Kako da se izborim sa losim mislima?

japaja34

Početnik
Poruka
27
Pozdrav, ljudi. Aj da se pozalim i ovde, kao bice mi lakse. Nicim izazvan moram da legnem u bolnicu uskoro radi ispitivanja, nesto oko dijabetesa. Plus mi je gvozdje nesto opalo i ja sada nisam normalan. Vi ne mozete da verujete sa kakvim se mislima budim i na sta mi lice dani...(Opet) poceo da guglam, citam haoticne stvari, pucicu...kako da se izborim?

Pozdrav, ljudi. Aj da se pozalim i ovde, kao bice mi lakse. Nicim izazvan moram da legnem u bolnicu uskoro radi ispitivanja, nesto oko dijabetesa. Plus mi je gvozdje nesto opalo i ja sada nisam normalan. Vi ne mozete da verujete sa kakvim se mislima budim i na sta mi lice dani...(Opet) poceo da guglam, citam haoticne stvari, pucicu...kako da se izborim?
Pusti doktore da odrade svoje, vide sta ti je i dju ti terapiju
tvoje je samo da ih slusas i budes disciplinovan
i guglaj stvari koje te interesuju a ne one od kojih te hvata panika. Nema gore nego kad laicki trazis odgovore na internetu za simptome koje imas

Pusti doktore da odrade svoje, vide sta ti je i dju ti terapiju
tvoje je samo da ih slusas i budes disciplinovan
i guglaj stvari koje te interesuju a ne one od kojih te hvata panika. Nema gore nego kad laicki trazis odgovore na internetu za simptome koje imas
Hvala na odgovoru. Sve ja to znam, odrastao sam covek ali to je jace od mene i to je nesto prestrasno. Vec sam imao te epizode, samoinicijativno isao kod psihijatra zbog toga, zbog guglanja i padanja u depresiju zbog GLUPOSTI ali je to strasno jaka stvar. Neki lekic mi je pomogao i godinama sam, bukvalno do pre dva dana bio fantastican. Ovo sada je..ne znam..

Hvala na odgovoru. Sve ja to znam, odrastao sam covek ali to je jace od mene i to je nesto prestrasno. Vec sam imao te epizode, samoinicijativno isao kod psihijatra zbog toga, zbog guglanja i padanja u depresiju zbog GLUPOSTI ali je to strasno jaka stvar. Neki lekic mi je pomogao i godinama sam, bukvalno do pre dva dana bio fantastican. Ovo sada je..ne znam..
strah je normalna stvar i to ti je prirodni mehanizam kako se telo brani od opasnosti.
Normalno je da se bojis visine, bolesti, zveri... jer je to opasno po tvoj zivot i tera te na oprez na razmisljanje
kod tebe je strah nadvladao logiku i sad si obuzet crnim mislima i predvidjanjima sta ce biti kako ce biti zasto ce biti... u nepostojecim situacijama
mozda da opet pocnes sa lekovima koji su ti pomagali ali uz lekove moras raditi i sam na sebi, odganjati takve misli
ovako zvuci lako napisano ali to je. Ne posstoji magicna formula ne postoji magicna pilula da ti to resi, jedino moras imati snagu u sebi da to savladas, jer u sustini ti se boris sam protiv sebe. Moze da traje dugo moze da izgleda nemoguce ali nije nesavladivo.

Neka riba?

Jako je važno da misli skreneš tako što ćeš čitati knjigu. Bilo bi dobro da ta knjiga ima hepiend kao Lesi se vraća kući. Tako ćeš odagnati loše misli. Dobro bi bilo da gledaš emisije o baštovanstvu, povrtarstvu, prirodi zato što one relaksiraju.

Preproučujem ti da na YouTube slušaš predavanja Nenada Gugla. Ukucaš Nenad Gugl Bit i izabereš šta hoćeš. Mene su njegova predavanja podigla kada sam bio bio tužan.

Verujem ti jer sam prošla korz slicnu fazu sa biopsijom..da bi na kraju sve bilo dobro i bez razloga sam se sekirala i nervirala
Zato nemoj unapred sebe da mucis i dodatno opterecuješ..Verujem da ce na kraju biti sve ok ..Srecno

Psiholog je uvek dobro rešenje ako se čovek oseti loše.

A ono što je preporuka je da se ne nerviraš unapred za stvari koje ne možeš da promeniš, jer se često čovek nervira uzalud, a ako se nerviraš unapred to ti je duplo nerviranje za jednu istu stvar.

I ne čačkaj google oko bilo kakvih simptoma, tu si odmah video sebe gotovog sigurno.

Prvi sam da tesim druge ljude, da im isto ovako kao vi pruzam reci podrske..ali zato sam za sebe katastrofa..i sve znam i sve razumem ali je jace od mene.
Premor može da utiče na privremeni pad nekih vrednosti u organizmu pa opet sve dodje na svoje.

E sad dijabetes
Koliko ga dugo imaš a da nisi znao ili si znao ali nije bilo potrebe da se preduzimaju mere?
Tu je i nasledni faktor itekako izražen

Jao ljudi hvala vam na porukama.. Sve vas razumem ali su to sve ipak jake stvari sa kojima ne moze covek tek tako da se izbori. Bio sam sad kod lekara za uput, ispricao joj sve ivo..ona je za to da popricam sa psihologom..
Bez namere da minimalizujem tvoju bolest ali dijabetis je bolest koja se drži pod kontrolom i to je bolest sa kojom se živi
Zato sam ti napisala da se ne brineš unapred dok ne obaviš ispitivanja i dobiješ odgovarajucu terapiju

Imam staz od 9 godina sa dijabetesom. Smejacete se ali ja nemam sada problem sto ulazim u bolnicu zbog dijabetesa..lezao sam kada je otkriven tako da sve znam sta je i kako je..ubija me ovaj pad gvozdja, to me brine, to guglam. A secer mi je malo poludeo jer vec mesec dana lezim i ne krecem se zbog povrede koju sam doziveo. Dakle kretanje minimum minimuma, lezanje, klopa i normalno da ce da poskoci..i sad kao, jer sam kao mlad da malo ispitaju par dana i promene terapiju..

Imam staz od 9 godina sa dijabetesom. Smejacete se ali ja nemam sada problem sto ulazim u bolnicu zbog dijabetesa..lezao sam kada je otkriven tako da sve znam sta je i kako je..ubija me ovaj pad gvozdja, to me brine, to guglam. A secer mi je malo poludeo jer vec mesec dana lezim i ne krecem se zbog povrede koju sam doziveo. Dakle kretanje minimum minimuma, lezanje, klopa i normalno da ce da poskoci..i sad kao, jer sam kao mlad da malo ispitaju par dana i promene terapiju..
pad gvožđa treba da te brine mnogo manje od dijabetesa...postoje lekovi, postoje saveti u vezi ishrane...ako to ne pomogne postoji transfuzija krvi..... imaš problem, ali ne treba da ga u svojoj glavi praviš većim nego što jeste...nije loše da popričaš sa psihologom da ne paničiš bez veze i ne mučiš sebe svakakvim nekorisnim mislima...kad nešto mračno pomisliš zapitaj se kako će ta misao da ti pomogne da rešiš svoje probleme...ako ne može da ti pomogne onda nema razloga da se njome baviš...

pad gvožđa treba da te brine mnogo manje od dijabetesa...postoje lekovi, postoje saveti u vezi ishrane...ako to ne pomogne postoji transfuzija krvi..... imaš problem, ali ne treba da ga u svojoj glavi praviš većim nego što jeste...nije loše da popričaš sa psihologom da ne paničiš bez veze i ne mučiš sebe svakakvim nekorisnim mislima...kad nešto mračno pomisliš zapitaj se kako će ta misao da ti pomogne da rešiš svoje probleme...ako ne može da ti pomogne onda nema razloga da se njome baviš...
Hm, a kod mene u glavi je obratno. Guglam sajtove o padu gvozdja na svim mogucim kontinentima..da razumem svedski i tamo bih gledao..trazim forume gde su ljudi pisali da su imali pad gvozdja, sta su im radili i tako...to je jedno vrzino kolo u koje sam se umotao nevidjenom brzinom, za samo dva dana, eeejjjjj... Bas sam ocajan sto sam sebi to opet dozvolio.. Evo sedim sa majkom na kafi, ona nesto prica ali ja sam mislima ko zna gde, totalno neraspolozen jer, Boze, imam problem... Samo to sto kuckam vama sada dok sedim sa njom samp govori dokle to ide. Nista, sutra kod nekog psihologa na casicu razgovora, kontam da ce mi pricati isto sto i vi ovde i ne znam koliko ce me to 'raditi'..

Mani se goglanja po internetu..svaki organizam je za sebe ..i o svemu razgovaraj sa lekarima kada budeš na ispitivanju i sa njima se dogovori i oko gvoždja

Back