Ljubomora, e pa sta?

Mislila sam na strastvenost kao deo licnosti koja moze da se ispoljava u dosta stvari, ne samo u krevetu.

Нису сви људи страствени у том смислу, а и неки од оних који јесу - своју страст испољавају у неким другим животним областима.

Strastvenost ne moze da se sakrije,kao uostalom ni da se podeli na 'segmente licnosti'.Strasan sam u ovome,a u ovome nisam....Druga je stvar da li covek zeli to da pokaze.;)

Pa, kao sto si sama zakljucila ima i jednog i drugog: i straha unapred i besa posle...

Ali, sustina svega je da je SVE TO NORMALNO, PRIRODNO i da nije normalno kada neko izjavljuje da nije uopste ljubomoran.

Kao sto pas zarezi kada neko hoce da mu uzme posudicu sa hranom, tako i covek reaguje kada neko eventualno hoce da uzme nesto na sta on polaze pravo....

Prirodni osecaj, refleks samoodbrane...

ma idi....
pa taj sa mnom i nije posuda pa da ga uzima ko kad i kako zeli....

elem,luda sam nemas pojma koliko.....:zper::P

Strastvenost ne moze da se sakrije,kao uostalom ni da se podeli na 'segmente licnosti'.Strasan sam u ovome,a u ovome nisam....Druga je stvar da li covek zeli to da pokaze.;)

Moze da se podeli bogumi.
Ljude pokrecu razlicite strasti i ako je neko strastveni skupljac markica, moze biti sasvim prosecan ljubavnik, neambiciozan u karijeri i nekonfliktan.
Znam ljude kojima su strast extremni sportovi, ali su za zene veoma malo zainteresovani, osim ako sa njima ne mogu da tupe o opremi, uzadima, stenama, drugim recima da podele strast koju osecaju u tom segmentu zivota ili u tom segmentu licnosti. Ako mogu da biraju izmedju lude noci sa nekom devojkom ili pentranja na izazovnu stenu ili spustanja u pecinu, izabrace bez problema ono drugo i nece nimalo zaliti.
Cesto vidjamo ljude koji su relatvno ok, dok na dnevni red ne dodje na primer, politika, ili fudbal, ili automobili. Tad se transformisu u strastvene diskutante, zucno raspravljaju, vicu, mlataraju rukama ili su u stanju satima da pricaju o svojoj strasti.
Isti ti ne moraju biti ljubomorni a u sexu mogu biti sasvim prosecni.
Tako da.....ne slazem se sa generalizovanjem strastvenosti na sve segmente licnosti

Ljude pokrecu razlicite strasti i ako je neko strastveni skupljac markica, moze biti sasvim prosecan ljubavnik, neambiciozan u karijeri i nekonfliktan.
Znam ljude kojima su strast extremni sportovi, ali su za zene veoma malo zainteresovani, osim ako sa njima ne mogu da tupe o opremi, uzadima, stenama, drugim recima da podele strast koju osecaju u tom segmentu zivota ili u tom segmentu licnosti. Ako mogu da biraju izmedju lude noci sa nekom devojkom ili pentranja na izazovnu stenu ili spustanja u pecinu, izabrace bez problema ono drugo i nece nimalo zaliti.
Cesto vidjamo ljude koji su relatvno ok, dok na dnevni red ne dodje na primer, politika, ili fudbal, ili automobili. Tad se transformisu u strastvene diskutante, zucno raspravljaju, vicu, mlataraju rukama ili su u stanju satima da pricaju o svojoj strasti.
Tako da.....ne slazem se sa generalizovanjem strastvenosti na sve segmente licnosti

Bona za komentar!

Pa, kao sto si sama zakljucila ima i jednog i drugog: i straha unapred i besa posle...

Ali, sustina svega je da je SVE TO NORMALNO, PRIRODNO i da nije normalno kada neko izjavljuje da nije uopste ljubomoran.

Kao sto pas zarezi kada neko hoce da mu uzme posudicu sa hranom, tako i covek reaguje kada neko eventualno hoce da uzme nesto na sta on polaze pravo....

Prirodni osecaj, refleks samoodbrane...

Бес је БЕС, а не љубомора....
Нити бес мора да има везе са љубомором, нити љубомора са бесом.

А понављам - има људи који сматрају да не полажу право ни на кога, па тако и не реже и ништа не чувају шапом, као што сматрају да су њихови парнери одрасле и зреле особе које нико не може ''отети'' без њихове личне воље и пристанка....z:)

Можеш ти да режиш и кезиш се колико хоћеш - ако она хоће да оде са другим - отићи ће! Само од ње све зависи, а не од твог режања!z;)

Hmm...ne bih brkala strast i opsesiju.Ne bih brkala strast i histericnost.Ne bih brkala strast i gubitak kontrole.

Tako da...bogumi, il' si strastven ili to nisi....:P

Strastveno znaci da se potpuno predajes onome sto radis,bezobzira da li je u pitanju sex ili brisanje prasine po kuci.Dajes sebe potpuno i to sto radis,radis sa uzivanjem.Strastveno ne znaci uvek glasno i pompezno.Strastveno znaci da radis sa srcem i dusom,da potpuno ucestvujes u tome.Ne osljaris,ne krivinaris.Strastveno,znaci sa punocom.Tako hodas,takav ti je korak,takva ti je pojava.To se vidi u govoru,glasu,pokretu.U pristupu zivotu.To ne znaci uvek impulsivno.Ponekad je to vrlo razlozno i polako.Ponekad i ostro.Ali uvek sa punocom i celom licnoscu.

Sa takvima nije lako :zper:

Hmm...ne bih brkala strast i opsesiju.Ne bih brkala strast i histericnost.Ne bih brkala strast i gubitak kontrole.

Tako da...bogumi, il' si strastven ili to nisi....:P

Strastveno znaci da se potpuno predajes onome sto radis,bezobzira da li je u pitanju sex ili brisanje prasine po kuci.Dajes sebe potpuno i to sto radis,radis sa uzivanjem.Strastveno ne znaci uvek glasno i pompezno.Strastveno znaci da radis sa srcem i dusom,da potpuno ucestvujes u tome.Ne osljaris,ne krivinaris.Strastveno,znaci sa punocom.Tako hodas,takav ti je korak,takva ti je pojava.To se vidi u govoru,glasu,pokretu.U pristupu zivotu.To ne znaci uvek impulsivno.Ponekad je to vrlo razlozno i polako.Ponekad i ostro.Ali uvek sa punocom i celom licnoscu.

Sa takvima nije lako :zper:

Opet se ne slazem, jer ne poznajem osobu koja sa istom strascu i predanoscu radi bas sve stvari u zivotu.
I ne volim te ljude sa kojima nije lako. Zivot je dovoljno tezak, samo mi jos fale teski ljudi da mi ga zacine

Opet se ne slazem, jer ne poznajem osobu koja sa istom strascu i predanoscu radi bas sve stvari u zivotu.
I ne volim te ljude sa kojima nije lako. Zivot je dovoljno tezak, samo mi jos fale teski ljudi da mi ga zacine

Nije lako manipulisati....:P
Zivot je takav kakav je.I ja ne volim one koji kazu da je tezak:P
Jer....gravitacija ne deluje na ljudski duh;)

Bas sve radim strasno ili ne radim uopste....prosto.:P

;)

А понављам - има људи који сматрају да не полажу право ни на кога, па тако и не реже и ништа не чувају шапом, као што сматрају да су њихови парнери одрасле и зреле особе које нико не може ''отети'' без њихове личне воље и пристанка....z:)

Можеш ти да режиш и кезиш се колико хоћеш - ако она хоће да оде са другим - отићи ће! Само од ње све зависи, а не од твог режања!z;)

A sta ako ode kad mu dop.izdi tvoja hladnoca, razloznost i nereagovanje?

Mislim da se ljudi vole zbog mnogo dubljih razloga nego zbog toga sto primenjuju odredjene metode ili se drze nekih pravila ponasanja (koja sva mogu biti super i ispravna). Ljubav bez iracionalne komponente za mene nije ljubav nego nesto drugo.

aaaaaaaaaaaa! pa sve vreme to i pricam........qq...
smeskao se drugoj ,ne meni.

sto bi bila ljubomorna da se meni smeskao?

da, bila sam srecna,jer je nasmejan i zadovoljan:P
i nije nikakva zrtva u pitanju i sl. gluposti.jednostavno spoznaja da bi volela da je moj,ali da na to ne mogu da ga teram.:P
a i kako da se ne divim,kad padaju pred njim cice kao pokosene...:P

el,sad jasno?z:p

Koje je ovo foliranje..............Svasta, pa naravno da nema ljubomore kad za nju nema povoda... Samo ti budi tako operisana od ljubomore i ako njega pokosi neka od tih cica pa se onda vrati na ovu temu da nastavimo diskusiju.:neutral::cool:

Mislim da se ljudi vole zbog mnogo dubljih razloga nego zbog toga sto primenjuju odredjene metode ili se drze nekih pravila ponasanja (koja sva mogu biti super i ispravna). Ljubav bez iracionalne komponente za mene nije ljubav nego nesto drugo.
ovo "za mene" je ključno
svi imamo svoje vidjenje ljubavi
i sve je ok dok smo sa ljudima koji dele isti sistem vrednosti...

Koje je ovo foliranje..............Svasta, pa naravno da nema ljubomore kad za nju nema povoda... Samo ti budi tako operisana od ljubomore i ako njega pokosi neka od tih cica pa se onda vrati na ovu temu da nastavimo diskusiju.:neutral::cool:

A,ne ide to tako...;)
Za strast,trazim strast....:P
Salim se malo,ali postoje razlozi zasto na takav nacin nema provokacije.
Ako ljubomora treba da bude dokaz strasti ili ljubavi,onda smo oboje potpuno promasili.

Druge vrste provokacija su mnogo zdravije:P

Uostalom...tesko da je neka bolja cica od mene...;):P

Да. За тебе.
Ја нисам ти.

А ако твоме допизди твој темперамент? z;)

Мислим, ако нас тај неко не воли онакве какви јесмо: темпераметни или умерени, бурни или сталожени, причљиви или ћутљиви, интровертни или екстровернтни...небитно, ако му се не допадамо такви какви јесмо - можемо да дубимо на трепавицама - узалуд!

А да ли ће твоја љубомора спречити да њега покоси нека цица? z:(

khm...jes da mi je avatar lako povezati sa rezanjem,ali retko rezim...:P
ja ujedem bez najave....:rotf:

nego,salu na stranu,nikad u vezi ne zavisi sve samo od jedne strane.ali,fakat je da nikog ne mozes zadrzati na silu.veza je nesto sto cine dvoje koji su partneri i prijatelji.
tako nije u svakoj vezi,ali tako bi trebalo biti.

Desavalo mi se da osetim ljubomoru, doduse vrlo retko, i ja je upravo poistovecujem sa osecajem strasti, pre nego ljubavi, i sa osecajima da mi neko pripada, da imam pravo na nekog, ako bas hocete na posedovanje, a ne na osecanje prave ljubavi. Mislim da je to osecanje koje mora da se kontrolise, lose je i za onoga ko je ljubomoran i za njegovog partnera. Ne moze da donese ama bas nista dobro, ako zeli da ode, otici ce, i nikakve ljubomorne akcije tu ne mogu da pomognu.

Itekako je moguce povezati bes i ljubomoru.

Ne postoji ljubomora bez besa.

Ljudi POLAZU PRAVO na svog partnera, da je ne polazu veze uopste ne bi ni postojale, svako bi menjao partnera kada mu se cefne.

Moguce je spreciti otimanje partnera ako se na vreme otkrije nesto sumnjivo.

To se uglavnom i desava u preko 90% slucajeva.

Itekako je moguce povezati bes i ljubomoru.

Ne postoji ljubomora bez besa.

Ljudi POLAZU PRAVO na svog partnera, da je ne polazu veze uopste ne bi ni postojale, svako bi menjao partnera kada mu se cefne.

Moguce je spreciti otimanje partnera ako se na vreme otkrije nesto sumnjivo.

To se uglavnom i desava u preko 90% slucajeva.

Не слажем се ни са једном од ставки из овог поста.
Ко полаже право на било кога? z:cry:
Отимање партнера?!
Како ће неко да отме мог партнера ако он неће да оде? Не разумем.
Како ћу да спречим одраслу особу да оде, ако жели да оде?

Отимање партнера?!

E moja Banacanko....

Ti kao da ne zivis u Banatu, vec u nekom drugom, potpuno nepoznatom svetu gde su sva pravila razlicita od ovih nasih, zemaljskih....

Ili se samo pravis?

Отимање партнера?!

Nisi nikad cula da se otima partner?

Nikad se ni jedna nije muvala oko tvog momka ili muza?

I sta si ti tada cinila?

Skrstila ruke i rekla: "Neka samo ide i meni ce biti lepo ako i njemu bude lepo?"

Nisi pokusala da se boris za TVOG decka ili TVOG muza?

(Zasto se uopste kaze "Moj muz!"? )

E moja Banacanko....

Ti kao da ne zivis u Banatu, vec u nekom drugom, potpuno nepoznatom svetu gde su sva pravila razlicita od ovih nasih, zemaljskih....

Ili se samo pravis?

Не знам како је на Карибима, али ја сам овако одрасла. Између мојих није било љубоморе, ја нисам љубоморна особа...
Просто је тако.
Жао ми је што сам касно стигла на тему, написала бих многе ствари које неки људи већ написаше.

Back