Lokalni i beogradski izbori 2024.

Kakve su šanse opozicije koja je razjedinjena, naročito na beogradskim izborima?

Nikakve, to je i problem.

Oni se udruže, dođu skoro do pobede, a onda odluče da probaju ponovo razjedinjeni :dash:

U prevodu, neko je zavrnuo ruke ovim klincima da razbiju koaliciju i sad su izbori unapred izgubljeni, ko želi promene moraće da čeka rekomponovanje opozicione scene i neke nove izbore.
 
Nikakve, to je i problem.

Oni se udruže, dođu skoro do pobede, a onda odluče da probaju ponovo razjedinjeni :dash:

U prevodu, neko je zavrnuo ruke ovim klincima da razbiju koaliciju i sad su izbori unapred izgubljeni, ko želi promene moraće da čeka rekomponovanje opozicione scene i neke nove izbore.
Pored beogradskih, na svim lokalnim izborima učestvovaće stranke opozicije okupljene pod sloganom “Biram Borbu!” – Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije i Demokratska stranka. Danas
 
Svi u BG na glasanje i povedite svoje terijere....

1714471427531.png
 

1714477513345.png


Opozicija udružena u Novom Sadu: Pogledajte kojih 12 stranaka čini najveću koaliciju protiv SNS-a


"Za sada nema dogovora ko bi mogao da bude istaknut kao kandidat za gradonačelnika i to bi mogla da bude tema pregovora unutar koalicije tek nakon izbora 2. juna, u slučaju pobede"


Gradska-kuca-Novi-Sad-foto-Autonomija-1024x576.jpg


30. АПР 2024.

Dvanaest stranaka i pokreta u Novom Sadu, posle 10 dana pregovora, dogovorilo je formiranje opozicionog fronta za predstojeće lokalne izbore, saznaje 021.rs.

Na listi će se naći kandidati Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Stranke centar Srce, Građanskog pokreta Bravo, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Nove Demokratske stranke Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ekološkog ustanaka i Pokreta za Preokret.

Ovim je napravljena lista koju čini većina stranaka bivše koalicije Srbija protiv nasilja, Koalicija NADA i Građanskog pokreta Bravo.
Lista na kojoj se nalaze gotovo sve opozicione stranke i pokreti u Novom Sadu imaće 78 kandidata. To znači da stranke i pokreti neće imati više od pet-šest predstavnika.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, za sada nema dogovora ko bi mogao da bude istaknut kao kandidat za gradonačelnika i to bi mogla da bude tema pregovora unutar koalicije tek nakon izbora 2. juna, u slučaju pobede.

Postizanju dogovora prethodili su svakodnevni višesatni sastanci. Tokom vikenda je bilo govora o tome da će stranke desnice formirati sopstvenu koaliciju, ali su se vratili za pregovarački sto.

Ideja vodilja 12 opozicionih stranak i pokreta, koje bi uskoro trebalo da potpišu i sporazum, jeste da „samo zajedničkom borbom mogu da oslobode Novi Sad“ od Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera.

Dogovoreno je da SSP, NPS, DS, SRCE, Bravo, ZLF, PSG, NADA (DSS, POKS), LSV, Ekološki ustanak i PZP sve aktivnosti u narednih mesec dana zajednički sprovode kako bi građanima pokazali koliko je važna ujedinjena borba u jednom frontu protiv grupe oko SNS-a.

Prema saznanjima 021.rs, u pregovorima su učestvovali i predstavnici Akcije progresivne Vojvodine, koja je u međuvremenu najavila bojkot, dok za Narodnu stranku i Dveri, koje su najavile zajednički izlazak, na kraju nije bilo mesta.

Nakon postizanja dogovora ostaje nejasan status mogućeg kandidat bivšeg Gradskog odbora stranke Zajedno, nakon što ih je centrala u Beogradu raspustila.

Gradski odbor je već duže vreme bio u kampanji, te postoji mogućnost da se neko od predstavnika nađe na listi, pod uslovom da im se ustupi mesto.
 

1714557603953.png

Opozicione stranke potpisale koalicioni sporazum „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“


Opozicione stranke potpisale koalicioni sporazum „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“

Nela Tonković

30.04.2024

Danas je u Subotici formirana koalicija opozicionih stranaka pod nazivom „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ koja će imati svoju listu za lokalne izbore koji će biti održani 2. juna.

Koaliciju čine gradski odbori Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Zeleno-levog fronta i Demokratske zajednice Hrvata.

„Potpisali smo koalicioni sporazum kojim se svaka strana obavezuje da će kroz uzajamnu saradnju ponuditi građanima Subotice alternativu i biti glas i zastupnik svojih komšija. Subotičani, naše komšije, žele da učestvuju u procesima odlučivanja u našem gradu, žele grad po svojoj meri i spram svojih potreba, i imaju pravo da se čuje njihov glas“, navodi se u saopštenju koalicije.

Ovo ujedinjenje opozicije, dodaju, predstavlja ključni korak ka ostvarivanju pozitivnih promena za Suboticu, a to je „pravedna, efikasna i svojim građanima posvećena gradska uprava i administracija“.

Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ će u narednim danima objaviti detalje o prikupljanju potpisa za izbornu listu.
 
1714557998670.png

Bačkotopolske opozicione stranke potpisale koalicioni sporazum “Bačka Topola prekosutra – Topolya holnapután”


Bačkotopolske opozicione stranke potpisale koalicioni sporazum “Bačka Topola prekosutra – Topolya holnapután”30.04.2024

Koalicioni sporazum opozicionih stranaka o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Bačkoj Topoli potpisan je danas, a lista pod kojom će nastupiti nosi naziv “Bačka Topola prekosura – Topolya holnapután”.

Potpisnici sporazuma su Mladen Đurić u ime Demokratske stranke, dr Peter Červenak u ime Zeleno-levog fronta, Aleksandar Karabasil u ime Narodnog pokreta Srbije, Prof. dr Gordana Dozet u ime Stranke slobode i pravde, Andrea Besedeš-Nađ u ime Pokreta slobodnih građana i Tivadar Borbelj u ime Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.

Pored njih na izbornoj listi se nalaze i članovi Neformalne grupe građana “Za Martinu – Martináért”, čiji je član, građanski aktivista Aleksandar Bajić, kao nestranačka ličnost izabran za nosioca liste.

U saopštenju potpisnika sporazuma se navodi da očekuju dobar rezultat na izborima najavljenim za 2. jun, te da će se angažovati u interesu sugrađana ističući da “ne sme biti zabranjenih pitanja, kao što je to važilo u dosadašnjem sazivu Skupštine opštine Bačka Topola”.
 
Ботови стриктно добили задатак да бојкотују ову актуелну политичку тему а са друге стране да форум затрпавају отварањем десетина глупачких тема шта значи да морају да подржавају лажног опозиционара Друга Ђида у његовом "бојкоту" за који свако са два грама мозга види да иде на руку само режиму. По том понашању "Крстиних" ботова се види да се њиховом Вољеном дрма власт у Београду и на многим општинама. Интерна истраживања јавног мијења која редовно врши режим су вероватно катастрофална за исти.
 

Back
Top