Ljubomora

Najbolje pricaj sa deckom o tome. Pitaj ga sto je toliko ljubomoran, reci mu da ti to smeta i objasni mu da nema razloga da bude ljubomoran. Sigurno shvatiti da si u pravu i da nema razloga da se opterecuje time i promenice se. Osim ako je stvarno bolestan u mozak. :lol:

Kod nekih ljudi je ljubomora jaca od njih samih. Ne mogu protiv toga pa ma koliko im se objasnjavalo i ma koliko cak i sami videli da nisu u pravu i nema razloga za tim niskim osecanjem. Nesigurnost u sopstvene vrednosti je obicno razlog za bolesnu ljubomoru.

Ljubomora je tvoje osecanje na koje treba da se naviknes, to je strah da ne izgubis nekoga do koga ti je mnogo stalo, samo jedno treba da se zapitas >>>>>>>>>> Kako kaze Frojd: "Najveci strah ti kasnije evoluira u najvecu zelju". Sta ti zelis, da li .... Razmisli sama.

Cek, cek, a on je ljubomoran??!!!? Procesor mi sporije radi pa nisam razumeo na vreme. Pa dobro u svakom slucaju vazi i obrnuto. Stim sto je kod muskaraca masta u zanru ljubomore dosta naprednija nego kod zena. Ne mozes da zamislis do koih imbecilija moze da se stigne.

Iknow,I know!
kada je moj decko bio ljubomoran poslednji put skontala sam da je jedini tj najveci razlog to sto se osecao ugrozenim zbog drugog muskarca,tj verovatno je smatrao da ovaj drugi ima nesto sto on nikako nema...
Muskarci mogu da budu ljubomorni uopsteno ili na odredjenog muzjaka suparnika,i to je u slucaju da oni u svojoj podsvesti imaju cinjenicu da im nesto fali ali oni to naravno nikada nebi priznali!!

Ljubomora privilegija ili mana.
Covek koji voli je najmanje imun na ljubomoru,samo mnogi od nas umeju u sebi duboko da je potisnu i izkontrolisu.Ipak ima ljudi slobodnih shvatanja koji mogu da prihvate mnoge stvari kao sto je:cijukanje ,zavodjenje,prebacivanje zainteresovanih pogleda prego vaseg ramena i dr.Ali sve je to opet posledica poverenj,vremena provedenog sa partnerom.Najobicnije su ljubomorni oni ljudi koji imaju razlog da njihovi partneri budu ljubomorni na njih same.U principu oni koji varaju i nesto iza ledja mute.Ali najveci povod za ljubomoru je maloumnost nasih partnera.Koji se kriju iza lazi nikada nekazu da je naka riba,tip atraktivan.Koji negledaju ***** filmove i koji nekupuju erotske casopise.A to su stvari koje treba da delimo sa nasim partnerima a ne da skrivamo kao u srednjem veku.Po meni dobra osnova dobrog seha i najveceg poverenja koje mozemo ukazati nasem partneru je oslazak u svinger klub.Pa nek se desi sta se desi.To su lekovi protiv ljubomore.Ipak netreba u svemu uvek preterivati,zene vole ljubomorne scene tako im mi MUSKARCI stavljamo do znaja da su jos uvekpredmet naseg obozavanja(paznje).

sensual:
Iknow,I know!
kada je moj decko bio ljubomoran poslednji put skontala sam da je jedini tj najveci razlog to sto se osecao ugrozenim zbog drugog muskarca,tj verovatno je smatrao da ovaj drugi ima nesto sto on nikako nema...
Muskarci mogu da budu ljubomorni uopsteno ili na odredjenog muzjaka suparnika,i to je u slucaju da oni u svojoj podsvesti imaju cinjenicu da im nesto fali ali oni to naravno nikada nebi priznali!!
A devojke zasto su ljubomorne? :wink:

Bustura:
Ljubomora privilegija ili mana.
Covek koji voli je najmanje imun na ljubomoru,samo mnogi od nas umeju u sebi duboko da je potisnu i izkontrolisu.Ipak ima ljudi slobodnih shvatanja koji mogu da prihvate mnoge stvari kao sto je:cijukanje ,zavodjenje,prebacivanje zainteresovanih pogleda prego vaseg ramena i dr.Ali sve je to opet posledica poverenj,vremena provedenog sa partnerom.Najobicnije su ljubomorni oni ljudi koji imaju razlog da njihovi partneri budu ljubomorni na njih same.U principu oni koji varaju i nesto iza ledja mute.Ali najveci povod za ljubomoru je maloumnost nasih partnera.Koji se kriju iza lazi nikada nekazu da je naka riba,tip atraktivan.Koji negledaju ***** filmove i koji nekupuju erotske casopise.A to su stvari koje treba da delimo sa nasim partnerima a ne da skrivamo kao u srednjem veku.Po meni dobra osnova dobrog seha i najveceg poverenja koje mozemo ukazati nasem partneru je oslazak u svinger klub.Pa nek se desi sta se desi.To su lekovi protiv ljubomore.Ipak netreba u svemu uvek preterivati,zene vole ljubomorne scene tako im mi MUSKARCI stavljamo do znaja da su jos uvekpredmet naseg obozavanja(paznje).
Lele da li ovo vredi komentarisati uopste...
Pa da i onda ona treba da gleda kako te kara 3 crnca...
I onda nece biti ljubomorna vise... :lol:

Mislim da je koncept ljubomore pomalo prevaziđen. Iz našeg života, praktične svakodnevice, on se pomalo pomera u teren istorije i psihologije. Probleme sa tim su možda nekada u prošlosti mogli imati "normalni" tipovi zbog skučenog izbora koji je bio reuzltat stega patrijarhalnog morala. Prosto izbor je bio manji pa je i potreba da se nešto ljubomorno čuva bila veća. Danas svet funkcioniše po principu "ako me ti nećeš, oće tvoja drugarica" i obrnuto. Mislim, toliko na ovom svetu ima žena i toliko mogućnosti da je svaka vrsta ljubomore na tom planu suvišna i nepotrebna.
Opet problem ljubomore može biti i psihološki ali je to onda predmet hospitalizacije, krivičnog gonjenja i sudske prakse. Obično ga srećemo kod ljudi koji su duboko nesigurni u sebe i onda tu svoju nesigurnost reflektuju na partnere i okolinu. Njima bih ponudio mudri savet velikog Duška Radovića "pre nego što postanete nešto, postanite neko". Drugim rečima, pre nego što nađeš ribu postani muškarac dostojan iste. Onda nećeš, ili barem uglavnom, nećeš imati problema sa ljubomorom.
I tu leži ključ svega. Čovek i ne treba da bude "ljubomoran" na devojku već na ono što ima sa njom. A to iznad svega treba da poštuje i voli i da se oko toga trudi. To je put i izlaz iz svake ljubomore.

Gazdarica:
A ja se sad pitam, da li se na ovu temu javljaju samo oni koji nisu ljubomorni, dok ljubomorni cute, ili je ljubomora, samo iluzija...?
Hmm...

Sta se pitas? Javljaju se oni koji su relativno svezi na forumu a tema o ljubomori je bilo bar 50 puta, i ti si ih zakljucavala redovno. Znas ono 'kliknite na pretragu, case closed.
Sta seres sad? Zakljucaj sama sebe ako nisi jaje (a jesi).

Ja sam ljubomoran! Ne preterano ali.....................ako saznam da me slucajno prevarila s nekim
onda uzimam sekiru i abriher, pa joj otsecam glavu, a sa abrihtreom joj skinem skalp i
okacim u sobu kao trofej i ispod napisem ANOTHER BITCH....
Ima toga jos ali ne bih da otkrivam tajne ovog zanata.....
Mada bih mogao da izdam knjigu
KAKO KAZNITI DEVOJKU AKO VAS PREVARI (U 100 KORAKA)

snoshaj efendija:
Sta se pitas? Javljaju se oni koji su relativno svezi na forumu a tema o ljubomori je bilo bar 50 puta, i ti si ih zakljucavala redovno. Znas ono 'kliknite na pretragu, case closed.
Sta seres sad? Zakljucaj sama sebe ako nisi jaje (a jesi).
Decko, pogledaj datum postavljanja ovog topica, kao i posta koji si citirao...

Ljudi, pa mene lagana doza ljubomore pali.........

Zar treba da zivot provedem , kontrolisuci zenu??? Nema se vremena za to.....

A i kakva je to zena za kojom se niko ni ne okrene....neka hvala

Gazdarica:
A ja se sad pitam, da li se na ovu temu javljaju samo oni koji nisu ljubomorni, dok ljubomorni cute, ili je ljubomora, samo iluzija...?
Hmm...
Ja sam ljubomoran ali samo kad volim, zato ne mogu da svatim ljudcko bice koje nije ljubomorno a voli, zato zene: ako zelite da budete voljene, mora da znate da vas partner mora biti LJUBOMORAN, ili u protivnom, vas partner je svama na bazi drugarstva, a ne ljubavi, zelim da me negirate ako nisam u pravu.

shta je sa onim vezama bivshi partner i ljubomora upucjena sadashnjem?da li je i to ljubav?...mislim da ne, to je opsesija, bicvjesh moja i nichija...blah, gluposti, samo se devojka cima i kida zbog njega jednog...

naturaly:
Ja sam ljubomoran! Ne preterano ali.....................ako saznam da me slucajno prevarila s nekim
onda uzimam sekiru i abriher, pa joj otsecam glavu, a sa abrihtreom joj skinem skalp i
okacim u sobu kao trofej i ispod napisem ANOTHER BITCH....
Ima toga jos ali ne bih da otkrivam tajne ovog zanata.....
Mada bih mogao da izdam knjigu
KAKO KAZNITI DEVOJKU AKO VAS PREVARI (U 100 KORAKA)
Ti nikad neces kazniti devojku, cim tako pricas naturali, jer ces uvek misliti da nije moguce da te prevarila, kao tu je bilo dva-tri poljubca i nista vise, to se uglavnom tako zavrsava, ti srecan a ona jos srecnija.

billy_THE_kid:
Ljudi, pa mene lagana doza ljubomore pali.........

Zar treba da zivot provedem , kontrolisuci zenu??? Nema se vremena za to.....

A i kakva je to zena za kojom se niko ni ne okrene....neka hvala
Ja volim da mi se okrecu za zenskom, ali da ona u tome izdrzi, mada je to redak slucaj.

Ako se ljubomora poistovećuje sa posesivnošću, onda to jesam.
A ako ne,onda sam samo posesivna.
Nisam bila pre,ali kako sam starija, jesam................priznajem:-D

Po meni procenat ljubomore je sasvim normalan tamo gde postoji i ljubav.Ako ti neko neda povoda za ljubomoru,chemu onda taj osecaj?Ali ukoliko te neko svesno cini ljubomornom,da li taj zasluzuje tvoju ljubav?

Back