toliko je pakosti u tebi.i osećanja više vrednosti i superiorne ispravnosti...
Pakosti...!?
I to samo zato sto sam ti postavljao direktna pitanja adekvatna tvojim odgovorima u diskusiji ?
Ja sam te samo pristojno pitao koristeci aktuelne priulike u zivotu uopste a ti si se odjednom,ne znam zasto ( doduse moguce je da si otesio pritisak deficita dokaza u prilog tvojih tvrdnji) - uspanicio i ljutito me optuzio da sam pakostan ? Fali ti samo jos da navedes da si gotovo siguran da lazem ,kradem, i imam vashke stoga nije mudro druziti se s takvima...!?
I molim te navedi gde sam ja to sebe eksponirao kao nekog koji vredi vise od ostalih ili koji ima "superiornu ispravnost"koju si ti nekako kod mene primetio...
a skrivaš ih iza svoje vere i iza smajlića koje kačiš..
Aha,sada ti je moja vera samo neki paravan,stit iza koje skrivam svoje pravo lice ?
Meni se nekako cini da ti mnogo vise smeta upravo moja vera a ne robivek koji tamo 'kukavicki krije" svoje pravo lice....
A to sa smajlijima slobodno prigovaraj moderatorima,mora biti da su oni izmislili smajlije na forumu samo da te neki,poput robiveka ( ili mozda samo on) uznemiravaju...
seti se nekad da nije na tebi da sudiš i progoniš
A koga sam ja to sudio ili progonio,jel mozes me citirati ili je ipak to samo jos jedna tvoja pogresna procena !?
...hmmm,kad bolje razmislim,mozda nije u pitanju robivek nego mozda tvoja savest koja te progoni jer si imao prilike cuti koja je Bibliska istina a ona ne da mira gresniku ( to smo svi mi) i trazi nacin svuda kako bi mogla "isprovocirati" pokajanje.
nego .bolje objasni šta je za tebe ljubav prema Bogu i na koji način ti poštuješ i voliš Boga
Ima jedna Bibliska definicija koja nam pokazuje STA JE TO LJUBAV BOZJA,dakle sta znaci ljubiti Gospoda ( kako se to praktikuje):
1 Jov.5,3:
"...
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo; i zapovijesti njegove nijesu teške... "
Jov.14,15;
'...Ako imate ljubav k meni,
zapovijesti moje držite..."
A evo kako se On slavi ( postuje):
Ps.28,7:
'...Gospod je krjepost moja i štit moj; u njega se pouzda srce moje, i on mi pomože. Zato se veseli srce moje,
i pjesmom svojom slavim ga. ..."
Ps.101,1-4;
"...Milost i pravdu pjevam; tebe, Gospode, slavim.
Razmišljam o putu pravom, kad bi god došao k meni,
hodim u bezazlenosti srca svojega u domu svom.
Ne stavljam pred oči svoje riječi nepotrebne,
mrzim na djela koja su protiv zakona, ne pristajem za njima.
Srce pokvareno daleko je od mene; zlijeh ne znam..."
Ps.33,2-9;
"...
Slavite Gospoda guslama, udarajte mu u psaltir od deset žica.
Pjevajte mu pjesmu novu, složno
udarajte podvikujući;
.
Jer je prava riječ Gospodnja, i svako djelo njegovo istinito.
On ljubi pravdu i sud, dobrote je Gospodnje puna zemlja.
Riječju Gospodnjom nebesa se stvoriše, i duhom usta njegovijeh sva vojska njihova.
.
Kao u gomilu sabra vodu morsku, i propasti metnu u spreme.
Nek se boji Gospoda sva zemlja, i neka strepi pred njim sve što živi po vasiljenoj;
Jer on reče, i postade; on zapovjedi, i pokaza se..."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZAKLJUCAK: Dakle kao sto se jasno vidi,Ljubiti Boga znaci drzati Njegov e zapovesti ali ne rutinski nego motivisani svesno sti da su to zaista pravi putovi ,da je to najbolje za onog koji to drzi !!!
Postovati ili slaviti Boga podrazumeva oddavati mu cast pre svega za Njegovo stvaranja i odrzavanja zivota na zemlji,stavljajuci u prvi plan svog vlastitog.
A to se definitivno moze raditi i pesmom i muziciranjem .
Medjutim,kljucno je napomenuti da posto je stvaranje sastavni deo razloga za slavljenje Tvorca,onda je izuzetno bitno da se posebna paznja posvecuje onom .t.z. spomenikom stvaranja a to je 4-ta Bozja zapovest,onako kako je to regulisano ( ovo navodim u smislu da svetkovanje subote zapravo pocinje u prvi dan sedmice kroz radni ciklus i koji kuluminira sa pocinkom u sedmom danu,subote).