Kako da se izborim sa losim mislima?

Imam staz od 9 godina sa dijabetesom. Smejacete se ali ja nemam sada problem sto ulazim u bolnicu zbog dijabetesa..lezao sam kada je otkriven tako da sve znam sta je i kako je..ubija me ovaj pad gvozdja, to me brine, to guglam. A secer mi je malo poludeo jer vec mesec dana lezim i ne krecem se zbog povrede koju sam doziveo. Dakle kretanje minimum minimuma, lezanje, klopa i normalno da ce da poskoci..i sad kao, jer sam kao mlad da malo ispitaju par dana i promene terapiju..
e pa nije kao, nego imaš sreće da su dr ozbiljni i hoće da te dovedu u red.
kriziriamo i mi koji kao nismo bolesni, 'oće to.:aha:

idi u bolnicu čim pre, ako ti nije problem.
tamo će ti isproveravati sve što je nužno, gvožđe isto, i da si miran.

aj srećno, a googl dg., zaobiđi na neko vreme. :rtfm:
nisi za Lazu, nebrigaj. :lol:

Imam staz od 9 godina sa dijabetesom. Smejacete se ali ja nemam sada problem sto ulazim u bolnicu zbog dijabetesa..lezao sam kada je otkriven tako da sve znam sta je i kako je..ubija me ovaj pad gvozdja, to me brine, to guglam. A secer mi je malo poludeo jer vec mesec dana lezim i ne krecem se zbog povrede koju sam doziveo. Dakle kretanje minimum minimuma, lezanje, klopa i normalno da ce da poskoci..i sad kao, jer sam kao mlad da malo ispitaju par dana i promene terapiju..
Kako reče moj drugar, interventni kardiolog:

šećer zeza bubrege
bubrezi zezaju srce
srce ... počneš da teturaš (hipertenzija)

a taj šećer sa početka priče podiže ništa drugo nego stres

Za prva dva momenta dobio lekove uredno
ali šte ćemo sa stresom?
uz konsultaciju sa psihologom dobiješ jedan do dva regulatora raspoloženja
znači ne da te uspava ili ovo ono nego sve normalno - SAMO TI SE IEBE ŽIVO

Da vidiš kako se prvonabrojane vrednosti vrate u normalu
Većina ljudi same sebe pumpa iz raznih razloga
Znači sve je to napravljeno za ljude

ma samo malo radi stabilizovanja nervnog sistema
plus oni koji ga namerno nerviraju biće u šoku kada ih iskulira (zbog blokera)

pa mene Dr.Šizela Psihić - Nervozić samo što nije izbacila naglavačke iz ordinacije
evo ti šta si hteo, ali zaebi me više nisi ti za ovde, menjam se ja za tvoje probleme i sl.

Da, secer sam dobio od stresa, to mi i rekose.
Jbt, ovo je stvarno ludilo. Ja trenutno prolazim kroz uzasan stres ovim mojim ponasanjem trenutnim i to sada vrv utice na secer, tako da je to jedan zacarani krug. U bolnicu ulazim 16. okt, do tada ko ziv ko mrtav. Joj ljudi, toliko zelim da budem pozitivan ali misli su mi tragicne. Kakav je to djavo, majko moja..

Pa mnogi tako iz cista mira tripuju imaju samoubilacke misli nicim izazvano,satro su mnogo nesrecni i neshvaceni bez konkretnog problema,tacnije ih nisu tukli ko male pa ne cene nista
Nemam bas takve misli ali da, za mene je, konkretno sada datum kada ulazim u bolnicu - kraj, nema dalje. Recimo, sada sam odjednom raspolozen nesto medjutim kroz glavu mi prodje to sto me ceka i odmah sve pada u vodu i ne dozvoljavam sebi da budem raspolozen. Jednostavno blokiram pozitivu i svesno dozvoljavam da je negativna stvar potisne. I svestan sam toga i to me ubija. A tamo me nece cereciti, muciti i ja to znam ali ne znam kakva je to blokada, sta je bre to..

Tog proveravanja se i plasim hahaha. U bolnicu ulazim tek za 20ak dana. Da su mi rekli sad, odmah, ne bih stigao da razvijem ovo ludilo u glavi. Ovako sam na tihoj vatri i lagano se krckam. Da, prestacu da guglam definitivno. I da probam da iscistim misli nekako. Losa mi je atmosfera i u kuci, odvratan sam prema svima jer, Boze, imam problem.

Tog proveravanja se i plasim hahaha. U bolnicu ulazim tek za 20ak dana. Da su mi rekli sad, odmah, ne bih stigao da razvijem ovo ludilo u glavi. Ovako sam na tihoj vatri i lagano se krckam. Da, prestacu da guglam definitivno. I da probam da iscistim misli nekako. Losa mi je atmosfera i u kuci, odvratan sam prema svima jer, Boze, imam problem.
verovatno nije urgentno da bi te odmah zadržali u bolnici.

ako sam dobro razumela ideš zbog provere šećera i eventualno bolje terapije.
gvožđe je usput, a dok se ne stacioniraš u bolnici može biti da se i gvožđe dovede u red.
da je jako nisko verovatno bi ti preporučii suplementaciju gvožđa.
makar misim da je tako. :aha:

p.s. klopaj redovno, uz meso obavezno i povrće.
još uvek ima da se kupi crno grožđe, borovnice, i druge voćke.
mleko na sniženo gvožeđ se ne preporučuje pa ako piješ mleko, zaboravi na njega.:lol:
korisna zamena za googl dg., je šenja ako je izvodljivo, pa koliko god...

pps. ako Proki kaže da je psihić na korist, možda te lilulice dovedu u normalu
.:lol:

verovatno nije urgentno da bi te odmah zadržali u bolnici.

ako sam dobro razumela ideš zbog provere šećera i eventualno bolje terapije.
gvožđe je usput, a dok se ne stacioniraš u bolnici može biti da se i gvožđe dovede u red.
da je jako nisko verovatno bi ti preporučii suplementaciju gvožđa.
makar misim da je tako. :aha:

p.s. klopaj redovno, uz meso obavezno i povrće.
još uvek ima da se kupi crno grožđe, borovnice, i druge voćke.
mleko na sniženo gvožeđ se ne preporučuje pa ako piješ mleko, zaboravi na njega.:lol:
korisna zamena za googl dg., je šenja ako je izvodljivo, pa koliko god...

pps. ako Proki kaže da je psihić na korist, možda te lilulice dovedu u normalu.:lol:
Evo danas sam ubio oko 7km setnje pa seo na kaficu. Skontao sam da me kuca gusi, lezim, telefon i udri...mozda se malo i dovedem u normalu, videcu. Znam da preterujem, ponasam se kao deriste neko ali psiha je cudo.

Evo danas sam ubio oko 7km setnje pa seo na kaficu. Skontao sam da me kuca gusi, lezim, telefon i udri...mozda se malo i dovedem u normalu, videcu. Znam da preterujem, ponasam se kao deriste neko ali psiha je cudo.
ništa gore nego zabiti se u kuću, a ovo leto nam je priuštilo grozotu.
kuću sam zamrzila najstrašnije, a i inače je mrzim. :lol:
radovala se letu, a ono cvrc...

Pozdrav, ljudi. Aj da se pozalim i ovde, kao bice mi lakse. Nicim izazvan moram da legnem u bolnicu uskoro radi ispitivanja, nesto oko dijabetesa. Plus mi je gvozdje nesto opalo i ja sada nisam normalan. Vi ne mozete da verujete sa kakvim se mislima budim i na sta mi lice dani...(Opet) poceo da guglam, citam haoticne stvari, pucicu...kako da se izborim?
I ja Sam tako nedavno te ce me operirat te nece znas Kako ako imas neku curu vidi dal je uz tebe ako nije nadji drugu i izadji u drustvo takodje ugodi necega sebi ja svakoga Dana isao na neki spa I ako mozes odputuj negde

Jao ljudi hvala vam na porukama.. Sve vas razumem ali su to sve ipak jake stvari sa kojima ne moze covek tek tako da se izbori. Bio sam sad kod lekara za uput, ispricao joj sve ivo..ona je za to da popricam sa psihologom..
Mene optuzila da ne znam sta hocu naime na fizikalnu povredim rebro pa moradoh odgoditi operaciju I to se ispostavi dobrim potezom jer posle tegobe minule ona kaze ne znam sta vise s tobom djeluje da me zahebavas ja reko sudbina posle slomio nos ona me gledam kaze sta nije u redu s vama nisam ni trazio bolovanje ona mi otvorim posle doso na tetanus ona kaze treba da vas je sramota razvacite se po bolovanje ja reko pa ja radio ostalo vreme samo 10 Dana iso na previjanja

I ja Sam tako nedavno te ce me operirat te nece znas Kako ako imas neku curu vidi dal je uz tebe ako nije nadji drugu i izadji u drustvo takodje ugodi necega sebi ja svakoga Dana isao na neki spa I ako mozes odputuj negde
Ja sam trenutno na bolovanju i mirujem kod kuce vec mesec dana. Znaci vec sam odlepio. I rado bih otputovao ali psiha radi svoje - da sacekam tu bolnicu, odradim sta imam i onda zivot pocinje...i sad se nesto oraspolozim, valjda se zaboravim i onda kao da me nesto maljem udari u glavu, samo mi protrci kroz glavu da se ne opustam jer me ceka booooolllllnnniiicccaaaa

Pozdrav, ljudi. Aj da se pozalim i ovde, kao bice mi lakse. Nicim izazvan moram da legnem u bolnicu uskoro radi ispitivanja, nesto oko dijabetesa. Plus mi je gvozdje nesto opalo i ja sada nisam normalan. Vi ne mozete da verujete sa kakvim se mislima budim i na sta mi lice dani...(Opet) poceo da guglam, citam haoticne stvari, pucicu...kako da se izborim?
Kada sam danas naišla na ovaj tekst vezano za dijabetis setila sam se tebe ..možda kada završiš ispitivanja sa lekarima , probaš ovaj prirodni lek
Možda ti i pomogne a da odmogne sigurno nece
Čaj od lista smokve
https://forum.krstarica.com/threads/caj-od-lista-smokve-koristan-za-dijabeticare.1011229/

Back