Promjeniti pa makar i na gore

Cro_čvarak

Iskusan
Poruka
6.828
Kazao je nedavno moj kolega, pomalo u šali ali i ozbiljno. Što mislite o tome. Da li su promjene nužne? Da li se danas promjene previse forsiraju? Koliko doza nezadovoljstva vam je potrebna da krenete prema promjenama? Da li se pripremate da ne bude to promjena pa makar i na lošije? Bojite li se promjena pa trpite nezadovoljstvo?

Imao sam nedavno nekih kontakata s nekadasnjim kolegama, ili zaposlenicima drugih firmi ali s kojima sam bio u kontaktu.. To su sredonjovjecni ljudi 40- 50 godina koji rade isti posao po 20- 25 godina, uglavnom neozenjeni. Ne trebaju mi reci, višim da su zapeli u životu, a zapeli si u zivotu( na poslu i opcenito) jer su imali vezu koja ih je zaposlila i čuvala im posao.

Poslednja izmena:
S druge strane znam ljude koji su imali skroz nelose poslove ali vrag im nije dao mira i otvorili nešto svoje i loše prilično to završilo. Jedan put gledam na TV, odi bila nastavnica u školi, u Kanadi čistačica u školi :think:

Ima neka Srpkinja koba radii u Hrvatskoj( Losinj) I koja objavljuje svoja iskustva. Iz nekog razloga portal Index stalno prenosi što ona piše, nije da nešto pratim, ali eto letimično pročitam naslov i red dva ispod. Sve u svemu, radi po čitave dane( upitno za koliko) I poručujem da je najgore siditi doma i ništa ne ćiniti. U biti istina i opet ne bi baš puno izgubila u životu da nije došla raditi u Hrvatsku na sezonu..

Poslednja izmena:
Kazao je nedavno moj kolega, pomalo u šali ali i ozbiljno. Što mislite o tome. Da li su promjene nužne? Da li se danas promjene previse forsiraju? Koliko doza nezadovoljstva vam je potrebna da krenete prema promjenama? Da li se pripremate da ne bude to promjena pa makar i na lošije? Bojite li se promjena pa trpite nezadovoljstvo?

Ne plašim se promena. Ne primećujem da se danas previše forsiraju.

Dva puta sam želela nešto da promenim kada je posao u pitanju, i oba puta sam pogrešila. Ali sam probala i izvukla pouku iz tih loših iskustava.

Da mogu danas da se vratim u ne tako daleku prošlost, postupila bih drugačije.

Promene ne moraju uvek da budu loša, nekada se donese prava odluka i promena je dobra.

Da li su promjene nužne?
Zavisi od situacije i od brda faktora. O kakvim je promenama reč, koliko su bitne i koliko menjaju stanje stvari, na koga će sve uticati, itd, itd...

Da li se danas promjene previse forsiraju?
Ne, baš dapače. Mnogi su učmali u svojoj žabokrečini i kao da idu linijom manjeg otpora, ne želeći da se pokrenu čak iako bi im koristilo. Nažalost, i sâm sam (delimično) u tom stanju.

Koliko doza nezadovoljstva vam je potrebna da krenete prema promjenama?
Opet zavisi od situacije, ali u suštini... povelika.

Da li se pripremate da ne bude to promjena pa makar i na lošije?
Ne. Nema poente menjati nešto ako će posle toga biti lošije.

Bojite li se promjena pa trpite nezadovoljstvo?
Ne bojim se, ali trpim nezadovoljstvo jer mi manjka motivacije, radnih navika, pa i sposobnosti da menjam svet svoj život na bolje.

Ima neka Srpkinja koba radii u Hrvatskoj( Losinj) I koja objavljuje svoja iskustva. Iz nekog razloga portal Index stalno prenosi što ona piše, nije da nešto pratim, ali eto letimično pročitam naslov i red dva ispod. Sve u svemu, radi po čitave dane( upitno za koliko) I poručujem da je najgore siditi doma i ništa ne ćiniti. U biti istina i opet ne bi baš puno izgubila u životu da nije došla raditi u Hrvatsku na sezonu..
Dobar izbor destinacije. Po meni je sasvim u redu što se upustila u to, jer stiče nova iskustva, radi nešto (kao što reče, najgore je sedeti kući besposlen), a neće ni to večno trajati, plus će zaraditi nešto (ne znam koliko, nadam se makar u rangu njenih očekivanja a po mogućstvu i više).

Da li su promjene nužne?
Promene su same po sebi prirodni procesi - sve se menja (samo od sebe). Rekao bih da su čine promene tipa iz nečeg negativnog u pozitivno poželjne/korisne, ali same po sebi nisu nužne.
Da li se danas promjene previse forsiraju?
Mislim da ne kada se priča o ličnim promenama, međutim kada je situacija da drugi na nas predlažu/forsiraju promene mislim da je to dosta češće.
Koliko doza nezadovoljstva vam je potrebna da krenete prema promjenama?
Nezadovoljstvo će po meni pre stvoriti pasivnost i trplju nego neku promenu, za promene treba dobra motivacija kao i volja da se napravi taj prvi korak.
Da li se pripremate da ne bude to promjena pa makar i na lošije? Bojite li se promjena pa trpite nezadovoljstvo?
Kod mene je slučaj da dosta često menjam stvari, okruženja i sl. ako vidim da ne mogu da utičem na njih, da trpim nešto ne mogu baš dugo, a relativno brzo pokušavam to nešto da promenim na bolje - ako može može, ako ne ne. Što se takvih promena u mom životu tiče, neke su bile na bolje, neke na gore - sve u svemu stabilizuje se sve u nekom momentu.

Back