LIMUNDO KUPOVINA - PREDLOZI I SAVETI

pa ok, ima ljudi koji prodaju ovakve stvari strancima za tolike pare, koje ovi naivno kupuju, pa je pomislio da nadje nekog naivca i na limundu.... ali gledao sam novcice kod nekog na kalisu, i on kad je video da sam "nas" krenuo da prica o drugim cenama od izlozenih...mada su i one bile previsoke..

Onaj sedi sa duzom kosom ?
On dere sa cenama, ali zato placa tezgu nedeljno 10000din... Mora da zaradi nesto, e sad sto nije ucio skolu to je njegov problem...

Ma to je smejurija! Pa svi mi imamo još po dvadesetak tih novčanica po kućama. To može da prođe jedino strancima...

A da vas pitam, može li se pronaći negde neke novčanice ili kovanice iz nemačke za vreme drugog svetskog rata, odnosno trećeg rajha?

Ima li neko neki predlog, ili možda preko limunda?

:bye:

Ne bih baš rekao da je preniska, jedino ako nisi slučajno pogledao cenu nekog komada sa kontra-markom.
Cena je po meni, skoro pa iz kataloga.

Prilozi

• Clip1.jpg
    Clip1.jpg
    76,3 KB · Pregleda: 20
Ne bih baš rekao da je preniska, jedino ako nisi slučajno pogledao cenu nekog komada sa kontra-markom.
Cena je po meni, skoro pa iz kataloga.

Kataloska cena je jedno a trzisna drugo. Nekad je kataloska veca od trzisne (sto je uobicajeno) a nekad je suprotno, u ovom slucaju je to suprotno. Video sam ovakvu kovanicu u losijem stanju za 45e na skupu, i to je jedna jedina tamo. Zato je cena preniska jer je logicno da za bolji kvalitet ide veca cena. :)

Možda si i u pravu, ali u suštini kada nešto imaš jedini - možeš da tražiš koliko hoćeš. Jedino je pitanje da li ta roba ima kupca, za te pare!
Čisto sumnjam da će se "otimati" za ovu kovanicu, ako je toliko povoljna.
Videćemo za dva dana,
pozdrav!

Hmm, to je vec pitanje. Pitanje potraznje tacnije. Na skupu bi verujem prosla za 40e bez problema, videcemo kako je na limundu ali stojim iza toga da je povoljno.
Pozdrav speedster

Kolega to je tzv. dupli nalog ili ti prijatelji veštački "dižu cifru" na aukciji.
Vrlo unosno od kada se prešlo na početnu od 10 d.
obratite pažnju na masovnu pojavu novih članova, ne kažem da nema i novih, ali neke aukcije su previše očigledne.
(a ovi ga preteraše:))
Da je u pitanju neki specijalitet, stojalo bi to sigurno krupnim slovima.
Pozdrav!

100% ste u pravu kolega speedster. Naravno da sam primetio mnogo novih clanova na Limundu u poslednje vreme, ali takodje i to da se nesto od numizmatike prodaje ponovo iako je aukcija zavrsena sa ponudama. Verovatno zbog toga jer je ''predmet prodat prijatelju'', pa posto ''prijatelj'' to naravno nece da kupi po toj ceni, aukcija se ponovo pokrece. Pozdrav svima!

iz aviona se vidi da je to dupli nalog,prodavac milandelic a kupac delicmg....chovek sam sebi izlicitirao prvu ponudu do nebesa pa ako se neko predje dobro jes...
.limundo je pao na najnize grane otkad postoji bez obzira shto broj aukcija polako raste prodaje se shljam bar u oblasti koja mene interesuje,zbog pochetne od 10 dinara gomila duplih naloga i pomagacha....

iz aviona se vidi da je to dupli nalog,prodavac milandelic a kupac delicmg....chovek sam sebi izlicitirao prvu ponudu do nebesa pa ako se neko predje dobro jes...
.limundo je pao na najnize grane otkad postoji bez obzira shto broj aukcija polako raste prodaje se shljam bar u oblasti koja mene interesuje,zbog pochetne od 10 dinara gomila duplih naloga i pomagacha....
Potpuno ste u pravu kolega. Ali vlasnike Limunda to ne zabrinjava jer je porastao broj prodatih artikala a njima ide procenat od svake izlicitirane sume, bez obzira da li je licitacija stvarna ili fiktivna. Jedino smo zakinuti mi numizmaticari.
Nije mi jasno ko placa, ako stvarno placa cene na koje kao izadju pojedini novcici.
A kada pogledam Allegro tek tu je picvajz.
Ne tako davno smo konstatovali da su cene na Limundu prenaduvane. A sta da se kaze za Allegro. Cene u nebesima, pa im i prodaja tako ide. Danas sam precesljao kompletnu ponudu kovanica i nije bilo ni jedne jedine ponude.
I kod antikviteta skoro ista stvar. Ako se nevaram samo jedna ponuda na jedan artikal.
Ali zato "artikala" pokupljenih sa djubrista koliko god hocete, a cene u nebesima.
Kako li im se samo isplati?

Nikako mi nije lep na oko. Ova "naborana" površina u kombinaciji sa zamućenim predstavama me totalno odbija.
Kada je postavljen, na prvi pogled sam pomislio da je kopija.
Sad kad sam pažljivije pregledao neke kataloge i video još par komada u sličnom stanju, ne znam šta da mislim. Kao jedino logično objašnjenje mi deluje, da je nakon cirkulacije i pokopavanja, nešto abrazivno delovalo na njega (u zemljištu ili prilikom čišćenja).

Back