Tetovaže

Uvek mi je žao onog momka...
1716925043912.png

Sav se istetovirao i na kraju ubio.
Lep s početka, lep i sa tetovažama (scary, da!), ali duboko nesrećan. Mislila sam da bih bila dobar tattoo majstor neko vreme... Ali, mračno mi je. Odustala san od te ideje.
 
Meni niti smrdi niti mirise, vise volim male tetovaze nego vece. One su mi onako i slatke...

Neke ornamente, imena, simbole ne volim preterano a najmanje mi se svidja kada neko random stavi tu i tamo.
Mislim...Ne mislim...Njima lepo meni svejedno.
 
Ima li još neki osim mene koji misli da se tetoviraju samo sadašnji i bivši robijaši i mornari? Kad mi se obrati tetoviran čovek - pobegnem. Prožme me osećanje da će me sa saplemenicima strpati u kazan i ovako neslanog pojesti.

Ja sam tri puta bio po dve godine u zatvoru. Otud mi tetovaže...Sad, čim me ponovo puste odoh da se odtetoviram da ne znaju svi da sam robijaš..
 
Tetovaže se danas računaju kao vrsta nakita. Bar bih ja tako gledao...
Ali nisam ljubitelj tetovaža.
Možda neka mala tetovažica i može fino da ispadne. Nikako neka preterivanja.
Nemam nijednu tetovažu i ne mislim da će se to ikada promeniti.
 
Nije da baš pobegnem kada mi se obrati tetovirana osoba, kao postavljač, ali nekako na tu pojavu gledam kao na duhovno i moralno posrnuće ljudskog društva, s obzirom da ih danas ima toliko mnogo.

Nekako sam u poslednje vreme sklon da mnoge pojave posmatram kroz prizmu potrošačkog mentaliteta i načina života, pa tako i ovu. Mislim da je protivna hrišćanskom duhu. Naše telo nam je dar od Boga i ne treba ga upropašćavati. Dakle, hrišćanin ne kaže ''Moje telo, moja stvar'' jer zna da to telo nije dobio igrom slučaja, već mu ga je Bog dao s namerom. Ali savremeni potrošač zaboravlja na Boga i odaje se potrošnji, modi i trendovima, ne bi li sebe učinio atraktivnijim na tržištu.

Kao što stoji u uvodnom postu, nekad su se tetovirali samo robijaši i prostitutke. A danas je to normalno u svim slojevima i profesijama. Ko zna šta će sutra biti moderno, kad odrastu generacije ove dece koja od malena žive među potpuno išaranim roditeljima. Jer u potrošačkom društvu je svaka moda prolazna i granice stalno moraju da se pomeraju da bi roba mogla da se prodaje.
 

Back
Top