Gargamela
Primećen član
- Poruka
- 894
Mislim da su popularne zato što se u Lostu stalno pojavljuju neočekivane veze među likovima, i više puta je ispalo da je Neko Neko drugi... na pr. Lokov otac = pravi Sojer. Ćerka koju Kristijan traži u Australiji = Kler. Obe teorije su se pokazale kao tačne. A had pogledaš ovu drugu, na čemu se zasnivala? Samo na tome što je Kler jedina Australijanka među glavnim likovima serije (i možda što je žena koja se svađala s Kristijanom, a za koju je većina pretpostavljala da je majka njegove ćerke, u stvari je tetka) plava. U većini drugih serija to ni izbliza ne bi bilo dovoljno za takav zaključak, a Lostu je dovoljno. Ili, zar je trebalo zaključiti da Eko ima bilo kakve veze sa onim avionom što je prevozio drogu, samo zato što je i on Nigerije? Ko bi pre 3-4 godine ikad pogodio da su Kler i Džek u bilo kakvom srodstvu? Sem što su oboje belci, teško da među njima ima bilo kakve sličnosti, nisu čak ni sa istog kontinenta. Ili da će čovek u misterioznom bunkeru biti lik koga je Džek sreo nekoliko godina ranije* Ili da je Dezmondov bivši partner iz Swana = agent CIA koji je izmanipulisao Saida u Zalivskom ratu i praktično napravio mučitelja od njega? Da i ne pominjem to da je američki oficir iz tog istog Saidovog flešbeka Kejtin otac, da je Šenonin otac bio vozač kolji je poginuo u sudaru sa kolima Džekove buduće žene, da je Ana Lusija otišla u Australiju sa Džekovim ocem, itd. itd.
A tek kad je otvoreno u priču uvedeno putovanje kroz vreme, misteriozno pojavljivanje mrtvih ljudi na Ostrvu koji sad već definitvno nisu samo vizije, i vanvremenski Ričard, onda je maltene sve postalo moguće. Šta bi rekla da ti je neko rekao, kad se Ričard prvi put pojavio, da je on bio prisutan u porodilištu kad se Lok rodio, ili da ga je posećivao kad je bio dete? Zato ja ne bih baš otpisivala sve takve teorije kao nebulozne. Što se tiče Volta i Abadona, verovatno je to mnogima palo na pamet zato što je Abadon tako misteriozan i jeziv... a i Volt je navodno "poseban" i čak su ga se i Othersi plašili.
Ipak, neke od teorija su stvarno nebulozne, pošto se kose sa logikom... Meni su najbesmislenije one da su Lok i Ben polubraća pošto obojica imaju majke koje se zovu Emili... Ako se dve žene isto zovu, mora da su ista osoba, nema veze što smo ih obe videli, igrale su ih različite glumice, i iako je jedna bila udata plavuša koja je umrla pre više od 40 godina, a druga riđokosa koja je pre nekoliko godina bila itekako živa.I ono da je Šarlot Eni - valjda samo zato što je verovatno rođena na Ostrvu (valjda na Ostrvu nikad nije bilo druge ženske dece
, nema veze što je prirodno riđa, govori britanskim akcentom, i ima jedno 15-tak godina manje nego što bi Eni sada imala. Da ne pominjem to što je Ben pokušao da je ubije (zbog čega otpada i ona teorije "Šarlot je ćerka Bena i Eni"). Već me izluđuje to što svaki novi ženski lik koji se pojavi odmah sumnjiče da je Eni.
Najotkačenija teorija koju sam negde pročitala je ipak da je Lok Aron...To bi značilo da je čovek svojevremeno sam sebe držao u naručju...
![]()
Pravo da ti kazem,ja se plasim i Abadona i Walta
Ma nema smisla ta teorija,hajde da kazes da je Abadon stacioniran samo na ostrvu,ostrvo ima svakakve mogucnosti,nego covek luta svetom...To mi se nikako ne bi svidelo
Richard je najzanimljiviji sto se misterioznosti tice ali najmanje je obradjena i prikazana njegova prica i to verovatno sa dobrim razlogom..Mnoge stvari bi nam,verujem,bile jasnije da jos nesto znamo o njemu..
Ali u nekim stvarima ne treba preterivati,kao sto su teorije da su Ben i Locke braca i da je Eni Benova cerka...To ti je verovatno ta navika da su svi povezani,u nekim slucajevima krvno,pa ljudi misle da je to verovatno i u takvim slucajevima...
Al ovo je genijalno da je Aron Locke,sto znaci da je Claire Locku mama,Jack mu je ujak a Christian deda

, nema veze što je prirodno riđa, govori britanskim akcentom, i ima jedno 15-tak godina manje nego što bi Eni sada imala. Da ne pominjem to što je Ben pokušao da je ubije (zbog čega otpada i ona teorije "Šarlot je ćerka Bena i Eni"). Već me izluđuje to što svaki novi ženski lik koji se pojavi odmah sumnjiče da je Eni.
Valjda su zbog boje oka na popularnosti dobili teorije da je Jacob Desmond ili Jack (Jack - Jacob, kapiraš?
!
), a da je Ben jednostavno u tom trenutki i zvanično prešao na njihovu stranu. Možda je zato neposredno pre toga ubio svog oca, kao neki vid potvrde vernosti (slično kao što je to i tražio od Loka).
..