Ljubav svedena na sablon.

Mislim da ne mozes bas to svesti na sablon.. a i to unistava moral i voljnost pojedinca ako ljubav dozivljava kao sablon vodeci ga u beznadje i depresiju.. True story.
doduse moram priznati da sto sam se vise pridrzavao odredjenih pravila imao sam vise uspeha.. sto ne znaci da sam i bio srecniji.
Ovo su samo informacije.
Informacije + Iskustvo = Znanje; uskladjivanje frekvencije svojih misli i postupaka sa frekvencijom Znanja = Mudrost;
Nista te ne sprecava da volis ako si mudar, bas naprotiv, to ti omogucuje da imas vecu sigurnost te znas kuda i kako ides.

Gledaj na ovo kao na orudje, mozes ga upotrebiti sa dobrim ili losim namerama, u dobrom ili losem cliju, nije pistolj kriv ako ga ti sebi uperis u celo i povuces oroz.:D

Ovo su samo informacije.
Informacije + Iskustvo = Znanje; uskladjivanje frekvencije svojih misli i postupaka sa frekvencijom Znanja = Mudrost;
Nista te ne sprecava da volis ako si mudar, bas naprotiv, to ti omogucuje da imas vecu sigurnost te znas kuda i kako ides.

Gledaj na ovo kao na orudje, mozes ga upotrebiti sa dobrim ili losim namerama, u dobrom ili losem cliju, nije pistolj kriv ako ga ti sebi uperis u celo i povuces oroz.:D

pre godinu dana otprilike sam razvio istu teoriju poput tebe ( mislim aj sada realno nije to nikakvo otkrice od davnina su se ljudu pitali kako to funkcionise), i bas mi deluje poznato ove ovde stvari koje si nabrojao, ja sam samo vise davao znacaja izgledu i stavu, imao sam bas i te podele i to slicno... Ali onda u realnom svetu i prostoru sam shvatio da je sve to ograniceno..
mislim da se ne lazemo uvek je bolje da imas telo bred pita nego da imas 200 kg i pun bubuljica, ali opet onda ulazi tu efekat diminishing returnsa (ne znam kakos e to kaze na Srpskom) jer ako ti imas mali stomacic a neko ima telo poput atlete tad i ta razlika i nije tolikio presudna a opet da bi dobio to savrseno telo treba ti M N O G O truda.. Tako da ne osporavam ja ovo sto si napisao, ali u realnom svetu i prostoru pre svega vaze zakoni ekonomije dakle ograniceni resorsi, i da vidis sta mozes da izvuces odatle.. I sticajem okolnosti ljudi su takvi da generealno sta ti je dato detinjstvom urodjenom- to ti je sto ti je.... Doduse naglasio bih rad na telu kao jedan od najbitnijih faktora koji se moze menjati jer po mom vidjenju najvise utice i moze se kolko tolko menjati. Ovo za promene licnosti i to-nema sanse, jedino mozes menjati stav prema svetu, i ispravljati male greskice.

Sigurna sam da znam zašto je ovo bio nesretan odabir naslova. :mrgreen:

Što mu, naravno, niukoliko ne umanjuje značaj.

Da, u stvari si u pravu. Postoje načini, sredstva, šablon koji će te, ukoliko ga slediš, najverovatnije dovesti do željenih rezultata. Pamtim vreme kada u ovakvim izjavama nisam videla ništa do pogane proračunatosti.

Opet, u to vreme mi je bilo 15. :mrgreen:

Najmanju šansu da se ikada ostvare u emocionalnom partnerstvu s drugom osobom imaju oni koji od ljubavi prave misterije, božanska proviđenja i infantilnu magiju. A ljudi su, čast izuzecima (jako retkim, i obično od one sorte koju uopšte ne bi ni hteli upoznat), sasma jednostavni. Određeni prekidači aktiviraju određene reakcije, podrazumevajući pod reakcijama čak i - stid me bilo - emocije.

Uspeh, kao i u većini svih ostalih stvari na svetu, garantuje poznavanje i poštovanje pravila.

Sigurna sam da znam zašto je ovo bio nesretan odabir naslova. :mrgreen:

Što mu, naravno, niukoliko ne umanjuje značaj.

Da, u stvari si u pravu. Postoje načini, sredstva, šablon koji će te, ukoliko ga slediš, najverovatnije dovesti do željenih rezultata. Pamtim vreme kada u ovakvim izjavama nisam videla ništa do pogane proračunatosti.

Opet, u to vreme mi je bilo 15. :mrgreen:

Najmanju šansu da se ikada ostvare u emocionalnom partnerstvu s drugom osobom imaju oni koji od ljubavi prave misterije, božanska proviđenja i infantilnu magiju. A ljudi su, čast izuzecima (jako retkim, i obično od one sorte koju uopšte ne bi ni hteli upoznat), sasma jednostavni. Određeni prekidači aktiviraju određene reakcije, podrazumevajući pod reakcijama čak i - stid me bilo - emocije.

Uspeh, kao i u većini svih ostalih stvari na svetu, garantuje poznavanje i poštovanje pravila.
:think:
Slazem se, hvala na odgovoru.

Back