid nije problem.

Sve to će sad primijeniti nad vlastitim narodom.
Dejtonski sporazumom Srbija je odustala od tuđih teritorija a to se desilo pre 30 godina , ti i dalje živiš u tom dobu.

Dobro, to da Srbi rade kao konjine vazi za 10% srpskih radnika, nemojmo da preterujemo sad i uporedjujemo se sa istocnim Azijatima.

Da prosecan srpski radnik mora da radi kao istocni Azijat, posle 4-og sata bi pokusao da prepliva Tihi okean, samo da pobegne odatle.
Srbi rade najduze sate u evropi, 41-42 sata, Turci rade 43 sata. Primera radi, najduze radne sate imaju te balkanske zemlje (u okviru EU) sa 38, 39 sati. zapadnajci rade i 35 okvirno. Neplaceno prekovremeno (a cesto te prisile da ostanes), uzasni radni uslovi koji su na nivou cetvrtog sveta (famozna korejska fabrika gde su ljudi nosili pelene jer gotovo i da nisu imali wc pauzu). kompletno nepostovanje radnih i sigurnosnih zakona, a do ne tako davno si mogao rintati i za dzabe jer plate su znale da kasne

Nama je problem u tome da ti kao vredan radnik ne zaradjujes nego samo u stranci - pola srbije rinta za ovu drugu SNS polovinu koja sa zavrsenom srednjom dobija direktorsku poziciju, diplomu, kola i firme jer eto ugradili se od narodnih para.

Po meni je ta istocna azija precenjena, naradili se ko konjine ali su sistemsku psihozu uveli u svoje narode (a realni uspeh polazi od toga da su imali privilegovan odnos sa americkim trzistem). Sada su svi mentalni bolesnici, nema dece.

1. Znači sam kažeš da je bogastvo i SA i UAE generisano iz nafte a onda veći BDP jedne zemlje pripisuješ većoj slobodi. Zar nije logičnije da je veće bogatstvo posledica veće eksplatacije nafte gde pitanje slobode ima vrlo malo veze. Osim toga u ovom slučaju postoje određene proračunske anomalije. Nominalni BDP per kapita se izraćunava tako što se količina dobara i usluga proizvedenih u datoj državi izraženih u cenama na lokalnom tržištu podeli sa brojem stanovnika. Znači i proizvodi koje su napravile strane firme a izvlače profit iz zemlje ulaze u proračun BDP-a te zemlje. Bolji podatak standarda jeste medijalna plata što je u slučaju UAE nemoguće izračunati jer je tamo po procenama tri miliona ljudi uopšte nije prijavljeno a većinsko stanovništvo su emigranti bez državljanstva.

2. Verske i neke osnovne slobode jesu uslovi dolaska migranata ali to se ne može primeniti na autokratije gde takve slubode postoje. Pobogu ne tvrdim da je nebitno da li neko odlazi na rad u ljudoždersko pleme. U tom smislu UA E je nedemokratsko, neliberalno druuštvvo , sa emirima kao večnim vladaocima bez partija i političkog života u zapadnom smislu, to je zemlja koja upravo govori da to što ima slobodniji odnos prema emigrantima ne čini je demokratskom i liberalnom državom. I obrnuto; njena nedemokratičnost je ne čine neprivlačnom destinacijom za migrante.
Migraciije postoje i u Rusiji gde je nekoliko miliona migranata došlo iz podsovjetskog prostora , ona postoji i u Kini to su migranti iz Indokine . No u u ta dva slučaja sredstva koja migranti dobijaju nisu toliko primamljiva da bi dolazili ljudi iz drugih područja.

3.Propulzija kroz društvene slojeve u strukturi društva (mobilnost) i egalitarnost nije predodređena samo za demokratske zemlje , pa mi smo živeli u poliktičkoj diktaturi koja je napravila apoteozu egalitarnosti a socijalna mobilnost je bila izuzetno velika.

Onih tri miliona migranata u UAE koja nisu prijavljena, gde praktično ne postoje sigurno su tamo zbog slobode a ne zbog novca.

Naravno da su tamo pre svega zbog novca. Moja tvrdnja je vrlo jednostavna - ukoliko imaš dve hipotetičke države sa manje-više istim potencijalom - prirodna bogatstva, veličina, broj stanovnika / radna snaga itd. stabilna liberalna demokratija će skoro bez izuzetka ne samo generisati više bogatstva, nego će i to bogatstvo biti uniformnije rasporedjeno nego u stabilnoj autokratiji preko puta. O privlačnosti za život da i ne govorimo.

Da li stvarno misliš da nije tako?

Edit: valjda je očigledno, ali šta ga znam... naravno da UAE nisu demokratska država, i mislim da sam to jasno napisao. Ali su malo liberalniji od SA. I već to malo čini ogromnu razliku izmedju te dve zemlje.

Poslednja izmena:

Back