Lost / Izgubljeni

Omiljeni lik u Izgubljenima mi je

• Dzek Separd

• Dzon Lok

• Dzejkob

• Daniel Faradej

• Ben Lajnus

• Sajid Dzara

• Kejt Ostin

• Hugo Rejes ''Harli''

• Dzejms Ford ''Sojer''

• Richard Alpert

• Dezmond Hjum

• Dzulijet Burk

• Majls Strom

• Carls Vidmor

• neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislim da su popularne zato što se u Lostu stalno pojavljuju neočekivane veze među likovima, i više puta je ispalo da je Neko Neko drugi... na pr. Lokov otac = pravi Sojer. Ćerka koju Kristijan traži u Australiji = Kler. Obe teorije su se pokazale kao tačne. A had pogledaš ovu drugu, na čemu se zasnivala? Samo na tome što je Kler jedina Australijanka među glavnim likovima serije (i možda što je žena koja se svađala s Kristijanom, a za koju je većina pretpostavljala da je majka njegove ćerke, u stvari je tetka) plava. U većini drugih serija to ni izbliza ne bi bilo dovoljno za takav zaključak, a Lostu je dovoljno. Ili, zar je trebalo zaključiti da Eko ima bilo kakve veze sa onim avionom što je prevozio drogu, samo zato što je i on Nigerije? Ko bi pre 3-4 godine ikad pogodio da su Kler i Džek u bilo kakvom srodstvu? Sem što su oboje belci, teško da među njima ima bilo kakve sličnosti, nisu čak ni sa istog kontinenta. Ili da će čovek u misterioznom bunkeru biti lik koga je Džek sreo nekoliko godina ranije* Ili da je Dezmondov bivši partner iz Swana = agent CIA koji je izmanipulisao Saida u Zalivskom ratu i praktično napravio mučitelja od njega? Da i ne pominjem to da je američki oficir iz tog istog Saidovog flešbeka Kejtin otac, da je Šenonin otac bio vozač kolji je poginuo u sudaru sa kolima Džekove buduće žene, da je Ana Lusija otišla u Australiju sa Džekovim ocem, itd. itd.

A tek kad je otvoreno u priču uvedeno putovanje kroz vreme, misteriozno pojavljivanje mrtvih ljudi na Ostrvu koji sad već definitvno nisu samo vizije, i vanvremenski Ričard, onda je maltene sve postalo moguće. Šta bi rekla da ti je neko rekao, kad se Ričard prvi put pojavio, da je on bio prisutan u porodilištu kad se Lok rodio, ili da ga je posećivao kad je bio dete? Zato ja ne bih baš otpisivala sve takve teorije kao nebulozne. Što se tiče Volta i Abadona, verovatno je to mnogima palo na pamet zato što je Abadon tako misteriozan i jeziv... a i Volt je navodno "poseban" i čak su ga se i Othersi plašili.

Ipak, neke od teorija su stvarno nebulozne, pošto se kose sa logikom... Meni su najbesmislenije one da su Lok i Ben polubraća pošto obojica imaju majke koje se zovu Emili... Ako se dve žene isto zovu, mora da su ista osoba, nema veze što smo ih obe videli, igrale su ih različite glumice, i iako je jedna bila udata plavuša koja je umrla pre više od 40 godina, a druga riđokosa koja je pre nekoliko godina bila itekako živa. :roll: I ono da je Šarlot Eni - valjda samo zato što je verovatno rođena na Ostrvu (valjda na Ostrvu nikad nije bilo druge ženske dece :rotf:, nema veze što je prirodno riđa, govori britanskim akcentom, i ima jedno 15-tak godina manje nego što bi Eni sada imala. Da ne pominjem to što je Ben pokušao da je ubije (zbog čega otpada i ona teorije "Šarlot je ćerka Bena i Eni"). Već me izluđuje to što svaki novi ženski lik koji se pojavi odmah sumnjiče da je Eni.

Najotkačenija teorija koju sam negde pročitala je ipak da je Lok Aron... :hahaha: To bi značilo da je čovek svojevremeno sam sebe držao u naručju...:rotf:

Pravo da ti kazem,ja se plasim i Abadona i Walta:D,eto slicnosti..
Ma nema smisla ta teorija,hajde da kazes da je Abadon stacioniran samo na ostrvu,ostrvo ima svakakve mogucnosti,nego covek luta svetom...To mi se nikako ne bi svidelo:confused:
Richard je najzanimljiviji sto se misterioznosti tice ali najmanje je obradjena i prikazana njegova prica i to verovatno sa dobrim razlogom..Mnoge stvari bi nam,verujem,bile jasnije da jos nesto znamo o njemu..
Ali u nekim stvarima ne treba preterivati,kao sto su teorije da su Ben i Locke braca i da je Eni Benova cerka...To ti je verovatno ta navika da su svi povezani,u nekim slucajevima krvno,pa ljudi misle da je to verovatno i u takvim slucajevima...
Al ovo je genijalno da je Aron Locke,sto znaci da je Claire Locku mama,Jack mu je ujak a Christian deda:hahaha::hahaha::hahaha:

Da, nagađalo se da je Jacob Locke, Jack, Christian (pre nego što je Christian to lično demantovao u Cabin Fever ;) ), Aaron, Jackov deda ili predak, da su Locke, Jack ili Walt njegove reinkarnacije, a vrlo su popularne i teorije da je Jacob Magnus Hanso, Alvar Hanso, ili njegov otac.

http://www.lostpedia.com/wiki/Jacob/Theories

I ja sam videla nekoliko takvih montaža/poređenja na nekim blogovima.. A dovoljno je ukucati "Locke Jacob" u Google Images i nađe se dosta sličnih fotki... "Jacob Hanso" isto daje interesantne rezultate.

jacoblockecomaprexx0zl5.jpg

4x01_cabinCloserLook-thumb-470x771.jpg

Ono (valjda) Jacobovo oko je malo napravilo problem onima koji veruju da je Jacob Locke, pošto je izgledalo da je smeđe, a Locke naravno ima zelene oči... doduše, obojica imaju sličan ludački pogled. :lol: Valjda su zbog boje oka na popularnosti dobili teorije da je Jacob Desmond ili Jack (Jack - Jacob, kapiraš? :hahaha: ).

Evo i poređenja Jacobove siluete i Alvara Hansoa:

jacobhansorc7.jpg

Uzgred budi rečeno, šta mislite o popularnoj teoriji da je Matthew Abbadon odrasli Walt? :)

Ja sam u pocetku umislila da je Jacob Christian pa kasnije Richard..Al vec imamo jednog Richarda koji je sam po sebi besmrtan:),pogresna rec,ajde samo cu reci ima mnogo godina i nema smisla da postoji u jos nekom obliku i broju.
Al jedno mi nije jasno,zbog cega Ben ima veci ''cin'' od Richarda kad je Richard ko zna koliko duze od njega na ostrvu..
Jeste da je Ben zasluzen za istrebljenje prvobitnih Darma ljudi ali mislim da to nema veze sa zahvalnoscu...Verovatno je jacob tako odlucio..
Al ako je Richard od kad na ostrvu,predpostavimo da je i Jacob takodje i da su Richard i Jacob pre dolaska Bena komunicirali,sta je uzrokovalo dalji prekid komunikacije..??
Ben?:)
Sigurno nesto vise od toga.
Ja mislim da ce Jacob biti neko na koga ni ne sumnjamo ili uopste ne znamo a mozda i on ima moc da se prikazuje u svakakvim oblicima..
Dalje polemisanje o indentitetu Jacoba me podseca na onu ''Ko je peti Sylonac?..;)
A buni me Christianova pojava i uloga u kolibi i na ostrvu,i on vuce neke konce,samo pitanje je dal je i u cijoj je ekipi..Ima mi smisla da je u Jacobovoj,al ako nije,Ben bi to znao i s obzirom da ima fajlove o celokupnom zivotu svakoga na ostrvu,tako i Jackove,znao bi da mu je on otac i to bi podrazumevalo neku reakciju..Ili ne,Ben je vesti manipulator..
A mozda ni on ne zna za Christiana...:confused::confused:
Sve sam pozaboravljala,pothitno trebam da obnovim i podsetim se..
Ostade jos 40tak dana...:D

Jeste da je Ben zasluzen za istrebljenje prvobitnih Darma ljudi

Mene zanima koja je tačno bila uloga Bena u istrebljenju Darme, pošto mi to deluje veoma dvosmilseno.

U TMBTC Ben kaže Loku:

This is where I came from, John. These are my people. The DHARMA Initiative. They came here seeking harmony, but they couldn't even coexist with the Island's original inhabitants. And when it became clear that one side had to go, one side had to be purged, I did what I had to do. I was one of the people that was smart enough to make sure that I didn't end up in that ditch.

A zatim i u Cabin Fever :

HURLEY: Is that why you killed all these people, too?
BEN: I didn't kill them.
HURLEY: Well, if the Others didn't wipe out the DHARMA Initiative--
BEN: They did wipe them out, Hugo, but it wasn't my decision.
HURLEY: Then whose was it?
BEN: Their leader's.
HURLEY:But I thought you were their leader.
BEN: Not always.

Zvuči kao da odluka o istrebljenju nije bila Benova, već su Hostiles to isplanirali (pretpostavimo njihov vođa : Ričard :think:), a da je Ben jednostavno u tom trenutki i zvanično prešao na njihovu stranu. Možda je zato neposredno pre toga ubio svog oca, kao neki vid potvrde vernosti (slično kao što je to i tražio od Loka).

A onda se opet setim da je u Through the looking glass rekao Džeku:
BEN: Not so long ago, Jack. I made a decision, that took the lives of over forty people in a single day. I'm telling you this because, history is about to repeat itself, right here, right now.

Ovde već zvuči kao da nije bio puki saučesnik, već da je on doneo tu odluku.

Ne kapiram.
Šta je od ovoga istina?!:dash:
Ma, ionako je to Ben "I Was Born on the Island, I Swear" Linus. :roll:

Blago tebi,meni je video izumreo jos od kad tako da sam osudjena na skidanje sa neta:(..
Imam milion kaseta sa delovima nekih serija,filmova,emisija i pesama,to mu dodje ko dokument mog odrastanja,i dusu bih prodala da mogu ponovo da ih pustim i odgledam...:sad2:
Njie isto kad sve to skines sa neta,ovo ima svoju draz al da mi i radi video sumnjam da bi te kasete bile funkcionalne..Zbogom uspomene:bye:;)
Mogu ja sve to da ti ripujem. :) Zato sam i kupila TV karticu pre par godina, pre svega da mogu da digitalizujem neke stvari koje imam samo na VHS, posle sam ih kacila na Youtube i razne druge video stream sajtove. Moze da se ripuje i direktno sa TV-a, al za to jos nisam imala potrebe. Secam se kako nekad nije bilo dobrog nacina da se iskopira VHS, posto se presnimavanjem gubio kvalitet slike... Ovako dobijes MPEG2 fajl potpuno istog kvaliteta slike i zvuka kao na samoj kaseti (jedini je problem ako je kaseta ostecena pa ima dosta snega), i u VirtualDubMod-u ga kompresujes na AVI normalne velicine. :)

Poslednja izmena:
Mogu ja sve to da ti ripujem. :) Zato sam i kupila TV karticu pre par godina, pre svega da mogu da digitalizujem neke stvari koje imam samo na VHS, posle sam ih kacila na Youtube i razne druge video stream sajtove. Moze da se ripuje i direktno sa TV-a, al za to jos nisam imala potrebe. Secam se kako nekad nije bilo dobrog nacina da se iskopira VHS, posto se presnimavanjem gubio kvalitet slike... Ovako dobijes MPEG2 fajl potpuno istog kvaliteta slike i zvuka kao na samoj kaseti (jedini je problem ako je kaseta ostecena pa ima dosta snega), i u VirtualDubMod-u ga kompresujes na AVI normalne velicine. :)

Sledece na listi mi je TV kartica..Al mislim da to moj jadan komp ne bi preziveo:(,pre toga moram da mu promenim neke komponente..
A kasete su u jadnom stanju,neke su trake lepljene:rumenko:,neke mislim da ne rade...:(
Mozda se poneka jos i drzi kako treba ali to je malo komlikovan proces(pola ne razumem sta si gore napisala,ja sam glupa za tehnologiju i slicne stvari:D),hvala na ponudi..:):)
Ipak cu i dalje da ''patim'' nego da se smejem sta sam tad gledala i slusala;)..
A veruj da su neke stvari sramotnog karaktera..Evolucija uma,sad mi je to glupo i smesno a nekad bese prava stvar;)

Mene zanima koja je tačno bila uloga Bena u istrebljenju Darme, pošto mi to deluje veoma dvosmilseno.

U TMBTC Ben kaže Loku:

A zatim i u Cabin Fever :

Zvuči kao da odluka o istrebljenju nije bila Benova, već su Hostiles to isplanirali (pretpostavimo njihov vođa : Ričard :think:), a da je Ben jednostavno u tom trenutki i zvanično prešao na njihovu stranu. Možda je zato neposredno pre toga ubio svog oca, kao neki vid potvrde vernosti (slično kao što je to i tražio od Loka).

A onda se opet setim da je u Through the looking glass rekao Džeku:

Ovde već zvuči kao da nije bio puki saučesnik, već da je on doneo tu odluku.

Ne kapiram.
Šta je od ovoga istina?!:dash:
Ma, ionako je to Ben "I Was Born on the Island, I Swear" Linus. :roll:

Definitivno bi trebalo da obnovim gradivo.:D
Jeste,i on je zrtvovao oca..Mada je isto imao debele razloge da ga ne voli ali on je stvarno to uradio..Mislim da je tu prelomni trenutak za Bena i da je to uticalo na njega dosta,sposobnost da ubijes najblizeg..A Lockov otac je mnogo gori i covek bi pomislio da ce Locke to uciniti dok pucnes prstima.Tu je jasna granica izmedju njih dvojice.
Problem je sto smo na Bena naviki kao manipulatora i coverka sposobnog na svasta da eto ja,zaboravljam da je mozda i on bio sateran u cosak i da je neke stvari radio da bi preziveo..Ili se ukljucio u ekipu,a to je jedina ''svetla'' buducnost koja ga je cekala.
A kad je rekao
Citat:BEN: Not so long ago, Jack. I made a decision, that took the lives of over forty people in a single day. I'm telling you this because, history is about to repeat itself, right here, right now...
Mozda je mislio da je imao opciju da upozori te ljude sta ih ceka a izabrao je da ucastvuje u tom istrebljenju...To nije laka odluka:confused:.
Al nista nije zagarantovano,mozda je on samo lieing,selfish son of the bitch:)

Definitivno bi trebalo da obnovim gradivo.:D
Jeste,i on je zrtvovao oca..Mada je isto imao debele razloge da ga ne voli ali on je stvarno to uradio..Mislim da je tu prelomni trenutak za Bena i da je to uticalo na njega dosta,sposobnost da ubijes najblizeg..A Lockov otac je mnogo gori i covek bi pomislio da ce Locke to uciniti dok pucnes prstima.Tu je jasna granica izmedju njih dvojice.
Problem je sto smo na Bena naviki kao manipulatora i coverka sposobnog na svasta da eto ja,zaboravljam da je mozda i on bio sateran u cosak i da je neke stvari radio da bi preziveo..Ili se ukljucio u ekipu,a to je jedina ''svetla'' buducnost koja ga je cekala.
A kad je rekao
Citat:BEN: Not so long ago, Jack. I made a decision, that took the lives of over forty people in a single day. I'm telling you this because, history is about to repeat itself, right here, right now...
Mozda je mislio da je imao opciju da upozori te ljude sta ih ceka a izabrao je da ucastvuje u tom istrebljenju...To nije laka odluka:confused:.

Al nista nije zagarantovano,mozda je on samo lieing,selfish son of the bitch:)
I ja sam to tako shvatila. A za oca, mislim da ga je ubio zato sto ga je mrzeo, a ne zato sto je morao... Tako je izgledalo u toj sceni. Izgledalo je da mu je zao Horacea Goodspeeda, njemu je jedinom i zatvorio oci, sto deluje kao znak postovanja, a za prema ocu nije pokazao nikakvo zaljenje, izgledao je srecan sto moze da ga se konacno otarasi: "The difference is, all these years, I've had to put up with you". I kao ga je Richard pitao, da li da donesu les njegovog oca sa brda, on je rekao, ma ne treba, nije ga cak ni sahranio sa ostalima nego ga je ostavio u onom kombiju.

A kad je rekao
Daaa...verovatno je tako.
Mada jako je teško utvrditi hijerarhiju kod Others-a i ko tačno donosi odluke - ko je the man behind the man behind the curtain. (Džejkob) :lol:

I ja sam to tako shvatila. A za oca, mislim da ga je ubio zato sto ga je mrzeo, a ne zato sto je morao... Tako je izgledalo u toj sceni. Izgledalo je da mu je zao Horacea Goodspeeda, njemu je jedinom i zatvorio oci, sto deluje kao znak postovanja, a za prema ocu nije pokazao nikakvo zaljenje, izgledao je srecan sto moze da ga se konacno otarasi: "The difference is, all these years, I've had to put up with you". I kao ga je Richard pitao, da li da donesu les njegovog oca sa brda, on je rekao, ma ne treba, nije ga cak ni sahranio sa ostalima nego ga je ostavio u onom kombiju.

Ma meni deluje neverovatno da mrzis sopstvenog oca do te mere da ga ubijes.Iako taj cin nimalo ne odskace od onog sto smatram da je Ben sposoban da uradi.Uradio je i to svojevoljno amozda i sa uzivanjem:confused:.
Kad stavis na vagu Lockovog i Benovog oca i ko vise tezi nedelima i time zasluzuje da bude ubijen od ruke sopstvenog sina,nepobitno je to Lockov otac.
Al Locke ga nije ubio,ne licno,ne tvrdim da je bolja osoba,mozda je i kukavica s jedne tacke gledista al to su neke rzlike izmedju njih dvojice.
Mada mozda neke stvari ni ne znamo sto se Bena i njegovog oca tice,al sumnjam da je jadni,mali Ben:D
Nekako mi je malo nespojiv onaj Ben kao klinac i Ben koji sada jeste.Delovao je dobrocudno,usamljeno i neshvaceno a mozda su te stvari okidac za sve sto ce kasnije postati..:think:.Nemam pojma:D

Ma meni deluje neverovatno da mrzis sopstvenog oca do te mere da ga ubijes.Iako taj cin nimalo ne odskace od onog sto smatram da je Ben sposoban da uradi.Uradio je i to svojevoljno amozda i sa uzivanjem:confused:.

Možda, ali samo možda, je moguće i da je morao to da uradi, a istovremeno je sasvim sigurno uživao u tome.Kada Ben nagovara Loka da ubije svog oca, kao razlog navodi nešto kao "da bi ispunio svoj pun potencijal i sl. " Moguće da je Ričard to isto govorio Benu, u smislu da je potrebno da se oslobodi osobe koja ga guši i sputava ceo život , da bi u potpunosti bio slobodan na neki način i kao jača osoba preuzeo važniju ulogu u Ričardovoj družini, koliko god to bolesno zvučalo. :confused:

Drage obožavateljke Losta,
ja sam u stvari JJ, producent Losta.Pošto veroma dobro govorim srpski jezik(prababa mi je bila Srpkinja) ovaj forum često posećujem da pogledam kakvi su komenatri fanova u prapostojbini. Već neko vreme pratim vašu diskusiju i pošto mi je više žao da čitam vaša nagađanja ko je u stvari Ričard odlučio sam da vam dam otkrijem ono što Vas muči:
Ričard je u stvari besmrtni transvestit koji kontroliše dim. Na ostrvu se pojavljuje u dva oblika:a) svom osnovnom obliku - Ričard kao Ričard i kao takav se pojavljuje pred Othersima i b) u svom transvestit obliku - Danijela Ruso, usamljena Francuskinja koja 16 godina sama rnja po ostrvu tražeći ćerku. Kao Danijela Ruso pojavljuje se pred svima drugima, i tako dolazi do informacija koje su mu neophodne. Danijela Ruso koja je ubijena je u stvari humanoidni robot koji je dizajniran u Darminim postojenjima koje će Vam biti otkrivene u sezoni 5.
Ako imate još nekih nedoumica, slobono pitajte, rado ću da odgovorim, a vi nemojte širiti spojlere po drugim forumima.
Hvala Vam
Vaš JJ

Kad stavis na vagu Lockovog i Benovog oca i ko vise tezi nedelima i time zasluzuje da bude ubijen od ruke sopstvenog sina,nepobitno je to Lockov otac.
Al Locke ga nije ubio,ne licno,ne tvrdim da je bolja osoba,mozda je i kukavica s jedne tacke gledista al to su neke rzlike izmedju njih dvojice.
Mada mozda neke stvari ni ne znamo sto se Bena i njegovog oca tice,al sumnjam da je jadni,mali Ben:D
Nekako mi je malo nespojiv onaj Ben kao klinac i Ben koji sada jeste.Delovao je dobrocudno,usamljeno i neshvaceno a mozda su te stvari okidac za sve sto ce kasnije postati..:think:.Nemam pojma:D
Nije neverovatno, a Ben nije jedini koji je ubio oca, to je uradila i Kate, bas zato sto ga je mrzela (i sto je mrzela cinjenicu da joj je bioloski otac).

A mnoge ubice i diktatori su verovatno bili slatki kao deca, niko se ne radja zao.

A ne vidim kako je to sto Locke nije mogao da ubija oca "kukavicluk". Kukavicluk je kad se necega plasis, a cega je on imao da se plasi? Bila bi to najjednostavnija moguca egzekucija. On je samo emotivno imao problem da je izvrsi, mada ocigledno nije imao sa tim moralno-eticki problem, posto je organizovao da jo Sawyer uradi i posto je i sam mislio da Anthony to zasluzuje, kao sto je i rekao.

Poslednja izmena:
Drage obožavateljke Losta,
ja sam u stvari JJ, producent Losta.Pošto veroma dobro govorim srpski jezik(prababa mi je bila Srpkinja) ovaj forum često posećujem da pogledam kakvi su komenatri fanova u prapostojbini. Već neko vreme pratim vašu diskusiju i pošto mi je više žao da čitam vaša nagađanja ko je u stvari Ričard odlučio sam da vam dam otkrijem ono što Vas muči:
Ričard je u stvari besmrtni transvestit koji kontroliše dim. Na ostrvu se pojavljuje u dva oblika:a) svom osnovnom obliku - Ričard kao Ričard i kao takav se pojavljuje pred Othersima i b) u svom transvestit obliku - Danijela Ruso, usamljena Francuskinja koja 16 godina sama rnja po ostrvu tražeći ćerku. Kao Danijela Ruso pojavljuje se pred svima drugima, i tako dolazi do informacija koje su mu neophodne. Danijela Ruso koja je ubijena je u stvari humanoidni robot koji je dizajniran u Darminim postojenjima koje će Vam biti otkrivene u sezoni 5.
Ako imate još nekih nedoumica, slobono pitajte, rado ću da odgovorim, a vi nemojte širiti spojlere po drugim forumima.
Hvala Vam
Vaš JJ
Dragi JJ,

Pošto ti vec odavno nemas mnogo veze sa Lostom i događajima u novim sezonama, moras prvo da potrazis tu u Čačku Dejmona i Karltona, pa da oni to potvrde, inace ti necemo verovati. :lol:

Mada, ja već odavno sumnjam da je Danijela robot a da su naučnici Darme koji su je izgradili svi bili iz Jugoslavije - eto objašnjenja za jednu od najvećih misterija Losta: zašto "Francuskinja" ima YU akcenat! :P

Dragi JJ,

Pošto ti vec odavno nemas mnogo veze sa Lostom i događajima u novim sezonama, moras prvo da potrazis tu u Čačku Dejmona i Karltona, pa da oni to potvrde, inace ti necemo verovati. :lol:
pa moram se predstavljati lažno i sa lažnih lokacija...
Mada, ja već odavno sumnjam da je Danijela robot a da su naučnici Darme koji su je izgradili svi bili iz Jugoslavije - eto objašnjenja za jednu od najvećih misterija Losta: zašto "Francuskinja" ima YU akcenat! :P
Miro, ti li si skrivena pod ovim nikom? Samo sam tebi otkrio taj detalj...30 posto manje od honorara za one dve epizode u kojima gostuješ u petoj sezoni. Ipak JA otkrivam spojlere...

Nije neverovatno, a Ben nije jedini koji je ubio oca, to je uradila i Kate, bas zato sto ga je mrzela (i sto je mrzela cinjenicu da joj je bioloski otac).

A mnoge ubice i diktatori su verovatno bili slatki kao deca, niko se ne radja zao.

A ne vidim kako je to sto Locke nije mogao da ubija oca "kukavicluk". Kukavicluk je kad se necega plasis, a cega je on imao da se plasi? Bila bi to najjednostavnija moguca egzekucija. On je samo emotivno imao problem da je izvrsi, mada ocigledno nije imao sa tim moralno-eticki problem, posto je organizovao da jo Sawyer uradi i posto je i sam mislio da Anthony to zasluzuje, kao sto je i rekao.

Znam da nije verovatno nego meni je nezamislivo.
Samo sam napisala svoj stav o tome al opet s druge strane meni cale nije ''ukrao'' bubreg i posle me gurnuo kroz prozor...:p
Normalno da se niko ne radja zao nego mi vidimo Bena kao deckica koji je zbunjen,cutljiv i prilicno fin a kasnije Bena koji je kakav jeste.Ne postoji prelaz koji pokazuje kako se radjalo i oblikovalo to zlo(mada ja ne mislim da je Ben zao u svakom smislu te reci),to nam nije prikazano.Nije se to desilo odjedanput,verovatno su ga Richard i co. uputili na taj put..A i neki licni problemi i uskracenosti su kulminirale u odredjenom trenutku.
Kad sam napisala da je Locke kukavica,taman posla da ja mislim da je on tako nesto:D,nego neki ljudi bi ga tako nazvali.
Znam ja da Locke nije dobrica,iako je u prvoj sezoni u pocetku delovao benigno u odnosu sta je kasnije radio.
Mislim da je ostrvo dosta uticalo na njega.Na prvom mestu je prohodao a tuzno je sto je to mozda jedna od retkih lepih stvari koje su mu se desile u zivotu.Nasao je svoju svrhu,bilo to dugme za pritiskanje koje mozda nema smisla ili potraga za odgovorom sta je dim itd..
Naucio je da ne mora da bude zrtva i da cak gazi preko drugih ljudi da bi dobio sta hoce.Ili izbegao ono sto nece.
Po nekim stvarima je kasnije slican Benu.I neretko je ispadao u pravu.

Lost je nominovan za WGA (Writers Guild Award):
Top 10 TV Series
1. The Shield :)
2. Mad Men
3. The Presidential Election :roll::lol:
4. Dr. Horrible's Sing-Along Blog
5. The Wire
6. Breaking Bad
7. Lost
8. Battlestar Galactica :super:
9. Architecture School :confused:
10. Chuck
kakve su ove serije te su bolje od losta!?:confused:
nego,kako cojek zaboravlja neke stvari kad vise ne gleda lost ;) ,jeli se zna ista,mislim ima li kakva teorija o 'Lock -Jeremy Bentham'?ili je to ostavljeno za naredne sezone,nesto se ne mogu sjetit sanse nema...
edit:
evo nadjoh nesto,mada mora da znate za ovo:
Jeremy Bentham was the only person who visited Walt when the 06ers got off the island. Apparently, this mysterious guy was also checking up with most everyone, convincing them all to return to the island since things have gone worst since they left. That thought has left Jack feeling very guilty about everything.

Googling for Jeremy Bentham will clue you in on what type of person he is.

Jeremy Bentham is John Locke’s alias. John Locke is a name the O6ers cannot mention so they call him that. Why is he using this? To go with the cover up story, I believe so. Before Jack and the rest left, he strongly suggested they lie about what went on in the island. If he were to use John Locke and with the famous Oceanic Six recognized all over world, someone’s bound to check the flight manifesto and find his name, right? Which would make their original story, their original lie suspicsious.

I believe he’s also the economist based on what the name Jeremy Bentham represents.

We now know the reason why he’s off the island, but how was Locke able to leave?

The name Jeremy Bentham first surfaced on Lost in the Season 3 finale, with the very first flash forward. It was from a newspaper clipping Jack was holding, which detailed that Bentham’s death was a suicide. Neither Sayid nor Jack believe this to be true. Could this be a ruse? Is Locke actually still alive? Did you had an inkling that it was Locke in the box?

Tomorrow…it’s all about Aaron, Claire and Kate.

Poslednja izmena:
jeli se zna ista,mislim ima li kakva teorija o 'Lock -Jeremy Bentham'?
.

Ovo je jedna od teorija koju sam našla na lostpediji:

Locke was killed by Jeremy Bentham as part of a closed time-like curve:

1. When the Island vanished last series it went into the past.
2. On Island, in the past, Locke encounters himself. But it isn't himself, it's someone called Jeremy Bentham in Locke's body.
3. Locke sets out to kill Bentham (or vice-versa), and Bentham escapes the Island.
4. Bentham visits the Oceanic 6 and Walt in the real world.
5. Locke escapes the Island and tracks down Bentham, but Bentham kills Locke. The body in the coffin is Locke NOT Bentham.
6. Ben and the O6 return to the Island with Locke's body and resurrect him. But when resurrected Locke's conciousness is gone. In its place is that of Jeremy Bentham. Bentham doesn't know the O6 or Ben - this is earlier on Bentham's timeline than the meetings in step 4.
7. Bentham travels into the past (or else they all went into the past when returning to the Island), and encounters Locke as in step 2. Thus a closed time-like curve is created.

:eek:

Kako je napustio ostrvo?Da li je zaista izvršio samoubistvo ili ne? To su pitanja koja me trenutno zanimaju.
A teorije po modelu ove iz primera su mi, za sada, preterivanje. Mada, bilo je zanimljivo pročitati.

Poslednja izmena:

Back