LOVACKE PRICE- Generalni remont u toku na dan 04.06.2005

...i takooooooo

Razmisljam dugo da li da vam ispricam i ovu lovacku istinitu pricu i tako se lomim mesecima, danima i satima, ali eto u ovom minutu mi se slomilo i resio sam da vam ispricam nesto veoma licno. :wink:
Kao sto i sami znate dragi lovci i lovi...lovacice(jel se tako kaze zenski lovac?), nekad je lovna sezona uspesna, nekad nije, neki put ima da se prezimi a neki put i previse pa se lovina pokvari i nista od zimnice. Bila je to jedna od onih godina kada se sve zivo od plena sakrilo u neke rupe i sanse za ulov su bile minimalne. Lutao sam po sumama i goram nase zemlje ponosne(idu cete partizana i slavu pronose, nina-na-nana-nana nah...) i nista, ali bas nista da padne pod brk.
I tako iz dana u dan iz meseca u mesec. Udarila kriza, palo samopouzdanje a oruzje sve jace i jace udara u glavu u predelu brade.
Vec sam poceo da gubim samopuzdanje. I tako sedim ja jedan dan pijem kafu i citam neke lovacke novine sa golim tetama, po kojima skakukucu lovci i pune i prazne oruzje, kad ti ja tu naletim na jedan oglas sledece sadrzine: Seksi sop nudi(pa tu oni nabrajaju sve sto nude) a cene, ah cene ...bagatela.
U tom celom oglasu je meni bilo sve nekako cudno ali ajde 21. je vek treba biti savremen. Nije mene bilo sramota da udjem u tu radnju tako da sam ja u po bela dana negde oko 19:30 :lol: zakucao na njihova vrata. :) Bilo mi je nekako bezveze, jer ipak sam ja navikao na svezu krv i svez plen a ovo ovde sve mirise na gumu i imao sam utisak kao da sam u nekom drakulinom magacinu gde stoje uskladisteni delovi tela muskih i zenskih ulovljenih komada. Pomislio sam kako li su se samo setili da stede za crne dane i konzerviraju te fine stvarcice. Ali naravno pogresio sam, to je bio cist biznis, nista tu nije bilo ulovljeno, nego opravljeno od gume i plastike.
I dok sam ja tako zbunjeno gledao po policama, obrati se meni prodavac i rece mi da slobodno razgledam, a ako me nesto zanima da mogu da ga pitam.
Ucinjeno. zapade mi za oko jedna kutija na kojoj je pisalo : "Pichka na struju" e sta sve ljudi nece da izmisle, kako moze sama da bude na struju kad joj je potrebno i musko parce da bi se stvorilo energetsko polje, pomislih i uzdahnuh (izgleda previse glasno)a nekoliko ljudi se okrenu prema meni pogledase me zabrinuto. Kada sam to video, izvinuh se na ometanju u razgledanju. Dobro, na struju, zamolim ja prodavca da dodje i upitah ga da li imaju kabinu za probu da ja probam tu elektricnu napravu. Covek pade u jeziv delirijum od smeha :shock: :D i rece mi da nema probanja u radnji nego da mora da se kupi. Pa kako da kupim, upitah ja kad neznam da li je moj broj, da li je dovoljno elektricna, kojom brzinom radi, da li cemo se slagati, sta voli, sta ne...i jos milion pitanja me mucilo u tom trenutku, a bila mnogo skupa ta elektricna pichoka, celih 100 maraka bre.
On mi rece da je bolje ako prvi put kupujem, kupim lutku na naduvavanje jer ona nije na struju a i rastegljivija je od ove elktricne, a kaze ako mi bude odgovarao broj mogu da dodjem kasnije i da kupim takodje jednu drugu koja je na elektricni pogon, sve sa grejanjem ...itd.
OK :roll: rekoh ja i odoh na odeljak sa lutkama.
A tamoooo, sve neke izbecene sa otvorenim ustima i sa rastrkanim kosama, came ispuvane u kutijama i cekaju svoje princeve na konju sa uzdignutim kopljem.
Gledam...i gledaaaaam... ma nesto mi ni jedna ne zapada za oko, kad bi bila neka kao sto je barbika lakse bi mi bilo da se odlucim, ali bas ni jedna.
I taman kad sam hteo da odustanem, snimim ja jednu cokoladnu varijantu lutkice, i resih da je ulovim tu u radnji, a sto jes-jes nikad nisam ulovio nista cokoladno, pa ajde da probam pomislih. Imala je i ime zvala se : "Kunta Ki(n)te" a bilo mi njeno ime poznato, ali bio sam siguran da se nismo nikada upoznali, ali bilo je vreme pred nama, upoznacemo se.
Platim, stavim u kesu i krenem polako kuci.
Nije jos pao mrak, bilo tu negde oko 20:00 h zimsko vreme ma znate i sami da se ne smrkava tako brzo. :)
Ali ipak iz opreza ja uz fasade kuca sa kesom da me ne vidi neki lovac , pa da mi se ne smeje. Polako se priblizih kuci smotam ti ja moju Kunta Ki(n)te ispod jakne i prosvercujem se do moje sobe.
Raskomotim se ja, onda nju raskomotim iz kutije i umalo da je pitam sta pije kad ti se ja dosetim da ona ne trosi tecnost jer nema digestivni trakt nego samo neke elemente istog, usta jedna i usta druga druga, sto je kad saberes dva komada usta :) (mi lovci moramo dobro da sabiramo)
Posle tog zamornog brojanja , krenem ja da se zblizavam sa svojom novom prijateljicom. Dosadilo mi da je gledam tako pljosnatu na krevetu pa resih da je malo napravim da bude u 3D. Pogledam uputstvo i nadjem ventil na njenoj siki i krenem da je duvam. :)
I takooooooooo....duvam ja duvam i pomislih : "E moj lisac na sta si spao da ti duvas njoj, ane ona tebi " ali sta je tu je, takva tura.
Kada sam joj naduvao sistem do znacajne mere, sednem ti ja malo da dodjem do daha i da je osmotrim u novom izdanju, nije losa pomislih i ugasih ja veliko svetlo, upalim lampu i iz sve snage skocim na nju ali se setim u trenutku skoka da moram da je malo podmazem inace ce djoka da mi se raspadne u trenutku .
Otvorim fijoku kapnem koju kap masinskog ulja i krenem ja da "deljem" svoju novu draganu. Auuu ljudi sto se crnkinje dobro kara*ju pomislih...i tako pomislih nekoliko puta i taman kada sam je uhvatio za nejno slatko plasticno dupe krenuh da je dopunjavam sa malo zivotne tecnosti i svrsih kao konj. :shock: :shock:
I sta sad :?: kako se prazni ova lutka pomislih ?
i dok sam gledao u uputstvo za upotrebu naletim na deo gde je pisalo da je za jednokratnu upotrebu i da je to promo model koji se na zapadu deli dzabe da bi kupio pravu verziju te iste lutke samo sa magacinom za praznjenje i na elektricni pogon. Te "prave verzije" cak i govore, majke mi tako je pisalo. Kazu da imaju fond od cetiri recenice, a to su :
1. AH
2. OH
3. FAK MI BEJBI
4. JU AR D BIST
Hmmmmmmm nije lose pomislih, ali sva sreca da sam se dozvao pameti, obukao lovacko odelo i nekoliko dana i noci lovio, sve dok nisam ulovio pravu i zivu lutkicu koja je imala prirodni magacin za praznjenje i malo veci fond reci od ove od plastike. To je bila cura koja je imala plavu kosicu, nezan ten i fond od 3 recenice za razliku od onog sintetickog modela. Pa sta ce ti vise od 3 recenice pomislih. Bitno je da ih samo pravilno rasporedi kada mi se obraca. A ono sto je nama s p e r m o homosapiensima potrebno to je :
"Ah ti si najbolji yebach na svetu",
"Jao sto ti je veliki",
"Niko me nije yebao bolje od tebe",
Opciono cetvrta recenica, kod savremenijih modela je:
"Stavi mi ga dragi u gu*zu"
Ma sta da vam kazem, od tog iskustva sa Kunta Ki(n)te, svaki put proverim da li je lovina ziva ili je mrtvopuvalo, ako je ziva vodim je kuci, ako je mrtvopuvalo, pravac vulkanizer da joj lupim fleku tamo gde bi trebalo da piski, da se niko ne prevari kao ja i zameni zivo meso za komad plastike.

Poz svima SL

Ok. :) Priznajem, moj debi u ovoj temi je bio malo prejak. :D Ali je ostavio ocekivani utisak. :P No, izvucicu se jednim savetom za ribolovce...

Dakle, kao iskusni ribolovac, mogu vam reci da postoje dva najvaznija faktora: mamac i lokacija. ;) Od lokacije zavisi koju ribu cete uhvatiti... A od mamca zavisi njena velicina i atraktivnost... Da podjemo od definicije. Sta je dobar mamac... Dobar mamac mora biti glasan, vristeci, gotovo da govori: "pojedi me." :) Sto sareniji to bolji... Dobar ribolovac ne kupuje vec napravljene mamce i ne koristi vec hiljadu puta isprobane fore, vec ih pravi sam... Sam smislja svoju strategiju.

Mesto... E, to zavisi od preferencija... Rdjav ribolovac ce pecati male ribice i hvaliti se brojem uhvacenih. Ali samo one velike i najatraktivnije se racunaju... Ali to lovac stice sa iskustvom... Taj osecaj koje je dobro mesto za pecanje. ;) Naci dobro mesto za pecanje je prava umetnost. Poznato je da su Balkanske reke dosta zagadjene :P i vise nije tako lako naci dobro mesto za pecanje...

Nama pravim ribolovcima najvaznije je da uhvatimo veliku, atraktivnu i pametnu ribicu... Takve je najteze uhvatiti i potrebno je ekstra umece... Kako njih uhvatiti... Nakon odabira pravog mamca i mesta za pecanje, treci najvazniji faktor je zamah... ;) Treba dobaciti udicu do potencijalnog ulova... Treba je zainteresovati. Tek kad se ona upeca na mamac, tek tada je moguce u stvari napraviti prvi korak...

Tek kad je riba primetila mamac moze se ocekivati da bude na pola puta da zagrize... No svaka inteligentna ribica voli da se igra sa mamcem... Da izaziva pecarosa. Ona obigrava oko mamca... Zainteresovala se. Ali, svaki pogresan potez pecarosa vodi do neuspeha. ;) Ona lako moze primetiti da je mamac zamka. :) Zato svaki dobar pecaros ima razvijeno strpljenje za cekanje... Dok mamac izaziva ribicu plutajuci uz vodenu struju, pecaros je spreman da u svakom trenutku uhvati ribicu... Potrebna mu je snaga i hrabrost... Uhvatiti atraktivnu ribu je pravo umece... On se uzda u svo svoje znanje, da bi to ostvario...

Kada uspe i pridje joj, iskusni pecaros je odvede kuci i prvo njoj skida sve sto bi moglo biti otpor pri konzumiranju. ;) Sledeci korak posle toga je pranje. :D Ribolovac pazljivo dodiruje kozu lovine i uverava se da je spremna za barenje. :lol: Kada je spremna, stavi je na pogodno mesto i zapocne barenje... :lol: Posle obavljenog barenja, ovakva ribica je gotova i spremna za jelo... ;) A, ako se konzervira moguce je i dugorocno konzumiranje iste... No, morate paziti da se ne ukvari... Zato pazljivo sa vasom ribom. ;) I garantujem vam da cete dugo uzivati u njoj. :lol:

Prijatno. ;)

-jokce, promesaj malo taj kazan, idem samo na kratko da ispricam ljudima sta je dalje bilo

da...i od te noci pichka posta moj stalni pratilac...gde god se okrenem-pichka me vec merka...ali ti stalni, pojedinacni susretii sa pichkama ne bi bili strasni, nego usledise masovni, frontalni naleti pichaka na mene...e, usled toga sam, vremenom, pred njima poklekao...kao val kad udari u stenu i naoko se ne desi nista, ali sa svakim povratkom on odnese njen mikronski deo..tako sam i ja vremenom erodirao...i bash zato, necu vam pricati o ovim obicnim, svakodnevnim dogodovstinama, vec cu odmah preci na sustinu, na masovne navale ****** kao oblika elementarne nepogode..
ne samo moj privatni zivot, vec i svi poslovi koje sam posle te veceri radio, bili su vezani za pichku..a sve poslove mi je nalazio onaj baksuz lijo..kao da mi je i njega sam djavo poslao...nije proslo dva dana od one sudbinske noci, kad zove me lijo:
-e, buki, jel' bi hteo da radis?
--kako ne bih covece...pa znas da mi je kriza..
-spremaj se odmah i dolazi!
-cekaj, polako...kakav je posao?
-ma ne sekiraj se..bicemo cuvari plaze na adi bojani
ne znam ja gde mu je ada bojana, al' znam cemu sluze cuvari plaze i znam da plivam, te prihvatih bez razmisljanja..
i, takoo, ode tamo ekipa koju je lijo iskupio: don, milence, nesi,joka, peta i mozda zavodljiva...ne secam se.. :P..i naravno ja..sve ljudi sa izuzetnim fizickim i mentalnim predispozicijama..da vam ne pricam sad kako sam se jako potresao kad sam video sve one jadne ljude bez gaca...jedva su me peta i joka nekako utesile..e, kad se malo umirih, kazem ja sebi ovako:"buki, ovo je posao kao i svaki drugi..s obzirom da ti je prvi, pamet u glavu, jer ako prvi posao u zivotu zakenjash-mozes da ides u qu...vise te niko nece zvati.."..i tu ti se ja odmah razdzilitam...gledam kroz onaj dvogled i vidim jedna plavusa usla u vodu i ne izlazi vec pet minuta...reko, ovo nije dobro-mora da se davi...uleteh kao hidrogliser, zgrabih je za kosu i poceh da je vucem napolje..
-ostavi me budalo, sta ti je!
-cut, da te nisam cuo...ne ometaj me u poslu...moram da te spasem...a ti kad budes htela da se davis,davi se na drugom mestu..ovde ne moze..
-ko se davi, mentolu!lepo sam se kupala..pusti me, idiote..
"ma ti znas dal' se davis, il' ne davis..plavusho jedna..", mislim se ja u sebi i vishe je i ne slusam, vec sa njom na obalu i sve po redu...vestacko disanje, masaza spolja , a zatim i iznutra...za svaki slucaj..
e, al' ebi ga...kad su videle druge kupacice kako ja savesno obavljam posao, pocese masovno da se dave...da nisam imao takvu ekipu, ne znam kako bi ih sve spasao...pa pocese i muskarci da se dave...azdaha sve po petoricu spasava, al ne vredi...da ne bi joke i ostalih..
uglavnom, tu sezonu se ubismo od posla...nacisto se prepolovismo...lijo je samo kratko prokomentasrisao:"eh, kad ti budala napravi posla...."...i ne dorece sta je mislio, pa nisam nista ni razumeo...samo sam primetio da su svi pogledali u mene...
posle snimili po tome onaj 'bejvoch'..samo sto su tamo svi u kupacem..nema smisla, jel' te...i sto se ne dave toliko..jer ko bi verovao..joooj, ne smem vam reci koga je glumila pamela..
tada sam, po prvi put u zivotu, nekako nejasno, krajichkom svesti, osetio da bi pichka mogla da dosadi...

- idem, idem joko!
ebi ga, nastavicu sutra, moram joki da podlozim kazanche.. :wink:

e, al prodje sezona, udari duga i dosadna zima i ja se pozelim ******...zdrma me tako depresija i danima cutim zamisljen..kako zima odmice, ja bivam sve ocajniji..
-a, bre buki, koji ti je qu...?...danima vec cutis..
-ma, pusti , lijo, nishta..
i opet potonem u misli..
pusti me lijo neko vreme, pa ce opet:
-znam da je nesto..kazi buki sta te muci...vidi kakav si, ko da ti je sve zivo pomrlo..
-ma nista, lijo...
tu ti don skoci, razvali mi shamarchinu, i viknu na mene:
-prichaj!
uvek me je odusevljavao donov pedagoski pristup meni kao jedinki...uvek je umeo da me 'otvori'...i ja od straha izgovorih sve u dahu..malo se i zaplakah..
-ide mi se u rio, bre !...na karneval...to mi je zivotna zelja...da gledam brazilke kako plesu sambu ...i da ih ***** ..i ***** ...i *****...dok se ne raspuknem..eto!
e,tu vise nisam mogao da se suzdrzim...kako sam izustio to sto me tishti, rasplakah se kao malo dete...prosto grunu iz mene ono sto se danima kupilo..
zgledase se na tren njih dvojica, pa ce ti lijo:
-buki,pakuj se...idemo..
joooj, da ste videli moje srece...spakovah se na brzinu, i krenusmo na pancevacki aerodrom...provukosmo se neopazeno pokraj strazara i pravo na pistu...kad tamo-samo jedan dvosed...kud cemo, sta cemo.. seti se don, zviznu jednom snazno i pojavi se azdaha...uzjaha don azdahu, ja sedoh iza lije..al',ebi ga...avion ni makac...otisao alnaser...guraj, guraj, upali nekako...
-lijo, jel znas ti da vozis ovo cudo?
-znam, buki...zavrsio sam kurs opitnih pilota poljoprivredne avijacije..
al cim je krenuo, vidim ja da je to nije ni qurc od kursa i da je njemu jedini dodir sa avijacijom bio "pismo pilotu" - literarni sastav koji smo svake godine morali da pisemo u skoli povodom dana avijacije..natukoh jace onu kacigu na oci da ne gledam i poletesmo put ria... a kraj nas graciozno leti azdaha i samo vice mazno: "dooonee, priiicvrstiii seee, paaasceees.."...i kad se ovaj bolje pricvrsti, ona zaleprsa oko nas k'o leptiric...ebem mu, kud nisam ja uzjahao azdahu, vec sedoh sa ovim blentavim lijom...a i bolje bih se pricvrstio...sto jest, jest..
nekako stigosmo u rio i tu zaginusmo do leta...pricao bih vam zasto tako dugo i sta se tamo izdesavalo, ali toliko mi dosadila pichka da mi je mrsko sad i da pricam o njoj...i yebanje...bash je to bezveze..ako se liji bude dalo, ispricace vam on..mozda i ja ako se malo odmorim ..od ******..
sustina je da sam se sa tog puta vratio vec pomalo nachet...ali daleko od toga da sam se pokajao...danas, kad mislim o tome, uvek mi zao sto u to vreme, kad sam bio gladan ******, nisu bili oni desetogodisnji mitinzi po srbiji...pa ja u rio onda ne bih ni pozeleo da idem...drpao bih u onoj guzvi, nego sta...gde god miting - tu i buki...ma briga bi mene bila, u to vreme, da li drzava propada il napreduje..samo nek ima pichoke..sto kaze her zika: " mnogo volim kad godina izda, sve poskupi - pojeftini piizda.."

-dobro joko

eto,da se joka ne javi skroz bih zaboravio....u riu sam, zapravo, upoznao joku...eh, kako je ludacki meshala...zato sam je i angazovao oko kazanceta...krenula prepecenica...nastavicu mozda sutra... :wink:

KAKO SAM OSVOJILA BUNDEVU

Bio je to dan kao i svaki drugi.Vracala sam se s posla umorna i iscrpljena.Polako,nogu pred nogu,isla sam i razmisljala...Sta dalje?Kako nastaviti zivot sa covekom koji me ne zeli?A ja sam ceo svoj zivot posvetila njemu.Svaki delic svojih misli,zelja,osecanja podelila sam s njim.A on?Svinja jedna :x nasao je drugu.I to mi nije direktno rekao,nego je pominjao nesto kao:"Smucile mi se pi*ke!Ceo zivot su oko mene i sad bih malo da se odmorim od njih!" :shock: HA!Kakav licemer! :roll: Nimalo hrabrosti u sebi da stane ispred mene i kaze:" Jeste,nasao sam drugu,koja nije lepa kao ti :P ,ni zgodna,cak se ni ne yebe tako dobro kao ti,ali....BAREM UME DA KUVA! :shock: A ti znas kako ja volim da jedem!"
"Jao,Boze,samo na jelo misli!Samo bi da zdere umesto da yebe",pomislih u sebi :roll:
Zastala sam ispred jednog malog izloga,u kome nije bilo nicega osim jedne crne plisane zavese na kojoj je pisalo: OSVAJANJE LJUBLJENE OSOBE
"Ha! Ovo bi moglo biti interesantno!",pomislih u sebi i resih da udjem.
Jedva otvotih vrata koliko su bila teska :? i udjoh.Zapuhnuo me je ustajao miris sveca,tamjana i nekih trava ciji smrad me je stipao za oci :x Pokajah se sto sam usla i htedoh da izadjem(vec sam se i za kvaku uhvatila),kad zacuh iza sebe neki zenski glas:" Onaj ko se odluci i udje ovde,vrlo retko izlazi a da nije obavio posao zbog kojeg je dosao". Ostavih kvaku i okretoh se. Ispred mene je stajala zena nalik na Mortisu Adams. :shock: Drzala je neki veliki stap i na stapu je visio slepi mis :shock: :shock: Ukocila sam se od straha...u trenutku sam zaboravila zasto sam dosla...A onda me je Mortisa podsetila rekavsi:" Dodji i sedi.Hocu sve da mi ispricas o coveku kojeg hoces da osvojis.Samo pazi!Moram da te upozorim!Ta osoba ce ti biti verna dokle god jedno od vas dvoje NE UMRE!" :shock:
" Dok nas smrt ne rastavi,znaci!" :D ,pomislih u sebi."U redu,pristajem!",rekoh odlucno Mortisi i poceh svoju tuznu pricu.... :( Ona me je nemo slusala,nije trepnula,cak se ni slepi mis nije mrdnuo :P Visio je na onom stapu sve vreme,a ja sam imala utisak da je balsamovan :P
Kad sam zavrsila pricu,ona mi je rekla:" Imam lek za tebe!Tacnije 2 leka koja ces morati da upotrebis.Prvo jedan,pa posle nekoliko dana drugi". "Ma dobro",rekoh u sebi "nije ni bitno koliko dana,samo da budu delotvorni". "Slusaj me pazljivo",rece ona i izbeci se :shock: "Evo ti ovaj slepi mis",poce ona i pruzi mi onog njenog sa stapa :shock: U prvom trenutku sam se uplasila i vrisnula,nisam znala za sta da ga uhvatim :? ,dal` za krila,noge ili glavu? :? Vide ona da sam ja u nedoumici pa mi rece da ga drzim za noge,kao kokosku :shock: Meni bi cudno,ali ajde,ako ona tako kaze,verovatno da tako treba.Mislim...ko ce bolje znati od nje,ona ih gaji... :?
Sledece sto mi je dala,bila je neka metalna para(5 ili 10 din) :shock: "Sta cu sa parom?",pitah je zacudjeno."Ja dosla kod nje po pomoc,a jos mi ona placa....i pretrgla se bas sa tih 5 dinara!" :? pomislih u sebi. "Tom parom ces zaklati slepog misa!" :shock: :shock: rece ona. "Zaklati???",pitah jer sam mislila da nisam dobro razumela. :Da,zaklati!",rece ona ponovo. :shock: Samo sam zinula i gledala u nju.Nisam mogla da verujem sta mi ta zena prica! "A kako da ga zakoljem?",jedva skupih snage da je pitam. "Pa,ima da ga koljem mesec dana :? sa tom parom!To je,bre tupo! Kako sa tim? Zar nije lakse nozem?",poceh histericno da setam po sobi. "Slusaj,mala,ako hoces da ti pomognem,onda me slusaj i radi onako kako ti kazem",rece ona ostro i ljutito. Videh da je djavo odn`o salu,pa resih da zacutim i odslusam do kraja!
"Kad ga zakoljes",poce ona "zavezes ga u maramu...evo ovu" :shock: I dade mi neku crnu maramu kakvu je moja baba nosila kad je sahranjivala mog dedu. Uzeh maramu bez reci." Kad to uradis",nastavila je "udaris onog tvog Bundevu po glavi...krisom :P najbolje dok se svadjate,da ne bude onako iznenada,bez ikakvog razloga...i ti si,mala resila svoj problem!" :D rece ona na kraju,pobedonosno! Samo sam sedela i cutala. Razmisljala sam kakvu svadju da zapocnem da bih svoj plan sprovela u delo...Setih se da mi je rekla da posle toga ima jos nesto da uradim,pa sam je pitala i za to...a ona mi je samo rekla da kad zavrsim sa prvim delom,dodjem kod nje i ispricam joj kako se stvari odvijaju,a ona ce mi tada reci sta bi trebalo dalje da uradim...I jos mi je rekla,da kad zveknem Bundevu tim slepim misom po glavi..da ga ni slucajno ne bacam :shock: jer ce mi taj isti mis posluziti za sledeci korak u osvajanju....
"Dobro",rekoh,uzeh onog misa,paru i maramu,zahvalih joj se i krenuh kuci.....

P.S. Samo da znate,bilo je mnogo lakse uraditi to,nego sto sam mislila :D :P Ostalo je samo da sacekam njegovu reakciju par dana i odem kod Mortise po drugi deo leka.... :wink:

NASTAVAK SLEDI......

Oh draga moja zavodljiva.....da ides ti lepo kod te tvoje Mortishe i da trazis da ti vrati pare sto si joj dala! :? Kao sto i sama vidis taj njen lek ne deluje... :P

Cek, bre buki, da joj objasnim...... :lol:

elem, tvoj dragi bundeva koji bi trebao da ti bude veran do smarti, upravo mesha po mom kazanu :shock: , a kad ne mesha onda pije prepechenicu direktno iz kazana..... :wink:

Buki bre....lakse to malo....(joj, stalno me prekida) :lol:

Nego ti draga moja zavodljiva, da se manes gatara i vrachara.....operes kazan, pozoves bukija i covek dodje lepo i sredi stvar. :wink:

Hihihihihi.....ostavi i meni malo rakije...bukiiiiiii :shock: :? )

A to sto buki prica da mi dosadila pichka :? ....ma nije to bas tako. Secam se kad smo se upoznali u Riu ovako me je gledo :shock: ....pakovanje maramica mi potrosio gledajuci sto u moju sto u guzu mojih koleginica(plesachica) :P ....Da je njemu pichka dosadila ne bi on mene doveo cak ovamo i ne bi sad pio rakiju iz mog kazana.... :D

Buki, ajde batali se te rakije vise, opijanices se :? ...dodji i kazi zavodljivoj da ces da peches rakiju i u njenom kazanu....sto da te dzabe lupaju slepim misevima po glavi kad ti ionako jedva cekas da te neka od njih pozove :lol: ....A i red bi bio malo da promenis :roll: ....Presushice mi kazan :? , bem ti muku!

Noc u zemlji sambe sa zvezdama cija svetlucavost moze da parira samo raskosnoj odeci plesacica na karnevalu u Riu. Ritam je kao zemljotres tresao masu koja se pokoravala sambi kao nekom bozanstvu koje je garantovalo dobar provod te veceri.

Ulice koje su mirisale ne rum i sladak znoj zadovoljstva su me mamile podjednako dobro kao i preplanule, mesnate guze plesacica. U trenutku sam pomislio da sam napravio dobar izbor sto sam resio da upravo ovde provedem par nedelja.

Iako nije nosila onu karnevalsku odecu (perje i paperje) cim sam je video znao sam da ce tu biti cerupanja. Uska zuta majca, koja je isticala njene raskosne grudi ju je cinila jos privlacnijom buduci da je bila potpuno mokra. Osmeh joj nije nestajao sa lica a kao sneg, koji sigurno nije videla, beli zubi su delovali omamljujuce lepo. Majca je bila dovoljno kratka da mi dopusti da uzivam u njenom stomacicu sa tetovazom malog delfina. Farmerke su cinile njenu okruglu guzu tako zgodnom da sam jedino mogao da je uporedim sa magnetom za ruke. Sta reci vise o zadnjici koja je mogla da se nadje na listi novogodisnjih zelja losih momaka?! Crna, gusta kosa koja bi pri svakom njenom okretu pravila fascinantnu lepezu u vazduhu me je taman ohladila onoliko koliko mi je trebalo da se ne zapalim, upravo tu pred svima.

Presreo sam joj pogled. Ukrao osmeh i okrenuvsi se par puta oko nje, shvatila je da ima posla sa majstorom ritma. dok smo igrali, gledala me je pravo u osi, pogledom podrugljivim poput pitanja "da li imas hrabrosti da nastavis?!" odgovor joj je sam stigao kada se ritam promenio i kada sam je pripio uz sebe. kao da pripada samo meni. magnet je proradio ali sam ipak uspeo da ruke zadrzim na njenim zanosnim kukovima. tela su nam razgovarala, iako nismo progovorili ni reci. njen ritam se prenosio sa kukova na moje ruke, na ramena sa kojih se spustao prema mojim nogama koje je opet ona pratila. lica su nam se zblizila toliko da je njena toplina pocela da me greje poput vruceg dana na Merkuru. Ako se onda nisam zapalio, necu nikada. Okrenuo sam je i privukao sebi kada mi je bila okrenuta ledjima. Miris njene kose me je plenio. Prodrevsi licem kroz kose, dah mi je zavrsio na njenom vratu. Tacno tamo gde se vrat srece sa ramenima. Tih smeh se uklopi u ritam i nastavili smo da igramo. Okrenula se, i ostavila mi njen topli dah na grudima. Nasmejala se i udarila me po zadnjici uzviknuvsi nesto na portugalskom. Smeskala se i stavila ruke na svoje zanosne kukove. Provukao sam joj ruke izmedju tih, nepravilnih rombova koje je kreirala takvim stavom i sa obe ruke je udarih po zadnjici tako da je puklo poput velikog balona. Ona vrisnu kroz smeh i pre nego sam mogao da odreagujem me je ujela za grudi. Jauknuo sam i dok sam se povratio, videh da bezi u neku od obliznjih malih, mracnih ulica i smeje se. Potrcao sam za njom i stigoh je upravo tu, gde samba prestaje da zvuci kao muzika i pocinje da mirise na nesto sasvim drugo.

AAAAAAAAAAAAAAAA ! :D :D :shock:
sto lazeeeeee ovaj bukiiiiiii.E sad cemo mi da isteramo istinu na videlo.
1. Jeste da smo leteli dvokrilcem do Ria, to je istina, a to sto smo stigli na kraju kad je festival vec bio gotov krivac je buki.Pitate se zasto?
Pa ovako je bilo.
Krenemo mi put aerodroma, i kad smo prolazili pored nekih kucca oseti buki miris sarme.Kaze on:
- Lijoooooo, ja se prvim da ga ne cujem, opet on
-Lijoooooooooo, a sta je buki idi u qurac, sta mi urlas na uvo, tu sam cujem te,a on rece : Ajde da svratimo da trazimo bar jednu sarmu, nisam od nove godine ni jednu pojeo, a Persa nece da mi pravi jer sam je zapostavio. I bi mi zao, svratimo, i naravno ostanemo dok buki nije pojeo i omazao ceo lonac sarme.Jao, bilo me sramota ali buki je sarmirao bakicu tako da ga je zvala kad se vrati s puta da dodje ponovo.
I tako, pogledam ja na sat, kasnimooooo, buki kaska zamnom i podriguje i prdi.A bre buki pozuri bre kazem ja.Okrenem se a njega nema...gde li je? :shock:
Tu sam Lijo, zacu se iz zbunja, sta radis tamo upitah ga. A on ce, pa se*rem bre si video koliko sam sarmi pojeo. :D Sta cu sacekam ga, jos sam pride morao i u kukuruz, da mu donesem sapurinu da obrise du*pe, a drugari smo kako u Rio da ide a da du*pe ne obrise. :)
Pogledam na sat i shvatim da ima jos jedan sat do aerodroma. Naravno imali smo jos dva puta pauzu u zbunju ali sam ja zato napunio kesu sapurinama, tako da smo na brisanje du*peta gubili manje vremena, :) :)
I konacno stigosmo. Nije neki avion, palio stvarno na gurku, ali nije ni tu bio problem.
NEGO ) ...pita mene buki znam li da vozim aeroplejn...razmislim ja i odgovorim da znam jer to ti je nesto slicno voznji motora,samo je podloga drugacija, ima gas kocnicu a jedina razlika jeu padobranu, ali mu kazem da o navigaciji nemam pojma. Tu ti mene buki potapse po ramenu i kaze: Ne brini, znam ja da gledam u kompas. Pa onda je sve reseno, ajde buki gurni da upali pa da krenemo. I poletesmo. KAd smo bili tu negde na pola puta (bas smo preletali preko Krusevca) kaze buki da je kompas neispravan i da mu se igla stalno vrti u krug umesto da uvek pokazuje zapad, a taj Rio je na zapadu kaze on. UH! lupih se po celu i shvatim da cemo da se izgubimo u velikom plavetnilu ako nesto ne preduzmem. Ukljucim brisace i gledajuci kroz soferku lociram put do Ria.
A nije daleko taj Rio, od Krusevca par hiljada kilometara.
MEdjutim, MEDJUTIM, dok smo mi trazili put, festival se zavrsio. Sta je tu je, ipak mi ateriramo i izadjosmo u grad. Kad u gradu Azbaha pravi biznis i pece raznjice na svom plamenu a Joka ide i sluzi goste i prave opak biznis.
Taman da kazem bukiju da sam gladan, kad shvatim da je opet nestao :shock: Bem mu tetku pa ja cu da poludim od njega.
Buki, Buki, derem se ja iz sveg glasa, pa kako cu kucci bez njega i da im priznam da sam ga izgubio (ej onolikog coveka tek tako da zagubis, cuo sam glasove u glavi).
Kad opet iz zbuna zacuh njegov glas, tu sam Lijo. Pa majku ti, jel opet ser*es? Tisina. Buki el oces sapurinu da se obrises... tisina, buki bre ! kad evo njegovog odgovora:
-Lijo ne serem nego fukam neku karioku ovde u zbunu.
Pa kad je pre nadje pomislih, ali buki je to.
Dobro, pomislih grickajuci raznjic sa Azbahinog plamicka, kad zacuh krik i videh bukija kako iskace iz zbunja zaprepascenog lica. :shock:
Buki sta ti je? Jao Lijo, ja mislio zensko, ima sike ima strukic, ima dugu kosu pune usne, ali Lijo on ima i quraaaaac, i tu mi on skoci u krilo trazeci utehu.
Vidis, da si me slusao sada bi znao da ovde ima dosta traverstia i da moras da se pazis. Ma Lijo, procedi on, sad sam zivu glavu(citaj celo du*pe izvukao) ali sledeci put ima prvo da je pipnem od napred a ne odma kao manijak da se zaletim od nazad. - Nego Lijo da te pitam a jel ti travers....kako vec rece da se zovu, imaju i picoku i kit*u ili ? po mom zaprepascenom licu on shvati da ga je strpao Huanu(posle smo mu i ime saznali) pravo u guzu. I pade u nesvest. Kada se osvestio ribao je svoga djokicu sve dok nije pocrveneo :)
Ali dobro se svrsilo sve, buki naucio da ne napada kukavicki s ledja, nego da se najavi od napred. A ja da sledeci put kad krenemo u Rio, skrenem levo kod Kraljeva i posle 10 km desno i onda jos pet kilometara kroz Donju Strnjiku i eto nas u Riu :)

Poz svima SL

I tako ja usho u ostavu... A u ostavi dzem... I ajvar... Puno toga domaceg za sta kazu da je fino... Gledam ja... Gledam... Kad tamo nista... A ja bas hteo nesto slatko... Kad u tom trenutku naidje Joca...

Kazem ja sebi, "aaa, evo ga nesto slatko..." Al' Joca ne gleda u mene... Bulji ona tako u Ajvar... i razmislja se da li da uzme ili ne... Ja da je pitam nesto... Ali ne... Ona poce sa svojim receptima za spravljanje ajvara...

I nista: ja se smorih i odoh...

"Neka, drugi put...", pomislih ja, "E, bas me ne zanima kako se sprema ajvar." :P

iluzionista:
I tako ja usho u ostavu... A u ostavi dzem... I ajvar... Puno toga domaceg za sta kazu da je fino... Gledam ja... Gledam... Kad tamo nista... A ja bas hteo nesto slatko... Kad u tom trenutku naidje Joca...

Kazem ja sebi, "aaa, evo ga nesto slatko..." Al' Joca ne gleda u mene... Bulji ona tako u Ajvar... i razmislja se da li da uzme ili ne... Ja da je pitam nesto... Ali ne... Ona poce sa svojim receptima za spravljanje ajvara...

"Neka, drugi put...", pomislih ja, "E, bas me ne zanima kako se sprema ajvar." :P

hahahahahahahaha....ma ja sam to htela samo da te uvedem u pricu....glupo mi bilo odmah da te pitam :"Os da ti spremim sharana?" :lol:

pih kako ume da zaebe stvar kad je chovek nestrpiljiv.... :?

JOVANA77:
iluzionista:

hahahahahahahaha....ma ja sam to htela samo da te uvedem u pricu....glupo mi bilo odmah da te pitam :"Os da ti spremim sharana?" :lol:

pih kako ume da zaebe stvar kad je chovek nestrpiljiv.... :?

Aha, 'naci tako? :P Eto vidish... Mlad i naivan. :lol: Taman za tebe. :P Mozh' ga predjes kad god 'oces... :lol: A tek shto mozh da komandujesh... ;) Ti mladi vole to tako, chvrstu ruku starije zene. :P :P :P

E, da: jedan savet Joco... Omladina ne voli sharane. :P Oni vise vole skushe. :lol:

dobrrrooo...jasno vam je da je ovo bila lijina mala osveta ...uvek popiiiiizdi kad mu kazem da ne zna da vozi avion....a sta cu mu ja kad se u avion razume ko i moja baba u trotinet (joooj,sto ce da poludi kad ovo procita :P)..doduse, istina je da je huan pedro stradao, ne mogu da gresim dusu, ali u onoj masovnoj raspaljotki on mu dodje k'o kolateralna shteta...ebi ga, ko radi taj i gresi...omakne se..

-joookchee, meshaj bem ti lebarnik ! nemo da zayebemo sad kad smo pri kraju

e, posle ria dugo mi nije bilo ni do cega...samo mi je mir bio potreban...zavukao sam se u kucu i nisam izlazio mesecima..dane sam provodio u meditaciji i citanju...sto bi rekli "radio sam na sebi"...neke od knjiga koje sam tada procitao imale su presudan uticaj na moj dalji razvoj....kao: "hopa-cupa u krevetu", "zasto ne dodjesh u moj krevet","tito, revolucija, mir", "emanuela crna i bela", "druzina pere kvrzice","carstvo chula"...i josh neke ..da ne nabrajam sad..i ko zna dokle bih ja dogurao,mozda bih sad bio buda, a ne bundeva, da me u tom duhovnom razvoju nije omeo onaj,onaj......ma lijo..
-buki, imamo poslic...hoces da radish?
razmishljam ja pametno (jer tako sam sad navikao) : ebi ga, nema duhovnog napretka bez fizichkog rada...to mu je taj jin i jang, samo kad ih spojish bla,bla...a i treba nesto jesti, a ako ne budem radio qu... cu jesti...i umalo da bludno pomislim na sarmu...auuuum, auuuum...sredih nekako misli..
-ma kako necu..hocu, bre!
sjuri se lijo nizbrdo preko dunava svojim harlejom za par i po minuta...
-aj, idemo!
-cek, lijo, nisam zavrsio om..
-ebes om...upadaj
i sta cu...sedoh otpozadi...(kad ne umem da vozim)..tek kad smo bili negde oko svrljiga, setih se da pitam:
-e, lijo, a gde cemo sad da radimo?
-u mulen ruzu
ne znam gde mu je to, a nije me ni briga...samo da se radi..."mulen ruz"-kako to lepo zvuci...prepustih se mastanju o hiljadu bogougodnih poslova koje bi mi tamo mogli da obavljamo...ebi ga, tek kad smo stigli, vidim ja sta je...e, lijo, lijo...oces li ti jednom u zivotu nama naci neki normalan posao pa da radimo ko sav posten svet..docekao nas gazda, vidi se ozbiljan chovek, tek otvorio lokal, i oma nam ochitao bukvicu...nema ovo,nema ono,nema trte, nema mrte...od sve price sam zapamtio jedino da striptizete ne smeju imati nishta sa gostima...potom nas je obojicu dobro zagledao i rekao:
-ti, (obrati se meni) delujes veoma inteligentno, prosto pamet zrachi iz tebe, ti ces raditi na vratima...a ti ces biti kelner (ma to lijo..ko ga ebe kad nije radio na sebi ko ja)..aj sad na posao!
zaginusmo tu tri godine..striptizete su se menjale svakih mesec dana...sa gostima nisu smele, gazda je smeo ali nije hteo da mesa posao i zadovoljstvo i ko ce...pa ebi ga, morali smo mi..joooj, muka mi sad da pricam o tome..aj lijo ce, ako mu se bude dalo...lijo, odlicno vozish motor! prva liga! ...mozda i ja ispricam..kad odmorim malo..od ******..
ne treba ni da vam pricam da je moj duhovni razvoj bio grubo prekinut...zbog intelektualnih okrshaja na vratima, glava mi osta hronichno otechena-zato me prozvali bundeva..i ono sto sam naucio sve mi se zbrkalo pod uticajem razlichitih skola iz kojih su gosti dolazili..
samo jedno shvatih: blud pochinje oblacenjem...da svi hodaju goli-manje bi pozude bilo...eto, zasto ne yebe bik shto pase sa kravama?...dobro, ponekad yebe...ali retko...pa zato sto nije zeljan...pichka mu stalno pred ochima..sve se vidi...krava malo cucne, smakne rep i ispisha se njemu ispred nosa..po nekoliko puta svaki dan...mnogo krava..a pravog rasplodnog bika drze u stali samog, da ne vidi pichku...i kad mu, ponekad, dovedu kravu-da vidish belaja..pa da..
e, sad sam vec poceo da kenjam..odoh malo da obidjem jokino kazanche,pa se cujemo za par dana
:wink:

I takooooooooooo...
E osveta, buki, buki. Pa sto da se ljutim kad si ti moj najbolji drug. Ali ajde da kazemo ljudima sve. Kada je rekao da se razumem u avione ko njegova baba u trotinete, nije rekao da je baba imala fabriku trotineta davne 1958 godine i da je radila sve dok se ovaj baksuz bundeva nije rodio i napravio vrlo ozbiljne probleme sa samo svoj 6 godina. Tamo negde 1965 godine, buki tek prohodao, baba dosla i donela mu najnoviji model trotineta. Babini trotineti su bili takvi da si na njima mogao i da lezis i da se vozis. Pa nije ni cudo baba mu bila crnogorka. Kasnije cete videti zasto su bili tako dobri ti babini lezeci trotineti. Niko srecniji od njega. Ali, mali je bio tako da nije mogao da ga koristi samostalno. Kada je porastao, vec sa tri godine, otkrio je da su ti trotineti odlicni za spijunske aktivnosti. E tako, u trecoj godini je otkrio ono od cega mu je sada muka a to je PICHKA.
Kako se to dogodilo? Pa kotrljali se mi nasim trotinetima kroz nasu ulicu, i bas negde kod autobuske stanice stadosmo da kupimo zvake. Ja sisao sa trotineta i pravac trafika, a buki prilegao na njegov i ceka me.
Dok sam ja kupovao zvake, on leskareci polako se odkotrlja do jedne zene a posto se ona raskoracila u svadji sa jednom drugom, buki je mogao da uziva u svom prvom pichka prizoru. Podvukao se ispod nje lezeci na trotinetu i totalno zabalavio od radosti i iznenadjenja. ONA NIJE IMALA GACE :shock: Prilazim ja i gledam, a mali sam nemam pojma sta on tamo gleda pa se i ja odkotrljam pravo do njega. Lezimo mi tako i gledamo, gusto obraslu sredovecnu pichku i razmatramo sta bi to moglo tacno da bude.
Mnogo dobra stvar je kada si tako mali pa niko ne obraca posebno paznju na tebe, tako da smo mogli da u neogranicenim kolicinama studiramo tu potpuno novu stvar za nas.
I studirali smo i studirali, polako su prolazile godine, nas dvojica na trotinetima krstarimo kroz grad. Napunili mi vec ozbiljnih 6 godina ali i dalje studiramo.Picologija je vrlo ozbiljna nauka samo da znate. Eh koliko tu ima da se uci niste ni svesni. :P Sad, neke sa gacama neke bez. Nije bitno, uglavnom uvek smo prolazili nezapezeno i bilo nam je lepo. Sve dok baksuz buki nije nabavio aparat i krenuo krisom da slika. Ajoj, al smo se nagledali slikaaaaa... i sve bi bilo dobro da se mali nije osilio i jednom iskoristio blic da bi uslikao jednu tetku u malo mracnijoj ulici. Podvukao se on trotinetom, kao sto je uvek radio, spremio aparat i kada je okinuo blic ona jadnica skoci ko oparena, saplete se i pravo pod tockove autobusa. :shock:
Aiii, sra*nje..buki naebali smo sada :!: :shock: bezimo ti mi tako kao banditi na trotinetima kroz ceo grad ali uhvatise nas vec iza prvog coska :).
Naravno tuze bukijeve roditelje i ocepe zestoku kaznu. Oni nisu imali para tako da su zvali bukijevu babu da ih spase, jer ona je u to vreme proizvodila trotinete i za izvoz :)
Cifra je bila zestoka, ali baba ko baba, resi da pomogne svojoj deci i isplati onoj pichki sto se boji blica nekoliko milona ondasnjih dinara. Tu je bio kraj. Baba je morala da zatvori fabriku jer upravo tih nekoliko miliona je bilo namenjeno za tockove, za trotinete, tako da se proizvodnja zaustavila, kome treba trotinet bez tockica. Tockici otisli na sudsku globu, a trotineti te davne 1971 godine u istoriju.
Eto to je cela istina za babu, trotinete, avione, i ****** na struju /:)
Poz svima SL

Back