Ljubomora, e pa sta?

А ја бих воолела да чујем - како се то ''бориш'' за некога?
Дође нека риба и насмеши му се и започне кокетан разговор...а ти онда - шта?

Почнеш да плачеш и хистеришеш? Проспеш му сок у лице? Кренеш да копаш очи супарници? Дођеш, унесеш јој се у лице и кажеш - ''Он је МОЈ, даље шапе од њега!'' Сачекаш да дођете кући па онда плачеш и емотивно га уцењујеш? Сачекаш да дођете кући па га онда нападнеш како је курвар и швалерчина? Дођете кући па обучеш костим зечице и изведеш стрииптиз а сутра му умесиш омиљену торту?
Немој да се смејеш....али ја заиста не знам како се то ради и шта подразумева та ''борба'' за некога? z:(
И да ли значи да ће он подлећи чарима те кокете ако не предузимаш ништа од тога?
А ако то радиш - онда неће?

Nisam drama queen, nikada ne bih sebi dozvolila spustanje na takav nivo, histerisanja, sok u lice, bla bla...Hm,pa nesto bih joj rekla,da, ali onako,kroz polu zezanje, polu cinicno, polu - "bezi dalje" z:mrgreen: A njemu isto tako...Cisto onako, bocnula da ne misli da mi je svejedno...A tako bi i on reagovao da je obrnuto...Pod borbom za nekog mislim da ne bih isla linijom manjeg otpora, kao sto mi se cini da neki ovde bi...To mi je tuzno.Opet, ne bih prelazila granice zdravog razuma ako vidim da to nije to, sto kazes ako on zeli da ode...Tu nista ne pomaze, naravno.Ali da nista ne pokusam, cak ni to bezazleno bockanje koje ce mu biti dovoljno jer nije malouman, je prosto dizanje ruku...A to, striptiz i to, pa sta je tu lose?z:)

зашто би неко у срећној вези осећао ОПРАВДАНУ љубомору????

E od ove stavke sam i ja posla u jednom postu, osoba koja je mazhena pazhena i voljena, ako je ljubomorna, znaci da ima problem sama sa sobom, a ne sa partnerom. Medjutim, moze i i samosvesna osoba postati ljubomorna ako postoje problemi u vezi, recimo, kad jedan partner omalovazava drugog nekim svojim ponasanjem ili laze ili ga zapostavlja (zbog drugih osoba), a i dalje je sa tom osobom itd.

Mrzi me da odgovaram na sva pitanja Hellen z:poz: Znamo u kojim situacijama osecamo ljubomoru...Ponavljam, osecam se debilno sto to sad treba kao da ti crtam, jer ti kao ne znas...z:hm:
I ne, uopste ne mora da se misli "unapred", ostajem pri tome da je to paranoja.Zasto se ljubomora mora osecati u kontekstu-ostavice me zbog nje??!Ne idem tako daleko jer znam da se to nece desiti upravo jer si rekla, u vezi je sve ok, a opet,iako to znam osetim nekad ljubomoru, ali to je ona-normalna ljubomora, ne preterana i ja o njoj sve vreme pricam a ti izgleda o stanju kad si ochajan i ne znas sta ces...Pa sad, ko je tu ljubomoran?z:mrgreen:

Nisam drama queen, nikada ne bih sebi dozvolila spustanje na takav nivo, histerisanja, sok u lice, bla bla...Hm,pa nesto bih joj rekla,da, ali onako,kroz polu zezanje, polu cinicno, polu - "bezi dalje" z:mrgreen: A njemu isto tako...Cisto onako, bocnula da ne misli da mi je svejedno...A tako bi i on reagovao da je obrnuto...Pod borbom za nekog mislim da ne bih isla linijom manjeg otpora, kao sto mi se cini da neki ovde bi...To mi je tuzno.Opet, ne bih prelazila granice zdravog razuma ako vidim da to nije to, sto kazes ako on zeli da ode...Tu nista ne pomaze, naravno.Ali da nista ne pokusam, cak ni to bezazleno bockanje koje ce mu biti dovoljno jer nije malouman, je prosto dizanje ruku...A to, striptiz i to, pa sta je tu lose?z:)

Нисам рекла да је ишта лоше....само ме је интересовало како се то ''бори'' за некога....

Сви смо различити. z:)

Ја бих прва попиздела на свог човека да ми приђе док разговарам са неким типом, и да му тако ''полуцинично'' каже нешто са поруком ''бежи даље''! z:((
Такав се не би дуго задржао поред мене! z:(( Ја бих тај гест протумачила као непоштовање према мени и ниподаштавање моје способносати да сама управљам комуникацијом. Доживела бих то баш као ''стављање шапе'' на мене, а ја нисам ничије власништво, и увредљиво ми је да ме ико тако доживљава. СВОЈОМ вољом улазим у везе, СВОЈОМ вољом излазим ако ми је до излажења, и нико ме не може задржати шапом, само поштовањем моје способности расуђивања јер сматрам да умем сама да мислим и сама да се чувам, не желим некога ко треба да мисли место мене и да ме чува шапом јер нисам ствар. z:)

Да се разумемо - не бих волела да сад опет неко ово што причам схвати као омаловажавање других, оних који ствари доживљавају другачије. Само говорим о себи лично и начину на који ја функционишем у својим везама. Само образлажем како је то могуће да не осећам љубомору и да не размишљам на тај начин....z;)

Mrzi me da odgovaram na sva pitanja Hellen z:poz: Znamo u kojim situacijama osecamo ljubomoru...Ponavljam, osecam se debilno sto to sad treba kao da ti crtam, jer ti kao ne znas...z:hm:
I ne, uopste ne mora da se misli "unapred", ostajem pri tome da je to paranoja.Zasto se ljubomora mora osecati u kontekstu-ostavice me zbog nje??!Ne idem tako daleko jer znam da se to nece desiti upravo jer si rekla, u vezi je sve ok, a opet,iako to znam osetim nekad ljubomoru, ali to je ona-normalna ljubomora, ne preterana i ja o njoj sve vreme pricam a ti izgleda o stanju kad si ochajan i ne znas sta ces...Pa sad, ko je tu ljubomoran?z:mrgreen:

Али, НЕ ЗНАМО!!!!
Не знам зашто све веме избегаваш да објасниш шта је конкретно то о чему говориш. z:(
И не разумем зашто нећеш да верујеш да нису сви људи исти, да функционишу, рзамишљају и осећају се различито.

Не, заиста не капирам, како у срећној вези може бити ОПРАВДАНЕ ЉУБОМОРЕ???

Ако ме мој човек воли и поштује, онда он јако добро зна у које ситуације неће улазити ако жели мене да испоштује. А ако то ипак намерно учини: то је знак да нешто не ваља у вези, чим ми тера инат, провоцира ме или жели да ме повреди својим понашањем. z:(
Онда та веза није ни стабилна ни срећна....

И обрнуто: ако волим и поштујем свог човека, а знам, на пример, да његово виђење везе подразумева да (лупам) нећу седети у крилу свом бившем момку на некој журци - онда ја то нећу чинити управо зато што га волим, поштујем и што не желим да га повредим.
Ако то ипак учиним - онда имам неку злу намеру, јер не повређујемо тек тако људе које волимо ако смо срећни, задовољни и све нам је потаман.....z:hm:

Ето, дај ти неки пример оправдане љубоморе у срећној вези!

Poslednja izmena:
u vezi je sve ok, a opet,iako to znam osetim nekad ljubomoru, ali to je ona-normalna ljubomora, ne preterana i ja o njoj sve vreme pricam a ti izgleda o stanju kad si ochajan i ne znas sta ces...Pa sad, ko je tu ljubomoran?z:mrgreen:

Ja sad ovo ne razumem...koje su to situacije u kojima osetis tu, kako je ti nazivas, blagu ljubomoru? Sigurno ti se to ne desava na spavanju i sl. Mora postojati neki situacijski okvir za to osecanje.

Ne bih ni ja volela situaciju u kojoj bi moj decko prisao decku koji prica sa mnom i rekao mu "Bezi dalje." To bi mi delovalo agresivno i nametljivo. U obrnutoj situaciji, ja bih samo prisla njima dvoma, ako vidim da se tu nesto cudno desava, i pocela da pricam sa njima, to je po meni dovoljno, kao sto smo vec rekli ljubomora je osecanje koje kada se javi mora da se kontrolise, jer vrlo lako moze da ugusi partnera i postane veci problem nego moguca prevara.
Cini mi se, mozda gresim, da si najljubomorniji oni koje je neko nekad ostavio zbog druge osobe. Cesto taj strah prenesu na partnera u novoj vezi i ni krivog ni duznog ga proveravaju i sumnjice do besvesti, dok ga ne ocene kao patoloski ljubomornog i cesto bude ostavljen opet.

@Hellen

Naravno, slazem se.Nismo zivotinje da ne mozemo da razmisljamo svojom glavom, da treba neko da nas cuva itd.To se sve slazem.Razlika izmedju onoga sto ti pricas i sto ja pricam je u tome sto ja govorim o ljubomori kao o prirodnom ljudskom instinktu, osecaju kojim ne mozemo da upravljamo, tj ne mozemo da ga iskljucimo jer znamo da je neosnovano.Ti govoris o teskom raciu,o tome da do ljubomore ne moze da dodje ako znas da nema razloga za nju.Prosto mi nije jasno, dakle znas da je u vezi sve ok i razmisljam kao i ti po pitanju svoje veze i bla bla, ali ako dodje do tako nekih zanimljivih situacija, a uglavnom su smesne i bezazlene ali ja o takvim i pricam...ne o onome sto je autor teme rekao da zabadam noz, cupam kosu i to z:D Dakle,tako nekakva situacija i jednostavno u prvim momentima reagovanja, znaci jos nismo stigli da razmislimo racionalno vec ono prvo impulsivno osecanje...Kako mozes da kazes da ga nikad u zivotu nisi osetila??Uprkos tome sto znas koliko je glupavo sto ga osecas...ipak.Nismo mashine, ne mozemo birati koje osecanje kada i zasto treba da osetimo ili ne.:confused:

Sta znam, osecanje normalne ljubomore bi mi se javilo kad mi decko kaze da ide sa drugarima na more i da ce sa njima ici i jedna drugarica koja nema decka. Naravno, ne bih mu branila, ali bih se malo zamislila jer je ja necu biti tamo sa njim, oni ce biti dosta opusteni i mozda se desi nesto.

Ja sad ovo ne razumem...koje su to situacije u kojima osetis tu, kako je ti nazivas, blagu ljubomoru? Sigurno ti se to ne desava na spavanju i sl. Mora postojati neki situacijski okvir za to osecanje.

Daj!Vidis da neka cica startuje tvog momka npr, ili kao tvoj momak prokomentarishe za neku ribu da nije losha...Zar ti je u takvim (smesnim al ebi ga) situacijama svejedno?Ne osetis pec?

@Hellen

Naravno, slazem se.Nismo zivotinje da ne mozemo da razmisljamo svojom glavom, da treba neko da nas cuva itd.To se sve slazem.Razlika izmedju onoga sto ti pricas i sto ja pricam je u tome sto ja govorim o ljubomori kao o prirodnom ljudskom instinktu, osecaju kojim ne mozemo da upravljamo, tj ne mozemo da ga iskljucimo jer znamo da je neosnovano.Ti govoris o teskom raciu,o tome da do ljubomore ne moze da dodje ako znas da nema razloga za nju.Prosto mi nije jasno, dakle znas da je u vezi sve ok i razmisljam kao i ti po pitanju svoje veze i bla bla, ali ako dodje do tako nekih zanimljivih situacija, a uglavnom su smesne i bezazlene ali ja o takvim i pricam...ne o onome sto je autor teme rekao da zabadam noz, cupam kosu i to z:D Dakle,tako nekakva situacija i jednostavno u prvim momentima reagovanja, znaci jos nismo stigli da razmislimo racionalno vec ono prvo impulsivno osecanje...Kako mozes da kazes da ga nikad u zivotu nisi osetila??Uprkos tome sto znas koliko je glupavo sto ga osecas...ipak.Nismo mashine, ne mozemo birati koje osecanje kada i zasto treba da osetimo ili ne.:confused:

Придружујем се Јеки у питању....
Ја нисам имала такво искуство. Није никакакв рацио у питању, никаква ''контрола осећања'', једноставно - таква сам! z:(
....И зато не знам које су то ситуације када је оправдана љубомора у питању а веза складна и срећна....

Ne bih ni ja volela situaciju u kojoj bi moj decko prisao decku koji prica sa mnom i rekao mu "Bezi dalje." To bi mi delovalo agresivno i nametljivo. U obrnutoj situaciji, ja bih samo prisla njima dvoma, ako vidim da se tu nesto cudno desava, i pocela da pricam sa njima, to je po meni dovoljno, kao sto smo vec rekli ljubomora je osecanje koje kada se javi mora da se kontrolise, jer vrlo lako moze da ugusi partnera i postane veci problem nego moguca prevara.
Cini mi se, mozda gresim, da si najljubomorniji oni koje je neko nekad ostavio zbog druge osobe. Cesto taj strah prenesu na partnera u novoj vezi i ni krivog ni duznog ga proveravaju i sumnjice do besvesti, dok ga ne ocene kao patoloski ljubomornog i cesto bude ostavljen opet.

Greska.Najljubomorniji su oni koji su nekad ranije chinili druge ljubomornima, do kojih im je malo stalo.Bar kod mene je takav slucaj.Takodje, kod mene se javlja i zato sto sam sujetna, zato sto ne volim kad me neko stavlja u drugi plan itd.Problem, al tako je.

Daj!Vidis da neka cica startuje tvog momka npr, ili kao tvoj momak prokomentarishe za neku ribu da nije losha...Zar ti je u takvim (smesnim al ebi ga) situacijama svejedno?Ne osetis pec?

Е, брзо пишемо па се престижемо....

Оно што мене у таквој ситуацији (цица стартује мог момка) интересује - то је мој момак а не цица!
Ако он на њено стартовање реагује нормално и не прекорачи дозу пристојности и поштовања према мени - може она и гола да игра пред њим.z:mrgreen:
Ако он крене да се на моје очи мува са њом - онда у вези нешто дебело није у реду, онда смо далеко од срећне и складне везе јер би то значило да он свесно жели да ме повреди.....z:(
Е, тада не бих била љубоморна на њу, била бих БЕСНА на њега, али не зато што очијука са неком другом, него зато што ме свесно повређује, јер показује да ме не поштује и да му није стало до мојих осећања!

А рибе обично коментаришемо заједно. И типове такође. z:mrgreen: Ако је у вези, не значи да је слеп! z;)

Тако ЈА то доживљавам.

@Hellen

Ne.Nismo masine.Masine ne osecaju.
Racio moze upravljati osecanjima i to moze jedino covek,jer jedino covek poseduje oba.(Da li ume da koristi oba,to je vec drugo...:P)
Nismo ni histericna deca,pa da osecanja upravljaju raciom.(bar se nadam da nisu svi na nivou deteta od 3 god)
Osecanja ispoljavamo onda kad zelimo da ih ispoljimo.Bez obzira kakva su.
Takodje,prihvati da postoje osobe koje nisu ljubomorne.Prosto su tako rasle da su razvijale neke druge emocije.Uzgred,ljubomora je za mene jako pasivno osecanje,moguce da je zato i ne razvijam niti posedujem.Vise sam sklona aktivnim osecanjima.

aa...brateee...kako se tema razvija...ja sve vishe gubim sposobnost da shvatim o chemu se pricha

o, divni nebeski oblaci...recite mi odgovor na moje iluzije, vizije, sne

jel ima to nekih medjuljudskih odnosa koji su tako predivni, prosti, gde je uvek totalno razmevanje, nema nikakvih problema, nerazumevanja, charki, hladjenja, grijanja, pregrevanja, zaletanja, nesporazuma, predosecanja, sve zrele lichnosti koje ne moraju ni da govore, ni da objashnjavaju svoje zelje, misli, postupke...samo se krecu po kuci i ne nude se ni kafom, jer nema potrebe da progovore, samo se gledaju i trepnu i kazu ,,muuuuuuuuuuu, muuuuuuuuuuuuuu, mu, mu, mu" i odma znaju shta taj signal znachi, sa naglashenim mu, ili muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...apsolutna ljubav dvaju lichnosti, bez prizemnih ljudskih osecanja, sijamsko bliznashtvo, pretakanje mozga iz jedne u drugu lobanju bez smetnji u konekciji...gdje je to, gdje je to...roze, plavo, sjajno, med i mleko...samo harfe sviraju na sve strane lete konfete...jel moguce to da traje 10 godina npr....da totalno znash shta je u tvojoj i nechijoj glavi ? o, moj Boze...daj da nikad ne zavolim nekog pre 70te godine zivota, jer ce mi biti lakshe, nemam kud otici, nemam shta graditi , razgraditi, osim zajedno planirati i mudrovati iskusno mirnom vodom, bez uzbudjenja...mladima soliti pamet , kako treba da se zivi, dok spongiozne fleke rastu po mozgu...

cela planeta vri , vri, kljucha od medjuljudskih odnosa koje postizu temperature od -, do + 100 stepeni, scene, rastanci, sastanci, svadje, provokacije, mirenja, sindroma ,,idem kod mame", do trouglova, uglova, visheuglova isvega i svachega, lova i ribolova PRSHTI , PRSHI ...do javnih poruka ,,shta ce ti ona , ostavi je /ga" avantura itd, itd...

a ovde lete baloni, kao zimska slina...i ponekad mi se povraca kad neko izlozi mizeran problemchic koji svaki medjuljuski odnos moze da ima, pa tako i u vezi...a onda ga opale sa dijagnozom...,,tvoja veza je propala", vi ste nezreli nja nja nja...ma humor do bola...androidni program Rajska kafana...

od toliko milijardi ljudi na planeti, koliko se njih BASH NADJE , da se ima i strast i ljubav, i razumevanje i spoznaja da imaju samo jedno drugo do kraja svijeta i vijeka da nikad ne posumnjaju, ne razaloste se, ne rastave...savrsheni odnosi...koliko ??? i sa koliko godina je chovek sposoban da to izgradi...koliko bolnih iskustava , pobeda i promashaja mora da ima iza sebe , da bi BIO SVESTAN SEBE I DRUGIH ...samosvestan je postao, teshko da se neko rodio savrshen bez muke, ili uz onlajn testove ...

i da se vratim na temu...

jel mora biti samo paranoja ljubomore...ja sam hiljadu i jedan put vidjale djevojke u akciji kojima je merak da bacaju eksere vide li samo nekoga u srecnoj vezi ...ako nishta drugo chin ljubomore je da se ochuva svoje dostojanstvo od toga da te neka kravetina pravi budalom...e sad pitanje na koji nachin ispoljiti i neispoljiti, ali tachno mozesh da osetish kad ti to neko namerno radi...nekad ti je ceif da budesh dostojanstven i iskulirash, a nekad ti je ceif da ne budesh dostojanstven,. vec odj. govedo tamo gde pripada...shto nema ponekad nikakve veze sa prisvajanjem voljenog bica i strahom od gubitka...

secam se jedne cure u internatu...sve njene veze su bile iz ruke u ruku, nikad da ostvari SVOJU VEZU da potraje...ali nema shanse da se ijedna domska veza proshla bez njene zaprshke, sad bih mogla celu stranicu da ispishem metoda koje je njena pametna glavica izmishljala da unese nemir...i reakcije su bile raznolike...pominjem je chisto, kao jedan od mogucih razloga...jeste ko bi bio ljubomoran na idiota...ali to sitno zrno koje se javi u choveku zajedno sa sumnjom da se neshto dogadja, kako se zove ono ?

kako se bori za nekog...valjda tako shto cesh biti najbolji na svijetu, za ono shto zelish da imash

sve su pretpostavke , na mozda

Poslednja izmena:

Оно што мене у таквој ситуацији (цица стартује мог момка) интересује - то је мој момак а не цица!
Ако он на њено стартовање реагује нормално и не прекорачи дозу пристојности и поштовања према мени - може она и гола да игра пред њим.z:mrgreen:
Ако он крене да се на моје очи мува са њом - онда у вези нешто дебело није у реду, онда смо далеко од срећне и складне везе јер би то значило да он свесно жели да ме повреди.....z:(
Е, тада не бих била љубоморна на њу, била бих БЕСНА на њега, али не зато што очијука са неком другом, него зато што ме свесно повређује, јер показује да ме не поштује и да му није стало до мојих осећања!

А рибе обично коментаришемо заједно. И типове такође. z:mrgreen: Ако је у вези, не значи да је слеп! z;)

Тако ЈА то доживљавам.

Pa da, kad razmislis treba da te on interesuje a ne ona-teoretski, malo je drukcije u praksi z:D
Sve se slazem...Opet, ne bih da se ponavljam, pricamo o razlicitim stvarima, ja ne mogu da shvatim da kod tebe, ili bilo koga,ne postoji to iracionalno peckanje, makar trajalo dve sekunde pri kom znas, sve znas, sve jeste al opet...Sta ona sad tu hoce?z:mrgreen:
Ti ne mozes da razumes (ako je zaista tako, uzmimo da jeste) taj osecaj vec se pozivas na cisti zdrav razum...
Tako da, vise pisati bilo bi iz supljeg u prazno a ja vise nemam snage :dash:

Ajte ljudi pa nije ljubomora samo patolosko stanje...dobro mozda tvdo psiholoski jeste ali ona je dosta plod i onog sltkog izazivanja, koketarije, proveravanja da li smo jos uvek privlacni ne samo drugim ljudima vec i partneru...malo posmatranja reakcije decka kada me na njegove oci neko startuje...pa ja stvarno ne bih zelela da je njemu svejedno i da me kao emancipovanu zenu prepusti da cinim "po savesti"....uh bas bih se iznenadila i zivota mi posumnjala bih da li me jos uvek voli ako bi on to iskuliraoz:p

Ajte ljudi pa nije ljubomora samo patolosko stanje...dobro mozda tvdo psiholoski jeste ali ona je dosta plod i onog sltkog izazivanja, koketarije, proveravanja da li smo jos uvek privlacni ne samo drugim ljudima vec i partneru...malo posmatranja reakcije decka kada me na njegove oci neko startuje...pa ja stvarno ne bih zelela da je njemu svejedno i da me kao emancipovanu zenu prepusti da cinim "po savesti"....uh bas bih se iznenadila i zivota mi posumnjala bih da li me jos uvek voli ako bi on to iskuliraoz:p

hahhaa...trazis ljubomoru...:P
ne da bude ljubomoran,vec ponosan...:P
kada me startuju i zele,trebalo bi da oseti ponos.
ja to osecam kad njega startuju.

p.s. to nije nacin da vidis da li si privlacna partneru,ali jeste da proveris koliko nesigurnosti postoji izmedju vas:P

previse racionalizacije osecanja, po mom misljenju. ja ne mogu tako da u trenutku definisem osecanja i smatrala bih svoju reakciju i osecanje ljubomorom. posle, kad bih se samoanalizirala, mozda bih i dosla do zakljucka da zapravo ta devojka nije nista kriva, nego on koji je prristao na takvu vrstu flerta i da ja jesam besna i da nas brak zapravo nista ne valja i da debelo ne stima i onda bih se posavetovala na forumu i naravno, razvela sez:mrgreen:

jel ima to nekih medjuljudskih odnosa koji su tako predivni, prosti, gde je uvek totalno razmevanje, nema nikakvih problema, nerazumevanja, charki, hladjenja, grijanja, pregrevanja, zaletanja, nesporazuma, predosecanja, sve zrele lichnosti koje ne moraju ni da govore, ni da objashnjavaju svoje zelje, misli, postupke...
...gdje je to, gdje je to...roze, plavo, sjajno, med i mleko...samo harfe sviraju na sve strane lete konfete...jel moguce to da traje 10 godina npr....da totalno znash shta je u tvojoj i nechijoj glavi ?

cela planeta vri , vri, kljucha od medjuljudskih odnosa koje postizu temperature od -, do + 100 stepeni, scene, rastanci, sastanci, svadje, provokacije, mirenja, sindroma ,,idem kod mame", do trouglova, uglova, visheuglova isvega i svachega, lova i ribolova PRSHTI , PRSHI ...do javnih poruka ,,shta ce ti ona , ostavi je /ga" avantura itd, itd...

a ovde lete baloni, kao zimska slina...i ponekad mi se povraca ...

...ako nishta drugo chin ljubomore je da se ochuva svoje dostojanstvo od toga da te neka kravetina pravi budalom...e sad pitanje na koji nachin ispoljiti i neispoljiti, ali tachno mozesh da osetish kad ti to neko namerno radi...nekad ti je ceif da budesh dostojanstven i iskulirash, a nekad ti je ceif da ne budesh dostojanstven,. vec odj. govedo tamo gde pripada...shto nema ponekad nikakve veze sa prisvajanjem voljenog bica i strahom od gubitka...

...ali to sitno zrno koje se javi u choveku zajedno sa sumnjom da se neshto dogadja, kako se zove ono ?

:ok::worth:

Pa da, kad razmislis treba da te on interesuje a ne ona-teoretski, malo je drukcije u praksi z:D
Sve se slazem...Opet, ne bih da se ponavljam, pricamo o razlicitim stvarima, ja ne mogu da shvatim da kod tebe, ili bilo koga,ne postoji to iracionalno peckanje, makar trajalo dve sekunde pri kom znas, sve znas, sve jeste al opet...Sta ona sad tu hoce?z:mrgreen:
Ti ne mozes da razumes (ako je zaista tako, uzmimo da jeste) taj osecaj vec se pozivas na cisti zdrav razum...
Tako da, vise pisati bilo bi iz supljeg u prazno a ja vise nemam snage :dash:

Напротив, ја баш рекох да се не позивам ни на какав ''здрав разум''...ја сам таква одувек била....таква сам! z:(

Поента је да су људи различити и да чак ни то ''пецкање'' није обавезна појава код свих. z;)

Аман, није питање да ли љубомора постоји или не!
Само неки рекоше да нису љубоморни.
Они који су то изјавили не тврде да не постоји љубомора као осећање.

И одсуство љубоморе не говори ни о срећним везама, ни о савршенству било каквом.

previse racionalizacije osecanja, po mom misljenju. ja ne mogu tako da u trenutku definisem osecanja i smatrala bih svoju reakciju i osecanje ljubomorom. posle, kad bih se samoanalizirala, mozda bih i dosla do zakljucka da zapravo ta devojka nije nista kriva, nego on koji je prristao na takvu vrstu flerta i da ja jesam besna i da nas brak zapravo nista ne valja i da debelo ne stima i onda bih se posavetovala na forumu i naravno, razvela sez:mrgreen:

Tako je.Ali izgleda ima takvih ljudi koji u trenutku ne samo da znaju da daju punu definiciju svojih osecanja vec i resenje na nju sa svim za i protiv i sve to u trenutku!Al dobro, treba dostici taj nivo j*bg.

И одсуство љубоморе не говори ни о срећним везама, ни о савршенству било каквом.

:worth:

Наравно. Неосећање љубоморе није знак да је неко суперироран у односу на било кога другог, нити да је његова веза ишта боља од других.... То значи да је просто неко такав.

...Генетски....z:mrgreen:

Back