Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ateisti dolaze ma ovu temu, a niko nije procitao nista iz filozofije niti ima osnovno filozofsko znanje. Oni kazu ti dokazi su oboreni, kada oni ''kazu'' onda je to tako, ali u njihovoj masti. Logicki dokazi Boga od Arisitotela,sholastike,Dekarta,Lajbnica,Spinoze...uce se u svim u skola i na filozofskom fakultetu, a ''obaranje ovih dokaza'' od ateista se ne uce nigde i nece se nikada ni uciti.
Znaci kada se budu ti vasi ''dokazi'' budu u obrazovnom sistemu onda se javite, a dotle tisina.:lol:

ateisti dolaze ma ovu temu, a niko nije procitao nista iz filozofije niti ima osnovno filozofsko znanje. Oni kazu ti dokazi su oboreni, kada oni ''kazu'' onda je to tako, ali u njihovoj masti. Logicki dokazi Boga od Arisitotela,sholastike,Dekarta,Lajbnica,Spinoze...uce se u svim u skola i na filozofskom fakultetu, a ''obaranje ovih dokaza'' od ateista se ne uce nigde i nece se nikada ni uciti.
Znaci kada se budu ti vasi ''dokazi'' budu u obrazovnom sistemu onda se javite, a dotle tisina.:lol:
S tim kursističkim znanjima klasične filozofije si filozof (a) ? ? ?
Nemaš ti ni l od lucidnosti za tako nešto...
Ta muzejska filozofija se ,da te obavestim,poodavno više ne koristi...
Malkice su mudri ljudi to prevazišli...
Naime,pozitivisti su pokazali da je grudvanje rečima-ipak samo grudvanje,a nova logika (o kojoj ti naravno pojma nemaš kao ni mnogi)
zasnovana najpre na matematici ipak jedva,ali dovoljan alat za istraživanja...Pritom bogovi ostaju van toga jer reči o njima su ipak takođe
samo -grudvanje...
Ono šta se toleriše je postmoderno negiranje,metaforično i aluzivno označavanje umetničkim performensima i slično...
Negde su i tebi neke godine pojeli skakavci izgleda...Ili i nisi nikad bila u USA-tamo je B.Russel veoma cenjen,a ovo šta ja pišem
pomalo i njegov uticaj...Mada je Witgenstein doneo konačnu presudu i o ovim "stvarima"...
Tebi Aristotel glavni prvi pokretač,ali nikako da se setiš kako se zove knjiga u kojoj je to napisao-jer u Organonu nije-to je njegova
logika i o prvom pokretaču u toj knjizi-ni slova...:hahaha:
Juting-filozofa...:mrgreen:

S tim kursističkim znanjima klasične filozofije si filozof (a) ? ? ?
Nemaš ti ni l od lucidnosti za tako nešto...
Ta muzejska filozofija se ,da te obavestim,poodavno više ne koristi...
Malkice su mudri ljudi to prevazišli...
Naime,pozitivisti su pokazali da je grudvanje rečima-ipak samo grudvanje,a nova logika (o kojoj ti naravno pojma nemaš kao ni mnogi)
zasnovana najpre na matematici ipak jedva,ali dovoljan alat za istraživanja...Pritom bogovi ostaju van toga jer reči o njima su ipak takođe
samo -grudvanje...
Ono šta se toleriše je postmoderno negiranje,metaforično i aluzivno označavanje umetničkim performensima i slično...
Negde su i tebi neke godine pojeli skakavci izgleda...Ili i nisi nikad bila u USA-tamo je B.Russel veoma cenjen,a ovo šta ja pišem
pomalo i njegov uticaj...Mada je Witgenstein doneo konačnu presudu i o ovim "stvarima"...
Tebi Aristotel glavni prvi pokretač,ali nikako da se setiš kako se zove knjiga u kojoj je to napisao-jer u Organonu nije-to je njegova
logika i o prvom pokretaču u toj knjizi-ni slova...:hahaha:
Juting-filozofa...:mrgreen:

Pisi sta hoces, svi u skolama uce Logicke dokaze Boga, a ovo sto ti pises se ne uci nigde :lol:
sada posto se nerviras idi malo ne veruj u postojanje Boga da se smiris.
Jos samo kada bi znao za Filozofiju Fizike gde bi ti bio kraj.
Sam si rekao da si uzeo da citas o Ljubavi od Platona, video si da nema slika i odustao od citanja:rotf::rotf::rotf:

Pisi sta hoces, svi u skolama uce Logicke dokaze Boga, a ovo sto ti pises se ne uci nigde :lol:
Sam si rekao da si uzeo da citas o Ljubavi od Platona, video si da nema slika i odustao od citanja:rotf::rotf::rotf:
Hebeš ljubav kad na you tube seksa kolko ti volja...:hahaha:
Vi bi žemske samo o ljubavi i da vas neko voli...
Pazi i to je filozofija...
Moja je :pecaroške štapove u gepek i pravac reka! ! !
A što se tiče filozofije fizike-pa i ja sam nešto piso majkumu...:mrgreen:Ali ,to nije za tebe...
Kad budem pisao o religijskoj svesti postmoderni roman s pravim veštama-obavestiću te...Imam u planu,ako zdravlje
posluži...Znaš...Okraćala mi sveća pa dvojim :da l na reku il za tastaturu...:mrgreen:
Inače -id na pdf filozofija ima par dobrih tema,a nemamo koga da zaj...zamajavamo...:heart::hahaha:

Pitanje je o cemu ti trabunjas, nisi procitao ni jednu knjigu iz filozofije,ni religije, za logiku ni si ni cuo. O cemu ti pricas ? Dosao si na temu o kojoj ne znas nista, prica je o POJMU, a ne o culnom svetu.
Bolje se pokri usima i tisina.

Devocice nemas dovoljno velik IQ da ukapiras, prdis o stvarima o kojima ja znam daleko vise od tebe, tako da tu tvoju pricicu mozes da prodajes samo neobavestenim Amerima ispranog mozga...

U kojim skolama? Hajde navedime mi sve te skole u kojima se uvi...
Opet pises gluposti....

pa rupa je ta što nema logičkih dokaza zašto je taj pokretač baš biće-bog, a ne nešto drugo. i opet se vraćamo sa znanja na veru, ti si svakako slobodna da veruješ da je bog alfa i omega, ali da prodaješ tu priču kao znanje jok.

Bog nije bice..... -.-
U sustini,Bog se nije u potpunosti dokazao ljudima,kako bi im dao slobodu da veruju odnosno ne veruju u njega i u tome i jeste sustina....Da postoje dokazi crno na belo ne bi bilo ljubavi prema Bogu,vec bi postojao samo strah od Boga..
Ali,ovo sto Utah navodi je logicno i to jesu dokazi da nista nije moglo nastati samo od sebe odnosno ni od cega....Dolazi se do toga da je "nesto" ipak moralo stvoriti materiju,udahnuti joj zivot,stvoriti svetlost..... itd,itd.......

Bog nije bice..... -.-
U sustini,Bog se nije u potpunosti dokazao ljudima,kako bi im dao slobodu da veruju odnosno ne veruju u njega i u tome i jeste sustina....Da postoje dokazi crno na belo ne bi bilo ljubavi prema Bogu,vec bi postojao samo strah od Boga..
Ali,ovo sto Utah navodi je logicno i to jesu dokazi da nista nije moglo nastati samo od sebe odnosno ni od cega....Dolazi se do toga da je "nesto" ipak moralo stvoriti materiju,udahnuti joj zivot,stvoriti svetlost..... itd,itd.......

Šta je ako nije biće?
A ovo što Utah navodi je logično samo na prvu loptu, kad se malo razmisli dolazi se do očiglednih problema u svim tim navodnim dokazima.
I dosadno mi je da ponavljam iznova i iznova da su ovo davno oborene teze o postojanju boga i da niko nije dužan da ljudima to ovde objašnjava, već se uzmu knjige u ruke (ako želiš formalno pobijanje), a može i bez knjiga, sa malo zdravog razuma.

Hebeš ljubav kad na you tube seksa kolko ti volja...:hahaha:
Vi bi žemske samo o ljubavi i da vas neko voli...
Pazi i to je filozofija...
Moja je :pecaroške štapove u gepek i pravac reka! ! !
A što se tiče filozofije fizike-pa i ja sam nešto piso majkumu...:mrgreen:Ali ,to nije za tebe...
Kad budem pisao o religijskoj svesti postmoderni roman s pravim veštama-obavestiću te...Imam u planu,ako zdravlje
posluži...Znaš...Okraćala mi sveća pa dvojim :da l na reku il za tastaturu...:mrgreen:
Inače -id na pdf filozofija ima par dobrih tema,a nemamo koga da zaj...zamajavamo...:heart::hahaha:

Kakve veze ovo ima sa temom ? nikakve

Devocice nemas dovoljno velik IQ da ukapiras, prdis o stvarima o kojima ja znam daleko vise od tebe, tako da tu tvoju pricicu mozes da prodajes samo neobavestenim Amerima ispranog mozga...
Naravno, da ne znas, kada si trazio ''fizicki', dokaz Boga, i lupio da se filozofija bavi ''opipljivim'' stvarima, jer su u culnom svetu i za tebe postoji samo ono sta vidis. Tvoj iq, kapira...smesan si.

Dosadsnje mudre misli ateista na ovu temu
fixa - komunizam i ateizam nemaju nikakve veze, kao sto ni antisemitizam i nacizam nemaju veze
markos82 - filozofija se bavi opipljivim stvarima.
sizif - to o cemu ti pises ( logicki dokazi Boga) su prasnjave knjige, a Bog ne postoji zato sto ja kazem.
zazi - verujem u ono samo sto vidim.
wikler - pomocu filozofije se otkrivaju religiozne ''tajne'' - T.A., kada je trazeno da citira gde to T.A. kaze, od tada mu se gubi svaki trag na forumu.
muz..kako se vec zove - za logicke dokaze T.A. pise teolozi ne bi ni pravili takve dokaze,koji se lako obaraju ( ne zanjuci da je upravo T.A. napisao te dokaze), zatim on kaze ako je Papa proglasio T.A. za sveca, on ce ga proglasiti za svica...smesno
Do sada na temi od ateista niko nije izneo nijedan kontra-argument. Zato sto oni razmisljaju u culnim kategorijama, za njih je apsolut ''najlepsi kaktusa'',''crveni krokodil sa krilima''...nesavrsenost i ogranicenost postavljaju kao apsolut. Niko nista nije citao iz filozofije, ali eto oni kazu da to nije tacno, i kada oni kazu onda je to tako, ali u njihovoj masti. Naravno da niko nije cuo za Filozofiju Fizike, Bor,Ajnstajn&co...
ateisti sta reci, a ne nasmejati se

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back