Loša cirkulacija :(

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Imam lošu cirkulaciju pa bih zamolila sve one koji imaju isti problem (ili su ga imali) da napišu kako se bore sa tim. Da li piju posebne čajeve, šta jedu, da li je potrebno dosta šetati ili treba trčati, i slično!

Pozdrav svima! :bye:

nature-walk-largethumb8436665.jpg
 
Poslednja izmena:
Imam lošu cirkulaciju pa bih zamolila sve one koji imaju isti problem (ili su ga imali) da napišu kako se bore sa tim. Da li piju posebne čajeve, šta jedu, da li je potrebno dosta šetati ili treba trčati, i slično!

Pozdrav svima! :bye:

nature-walk-largethumb8436665.jpg

Tablete "DAFLON".

Aspirin Bayer od 81 mg.

Gumena carapa.

Noge odmarati podignute 15 cm iznad nivoa srca za vreme lezanja.

Sto vise se odmarati.
 
Da, losos, tunjevina , oslić, zavisi sta voliš. :) Čaj od ruzmarina zaista ima malo inenzivan miris, meni se na primer više dopada i prija upravo baš čaj od koprive i zaista je super, a samim tim kopriva je dobra i za kosu, tako da em što će biti cirkulacija dobra, em što ćeš imati sjajniju , lepšu i zdraviju kosu. :) Nije skup zaista, ja ga kupujem od čoveka koji se bavi baš koprivom, uzgaja je i jedan onako poveći stručak koprive, stavljen u paketić košta svega sto dinara a imaš da kuvaš čaj iha haj, dakle dosta dugo. Skuvaš ujutro u poveci lončić i pijuckaš tokom celog dana :)
 
"Đumbir je ljutkasti koren koji uvećava mentalnu budnost, pomaže pri prehladi i gripu, pojačava cirkulaciju, ublažava menstrualne tegobe i probleme sa debelim crevom, pomaže smanjenju holesterola, ublažava migrene i bolove u zglobovima.
Japanski istraživači veruju da đumbir blokira reflekse tela za povraćanje i gađenje.
Zbog toga se preporučuje da se pred putovanje popije čaj od đumbira.
Čaj od đumbira je prijatnog ukusa i koristi se za uklanjanje i ublažavanje mnogih zdravstvenih tegoba. Šolja čaja od đumbira otkloniće bolove u stomaku. Redovna upotreba ovog čaja može pomoći da se smanji nivo triglicerida i štetnog holesterola. Đumbir je vrlo efikasan kod nazeba i prehlada, jer zagreva organizam.
S obzirom da poboljšava cirkulaciju, smanjuje rizik od tromboze i šloga.
Đumbir možete nabaviti u obliku veoma ukusnog instant čaja od đumbira, potpuno prirodnog. Gotov je za minut, može se pripremati i hladan i topao, a može se dodati i u druge već pripremljene čajeve ili supe."

Izvor: http://www.zdravahrana.com/info/preporucujemo/čaj-od-đumbira.html
 
Poslednja izmena:
"Kako poboljšati cirkulaciju u rukama?

Mini masaža za ruke
Jedan od načina za poboljšanje cirkulacije u rukama je korištenje mirisnih losiona, poput vanilije i lavande, čiji mirisi podstiču opuštanje.

Palcem naizmeniče masirajte dlan u smeru kazaljke na satu. To će povećati cirkulaciju u rukama i osloboditi ih od bilo kakve ukočenosti ili umora.

Rastegnite prste
Istegnite i raširite prste na rukama. Stisnite šaku i držite nekoliko sekundi, zatim raširite prste opet. To će sprečiti grčeve i omogućiti bolju cirkulaciju.

Pustite zglob.Pokretni spoj među kostima čiji su glavni delovi zglobna tela sa zglobnim ploštinama te zglobna čahura koja zajedno sa zglobnim telima zatvara zglobnu šupljinu. i kružnim pokretima okrećite ruku u zapešćima. Okrećite za oko minutu sa svake strane."


Izvor: http://www.centar-zdravlja.net/clan...ukama/kako-poboljsati-cirkulaciju-u-rukama/3/
 
Kako poboljšati cirkulaciju u nogama?

1.Kratke šetnje
Jedan od načina da poboljšate cirkulaciju u nogama je da idete na kratke šetnje tokom dana. Budući da mnogi ljudi imaju sedeći posao, ovo je odličan način za predah od svakodnevnog sedenja.

2. Masaža
Masaža je odličan način za poboljšanje cirkulacije u stopalima. To je zato što maser koristi različite tehnike za masažu koje se razlikuju po pritisku. Ovaj proces pomaže oslobađanju toksina.
Kada ovi toksini/Otrovi koje stvaraju živi organizmi, osobito bakterije. ostaju unutar tela, veća je verovatnost da će doći do bolesti jer štete imunološkom sustavu. Masaža je odličan način za ublažavanje stresa i napetosti u celom telu.

Masaža pomaže povećanju protoka krvi u deo tela koji se masira. To pomaže da se poveća protok kiseonika i odlična je za opuštanje preopterećenih mišića i živaca, poput onih u nogama.

3.Kružni pokreti
Sedite, 5 minuta krećite svako stopalo u smeru kazaljke na satu 10 puta. To će povećati fleksibilnost i dotok krvi u noge. Odmah ćete osetiti poboljšanje cirkulacije i fleksibilnosti nogu.

Izvor: http://www.centar-zdravlja.net/clan...ukama/kako-poboljsati-cirkulaciju-u-nogama/2/
 
Poslednja izmena:
"Istraživanje koje su sproveli nemački naučnici pokazalo je da osobe koje vole da pevaju u društvu, pod tušem ili dok voze auto, čine puno za poboljšanje svoga opšteg zdravstvenog stanja. Istraživanje u kome je učestvovao 31 pevač amater, sprovedeno na Univerzitetu u Frankfurtu, pokazalo je da pevanje stimuliše proizvodnju antitela koja, između ostalog, štite disajne puteve od infekcija. Pevanje je, takode, slično meditaciji i pešačenju, dakle - ima opuštajuće dejstvo, kaže Ginter Kreuc, vođa istraživanja. Redovnim pevanjem ili pevušenjem može da se poboljša način disanja, poveća dotok kiseonika u ćelije, stimuliše i poboljša cirkulacija krvi i telo dovede u izbalansirano stanje puno pozitivne unutrašnje energije, što dovodi do stabilnijeg psihičkog stanja, kaže profesor Volfram Zejdner sa Univerziteta u Berlinu. „Velika prednost u životu je kada znate da se muzički izrazite. Oni koji to znaju, bogatiji su duhom i uspešniji”, smatra Zejdner."

Izvor: http://www.narodnilijek.com/index.php?name=news&op=view&id=324&word=cirkulacija
 
Što se tiče nogu ,znam da hladna voda definitivno pomaže nas terali u vojsci da peremo i poslije toga su vruće kao mala pećica .Taj period ja stvarno nisam imao problema sa hladnoćom nogu a inače sam zimogrižljiv možda je i slabija cirkulacija jer i stari ima problema sa tim .Ali treba sam sebe naterati da ih opereš hladnom vodom a napolju -10
 

Back
Top