Zelena milja
Poznat
- Poruka
- 8.840
Kod mene je sve u granicama normale.
Čak mi je i sedimentacija dobra.
Čak mi je i sedimentacija dobra.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U drustvu gde su intelektualne i moralne vrednosti potisnute, cesto se promisljene poruke se nazivaju ‘filozofiranjem’. Zato treba slediti univerzalne principe, poput Aristotelovih etickih ideja, umesto da slepo sledimo norme drustva, narocito ne onoga koje je u dugogodisnjem opadanju na svim nivoima.Interesantno kako vecina odmah počne da filozofira ovde.
Pitanje je bilo da li na dejtu ili prici nekoj te pitaju jesi lud.U drustvu gde su intelektualne i moralne vrednosti potisnute, cesto se promisljene poruke se nazivaju ‘filozofiranjem’. Zato treba slediti univerzalne principe, poput Aristotelovih etickih ideja, umesto da slepo sledimo norme drustva, narocito ne onoga koje je u dugogodisnjem opadanju na svim nivoima.
Naravno da nisam lud, barem jos ne, mozda se ne uklapam u neke drustvene norme, no to me cini autenticnim, a ne ludim.Pitanje je bilo da li na dejtu ili prici nekoj te pitaju jesi lud.
Odgovorio sam prosto,jednostavno i koncizno
Nemoj da filozofiras nego reci jesi ti lud?![]()
Na ovo pitanje podsetila me objava koju sam videla na instagramu. Da li mislite da je svako lud na svoj način? Da li težite "normali" ili tražite zajedničko ludilo? Da li vas u životu vodi mozak, principi? Kako razumete ovu objavu? Za sebe smatram da jesam luda na neki način. Moglo bi dublje da se uđe u to. Ali dovoljno je za ovu objavu.
Ćerke?Poludim kad dohvatim njih dve.
Krv se sjuri u glavu, razum se pomuti, instikt preovlada...zivotinjski instikt i nagon.
I to traje, i traje, i traje.....celih 10-15 minuta![]()
Zenu i njenu devojku.Ćerke?
Blago tebi, Fredi.Zenu i njenu devojku.
Znaš ono: Ti si moj idol.Blago tebi, Fredi.
sve ono što tvoja savest prihvataŠta je kriterijum za normalnost?
Istina.U drustvu gde su intelektualne i moralne vrednosti potisnute, cesto se promisljene poruke se nazivaju ‘filozofiranjem’. Zato treba slediti univerzalne principe, poput Aristotelovih etickih ideja, umesto da slepo sledimo norme drustva, narocito ne onoga koje je u dugogodisnjem opadanju na svim nivoima.
Pristojna osoba?Kod mene je sve u granicama normale.
Čak mi je i sedimentacija dobra.![]()
Mislim da je najvazniji kriterijum, otprilike: “Ne cini drugome ono sto ne zelis sa cine tebi”Da. Šta je kriterijum za normalnost? Ono što većina prihvati? Kod mene sigurno ne. Neki uzor, ideal?
Naravno.Mislim da je najvazniji kriterijum, otprilike: “Ne cini drugome ono sto ne zelis sa cine tebi”
Pre par godina u mojoj ulici primetio sam kako neki covek seta s detetom i odjednom se jako izgalamio na dete, nakon nekog trenutka ista scena se ponovila- no dete nije uopste reagovalo, spokojno je drzalo oca za ruku.
Otac je povremeno imao grceve u misicima, shvatio sam da se radi o poremecaju gde osoba gubi kontrolu nad misicima (ukljucujuci i glasom), da skratim pricu: ovaj covek je ziveo sasvim uobicajenim zivotom, doprinosio je drustvu i bio vrlo dobar prema porodici i drugima i zbog toga ga u ulici nije smatrao “ludim” ili “nenormalnim”.
Nekakva osobenost ili mana ili nedostatak ne cini osobu “ludom” ili “nenormalnom” kao sto ni osoba koja je izgubila ruku ili nogu u saobracajnoj nesreci nije “nenormalna”.
Cesce je nenormalno drustvo koje lepi etike pojedincima, nego ti etiketirani pojedinci.
Hvala bogu normalan sam
Naravno da sam pomalo ludNa ovo pitanje podsetila me objava koju sam videla na instagramu. Da li mislite da je svako lud na svoj način? Da li težite "normali" ili tražite zajedničko ludilo? Da li vas u životu vodi mozak, principi? Kako razumete ovu objavu? Za sebe smatram da jesam luda na neki način. Moglo bi dublje da se uđe u to. Ali dovoljno je za ovu objavu.
Nepredvidiva i sama sebi?Ja sam tako malo nepredvidiva pa ljudi ne znaju kako sa mnom,a meni bas zabavno.
sebi ne,bas bliskim ljudima ne jer znaju sta mogu da ocekuju.. ali poznanicima,muskarcima..Nepredvidiva i sama sebi?
Malo cu se nasaliti ne zameri vecina ludaka tvrdi da nije ludoNaravno da nisam lud, barem jos ne, mozda se ne uklapam u neke drustvene norme, no to me cini autenticnim, a ne ludim.
Pa Erazmo Roterdamski u satiričnoj knjizi Pohvala ludosti govori o tome da su žene lude. I zato je boginja ludosti žena... Ali on posle razlaže priču vrlo afirmativno za ludost, i kaže da smo bez nje nesrećni na mnogo načina. .. tako kaže da ljudi nisu ludi ne bi se opijali ne bi radili niz nepromišljenih stvari, bili bi uvek smrtno ozbiljni. Ne bi se zaljubljivali, ne bi se igrali, ali ide dalje, da nisu ludi teolozi se ne bi samohvalili, ljudi se ne bi gordili, muškarci ne bi izigravali mačo mene pred ženama, filozofi ne bi lupetali, itd.. Da nema ludosti ne bi bilo žurki i opijanja, ali ni mnogih budalastih stvari koje ljudi rade
Čovek nije uvek samo racionalno biće i potrebno je da se malko prepusti svojoj potrebi da bude makar malo luckast.
A ovo što tip priča, kaže da treba bežati od onih koji nisu svesni sebe.. tako to razumem