Lokalni i beogradski izbori 2024.

1715740657133.png

GIK Beograd: Proglašene izborne liste Dosta je bilo i Kreni-Promeni


GIK Beograd: Proglašene izborne liste Dosta je bilo i Kreni-Promeni


Izvor: Beta 14.05.2024. 21:20

Gradska izborna komisija Beograda je večeras proglasile izborne liste pokreta "Kreni - Promeni" i stranke "Dosta je bilo" za predstojeće izbore za odbornike Skupštine grada.​


GIK je saopštio da je pod brojem 12. proglašena lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Bepgrad – Kreni- Promeni" i kao 13. lista "Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) - Rešenje za promenu".

U saopštenju piše da je GIK podnosiocu izborne liste "Mi - glas iz naroda" naložio otklanjanje nedostataka u pogledu dostavljenih potpisa, preneo je Beoinfo.

Odbijen je, kao neosnovav, prigovor birača Petra Sikimića protiv rešenja GIK o proglašenju izborne liste broj devet, piše u saopštenju.

Ranije su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i, pod rednim brojem dva, lista "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!".

Pod rednim brojem tri je lista grupe građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić".

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista "Grupa građana - za zeleni Beograd - kada ako ne sad - dr Dejan Žujović" i pod rednim brojem pet izborna lista "1 od 5 miliona - Beogradski front - ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik".

Kao šesta proglašena je izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", pod brojem sedam je lista "Mi - snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" i kao osma proglašena je "Narodna lista - Ključ za pobedu".

Pod brojem devet na izborima će učestvovati lista "Beograd naš grad" koalicije Sloga koju čine više manjih političkih partija i saveza.

Kao deseta na listi učestvovaće izborna lista "Unija Roma Srbije - za Beograd" koju je podnela Unija Roma Srbije.

Pod brojem 11 na izborima je lista "Beograd je svet(a) - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić", koju je podnela Stranka pravde i pomirenja.
Rok za predaju lista za predstojeće beogradske izbore istekao je 12. maja u ponoć.
 
  • Haha
Reactions: PA8

1715741957501.png

Proglašene liste Miše Ronina i "Ćale ovo je za tebe", "Dosta je bilo" mora na dopunu


Gradska izborna komisija proglasila je još dve liste za lokalne izbore u Novom Sadu: listu Miše Ronina Bačulova i "Ćale ovo je za tebe".

Proglašene liste Miše Ronina i Ćale ovo je za tebe, Dosta je bilo mora na dopunu


14.05.2024

Pod rednim brojem 12 biće Grupa građana "Budi Heroj-Miša Bečulov", sa 47 kandidata.

Ova grupa građana je u nedelju po drugi put podnela listu, pošto je prethodna odbijena u subotu zbog pasivizacije adrese jednog od 47 kandidata za odbornike. Oni su u roku od 24 sata ponovo prikupili potpise.

Lista Grupe građana "Ćale ovo je za tebe" proglašena je kao 13. sa 15 kandidata.

Za listu "Dosta je bilo" naloženo je da prikupe još 15 potpisa.

Naime, lista "Saša Radulović - Dosta je bilo (DJB) - Rešenje za promenu" ima 10 kandidata i posle pregleda se ispostavilo da imaju 985 validnih potpisa, te je potrebno još 15.

Podsetimo, Gradska izborna komisija u Novom Sadu odbacila je izbornu listu pokreta Branimira Nestorovića - zbog nedovoljnog broja žena. Lista "Mi-Snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović-Novi Sad" ima pravo da u roku od 48 sati uloži prigovor GIK-u.

GIK je poslao i na dopunu listu Koalicije ratnih veterana Novog Sada, zbog manjka potpisa podrške.

Zajednica Srba uložila je prigovor koji je Gradska izborna komisija odbila, i sada im preostaje da podnesu žalbu sudu.

lg.php

Podsetimo da su prethodno proglašene sledeće liste:

1. Koalicija SNS, SPS, SRS, Zavetnika, PS-a, SDPS-a, PUPS-a pod imenom "Aleksandar Vučić-Novi Sad sutra" sa 78 kandidata,
2. Lista Saveza vojvođanskih Mađara sa 30 kandidata kao lista mađarske nacionalne manjine,
3. Lista Ruske stranke pod imenom "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!" sa 22 kandidata kao lista ruske nacionalne manjine,
4. Lista stranke "Istina" pod imenom "Istina - Avadiera - Ivana Vujasin" sa 25 kandidata kao lista vlaške nacionalne manjine,
5. Lista Grupe građana "Sasvim druga priča" pod imenom "Sasvim druga priča - Grad građanima" sa 25 kandidata,
6. Lista Grupe građana "Gari - Građanska akcija za razvoj i inovacije" sa 23 kandidata pod imenom "Za prave stvari podrži GARI",
7. Lista Grupe građana "Novi Sad glavni grad Vojvodine - pokret Autonomija - Aleksandar Odžić" sa 23 kandidata pod imenom "Novi Sad glavni grad Vojvodine - pokret Autonomija - Aleksandar Odžić"
8. Lista Grupe građana "Kreni-promeni Novi Sad" sa 27 kandidata pod imenom "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad - Kreni-promeni",
9. "Volim Novi Sad - Srpski pokret Dveri, Ivana Stojanović - Narodna stranka, Aleksandar Maksimović - Pokret Živim za Srbiju, dr Jovana Stojković",
10. "Slovačka demokratska liga - Slovenská demokratická liga - Želimira Privizer",
11. "Udruženi za slobodan Novi Sad", koju čine Srpska koalicija NADA (Novi DSS i POKS), sve stranke sa prethodne liste "Srbija protiv nasilja" (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar - SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret za preokret), kao i Građanski pokret BRAVO i Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.
 
  • Haha
Reactions: PA8
Добро каже овај "жути" везано за лажни бојкот лажног опозиционара Друга Ђида, Хрватског Ђенерала Поноша и других Чипуљчанинових Тројанаца који "бојкотују" изборе у Београду и на београдским општинама, а у многим мањим градовима и локалним самоуправама у унутрашњости, где је много већи притисак анти-Србијанског режима Чипуљчанина, не налазе разлоге за проглашавање "бојкота" него уредно излазе на изборе. Од 26:33 на снимку.

 
  • Haha
Reactions: PA8

1715781769619.png

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova


"Jedanaest odsto stanovništva živi ispod linije siromaštva, među kojima gotovo 30.000 dece"


Bojan-Kostres-foto-LSV-1024x576.jpg


15. МАЈ 2024.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ocenio je danas da najava Pokrajinske vlade da je obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine pokazuje da je SNS „od bogate i prosperitetne pokrajine napravio servis za kupovinu glasova“.

„Zašto naprednjaci nisu obezbedili razvoj, investicije i radna mesta, pa da u Vojvodini, nekada žitnici Evrope, nema toliko gladnih i siromašnih građana“, naveo je Kostreš.

Podsetio je da Vojvodina danas ima opštine koje spadaju u red devastiranih i najsiromašnijih u Srbiji, a da 11 odsto stanovništva živi ispod linije siromaštva, među kojima gotovo 30.000 dece.

Ovcenio je da „treba biti posebno nesposoban“ da se to učini od nakada bogatih sredina, kao i da će decentralizacija pomoći razvoj AP Vojvodine i cele Srbije.
Pokrajinska vlada obezbedila je danas 45.000 paketa pomoći u hrani i prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji AP Vojvodine, u ukupnoj vrednosti od 88,4 miliona dinara.
 
  • Haha
Reactions: PA8
1715873462871.pngNestorović: Nećemo na izbore bez „Kreni-promeni“ i „Biramo Beograd“


Branimir Nestorović


16. мај 2024.

Predsednik pokreta „MI-snaga naroda“ Branimir Nestorović izjavio je danas da će taj pokret konačnu odluku o izlasku na predstojećim lokalnim izborima doneti u narednih nekoliko dana.

Nestorović je agenciji Beta kazao da će ta odluka zavisiti od stava pokreta „Kreni-promeni“ i koalicije „Biramo Beograd“, obzirom da su te organizacije, kako je rekao, ranije najavile mogućnost izlaska iz izbornog procesa.

„Izborni proces je pretvoren u cirkus i na granici je regularnosti. Ukoliko ‘Kreni-promeni’ Sava Manojlovića i koalicija ‘Biramo Beograd’ odluče da istupe iz izbornog procesa, to isto ćemo učiniti i mi. Na izborima neće učestvovati stranke okupljene oko Dragana Đilasa i Miloša Jovanovića, tako da ne želimo da učestvujemo na izborima samo sa Srpskom naprednom strankom, jer bi ispalo da smo prirepak vlasti“, rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima, pokret „MI-snaga naroda“ je nezadovoljan medijskom dominacijom stranaka na vlasti „posredstvom lika i aktivnosti predsednika Srbije (Aleksandar Vučić)“.

„Nezadovoljni smo i neravnopravnim pristupom notarima i overiteljima, opet u korist vladajućih stranaka i od vlasti odabranih izbornih lista. Nezadovoljni smo i pristupom javnim prostorijama za potrebe kampanje. Zbog svega toga nismo uspeli da skupimo i overimo potpise za sve beogradske opštine“, kazao je on.

Nestorović kaže da se nikad nije desilo da se u toku izborne kampanje donose izborni zakoni.

„Ne mogu pravila igre da se menjaju dok traje utakmica. Kažu da svi imaju pravo da učestvuju u izbornoj trci. Imaju, ali ne mogu. S ovim rokovima bilo je nemoguće kandidovati se u svim opštinama i gradovima“, rekao je.

Pokret „Kreni-promeni“ i koalicija „Biramo Beograd“ ranije su najavili da će sutra saopštiti konačnu odluku o eventualnom napuštanju izbornog procesa.

Lokalni i gradski izbori su raspisani za 2. juni.
 
  • Haha
Reactions: PA8

1715897743690.png

Kreni Promeni izlazi na izbore: Savo Manojlović potvrdio da su „svi uslovi ispunjeni“


1715897790182.png


danas 17:16

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta „Kreni Promeni“, rekao je danas da su „svi uslovi ispunjeni“ za izlazak njegovog pokreta na izbore proglašavanjem njihove liste na opštini Vračar.

Manojlović je rekao da je blokada izbora već najavljena ukoliko ne bude ispunjen ultimatum da sve opozicione liste ne budu proglašene valjanim i dodao da je nakon toga pet lista proglašeno valjanim.

„Problem je nastao kod poslednje liste koja je oborena na opštini Vračar, koja je oborena zbog nedovoljnog broja žena,“ rekao je Manojlović i dodao da je isti problem i sa listom SNS-a na Rakovici.

„U 16:47 časova je javljeno da je i naša poslednja lista odobrena, čime je ispućen i poslednji uslov da pokret „Kreni Promeni“ učestvuje na izborima,“ rekao je Manojlović.

Dodao je i da je njegov pokret prihvatio poziv RTS-a za TV duel sa Milenkom Jovanovim, ali traži da Aleksandar Šapić izađe na taj duel i dodao da SNS ne treba da vodi ovaj grad „ukoliko je Milenko Jovanov najbolje što ta lista može da ponudi“.

Podsetimo, Manojlović je danas najavio da će se „najverovatnije 2. juna ići na blokadu izbora“, dok je Miloš Pavlović, kandidat za zamenika gradonačelnika na listi „Biramo Beograd“ rekao da su sve izborne liste te koalicije proglašene, osim na Gradskoj opštini Vračar.
 
  • Haha
Reactions: PA8
Manojlović je rekao da je blokada izbora već najavljena ukoliko ne bude ispunjen ultimatum da sve opozicione liste ne budu proglašene valjanim i dodao da je nakon toga pet lista proglašeno valjanim.

Kako je pretnja bojkotom odjednom postala korisna kad lično njemu zatreba, a kad je mogao da se priključi kolegama u bojkotu, onda je to bila bezveze ideja koja ne može da donese rezultate 🤔

Rekoh ja lepo, šibicar 😉
 
Prica se medju narodom da je SNS u BG pukao , a SNS je ubedjen da je prosao tj da ce proci...

Ono sto je zanimljivo , je da se mnogi loze da je pucanje gotova stvar pa ce se lako dobijati procenti glasaca , lakse nego inace , i to je prilika da mnogi zavrse u skupstini grada BG....

Nije bitno sto bi onda pobedom u BG , naredni republicki izbori bili vrlo brzo...6 meseci....Igra traje dok nije zavrsena..

Dakle zakljucak gradjana , obicnih gradjana Beograda je , da je voda veca od broja krokodila vezano za BG....
To je zanimljiva posledica Vucic metoda eliminacije protivnika potkupljivanjem....kad se pretera sa potkupljivanjem, odjednom rascistis vodu od krokodila jer ih sve skupis u jedan bazen, a smanji se broj slobodnih krokodila...

Meni licno se nije svidela taktika opozicionara da ovo sto se suska po BG cuvaju kao tajnu i do zadnjeg trenutka blefiraju druge opozicionare da nece ucestvovati u izborima, da bi smanjili prijave i ucesce drugih opozicionara....malodusnost je deo nacionalnog koda...

Ali narod smatra da je dozvoljena ta igra obeshrabrivanja konkurencije
Ovo pisem cisto da znate da je atmosfera i strategija i pozicije i opozicije drugacija od one koja se javno opisuje....

Zaeban je srpski narod kad odluci daj bilo koga samo ne ove...
Sad da li je to zbog ovih 17 milijardi za expo ili zbog loncara i zdravstvenog sistema ili zbog stalnih povecanja cena hrane za koju vlast kaze ma nije strasno imate vi para....a istovremeno svi osecamo da istice bukvalno pre kraja meseca...
Ne znam..
 
Poslednja izmena:

1716204248055.png


LOKALNI IZBORI: Stanko Pužić nosilac liste "Pančevo protiv nasilja - Biram borbu" - predstavljanje


stanko puzic, pancevo protiv nasilja, lokalni izbori, pancevo, predstavljanje kandidata


19 MAJ 2024

UPančevu se 2. juna održavaju lokalni izbori. S tim u vezi, pozvali smo nosioce lista koje pretenduju da dođu na vlast, da nam odgovore na nekoliko pitanja i na taj način se bliže predstave potencijalnim biračima.

Na pitanja odgovora Stanko Pužić, nosilac liste koalicije "Pančevo protiv nasilja - Biram borbu", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani i Pokret slobodnih građana

Na koji konkretan način ćete poboljšati kvalitet života građanima Pančeva?

SP: Našim Pančevom iz koga su potekli mnogi velikani nikada više neće vladati ljudi sumnjive prošlosti iz drugih gradova kojima naš grad služi za političko i poslovno potkusurivanje. Neće se više dešavati da nas bilo ko ostavi u mraku samo zato što je "oprao" naše pare za gradsku rasvetu ili zarađivao na takozvanoj rekonstrukciji keja ili gradskog parka. Ne sme više nijedna stranka da uzurpira javna preduzeća, ustanove u gradu, da maltretira i ucenjuje svoje zaposlene vožnjom na mitinge i nekim kapilarnim glasovima ili ostale građanke i građane članskom kartom vladajuće stranke u zamenu za mesto u vrtićima, socijalnu pomoć, radno mesto ili bilo šta drugo. Tome ćemo uskoro stati na put, takvoj bahatosti i bezakonju uskoro dolazi kraj. Naša borba se ogleda prvenstveno u tome da oslobodimo naš uzurpirani grad, i vratimo ga na upravljanje svima nama. Naš interes jesu svi građani i građanke našeg grada, da se problemi i izazovi iz oblasti infrastrukture, razvoja grada i naseljenih mesta reše. To ćemo postići tako što ćemo informisati građanke i građane o radu gradskih organa, vraćanju suštinske nadležnosti mesnim zajednicama, kontrolistai urbanistički razvoj grada, učiniti naše ulice čistijim i rešavati probleme pasa lutalica, učiniti naš javni prevoz efikasnim, kao i raditi na izgradnji novih vrtića i ukudanje listi čekanja za upis dece u vrtiće. Sve ovo možemo postići ako se ujedinimo i zajedno izađemo na izbore koji su zakazani za 2. jun i iskoristio svoje biračko pravo tako da sa našom olovkom, svojevoljno pokažemo da nam je dosta ove preduge i korumpirane vlasti. Da su neki novi ljudi tu, spremni da povedu naš grad, i učine život u njemu onakvim kakvim svi mi zaslužujemo.

Koji su prema vašem mišljenju najveći problemi u gradu Pančevu?

SP: Odgovor na ovo pitanje prvo moramo potražiti u sistemu vrednosti i nestručnosti koji se trenutno ogleda u vlasti SNS-a i Aleksandra Vučića. Sve je urađeno da se naši sugrađani unize i potlače, da vodjenje grada izmeste iz kancelarije gradonačelnika i smeste u fotelje pojedinaca koji nemaju veze sa našim gradom. Jednom rečju, uzurpirali su sve poluge moći u gradu i njime vladaju na jedan jako nestručan i maliciozan način. Prvo moramo da se rešimo ovog nakaradnog sistema, da vidimo leđa aktuelnom režimu i postavimo sve na noge tako da sistem radi u prilog građanima, ne individualnim koruptivnim načelima. Prvenstveno, kao što smo rekli, fokus na infrastrukturu, razvoj grada i naseljenih mesta.

Zašto kampanja nije vidljivija i sadržajnija sa više programskih načela i programa?

SP: U skladu sa novonastalom političkom situacijom i vrlo kratkim vremenom za samu kampanju, uz razne opstrukcijama kojima smo izloženi od strane vlasti, potrudićemo se da do izborne tišine kampanja bude vidljiva i nadamo se da će građani Pančeva podržati naš program i da će nam ukazati poverenje 2. juna. Naša kampanja teče prema planu koji smo usaglasili na nivou koalicije, podelili smo se u timove koji će raditi po gradu sa našim sugrađanima imati što češće konatakte, timove za naseljena mesta, gde ćemo razgovarati sa našim sugrađanima, ali i tim koji će se baviti društvenim mrežama. Time ćemo nastojati da dopremo do što većeg broja glasača kako bismo im preneli našu poruku. Da napravimo jasno razdvajanje od svih ostalih listi za neke od kojih imamo opravdanu sumnju da su napravljene u saradnji sa vladajućim režimom. Svakako da je naša lista "Pančevo protiv nasilja – Biram borbu" proglašena pod rednim brojem 3 i tu poruku moramo da prenesemo do svakog glasača na teritoriji grada Pančeva.

Da li ćete, ukoliko pobedite, iskoreniti stranačko zaposljavanje i nepotizam ili ćete nastaviti praksu dužu od tri decenije da se na mesta u javnim preduzećima u Pančevu zapošljavaju podobni stranački kadrovi?

SP: Kada pobedimo, garantujemo da će stranačko zapošljavanje biti prošlost i da će se selekcija kadrova vršiti na osnovu ličnih kompetencija i stručnih kvalifikacija. Svako ko svoj posao radi pošteno, kako treba i u skladu sa opisom radnog mesta nema razlog da brine. Vidimo da su običaji da po javnim preduzećima imao više zaposlenih nego realne potrebe za radnom snagom, to svakako mora da stane i ne smemo nastaviti praksu koju trenutni vladajući režim radi, a to je da drži javna preduzeća kao plen i da služi za političko i poslovno potkusurivanje. Moramo da revitalizujemo naša javna preduzeća, da ih učinimo efektivnijim i efikasnijim kako bismo napravili sistem koji radi u korist građana a ne na njihovu štetu.

Kakvo će biti Vaše rešenje, ukoliko pobedite na izborima, za lokalni javni prevoz u Pančevu, koji je najskuplji javni lokalni prevoz u Srbiji?

SP: Svakako da ćemo se pozabaviti pitanjem javnog prevoza u Pančevu. Preispitaćemo štetnost ugovora koji je grad potpisao i zašto ne možemo da odgovorimo na zahteve građana da se javni prevoz učini efikasnijim tako da bismo mogli da držimo cenu karata na jednom pristojnom nivou. Kako to da mi plaćamo pojedinačno najskuplju kartu izmedju Pančeva i Beograda, koja sada košta 350 dinara u jedno pravcu. Mi smo se i ranije izjašnjavali, pravili akcije i priloge kada je pokrenuta priča da će cene prevoza u Pančevu poskupeti. Uspeli smo da prolongiramo jedno vreme poskupljenje, ali grad i preduzeće koje rukovodi javnim prevozom nisu imali sluha za naše zahteve, niti zahteve građana Pančeva. S obzirom da je najviše pogodjena omladina ovim cenama, kao i naši stariji sugrađani, jedan od prioriteta kada dođemo na vlast će nam biti da revidiramo sve mehanizme koji trenutno čine da je cena karte tako skupa.

Šta će Vam biti prioriteti po dolasku na vlast?

SP: Naši prioriteti se ogledaju u tome da želimo da vidimo jasne promene u našem gradu. Da uvedemo pravovremeno i jasno informisanje građana o radu gradskih organa, tako što ćemo učiniti rad transparentnim i usaglašenim sa zahtevima građana. Radićemo u prilog tome da vratimo suštinsku nadležnost mesnim zajednicama, a ne kao što je to danas da one služe da se zadovolji njihova forma. Uvešćemo red i kontrolu u urbanistički razvoj grada, Pančevo zaslužuje da zadrži svoj stari izgled, a ne da se gradilišta dižu mimo utemeljenog i stručnog urbanističkog plana. Pančevačke ulice moraju da budu čiste i uredne, JKP Higijena je sistemski urušavana, rešićemo problem pasa lutalica. Već smo spomenuli da je efikasan gradski prevoz jedan od naših prioriteta. Radićemo na izgradnji novih objekata i ukudanju liste čekanja za upis dece u vrtiće. Ovi, kao i mnogi drugi izazovi su pred nama, zato jedino zajedno možemo da učinimo korak u pravcu poboljšanja naših života tako što ćemo 2. junaizaći i zaokružiti broj 3.

Kako ćete građane uveriti da nisu svi isti i da treba da Vam daju poverenje?

SP: Po logici stvari, mi nismo svi isti. Ne može se generalizovati i stavi u kontekst da su svi politički akteri isti. Koaliciju "Pančevo protiv nasilja – Biram borbu" čine veliki broj ljudi novih ljudi koji nikada nisu bili na vlasti. Oni su pokazali svojim delovanjem da nisu svi isti i pozivamo sve građane i građanke Pančeva da im pruže poverenje. Velika većina nas ima ozbiljnu želju da se bavi lokalnom politikom, da učestvuju u radu lokalnih institucija i tako doprinesu poboljšalju života u našem gradu. Mi smo jednostavno odlučili da ne želimo da prihvatimo ovakav sistem vrednosti i da želimo da ga menjamo iz korena. Pančevo je grad, ali se mi mahom znamo iz viđenja, dovoljno je da se raspitamo ko je ko u ovom gradu i lako možemo da uvidimo ko je ovde čistog srca, a ko želi da se okoristi. Mi ćemo se baviti politikom na odgovoran način, u prilog tome ide i naša ideja da okupimo sve prave opoziciono nastrojene stranke i grupe na jednoj strani i tako pobedimo apatiju koja je zavladala našim gradom. Moramo da se okrenemo jedni prema drugima, da se ujedinimo i menjamo zajedničkim naporima naš grad na bolje.

Koje su Vaše reference, uspesi i poslovna postignuća mimo politike?

SP: Moje skromno iskustvo se ogleda u više od deset godina rada za veliku multinacionalnu kompaniju u kojoj vodim operativni segment vezan za korporativno upravljanje rizicima i usaglašenost poslovanja, bazirajući se uglavnom se na analize rizika i kontinuitet poslovanja. Kroz rad u tako velikom sistemu sam stekao mnogo iskustva i veština u poslovanju na svim kontinentima i upoznao mnogo različitih kultura i ljudi. Kao neko ko stalno stremi ka unapređenju i usavršavanju, polaznik sam više različitih kurseva i treninga u okviru svojih poslovnih angažmana. Nešto na šta sam jako ponosan, a desilo se prošle godine, je i to da sam bio mentor jednoj učeničkoj kompaniji koja je deo obrazovnog programa "Dostignuća Mladih" koji omogućava učenicima da budu uključeni u razvoj i vođenje sopstvenih kompanija, gde smo kao tim osvojli prvo mesto na regionalnom takmičenju.
Ukoliko dođe do lošeg izbornog rezultata, da li ćete i na koji način preuzeti odgovornost?

SP: Verujemo prvenstveno da će naši sugradjani prepoznati našu energiju i entuzijazam, i što je još važnije, naše ideje kako želimo da menjamo naše društvo na bolje. Rezultat izobra će samo ići u prilog toj konstataciji i da će svakako naš zajednički rezultat ostati zapažen na predstojećim izborima. Shodno tome, mi smo uvereni da ćemo napraviti dobar rezultat, i da će već 3. junaPančevo biti slobodan grad. U prilog tome govori i svest kod birača, ona je počela da se menja, i nastaviće da se menja u pravcu promena. Ono što nama daje dobru potporu jesu i svakako izborni rezultati sa nedavno završenih republičkih i pokrajinskih izbora gde smo uspeli da osvojimo gotovo 18.000 glasova, što je, složićete se vrlo dobar rezultata za naš grad. Naravno, ukoliko pak, rezultat ne bude onakav kakav smo očekivali, svakako da ćemo sesti posle izobora i uraditi detaljnu analizu rezultata i shodno tome doneti dalje zaključke kako ćemo nastaviti. Mi ne bežimo od odgovornosti, mi znamo šta znači postupati odgovorno i prema tome, time ćemo se voditi i kada ostarimo dobar i manje dobar rezultat.
 
  • Haha
Reactions: PA8

Back
Top