Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A što ne bi mogao? No dezinformacija ti je da je konfigurisanje "teško".

Нисам рекао да је тешко већ да "није лако". Разлог? Не могу да мењам иконицу за мени а и немау сви дистрои мате-мени или бриск-мени аплет. Наиме какве су ми иконице таква ће да ми буде иконица менија пошто је везана за исте. Други проблем је тај што је сваки сектор на панелу за себе, значи сваки сектор може да буде закључан или откључан а не цео панел, немаш списак аплета као код XFCE-a или LXQT-a где можеш лепо да видиш шта имаш унутра, те тако нема аутоматског померања ничега на панелу већ мораш сам да вучеш...

Poslednja izmena:
maxresdefault.jpg

Pa sad, šta da mu radiš, tako je. Mnoge stvari koje su naizgled "prikucane" se u okruženjima koje se oslanjaju na GTK menjaju kroz dconf. Obično je i preinstaliran.

Успео сам али ради само код стандарног менија. Кад се користи бриск, мете-мени аплет не ради... 🤪
Динамични панел. 😀
снимак-екрана-2023-07-08 23-50-53.png
снимак-екрана-2023-07-08 23-52-37.png

Успео сам али ради само код стандарног менија. Кад се користи бриск, мете-мени аплет не ради... 🤪
Динамични панел. 😀
Ne kapiram šta je "mete-meni aplet"? Ona ikona jabuke iz primera je deo Global menu apleta i moguće je promeniti kroz dconf ako je poželjno. U svakom slučaju, hteo sam istaći da kastomizacija izgleda Mate DE nije veliki bauk i da je moguće postići vizuelnu estetiku koja svakom ukusu odgovara, bez mnogo napora.

Ne kapiram šta je "mete-meni aplet"? Ona ikona jabuke iz primera je deo Global menu apleta i moguće je promeniti kroz dconf ako je poželjno. U svakom slučaju, hteo sam istaći da kastomizacija izgleda Mate DE nije veliki bauk i da je moguće postići vizuelnu estetiku koja svakom ukusu odgovara, bez mnogo napora.

То сам успео да променим као што видиш али бриск мени (њега користи по дифолту Ubuntu MATE) нисам на тај начин. Мате-мени користи Linux Mint MATE edition и изгледа овако...

1688903490732.png

То сам успео да променим као што видиш али бриск мени (њега користи по дифолту Ubuntu MATE) нисам на тај начин. Мате-мени користи Linux Mint MATE edition и изгледа овако...
Pa može i to kroz.dconf ali za njega ima i drugi brži način.

Evo na mom Mint Mate:

Pogledajte prilog 1375044
Izvini, mislio sam na Mint Menu komponentu a ne Brisk. Baš tu sa tvog šota. Ona ima editor u kojem je moguće promeniti ikonu komponente. Dakle, desni klik pa na Preferences:
Screenshot at 2023-07-10 15-40-31.png

I onda promeniš ikonu u Appearance->Button Icon

Screenshot at 2023-07-10 15-41-23.png

Brisk, na žalost, nema takvu mogućnost i potrebno je menjati ikonu u aktivnoj temi da se ikona promeni.

https://ubuntu-mate.community/t/brisk-menu-icon/14138/10

Izvini, mislio sam na Mint Menu komponentu a ne Brisk. Baš tu sa tvog šota. Ona ima editor u kojem je moguće promeniti ikonu komponente. Dakle, desni klik pa na Preferences:

Није могао ни Mate Menu да се промени иконица. Само да се уклони. Видим да је Mint урадио форк истог а онда га средио да може. 😀

Није могао ни Mate Menu да се промени иконица. Само да се уклони. Видим да је Mint урадио форк истог а онда га средио да може. 😀
Da, oni se trude da poboljšaju Mate u nekim segmentima pa se to ogleda i u ovakvom detalju.

Zato im i dajem prednost i preporuku u odnosu na druge distroe.:ok:

Back