Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Rekao sam vam da moramo ukucavati brojeve. :D Da nije bilo eksplozije, Eko bi još bio živ... :(

Mogli bismo... :D

Važi! Ja uzimam noćnu smenu :whistling:
http://www.enterthehatch.com/

Kolicina airbrushinga na tim fotkama je stvarno zastrasujuca, izgledaju vise kao lutke nego kao ljudi. Pazi samo odsjaj, kao iz muzeja vostanih figura. :eek:

http://www.imagebam.com/image/5b2ca620727298

http://www.imagebam.com/image/c701f520727287

http://www.imagebam.com/image/9697c020727274

Katastrofa su im obrađene slike...:thumbdown:
Svi su veoma lepi ljudi (barem većina), i ovo je totalno nepotrebno - izgledaju nestvarno, kao roboti . I previše su našminkani.
Tek sada primećujem koliko je Michael Emerson nizak, a i Naveen. :eek:

ja se nesto ne sjecam da je iko u istoriji filmova,serija...dobio vise batina od bena,osim nenad*ebivog mozga koji ima tesko da cu se sjetit nekog lika po necemu drugom osim po batinama koje je dobio,stvarno je cojek bio i previse modar...non-stop jado dobija batine...
nego...ufatih sinoc na fox tv ali na kratko,lost story,kao nesto sun,jack,kejt,dzin,michael,lok,pricaju u vezi serije,pa ako je neko gledao neka mi rece kad je to,volio bih da cujem neke njihove 'teorije' ;)

ja se nesto ne sjecam da je iko u istoriji filmova,serija...dobio vise batina od bena,osim nenad*ebivog mozga koji ima tesko da cu se sjetit nekog lika po necemu drugom osim po batinama koje je dobio,stvarno je cojek bio i previse modar...non-stop jado dobija batine...
nego...ufatih sinoc na fox tv ali na kratko,lost story,kao nesto sun,jack,kejt,dzin,michael,lok,pricaju u vezi serije,pa ako je neko gledao neka mi rece kad je to,volio bih da cujem neke njihove 'teorije' ;)
Da nije ono sto maltene svaki put pustaju pred seriju kad imaju vremena za popunjavanje? Je l se pojavljuju i Boone i Shannon i cela ekipa s pocetka serije i pricaju nesto uopsteno o seriji?

Nemoj da se ubijaš :sad2:
Ko će onda da zastupa teoriju o portalima na temi?!:D

E pogledajte ovo (ako već niste) : deleted scenes iz četvrte sezone, izdvojila sam 2 koje su meni bile najinteresantnije, i recite mi vaše cenjeno mišljenje:

Desert stash (obrisana scena iz The Shape Of Things To Come)

Očigledno je ova scena usledila neposredno nakon što se Ben našao u pustinji.
Izgleda kao da tačno zna šta traži i gde će njegove zalihe biti sakrivene – pasoš i neke novčanice.
Da li mu je neko od njegovih ljudi to ostavio tu?Or is that the magic box?:P
Ova scena me pomalo podseća na scenu iz finala 4. sezone, kada su Ben, Lok i Harli na putu ka The Orchid i Ben izvlači kutiju ispod kamena sa ogledalom, dvogledom i krekerima (starim 15 godina :lol:).
I na kraju, da li se može pretpostaviti da Ben ipak nije nasumično tu „završio“, već da je tačno znao gde će se naći nakon okretanja točka? :think:
Mislim da će se ovo svideti Gargameli zbog njene teorije o portalima. :D

Claire’s Vision (takođe obrisana scena iz The shape of things to come)

"Are we dead?":think: Ili da li je Kler zaista mrtva? :eek:
Harli neguje Kler nakon napada Kimija & co. na barake. Kler je već tada videla Kristijana Š. u sobi – možda je ova scena izbrisana upravo da se ne bi uništio Vau! efekat scene kada Kristijan u sred noći odvodi Kler u džunglu.
Za izbačene scene se nikad ne zna da li su deo "kanona", scenaristi mogu uvek da odluče kako se one u stvari nisu ni desile i da u seriju uvedu nešto što im protivreči. Scene se nekad izbacee prosto zbog trajanja epizode, a nekad zato jer su se scenaristi/producenti predomislili oko nečega. Tako da u principu ne možemo da budemo sigurni da li je deo "kanona" da je Ben znao... ali pošto se scena nalazi na DVD-ju, verovatnije je da jeste.

U svakom slučaju, pošto je Ben završio u pustinji negde u Tunisu, a Šarlot je pronašla skelet Darminog polarnog medveda takođe u pustinji u Tunisu, izgleda da i postoji neki "portal" sa Ostrva pravo na određeno mesto u tuniskoj pustinji. Moguće je da je Darma eksperimentisala sa putovanjem kroz vreme i prostor i slala polarne medvede kao zamorčiće.

Kad smo već kod toga, postoje neke stvari koje mi nisu sasvim jasne oko odnosa Darma - The Natives(Hostiles/Others. Zašto Othersi za pranje mozga (na pr. Karlu) prikazuju Darmin video?? Zar im Darma nije bila neprijatelj? :confused: :think: Ili su Benovi Othersi neki čudan kongolmerat prvobitnih Natives/Hostiles i Darme, pošto su Ben a možda i jo neki ljudi iz Darme promenili stranu.

Sigurna sam da je Ben godinama, verovatno još od onog prvog susreta sa Ričardom, imao tajne kontakte sa Othersima, pretvarajući se da je lojalan radnik Darme. Interesantno je da nikad u Darmi nije postao ništa više od običnog radnika (Ben, Workman). Da li jesmatrao da je bolje da se ne ističe previše i da ga ljudi ne opažaju, kako bi manje proveravali njegove aktivnosti? Verovatno su te godine pretvaranja učinile da postane tako dobar lažov i manipulator.

Ali, pitam se, koliko je Ben u stvari znao/zna o Darminim eksperimentima, stanicama i njihovoj nameni, itd.? Izgleda da on za sve o nameni Orchid stanice, o Looking Glass, Flame itd. - ali, sa druge strane, mislim da nije znao čemu služi Swan i od kolike je važnosti. Bile su neke rasprave oko toga da li je Ben ukucao brojeve u epizodi "Lockdown". Znamo da sigurno jeste i da je lagao Loka kad je rekao da nije (da zaista nije, desilo bi se ono što se desilo u finalu), ali da li je zaista verovao u ono što je rekao, da dugme ne služi ničemu? Ja mislim da jeste (mada možda nije bio potpuno siguran, pa je za svaki slučaj ukucao brojeve, uostalom možda je mislio da nešto može da se desi u samom bunkeru, ali ništa od šire važnosti). Inače bi bilo potpuno nelogično da Othersi nikada nisu pokušali da zauzmu i kontrolišu tu stanicu, već su pristiskanje dugmeta prepustili Kelvinu, Dezmondu i ekipi sa 815. Ajde, recimo, da kažemo da je moguće da je Kelvin bio njihov čovek, ali Dezmond nije, a oni se uopšte nisu zabrinuli da li će Dezmond da propusti da ukuca brojeve, i da li će Lok da uništi kompjuter. A mogli su da ih posmatraju stalno iz stanice Pearl, da im je bilo važno. Umesto toga, izgleda da ih uopšte nije potresla cela priča oko Swana u finalu 2. sezone, i iznenadili su se kao i svi ostali kad je nebo postalo ljubičasto (ili purpurno, šta već).

Tako da mislim da je Ben znao onoliko o Darmi koliko je mogao da sazna dok je u njoj radio (pitanje je koliko je to bilo, s obzirom da je bio samo radnik), plus sve ono što bi bilo ko saznao posle preuzimanja stanice, pregledajući je i gledajući video spotove dr. Čenga/Kendla/kako već. Možda je saznao ponešto i od drugih članova Darme. Na pr., stvarnu namenu Orchid stanice znali bi samo oni koji su radili u njoj, kao i oni koji su je naknadno zauzeli i pregledali video i ostale materijale. Ali, namena Swana nigde nije objašnjena, čak ni u orijentacionom videu, pa pretpostavljam da je to bila jedna od najstrože čuvanih tajni, koje su znali samo neki od najistaknutijih članova, poput pomenutog doktora. Sem toga, tu je i onaj Pearl orijentacioni video, koji lako navodi na pogrešan zaključak da je ono što se događa u Swanu beznačajno - mada to Dr Čeng/Kendl u stvari nijednom nije rekao ("Subjekti veruju da je ono što rade od najveće važnosti"; nije rekao da subjekti nisu u pravu!).

Još jedna stvar koja nije sasvim jasna je, ko je oteo Aleks, i kad je Ben postao njen "otac"? Čistka se odigrala 12 godina pre udesa aviona 815, znači 1992.g., a Aleks je rođena pre 16 godina, znači negde 1988 - četiri godine pre Čistke. Ako su Othersi oteli Aleks, onda je malo verovatno da se Ben o njoj starao još dok je bila beba.

Jedva čekam da saznamo još o Darmi, i prošlosti Bena, Danijele, Aleks itd.!

Za izbačene scene se nikad ne zna da li su deo "kanona", scenaristi mogu uvek da odluče kako se one u stvari nisu ni desile i da u seriju uvedu nešto što im protivreči. Scene se nekad izbacee prosto zbog trajanja epizode, a nekad zato jer su se scenaristi/producenti predomislili oko nečega. Tako da u principu ne možemo da budemo sigurni da li je deo "kanona" da je Ben znao... ali pošto se scena nalazi na DVD-ju, verovatnije je da jeste.

U svakom slučaju, pošto je Ben završio u pustinji negde u Tunisu, a Šarlot je pronašla skelet Darminog polarnog medveda takođe u pustinji u Tunisu, izgleda da i postoji neki "portal" sa Ostrva pravo na određeno mesto u tuniskoj pustinji. Moguće je da je Darma eksperimentisala sa putovanjem kroz vreme i prostor i slala polarne medvede kao zamorčiće.

Kad smo već kod toga, postoje neke stvari koje mi nisu sasvim jasne oko odnosa Darma - The Natives(Hostiles/Others. Zašto Othersi za pranje mozga (na pr. Karlu) prikazuju Darmin video?? Zar im Darma nije bila neprijatelj? :confused: :think: Ili su Benovi Othersi neki čudan kongolmerat prvobitnih Natives/Hostiles i Darme, pošto su Ben a možda i jo neki ljudi iz Darme promenili stranu.

Sigurna sam da je Ben godinama, verovatno još od onog prvog susreta sa Ričardom, imao tajne kontakte sa Othersima, pretvarajući se da je lojalan radnik Darme. Interesantno je da nikad u Darmi nije postao ništa više od običnog radnika (Ben, Workman). Da li jesmatrao da je bolje da se ne ističe previše i da ga ljudi ne opažaju, kako bi manje proveravali njegove aktivnosti? Verovatno su te godine pretvaranja učinile da postane tako dobar lažov i manipulator.

Ali, pitam se, koliko je Ben u stvari znao/zna o Darminim eksperimentima, stanicama i njihovoj nameni, itd.? Izgleda da on za sve o nameni Orchid stanice, o Looking Glass, Flame itd. - ali, sa druge strane, mislim da nije znao čemu služi Swan i od kolike je važnosti. Bile su neke rasprave oko toga da li je Ben ukucao brojeve u epizodi "Lockdown". Znamo da sigurno jeste i da je lagao Loka kad je rekao da nije (da zaista nije, desilo bi se ono što se desilo u finalu), ali da li je zaista verovao u ono što je rekao, da dugme ne služi ničemu? Ja mislim da jeste (mada možda nije bio potpuno siguran, pa je za svaki slučaj ukucao brojeve, uostalom možda je mislio da nešto može da se desi u samom bunkeru, ali ništa od šire važnosti). Inače bi bilo potpuno nelogično da Othersi nikada nisu pokušali da zauzmu i kontrolišu tu stanicu, već su pristiskanje dugmeta prepustili Kelvinu, Dezmondu i ekipi sa 815. Ajde, recimo, da kažemo da je moguće da je Kelvin bio njihov čovek, ali Dezmond nije, a oni se uopšte nisu zabrinuli da li će Dezmond da propusti da ukuca brojeve, i da li će Lok da uništi kompjuter. A mogli su da ih posmatraju stalno iz stanice Pearl, da im je bilo važno. Umesto toga, izgleda da ih uopšte nije potresla cela priča oko Swana u finalu 2. sezone, i iznenadili su se kao i svi ostali kad je nebo postalo ljubičasto (ili purpurno, šta već).

Tako da mislim da je Ben znao onoliko o Darmi koliko je mogao da sazna dok je u njoj radio (pitanje je koliko je to bilo, s obzirom da je bio samo radnik), plus sve ono što bi bilo ko saznao posle preuzimanja stanice, pregledajući je i gledajući video spotove dr. Čenga/Kendla/kako već. Možda je saznao ponešto i od drugih članova Darme. Na pr., stvarnu namenu Orchid stanice znali bi samo oni koji su radili u njoj, kao i oni koji su je naknadno zauzeli i pregledali video i ostale materijale. Ali, namena Swana nigde nije objašnjena, čak ni u orijentacionom videu, pa pretpostavljam da je to bila jedna od najstrože čuvanih tajni, koje su znali samo neki od najistaknutijih članova, poput pomenutog doktora. Sem toga, tu je i onaj Pearl orijentacioni video, koji lako navodi na pogrešan zaključak da je ono što se događa u Swanu beznačajno - mada to Dr Čeng/Kendl u stvari nijednom nije rekao ("Subjekti veruju da je ono što rade od najveće važnosti"; nije rekao da subjekti nisu u pravu!).

Još jedna stvar koja nije sasvim jasna je, ko je oteo Aleks, i kad je Ben postao njen "otac"? Čistka se odigrala 12 godina pre udesa aviona 815, znači 1992.g., a Aleks je rođena pre 16 godina, znači negde 1988 - četiri godine pre Čistke. Ako su Othersi oteli Aleks, onda je malo verovatno da se Ben o njoj starao još dok je bila beba.

Jedva čekam da saznamo još o Darmi, i prošlosti Bena, Danijele, Aleks itd.!

Ja mislim da Darma nije znala uopste kakvu je lokaciju izabrala kad je zauzela ostrvo za eksperimente.
Nije znala sa cim se petlja.
The others jesu nesto preuzeli,pa razlog zasto su doveli Juliet govori da su nastavilil ispitivanja ili bar suzili konkretno na neke stvari.
Mozda niko od njih nije mogao da ima dece na ostrvu a ziveli su i hteli da nastave kao zajednica pa su nasli fin nacin da se time pozabave i rese problem.
Meni ne ide u glavu kako Richard se razume u toliko stvari..
I Ethan,nemoguce da je na ostrvu naucio kako da operise,on je sto posto doveden.
Pitanje je koliko ljudi koje mi vidimo kao deo Benove ekipe je stvarno sa ostrva.
To je i meni bilo cudno za Bena i za ukucavanje brojeva,uopste te stanice.
Nije mogao da ne zna za nju.Verovatno je znao ali ceo taj eksperiment je shvatio kao samo psiholoski eksperiment.
U kombinaciji sa ostrvom to je postalo mnogo vise.Ali ceo taj proces ukucavanja da ne bi doslo do kraja sveta..
Preterano ali ne znaci da nema nekih posledica,kao sto smo videli.
Problem ove serije je sto uzrokuje mnogo zakljucaka koji cesto sami po sebi mogu biti kontradiktorni medjusobno.
Evo sad su mi sinuli ti brojevi.
Da jeste to samo bio eksperiment i da Darma nije znala svojstva i mogucnosti ostrva,zasto je bas nasumicno izabrala te brojeve da se ukucavaju?
Ja verujem da ima nesto cudno sa tim brojevima,moguce je da su oni to znali.
Mozda je Darma ima nekakve veze sa Widmorom..
Ne direktno,ipak je bio suvise mali da pokrene celu stvar ali mozda njegov otac ili slicno.
Sto se tice Alex,to sam i ja raspravljala sa sestrom.
Mnogo stvari se tu ne slaze..
Ovo je ko sastavljanje slagalice od milion delova.
Nama fale mnogi delici da bi shvatili i jednog lika a kamoli celu pricu.
Kao sto rekoh jednom,mnogo imamo jos da saznamo sto se tice svakog od njih a narocito Bena i cele njegove kompanije bivse i sadasnje,ono sto znamo je deo price i fali mnogo toga.
A sa tom rupom u sredini i u ostalim delovima,mozemo da kreiramo pricu kako god hocemo ali to je nece uciniti stvarnom..
Sem ako nemamo srece:).
Pre ovog foruma je bilo lakse,nisam ni razmisljala sta ce biti i dal je sve ovako kao sto se cini,makar ne ovoliko ozbiljno.;)
Jednostavno sam cekala da dodje nova sezona.Sad se mozda i razocaram ako neke stvari ne ispadnu takve kao sto su se na ovim stranama i u mojoj glavi razvile..
Zacarani krug:besna:

Verovatno je to slučaj, ali što baš polarne medvede? U Tunisu? Mogli su da uzmu neke životinje koje žive tu...

Dharma Initiative je postojala stotinama godina ranije koliko sam ja shvatio. Možda su Natives bili vrlo upućeni u Dharma Initiative... Štaviše, možda su i oni nekad pripadali Dharma-i. Ili ako nisu svi, bar Richard. Možda je baš zato Ben znao samo o određenim stvarima vezanim za Dharma-u. The Natives/Richard mu je rekao. Ne bi me čudilo da on zna sve o tome. Rečeno mu je ono što je trebao da zna, a nisu imali potrebu da mu kažu za Swan ili nisu želeli da mu otkriju nešto vezano za Swan i posledice ne kucanja brojeva...

Moje mišljenje je da je Dharma otela Alex, zbog nekih eksperimenata, sa obzirom da je ona rođena na ostrvu, pa je ona preživela čistku i oni su je ostavili u životu pod uslovom da se Ben brine o njoj. Bilo bi mi čudno da Ben želi da se brine o nekome, ali možda se pre njega o Alex brinula Annie, Benova drugarica iz detinjstva...
180px-3x20-Annies-Dolls.jpg

Ja mislim da Darma nije znala uopste kakvu je lokaciju izabrala kad je zauzela ostrvo za eksperimente.
Nije znala sa cim se petlja.
The others jesu nesto preuzeli,pa razlog zasto su doveli Juliet govori da su nastavilil ispitivanja ili bar suzili konkretno na neke stvari.
Mozda niko od njih nije mogao da ima dece na ostrvu a ziveli su i hteli da nastave kao zajednica pa su nasli fin nacin da se time pozabave i rese problem.
Meni ne ide u glavu kako Richard se razume u toliko stvari..
Verovatno je to slučaj, ali što baš polarne medvede? U Tunisu? Mogli su da uzmu neke životinje koje žive tu...

Dharma Initiative je postojala stotinama godina ranije koliko sam ja shvatio. Možda su Natives bili vrlo upućeni u Dharma Initiative... Štaviše, možda su i oni nekad pripadali Dharma-i. Ili ako nisu svi, bar Richard. Možda je baš zato Ben znao samo o određenim stvarima vezanim za Dharma-u. The Natives/Richard mu je rekao. Ne bi me čudilo da on zna sve o tome. Rečeno mu je ono što je trebao da zna, a nisu imali potrebu da mu kažu za Swan ili nisu želeli da mu otkriju nešto vezano za Swan i posledice ne kucanja brojeva...
Kao što dr Čeng objasni u orijentacionom filmu za Swan, Darmu su 1970. osnovali Karen i Gerald De Groot sa Univerziteta u Michigenu, a glavni finansijer je bio danski magnat Alvar Hanso. Darma sigurno nije slučajno odabrala to Ostrvo, ono je odabrano zbog svojih jedinstvenih osobina ("the unique properties of the island"), elektromagnetizma, izuzetne plodnosti itd. Kako su znali za njega... Verovatno zato što je Alvarov pradeda Magnus Hanso navodno bio kapetan Black Rock pirarskog broda. http://www.lostpedia.com/wiki/Magnus_Hanso

The Natives su sigurno bili na Ostrvu mnogo, mnogo pre toga. Ko zna koliko Ričard ima godina... Pitam se samo koliko je originalnih Nativesa sem njega u današnjim Othersima. Oni koje smo upoznali (Tom, Piket, Gudvin, Mihail...) teško da su imali veze sa Darmom, a sa Nativesima još manje.

Messengere, ne razumem kako to misliš, što nisu odabrali neke životinje koje žive tamo? Gde, u Tunisu? Zašto? :confused: Ne verujem da im je bilo stalo da li će te životinje preživeti u pustinji, možda nisu čak ni znali da li će one tamo završiti. Polarni medvedi su živeli na Ostrvu kao deo Darminog eksperimenta, a pretpostavljam da su neke od tih životinja koristili i u eksperimentima putovanja kroz vreme, koji su obavljani u stanici Orchid. Desilo se da portal od Ostrva vodi do pustinje u Tunisu, pa je nesrećni meda tamo završio. To je sigurno mnogo verovatnije od varijante da je meda lično okrenuo točak da pomeri Ostrvo. :lol:

Što se brojeva tiče, oni su kao objašnjeni u video igri Lost Experience, ali mislim da bi morali to da objasne i u samoj seriji.
http://www.lostpedia.com/wiki/The_Valenzetti_Equation

Poslednja izmena:
Kao što dr Čeng objasni u orijentacionom filmu za Swan, Darmu su 1970. osnovali Karen i Gerald De Groot sa Univerziteta u Michigenu, a glavni finansijer je bio danski magnat Alvar Hanso. Darma sigurno nije slučajno odabrala to Ostrvo, ono je odabrano zbog svojih jedinstvenih osobina ("the unique properties of the island"), elektromagnetizma, izuzetne plodnosti itd. Kako su znali za njega... Verovatno zato što je Alvarov pradeda Magnus Hanso navodno bio kapetan Black Rock pirarskog broda. http://www.lostpedia.com/wiki/Magnus_Hanso

The Natives su sigurno bili na Ostrvu mnogo, mnogo pre toga. Ko zna koliko Ričard ima godina... Pitam se samo koliko je originalnih Nativesa sem njega u današnjim Othersima. Oni koje smo upoznali (Tom, Piket, Gudvin, Mihail...) teško da su imali veze sa Darmom, a sa Nativesima još manje.

Messengere, ne razumem kako to misliš, što nisu odabrali neke životinje koje žive tamo? Gde, u Tunisu? Zašto? :confused: Neverujem da im je bilo stalo da li će te životinje preživeti u pustinji, možda nisu čak ni znali da li će one tamo završiti. Polarni medvedi su živeli na Ostrvu kao deo Darminog eksperimenta, a pretpostavljam da su neke od tih životinja koristili i u eksperimentima putovanja kroz vreme, koji su obavljani u stanici Orchid. Desilo se da portal od Ostrva vodi do pustinje u Tunisu, pa je nesrećni meda tamo završio. To je sigurno mnogo verovatnije od varijante da je meda lično okrenuo točak da pomeri Ostrvo. :lol:

Što se brojeva tiče, oni su kao objašnjeni u video igri Lost Experience, ali mislim da bi morali to da objasne i u samoj seriji.

Eh pa kad bi bilo da mislim na samo ta svojstva ostrva.Pored tih stvari koje si pomenula
a koja su dobro dosla za eksperimente,postoje i neka druga za koje verovatno nisu racunali da idu u paketu.
I to je osnovna razlika izmedju Darme i ljudi kojih su bili pre njih.
Ovi drugi su samo preuzeli neke stvari od prvih za dobrobit ostrva.
E to za broj originalnih ljudi sa ostrva se i ja pitam i ne bi me cudilo da pored Bena i Richarda ih ima jos dvoje maksimum.A mozda ni toliko.
A najvise me kopka kako Ben ima toliko ljudi i kako je dosao do njih kada je navodno ceo zivot na ostrvu.
Verovatno je promilio nekoliko puta sa ostrva ali nije bas da je mogao da zaustavi ljude na ulici i isprica im pricu i onda im ponudi posao.
Tako da sto se toga tice mislim da glavne konce vuce Richard.
Al je Ben glavni i pored toga.
Brojeve jedva cekam da objasne ali ne bih volela da na kraju ispadne da su to samo obicni brojevi,bolje bi im bilo da nesto dobro smisle:).
Mene ne zanima sta pise na raznim sajtovima i bilo sta sto se teorise a nije bilo u seriji ili na ovom forumu:D.To je kompiment svima vama..tj nekolicini jer nije bas da nas ima puno:(.
Vidim i ti se slazes da su koristili medvede za eksperiment za putovanje kroz vreme,mada ja mislim da je vise vezano za prostor,mozda tokom toga dolazi do malog iskrivljenja vremena.Nekako mi je previse cak i za Lost da putuju kroz vreme,u redu je na ostrvu kao posledica pomeranja ostrva ali kao uobicajna aktivnost...:confused:
S tim sto meni nema smisla da imaju sposobnost da se prebace sa tacke A na tacku B a da tacka B bude konstantna tj. pustinja,mozda postoji jos neka destinacija.Vise njih:D.
Al dovoljno mi je sto se kolko-tolko slazete da portal uopste postoji...:).Ako se uopste slazete:confused:.
Sad se pitam oko jednog,dal je Widmore stvarno naredio da Benu ubiju cerku ili je Kimi(hate that guy:mrgreen:) malo preterao.
Cini mi se da Widmore nikad nije potvrdio tako nesto...:think:

Messengere, ne razumem kako to misliš, što nisu odabrali neke životinje koje žive tamo? Gde, u Tunisu? Zašto? :confused: Neverujem da im je bilo stalo da li će te životinje preživeti u pustinji, možda nisu čak ni znali da li će one tamo završiti. Polarni medvedi su živeli na Ostrvu kao deo Darminog eksperimenta, a pretpostavljam da su neke od tih životinja koristili i u eksperimentima putovanja kroz vreme, koji su obavljani u stanici Orchid. Desilo se da portal od Ostrva vodi do pustinje u Tunisu, pa je nesrećni meda tamo završio. To je sigurno mnogo verovatnije od varijante da je meda lično okrenuo točak da pomeri Ostrvo. :lol:

Hmm, moja greška.
g062bx5.gif

Pre bar tri meseca sam završio epizodu There's No Place Like Home i nisam gledao Lost posle toga, pa sam dosta stvari zaboravio, ali pogrešno sam shvatio scenu kada je Charlotte u Tunisu. Ja sam mislio da je ona našla neki kostur star mnoogo godina pored koga se nalazio logo Dharma Initiative, pa sam shvatio da su to bili neki preci Dharma-e, a da je Dharma zvanično osnovana 1970, a u stvari nema ni traga Dharma-i pre 1970. Nisam uhvatio da je to bio kostur medveda koji je od nedavno tu.
dash2.gif

Nekako mi je bilo čudno da od svih životinja oni koriste polarne medvede kao zamorčiće, pa sam pomislio zar im ne bi bilo lakše da su koristili neke manje životinje koje su živele i razmnožavale se u njihovoj blizini kao što je Ben koristio zeca da uplaši Sawyer-a, a ne medveda... :lol:

A najvise me kopka kako Ben ima toliko ljudi i kako je dosao do njih kada je navodno ceo zivot na ostrvu.
Verovatno je promilio nekoliko puta sa ostrva ali nije bas da je mogao da zaustavi ljude na ulici i isprica im pricu i onda im ponudi posao.
Tako da sto se toga tice mislim da glavne konce vuce Richard.

Da, tu je Richard glavni, on je nudio i Juliette da pođe... Ali mislim da Richard ima mnogo veću ulogu od toga...

Vidim i ti se slazes da su koristili medvede za eksperiment za putovanje kroz vreme,mada ja mislim da je vise vezano za prostor,mozda tokom toga dolazi do malog iskrivljenja vremena.Nekako mi je previse cak i za Lost da putuju kroz vreme,u redu je na ostrvu kao posledica pomeranja ostrva ali kao uobicajna aktivnost...:confused:
S tim sto meni nema smisla da imaju sposobnost da se prebace sa tacke A na tacku B a da tacka B bude konstantna tj. pustinja,mozda postoji jos neka destinacija.Vise njih:D.
Al dovoljno mi je sto se kolko-tolko slazete da portal uopste postoji...:).Ako se uopste slazete:confused:.

Ovde se potpuno slažem. (:

Hmm, moja greška.
g062bx5.gif

Pre bar tri meseca sam završio epizodu There's No Place Like Home i nisam gledao Lost posle toga, pa sam dosta stvari zaboravio, ali pogrešno sam shvatio scenu kada je Charlotte u Tunisu. Ja sam mislio da je ona našla neki kostur star mnoogo godina pored koga se nalazio logo Dharma Initiative, pa sam shvatio da su to bili neki preci Dharma-e, a da je Dharma zvanično osnovana 1970, a u stvari nema ni traga Dharma-i pre 1970. Nisam uhvatio da je to bio kostur medveda koji je od nedavno tu.
dash2.gif

Nekako mi je bilo čudno da od svih životinja oni koriste polarne medvede kao zamorčiće, pa sam pomislio zar im ne bi bilo lakše da su koristili neke manje životinje koje su živele i razmnožavale se u njihovoj blizini kao što je Ben koristio zeca da uplaši Sawyer-a, a ne medveda... :lol:
I jesu koristili zeke za te eksperimente, kao što smo videli u onom orijentacionom videu iz Orchid stanice :D ali mi se čini kao najlogičniji zaključak da je i medu zakačio neki eksperiment. Moguće je da nisam u pravu, i da je meda na neki drugi način stigao tu, ali ne mogu da smislim neki logičan scenario kako je to moglo da se desi. Teško mi je da poverujem da bi ljudi iz Darme doveli polarnog medveda u pustinju i ostavili ga tamo. Ne znam ni kakav eksperiment bi to bio ili šta bi time dokazali. :confused: Ostrvo je ipak nešto drugo, i pretpostavljam da zbog njegovih izuzetnih osobina na njemu mogu da prežive i životinje koje inače žive u sasvim drugačijim uslovima... Ali je svakome, pa valjda i ljudima iz Darme, valjda jasno da to isto ne bi uspelo u severnoafričkoj pustinji. Meni se bar moje objašnjenje čini mnogo logičnijim otkad smo videli da je i Ben završio u pustinji u Tunisu kad je okrenuo točak.

Inače, šta sve čovek sazna iz Lostpedije: :D

12th century scholar Honorius Augustodunensis, also known as Honorius of Autun, was a popular Christian theologian and philosopher. His work, De Imagine Mundi, contains a passage that reads:

There lies in the Ocean an island which is called The Lost. In Charm and all kinds of fertility it far surpasses every other land, but it is unknown to men. Now and again it may be found by chance; but if one seeks it, it cannot be found, and therefore it is called The Lost.

Sneak Peek 2
Spremni?:mrgreen:

Zanimljivo. Ja nisam gledao ni prvi Sneak Peek, Kate se vraća zato što ne može da beži sa Aronom, a uzeće joj Arona ako ostane. To je razumljivo. Verovatno jedini način da se ona vrati, ali je onu dvojicu koji dolaze da uzmu uzorak krvi verovatno poslao Ben. Ili Widmore. Ali pretpostavljam da ste o tome već raspravljali...

Izgleda da će biti problema sa Hurley-em.
Jack: As soon as we get Hurley, than what?
Ben: Than we get Sun, Sayid and Kate of course.
Jack: I don't see that happening.

Koliko se ja sećam, Sayid je došao po Hurley-a u bolnicu i ovaj je otišao sa njim.
think.gif

Izgleda da će biti problema sa Hurley-em.
Jack: As soon as we get Hurley, than what?
Ben: Than we get Sun, Sayid and Kate of course.
Jack: I don't see that happening.

Koliko se ja sećam, Sayid je došao po Hurley-a u bolnicu i ovaj je otišao sa njim.
think.gif

Verovatno nije mislio baš na Hurley-ja, već na sve zajedno, a posebno na Kejt.
Meni je čudno da niko ne pominje Kler, a posebno Džek, već izdvaja samo Sojera i Džulijet.
Imam utisak da Ben laže da nije video Loka van ostrva, kao i da ne zna šta se desilo na ostrvu posle njegovog odlaska. Mada i Džek verovatno nešto skriva od Bena, ne želi da mu ispriča baš sve o čemu je razgovarao sa Lokom.

Meni je čudno da niko ne pominje Kler, a posebno Džek, već izdvaja samo Sojera i Džulijet.
Imam utisak da Ben laže da nije video Loka van ostrva, kao i da ne zna šta se desilo na ostrvu posle njegovog odlaska. Mada i Džek verovatno nešto skriva od Bena, ne želi da mu ispriča baš sve o čemu je razgovarao sa Lokom.

Džek kaže "Sawyer, Juliet, everyone from the boat, everyone we left behind... they'd die, too, if I didn't come back" - Svi će oni takođe umreti ako se ne vratim (ili bukvalno, svi bi umrli ako se ne bih vratio).

Da je pomenuo Kler, to bi značilo da je Kler živa... a ili 1) ona nije živa, ili 2) jeste, ali oni to sigurno neće da nam otkriju već u prvoj epizodi 5 .sezone.

A mislim da je sa onim da to neće baš ići mislio na Kejt... ona je najviše protiv povratka na Ostrvo, bez obzira na to koliko ju je Džek ubeđivao. Ne verujem da bi se San i Hurli posebno protivili, a za Saida je još teško reći. (Zar nije Džek i u finalu rekao da Kejt neće hteti da se vrati, a Ben odgovorio "Ja bih tu mogao da ti pomognem"? Hmmm... )

Poslednja izmena:

A mislim da je sa onim da to neće baš ići mislio na Kejt... ona je najviše protiv povratka na Ostrvo, bez obzira na to koliko ju je Džek ubeđivao. Ne verujem da bi se San i Hurli posebno protivili, a za Saida je još teško reći. (Zar nije Džek i u finalu rekao da Kejt neće hteti da se vrati, a Ben odgovorio "Ja bih tu mogao da ti pomognem"? Hmmm... )

Da, to se odnosi na Kate, ali kažem da su Hurley i Sayid bili zajedno, ali sad prvo idu po Hurley-a, a onda po ostale. Jack u jednom trailer-u kaže "Let's go get him." Možda misli baš na Hurley-a...

Džek kaže "Sawyer, Juliet, everyone from the boat, everyone we left behind... they'd die, too, if I didn't come back" - Svi će oni takođe umreti ako se ne vratim (ili bukvalno, svi bi umrli ako se ne bih vratio).

Da je pomenuo Kler, to bi značilo da je Kler živa... a ili 1) ona nije živa, ili 2) jeste, ali oni to sigurno neće da nam otkriju već u prvoj epizodi 5 .sezone.

Verovatno je Ben poslao one jezive ljude da zaplaše Kejt, kako bi se ona uspaničila i dobila motiv da beži. A i najverovatnije da će se obratiti baš Džeku za pomoć, s obzirom da nema nikoga i da je on upućen u njene tajne i slično :roll:

Čudno mi je to što Džek izgovara :
John said that they'd die too if I didn't come back.
...deluje kao da su to Lokove reči -"they'd die too ", kao da se to "too" ne odnosi na Loka (što sam prvo pomislila), već da na nekoga ko je umro na ostrvu u međuvremenu.?!?!..:eek:
Ma možda nema tu ničega, nego ja preterano analiziram...:rumenko:

A i ovo if I didn't come back mi baš upada u oči.
To baš liči na Džeka - ubeđenost da se sve vrti oko njega i zavisi od njega. (ja, ja, ja, ja :roll:)

Back