Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пардон. Моја грешка. Mate Menu је форк Mint Menu
https://github.com/ubuntu-mate/mate-menu
Ma ni ja nisam nesto u toku obzirom da.mi se na kompu još vrti "Tina". :mrgreen: Ali za Clema znam da je jedno vreme vrlo aktivno učestvovao u razvoju Mate okruženja, pa ga odlično poznaje.

Stoga, ko bi da koristi Cinnamon ili Mate na desktopu, uz Mint e na pravom distroi.:)

Ma ni ja nisam nesto u toku obzirom da.mi se na kompu još vrti "Tina". :mrgreen: Ali za Clema znam da je jedno vreme vrlo aktivno učestvovao u razvoju Mate okruženja, pa ga odlično poznaje.

Stoga, ko bi da koristi Cinnamon ili Mate na desktopu, uz Mint e na pravom distroi.:)

Мада Linux Mint MATE edition није Vanilla MATE. Мислим није ни Ubuntu MATE јер има Brisk Menu али јесте најприближније иксуство.

Ево још мало за све које воле МАТЕ. 😀

1689025466789.png

Иначе свиђа ми се нови GNOME. Једино за људе које воле да кастумизују ствари није баш погодан пошто наутилус заједно са settings-ом не прати gnome-shell тему. Све остале апликације прате...

Pogledajte prilog 1376270
Ovo nije nautilus. Nautilus ne podrzava ikone na desktopu...

Ovo nije nautilus. Nautilus ne podrzava ikone na desktopu...

Заправо јесте Nautillus. И иконе за десктоп не зависе од file-manager-a него од window-manager-a који имаш а то је mutter. :bye:

Иначе решио сам проблем! У оквиру теме само се пронађе gtk4.0 фолдер и све што има само се пребаци у .config/gtk.4.0. Нажалост Midnight теме не подржавају GTK4

VirtualBox_Ubuntu_11_07_2023_19_09_02.png

Poslednja izmena:
Још мало новог GNOME-a. Истина због недостатка GTK4 тема избор је мало сужен али и даље може то лепо да се намести.

GNOME због своје ултимативне брзине и искуства које не можете да имате ни на Windows-у ни на МаcOS јесте оличење Linux-a и као такав мислим да не треба да се скрива његов пун потенцијал. Он јесте један од разлога због ћете заволети Линукс нарочито када видите Wayland како лети и са којом лакоћом и ресурсима управља програмима.

Ово сам све радио ВИРТУАЛНОЈ МАШИНИ у LIVE моду са 2 језгра и 4GB RAM и ниједанпут ми није закочило ништа! И онда људи кажу да је Ubuntu тежак? :rotf:
VirtualBox_Ubuntu_12_07_2023_18_10_04.png

Poslednja izmena:
Заправо јесте Nautillus. И иконе за десктоп не зависе од file-manager-a него од window-manager-a који имаш а то је mutter. :bye:
Netacno Dzeksone. File manager drzi ikone na desktopu. Nemo su forkovali da moze. Nautilus je jedno vreme mogao, da se ukljuci
ali su na kraju potpuno izbacili.
Sad kad sam na Gnome, nemam ikone na desktopu. Dakle samo neki fork nautillusa moze da prikazuje ikone....

Netacno Dzeksone. File manager drzi ikone na desktopu. Nemo su forkovali da moze. Nautilus je jedno vreme mogao, da se ukljuci
ali su na kraju potpuno izbacili.
Sad kad sam na Gnome, nemam ikone na desktopu. Dakle samo neki fork nautillusa moze da prikazuje ikone....

Постоји ектензија за иконе и то две (разлику се по томе што NG верзија подржава превлачење иконица). Не знам откуд ти то фајл менаџер приказује иконе на десктопу кад је за то одговоран Mutter. Ево ти један експирмент инталирај XFCE и промени xfwm у bswm и гледај сам резулат колико иконе зависе од file-manager-a. Даље нећу ништа да говорим...😋

GNOME 3.38

Снимак екрана из „2023-07-13 02-24-58“.png

GNOME 44
VirtualBox_Ubuntu_11_07_2023_19_09_02.png

Постоји ектензија за иконе и то две (разлику се по томе што NG верзија подржава превлачење иконица). Не знам откуд ти то фајл менаџер приказује иконе на десктопу кад је за то одговоран Mutter. Ево ти један експирмент инталирај XFCE и промени xfwm у bswm и гледај сам резулат колико иконе зависе од file-manager-a. Даље нећу ништа да говорим...😋

GNOME 3.38

Pogledajte prilog 1377058

GNOME 44
Pogledajte prilog 1377060
Jel ti uopste znas sta je mutter i za sta je on zaduzen?
Ocigledno ne znas. No vidim neko je napravio ekstenziju za ikone, sad cu da probam...

Jel ti uopste znas sta je mutter i za sta je on zaduzen?
Ocigledno ne znas. No vidim neko je napravio ekstenziju za ikone, sad cu da probam...
Вау какав ниво сампоуздања. Та екстензија постоји знаш од кад... :rotf::rotf:😋

Инсталирај и PCManFM и он је исто графички фајл менаџер можда ће да помогне да видиш на bspwm иконе.

Back