- Poruka
- 6.106
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad pre? Ja sam na 21.3!Instalirao i Linux Mint 22 na SSD M.2.Treba mi malo vremena za navikavanje,
Izasla 22-ojkaKad pre? Ja sam na 21.3!
Zaboravio si IBM
Zaboravio si IBM
Programi koji rade i po 60 godina bez prepravke
Разочарао ме, слаба подршка за Ryzen. Нема обичне и једноставне програме као што је cpupower. To je срамота да дистрибуција нема тај програм.Одржавам већ неколико месеци овaj француски драгуљ у VM-у заснован на LFS-у и могу слободно да кажем да је ово један од најстабилнијих система који сам користио а ролинг је. Значи јако је спора са надоградњама зато што жели да буде поуздан оперативни систем пре свега. Но мана што има јако мало програма као и мало мирора па онда мора да се користи flatpak, appimage или да се компајлира што је додатно незгодан посао јер су пакети веома атомизирани. Заиста немам речи а ништа нисам очекивао од њега.
NuTyX GNU/Linux
Pogledajte prilog 1622070
Као за Дебијан ?Овде имам скоро најновије програме. Погледај верзију XFCE-a коју сам данас добио и кернел али у фора је у томе што јако споро иде надоградња и тек када изађе "нова верзија" NuTyX-a имаш велику надоградњу.
Не него имаш две врсте ролинг и тестинг. Ролинг је јако спор, тачније спорији је од Void-a да личи да је фиксни дистро али није...Као за Дебијан ?
I sva 3 sistema imaju svoj Terminal, sad da li neko to koristi ili ne to je stvar izbora.
нисам ни приметио... на тестингу и онако има надоградња сваког дана...
Nekolikio meseci koristim Mint 22 i polako se navikavam, ali jako je stabilan i kvalitetan OS
S obzirom da ne igram igre na njemu, onda mi njegovi limiti ne smetaju
Jedino sto zna malo komplikovano da bude je terminal, pogotovo sto nekad nije jasno kako instalirati trazeni program pa moram da trazim komande po netu
Ако сам добро разумео, ако желиш да инсталираш програме из терминала веома је једноставно.Nekolikio meseci koristim Mint 22 i polako se navikavam, ali jako je stabilan i kvalitetan OS
S obzirom da ne igram igre na njemu, onda mi njegovi limiti ne smetaju
Jedino sto zna malo komplikovano da bude je terminal, pogotovo sto nekad nije jasno kako instalirati trazeni program pa moram da trazim komande po netu
Ако сам добро разумео, ако желиш да инсталираш програме из терминала веома је једноставно.
sudo su (упишеш своју шифру за администраторски налог).
apt install audacious
apt install blender
apt install deadbeef
Нпр ово су неки од програма, све остало систем ради сам.
Ако ти треба Windows или желиш да се забавиш са неким новим Линуксом, покренеш их преко виртуелне машине (Virtual Box).
Линукс је број један и за старе и за нове конфигурације. Посебно за старе дуал кор машине, на њима је Windows подршка престала док Линукс ради сасвим лепо чак и са (само) 2 гигабајта RAM меморије.
Ja sam vecinu softvera instalirao preko software managera, tako mi je lakse, ali za one programe kojih tu nema moram terminal koristiti, i dalje ne razumem bas najbolje sto negde pise system package, a negde flatpack...ali dobro naucicu, ima vremena
U svakom slucaju, za sada mi se svidje Linux Mint, brz je i bezbedan!
Evo jednog pitanja, koji softver je dobar za enkripciju diska? Tek sam nakon instalacije shvatio da za punu enkripciju diska sam trebao kliknuti tu opciju tokom instalacije LinuxaFlatpak је тим формата који не захтева лозинку јер су изоловани од система и где су све зависности решене
Системски пакети је традиционалан формат код Линукса и захтева лозинку када их инсталираш (sudo из терминала)
Evo jednog pitanja, koji softver je dobar za enkripciju diska? Tek sam nakon instalacije shvatio da za punu enkripciju diska sam trebao kliknuti tu opciju tokom instalacije Linuxa