LIMUNDO KUPOVINA - PREDLOZI I SAVETI

"Smo napredovali"? A ti kao nisi Srbin? Ako si Bugarin i ne volis Srpski forum i toliko volis Bugare onda idi na bugarski forum. :rtfm:

Nisam ni Srbin a nisam ni Bugarin. I šta sada?
Ako ste Vi administrator ovog foruma onda prihvaćam vaše reči i sugestiju o odlasku na bugarski forum, a ako niste, onda je ovo bilo zaista nekulturno.
A oko limunda ne vredi vam se truditi, imam dovoljno iskustava i znam, šta mi je raditi.

"Smo napredovali"? A ti kao nisi Srbin? Ako si Bugarin i ne volis Srpski forum i toliko volis Bugare onda idi na bugarski forum. :rtfm:

Ne vidim ni jedan razlog da se ovako obracas coveku koji je napisao svoje misljenje o falsifiikatorima kojih u Srbiji ima puno i uporedio ih sa Bugarskim.
Cinjenica je da se falsifikatorstvo ne samo novcica nego i ostalih rimskiih artefakata jako razvija u Srbiji i covek je sa time upoznat i to je napisao.
Svidjalo se tebi iuli ne limundo vrvi od falsifikata, iako, to sam i napisao ima i postenih limundovaca. Drugo da li je gosp dilce Bugar ili nije nikakve veze nema na ovom forumu. Ovo je forum numizmatika i notafilija i ko zeli da politizira neka ide na PDF politika pa da se tamo posteno posvadjami i ispsujemo koliko god nam administratori dozvole.
I trece, kao sto je gosp dilce napisao ti nisi administrator ovog foruma, cak si vrlo od skora na njemu, pa nebi bilo lose da imas bar malo postovanja prema starijim clanovima, ako vec nemas vaspitanjua i pristojnosti.

Ne vidim ni jedan razlog da se ovako obracas coveku koji je napisao svoje misljenje o falsifiikatorima kojih u Srbiji ima puno i uporedio ih sa Bugarskim.
Cinjenica je da se falsifikatorstvo ne samo novcica nego i ostalih rimskiih artefakata jako razvija u Srbiji i covek je sa time upoznat i to je napisao.
Svidjalo se tebi iuli ne limundo vrvi od falsifikata, iako, to sam i napisao ima i postenih limundovaca. Drugo da li je gosp dilce Bugar ili nije nikakve veze nema na ovom forumu. Ovo je forum numizmatika i notafilija i ko zeli da politizira neka ide na PDF politika pa da se tamo posteno posvadjami i ispsujemo koliko god nam administratori dozvole.
I trece, kao sto je gosp dilce napisao ti nisi administrator ovog foruma, cak si vrlo od skora na njemu, pa nebi bilo lose da imas bar malo postovanja prema starijim clanovima, ako vec nemas vaspitanjua i pristojnosti.

Ja sam Srbin i sve sto je protiv Srba to me vredja.

Inace nemam mnogo iskustva na forumu, ali imam vise iskustva od pojedinih penzionera. Koliko sam prosao, video i naucio za svojih nepunih 3 decenije toliko neki nece za ceo zivot. Nego u pravu ste, nisam admin i nebih trebao da se ovako odnosim prema starijima. Ali bi i stariji trebali da se ponasaju u skladu sa svojim godinama. Ne pristoji im da se prepucavaju sa "klincima". Ziveli!

@ssin
Jao SSine, pa šta se ispravljaš, ako si jednom napisao, da je farbana, onda je farbana!
Samo ja neznam, odnosno, siguran sam, da ne postoji nikakav razlog, da se 2000 godina stara kovanica farba, patinira, doteruje na bilo koji način. Ima ih dovoljno i nije potrebno, da sve izgledaju, kao da su juče izašle iz kovačnice. Kovanica o kojoj razgovarate je za mene iz plastike! Stare stvari su stare i pustimo i dozvolimo, da takve i ostanu. Čujemo se na PP.

Ja se u stvari apsolutno slažem s tobom, nažalost ima ljudi koji stari novac očiste "do kosti" verujući da će ga kao što ti kažeš doterati. I šta onda uraditi... Videti bakrenu rimsku kovanicu koja nakon čišćenja sija je za mene potresan prizor. U tom slučaju, znači u slučaju kad neko upropasti staru kovanicu ja sam za patiniranje, ako je stručno i vešto odrađeno, ne bi li se umanjio štetni efekat čišćenja.A onda treba i reći da je patina veštačka. I mnogi takvi komadi se bez problema kupuju i prodaju. To je tržište, dok recimo muzeji nemaju problema sa pitanjima patine... njima patina ne znači ništa jer oni ne gledaju tržište nego kako da novčić očiste, identifikuju, i što je najvažnije - konzerviraju. Zato u muzejima ima puno primeraka bez patine ali lepo sačuvanih.

Ukratko, ne postoji pravilo, sve zavisi od potreba i želja, a za mene lično je bolji, i to mnogo bolji slučaj kad je antički novac veštački patiniran nego kada je očišćen do kosti.

Pozdrav! ;)

Na ovom forumu ne postoji admin i hvala Vam, da ste nastupil u njegovoj ulozi.
Dosta mi je neotesanih pojedinaca, ne želim više upropaštavati živce i trpeti uvrede. Pozdrav svima ostalima i sretno:bye:

dj.jelena prodaje originale pronadjene metal detektorom. To znam iz pouzdanih izvora iako ce on/ona to mozda negirati. Cesto i nezna sta prodaje.

Moram da odgovorim,prozvali ste nas mi smo bračni par Dalibor i Jelena otud skraćenica dj.Kada ste toliki poznavalac uopšte novca zašto se ne poznajemo ??niste ništa kupili od mene a pouzdano znate da prodajem kovanice "nađene metel detektorom" to neću da negiram jer zaista ne znam kako su pronađene.A to što "često ne zna šta prodaje" tu ste vi da kupite sve što vredi!! zapamtite novčić vredi onoliko koliko kupac može da plati a katalog samo za orijentaciju ,i pitam vas da li papirni novac pronalazim metal detektorom kad već znate iz pouzdanih izvora.Preporuka šetnja pored vode ,

http://www.limundo.com/ref/billy72 licitirajte ima bash puno stwari koje se mogu dobiti za male pare....

registrujte se....ja sam nabawila mnogo stwarcica za male pare...pokushajte msm da ce was posle registracije nazwati operater i wi morate da date broj licne karte ako ste maloletni idite na ime oca ili majke....xD

Limudo postaje MLM aukcioni sajt :D
Zasto mi se cini da ce ovakvih postova biti sve vise :think:

Elem, mene vise zanima misljenje oko ovih komada
(znam da ne moze da se kaze sa sigurnoscu, ali opet...?)

http://www.limundo.com/kupovina/Numizmatika/Kovanice/Antika-i-Srednji-vek/LOT-RIMSKI-DENARI/1572790

Evo nekih mojih saveta:

Za svaku preporuku:

-Scout
-Kolex
-Ssin
-RUFUS

Ne preporucujem saradnju sa:

-ArchNosferatu ( Covek me je zavlacio nedelju dana, cekao sam da primi platu, a kad je primio trazi da mu prvo posaljem kovanicu pa tek onda novac sto je naravno apsurdno)
-Joca92, svaka kovanca mu je extra kvalitet, a on koja ocima ne moze da se gleda je LEPUSKASTA
-Elite, prodaje stvari sa velikim manama i sto je najgore profesionalno ih sakriva.

Back