Logicki dokazi Boga !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi cemo ionako nestati kao da nismo nikad postojali, nas vek je vek musice, nebitni smo u vremenu i postojanju kosmosa ali kakvi smo krvoloci kao vrsta, uspesmo za par stotina godina istrebiti toliko zivotinjskih vrsta stvaranih cudom prirode toliko dugo, i to najvise zbog pohlepe, nemara, nedotupavne arogancije nad florom i faunom, ama to sto jos postojmo kao vrsta je providjenje, ima da nestanemo jednog trenutka ko da nas nikad nije bilo i nece biti nikakva steta kad se to desi.

Nikakva steta.
f52on.gif

Ljudi su vec odavno definisali pojmove. Za tebe Bog nije savrsenstvo, sta je svrsenstvo za tebe - bezbroj uzrokovanih uzoraka koji idu u beskonacnost i sve nastaje slucajno...

To sto je za tebe psiho savrsenstvo jeste dokaz tvoje slabosti i zelje da neko kontrolise tvoje postupke. A koji ljudi, oni koju veruju, za mene je njihovo poimanje nastanka apsolutno nebitno, kao sto je za tebe naucno gledanje...

Poslednja izmena:
Mi o stvaranju, a Ti o uništenju.
Kakve veze ima istrebljenje životinjskih vrsta sa dobrotom postojanja, spram nepostojanja?

A zasto je bitno nekom savrenom bicu ili entitetu da postoji nesto sto je nesavrseno i da postuje to bice? Da li je tebi bitno misljenje mrava i da te isti postuje, ili npr bubasvabe?
Da li ti je bitno misljenje vinskih musica koje se uzgaaju i masovno ubijaju? Naravno da nije...

Poslednja izmena:
Znaci po tvojoj logici ja bi morao da te unistim da bi sebe stvorio.Koja bolesna logika:eek:

Ne vec ti nisi sposoban da ukapiras i koliko vidim nigde nije napisao covek je istrebio coveka...

Covek nije unistio dinosauruse, ne razumem tvoju poentu unistavanja postojecih vrsta od strane coveka radi stvaranja novih vrsta.

A gde tu pisu dinosaurusi? Evo npr istrebio je pticu Dodo, Mamute kako bi preziveo....

Poslednja izmena:
Ti ces reci da je od boga a ja te pitam sta je bog, nemoj mi samo teoriju o svemogucem tvorcu, ajde, otkud bog, kako je on nastao, ima li ljudsko oblicje, kako ga zamisljas?
Ko je izmislio boga?

Bog je oduvek i zauvek" jedini APSOLUT, prauzrok svega...
besmrtan je i zivi u vecnosti... on je jedini TVORAC... odakle?
Oduivek je i zauvek...
On je duhovno bice i ima dihovno oblicje
On postoji ne izmislja se

Ti ces reci da je od boga a ja te pitam sta je bog, nemoj mi samo teoriju o svemogucem tvorcu, ajde, otkud bog, kako je on nastao, ima li ljudsko oblicje, kako ga zamisljas?
Ko je izmislio boga?
Bog je apsolut koji postoji . To je savrsenstvo pojma, od dakle je krenulo sve. Jer ako pocnas da objasnjavas da sve ima uzrok i posledicu, stizes do beskonacnosti uzroka uzroka, i da sve nastaje slucajno.

A sto se trpas u raspravu i citiras me?
Ja tebi Mona nisam ovde postavio pitanje.
Ili si ti i Utah?
a ti ne znas kako funkcionise forum?

zar ne vidis da smo potpuno razlicite religije....

a sto si na mojoj temi o JS pisao ???

ja pisem na post koji zelim da pisem

ne odgovaram tebi

tvoje pitanje je posluzilo da napisem ono sto zelim i znam o Bogu i sto moze koristiti i drugima koji se isto to pitaju

dakle izdvajam moj post o Bogu

Bog je oduvek i zauvek" jedini APSOLUT, prauzrok svega...
besmrtan je i zivi u vecnosti... on je jedini TVORAC... odakle?
Oduivek je i zauvek...
On je duhovno bice i ima duhovno oblicje

ps aj prestani da mi se obracas

Bog postoji i to je vrlo lako cak i logicki dokazati.
1. Argument za postojanje nepokrenutog pokretaca•Sve što se pokrece, pokrenuto je od drugoga.
•Tog pokretaca opet pokrece nesto trece.
•Ali, taj lanac pokretaca nije beskonacan jer u protivnom do pokretanja ne bi ni doslo (jer u beskonacnosti nema prvoga).
•Stoga, mora postojati nepokrenuti pokretac koji sve pokrece a da pri tom sam ostaje nepokrenut.
•Taj nepokretni pokretac je Bog.

2. Argument za neuzrokovani uzrok•Sve ima svoj uzrok.
•I svaki uzrok opet ima svoj uzrok.
•Ali, ne mozemo imati beskonacan niz uzroka.
•Stoga mora postojati neki neuzrokovani uzrok koji uzrokuje svaku promenu, ali pri tom sam nije prouzrokovan nicijim uticajem.
•Taj neuzrokovani uzrok je Bog.

3. Argument iz razlikovanja mogucosti i nuzosti potrebe.Pojedine stvari nastaju i kasnije nestaju.
•Dakle, u jednom trenutku nije postojala nijedna stvar.
•No nesto pocinje postojati samo uzrokovanjem neceg sto vec postoji.
•Dakle, mora postojati bice cije je postojanje neophodno nuzno i ko je je Bog.
Vrlo jednostavno, to je samo uvod:bye:

odlicno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back