LOTR fan club

Fanatic_Kv:
Fellowship of the Ring, nedelja u 21.30 na Pinku....

nego moze jedno ptanje koje se ne odnosi na temu......
malo da se zanimamo...
Kakva su vasa ocekivanja od PJ i njegovih najava da ce da radi ekranizaciju Hobbit-a???
Citao sam razne clanke i ostale sheme i izgleda da ce da pocne da radin na filmu tek negde 2008 ako ne cak 2009... Steta.... ali vredi cekati...

Nema greske kad P.J. radi.....
Jedva cekam da vidim kako ce da ekranizuje neke od scena iz knjige....
recimo,voleo bih da vidim borbu zagonetkama izmedju Bilba i Goluma...
ili napad Shmauga na Ezgaroth(jezergrad)..a tek bitka pet armija...au!!!
I ja sam cuo da snimanje krece 2009,sto i nije tako dalek datum...samo da mu
se planovi ne promene...
Sta mislis ko ce da glumi Bilba?

Kakav lik...

mouth_of_sauron3.jpg

father:
Nema greske kad P.J. radi.....
Jedva cekam da vidim kako ce da ekranizuje neke od scena iz knjige....
recimo,voleo bih da vidim borbu zagonetkama izmedju Bilba i Goluma...
ili napad Shmauga na Ezgaroth(jezergrad)..a tek bitka pet armija...au!!!
I ja sam cuo da snimanje krece 2009,sto i nije tako dalek datum...samo da mu
se planovi ne promene...
Sta mislis ko ce da glumi Bilba?
Kolko sam procitao onaj sto je glumeo i u LOTR.Nego ovog sto si pokazao koje bese on.Usta Sauronva???

tommy gun:
Kolko sam procitao onaj sto je glumeo i u LOTR.Nego ovog sto si pokazao koje bese on.Usta Sauronva???

Tesko da ce Ian Holm
lotrchromeianauto.jpg
biti izabran za ulogu Bilba jer ce covek 2009-2010 za kada je predvidjeno snimanje filma imati 76-77 godina.
Ako si citao knjigu onda znas da Bilbo na pocetku pustolovine ima 55 godina a ako znamo da je otprilike toliko imao i Frodo na pocetku "LoTR"-a
(iako ne deluje tako...ipak su Hobbiti u pitanju a oni izgledaju mladolikije od rase ljudi i duze zive),lako je izvesti racunicu da ce traziti glumca od 35 maximalno 40 godina.
Zato i pitam...sta mislite ko od danasnje Holivudske elite moze da se uklopi u profil Bilba Baginsa?
Zadatak je tim tezi sto se publika vec upoznala sa Bilbom,doduse dosta starijim,u izvedbi sjajnog (i matorog) Iana Holma u triologiji "LoTR"....
Mozda....Bred Pit...ili....Toma Kuruzovic?

I da....na slici su Usta Sauronova....
dosta ljudi nije imalo prilike da vidi ovo jedinstveno stvorenje posto se pojavljuje samo u produzenom DVD izdanju filma.
Steta.

pa znate kako... Steta sto stari Bilbo (Ian holm) nece glumeti u filmu jer stvarno je maestralno uradio posao... Ali da mi se pojavi bred-ic pitt-ic ili toma kao Bilbo..... Ma daj.... ne da bi omrznuo film nego bi to bilo strasno.... samo se nadam da ce ulogu Gandalfa dodeliti starom dobrom gandalfu... jednostavno ne mogu drugacije da zamislim lik gandalfa....

Gandalf je mator pa je mator....boljeg glumca od Iana Mckellena za tu ulogu nece naci.
Ko se jos iz "LoTR"-a pojavljuje u Hobbitu?
Elrond ih docekuje u prvoj(poslednjoj)domacinskoj kuci na pocetku avanture...ko jos?
Pojavljuje se gomila novih patuljaka...voleo bih da vidim taj casting...
i ko ce da glumi Torina Hrastostita(Kralja ispod planine),ko ce da glumi Beorna(covek-medved) a ko ce biti Bard(ubica Shmauga)?
Toliko novih likova je u igri a ja nemam predstavu ko bi mogao da ih odigra na filmu...

@DAMBLDOR

Sta fali Elrondu tj. glumcu koji igra tu ulogu?
Tek sada iz ove perspektive (vise desetina puta odgledana sva tri dela filma) shvatam koliko je Hugo Weaving dobar i pametan izbor za tu ulogu.

elrond-kl.jpg

Doduse bas mu je "legla" uloga agenta Smita u Matrixu,ali odlican je i u "LoTR".

agent%20smith.gif

Sta??? Elrond je bas KRALJ!

@father
nije frka za kastng novih likova...Pj je odradio fenomenalan posao u LOTR-u vec je problem "obnavljanje" starih likova.... Ok Elrond je jos uvek Ok za ulogu... BILBO i GANDALF ocigledno nisu... GOLUM komjuterski lik (najmanji problem)...Patuljci jos manji...ionako se ni ne zna ko stoji iza brade :) itd....

Da ali problem je u tome sto u HOBBIT-u Lik gandalfa je nekih 60 godina mladji.... Dok je u stvarnom zivotu nekih 7-8 godina stariji.... Sve sto pokusavam da kazem jeste da nece biti u stanju da snimi Hobbit-a....

kad ne razumes onda stvarno....

Fanatic_Kv:
Da ali problem je u tome sto u HOBBIT-u Lik gandalfa je nekih 60 godina mladji.... Dok je u stvarnom zivotu nekih 7-8 godina stariji.... Sve sto pokusavam da kazem jeste da nece biti u stanju da snimi Hobbit-a....

U Hobbitu Gandalf ima oko 1970 godina....u "LoTR" ima oko 2020....tih 60-70 godina razlike je za njega isto sto bi u nasem zivotnom veku bilo par meseci.
Znamo da je Gandalf duh(Maiar) i da je isto izgledao i kada je dosao u Srednju zemlju kao i na kraju "LoTR" triologije,znaci,on ne stari.
Dovoljno je malo vise maste kod sminke i ser Ian ce izgledati bas kako treba za film.
A i objektivno...ko posle njega moze da odigra Gandalfa.
Kad kazes Gandalf odmah ti je u glavi njegov lik....jel' tako?

gandalf-thumb.jpg
The-Return-of-the-King---Gandalf--C10113600.jpeg

Pa hval bogu... Ipak ja Gandalfa gotivim najvise od svih likova koji su izasli iz tolkinovog pera....Dobro posle Morgotha...ali sta je tu je...Ali gandalf je vec mator...ono sto kazem je dali ce biti u fizickoj mogucnosti da snimi hobbita za 4-5 godina??? Ja u dubini duse preklinjem da to ucini....Ipak film nece biti FILM ako Gandalf bude neki tamo žЊ lik....

Back