Софија
Legenda
- Poruka
- 54.719
Есад је имао циљ да завади Србе међусобно рачунајући на маље људске слабости.
Веома ружно.
Веома ружно.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Или сам се ја касно укључио или не капирам какве везе има Гвоздени пук са овом темом...
Не наседајмо на провокације злобника.Есад је имао циљ да завади Србе међусобно рачунајући на маље људске слабости.
Веома ружно.
Taj Svetozar Borojević je navodno sam za sebe pričao da je Hrvat, a ađutant mu je bio ozloglašeni Slavko Kvaternik lično.
Vrlo čudna ličnost, o čijoj bi se ideološkoj, moralnoj i nacionalnoj pripadnosti trebalo raspravljati na posebnoj temi. Npr:
https://www.vecernji.hr/vijesti/borojevic-od-bojne-zaboravljeni-hrvatski-ratni-junak-1247936
Pun tekst Vase Kazimirovića, a koji se citira u članku koji je Esad postavio, se može pročitati ovde:
http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998/10/article-4.html
Molim da pročitate tekst, ako nameravate dalje diskutovati o njemu.
...и константно овако. Зашто се не изјасни којих Личана ?U ovom puku, sastavljenom najvećim delom od Hrvata, a koji je bio ostavljen da štiti odstupnicu glavnini austrougarske vojske koja je napuštala Beograd, bilo je naročito mnogo Ličana.
Словени?Usled svega rečenog o držanju Južnih Slovena u ratu protiv Srbije 1914. godine, i posebno usled njihovog upravo neshvatljivo surovog i neljudskog odnosa prema civilnom stanovništvu, u Srbiji je, krajem 1914. godine, razočarenje u "braću" preko Drine, Save i Dunava bilo - opšte. U listu "Pijemont", u broju od 20. 1. 1915, Dušan S. Nikolajević je pisao:"U ovome strašnom ratu najgori su bili Sloveni iz Austrije, oni za čiju slobodu Srbija, posle dva rata (misli se na balkanske ratove, pr. a.) i uđe u ovu borbu. To je njena tragičnost... Ružna i cinična Monarhija uspela je da zatruje dobre nagone Slovena. I Ličanin, i Hrvat, i Slovenac, i Vojvođanin, i svi ostali, pokazali su u ovome ratu jednu nisku mržnju na zemlju slobode...
Да, само веома је ружно од изузетака правити правило, што Есад ради све време и из тог разлога му се бришу поруке.
Размислимо логички, да су Срби пречани (а ту спадају сви изнада Саве и Дунава и задапдно од Дрине) били толико нелојални матици и осећају за сопствено порекло, зар би делили судбину осталих Срба?
Колико је само докумената који управо говоре у прилог нелојалности Срба АУ монархији, затворских казни које су одлежали, пркосног качења српске заставе тамо где је то забрањено, рађању синова за борбу за српску ствар, поклањања земље Цркви за православне храмове...књига је у припреми, извори првог реда.
Зар би доживели геноцид у Другом св. рату? Комотно се може рећи да су Срби из Крајине, посебно из Лике у највећем обиму страдали.
Зар би доживели прогон да су били лојални?
Као што сам већ написала, Есадове намере су веома нечасне. Рачуна на људске слабости и искоришћава локал-патриотизам како би завадио Србе међусобно.
И тада, као и сада и увек, било је људи и нељуди, који су за мрву користи (у овом случају почасти) били покорни моћним нељудима.
Молим да се на овом форуму уведе мало реда. Не заборавите Личане који су дошли као добровољци да дају живот за вољену Србију, иако пре тога никада у њој нису ни били, не заборавите Личане који су допремљени возовима у Србију, по наређењу цара, да ратују против Срба, а да нису ни знали где су и против кога ратују, не заборавите Личане који су, кад су схватили где су дошли, променили страну и прикључили се Србима, не заборавите Личане који су дезертирали из царске војске по разним фронтовима да би се прикључили другој страни која је била српски савезник, ...
Ја јесам Личанка, као и читава моја породица, а моје су прадеде носиоци Албанске споменице, а након рата су и колонизовани у погранично подручје Србије, да чувају Србију у пограничној зони у случају поновног рата.
Не ботујте ову тему и не пљујте по Личанима.
Него, занимљив скен :
''O нашим/мојим Личанима, посебном соју који ће се постепено топити и нестајати у магловито-хладним беспућима прогонства. "Школски лист" 31. март 1864. Стари правопис...'' (реченица мог пријатеља који ми је доставио ово)
Јел постојао неки посебан назив за оне са Крбаве? Као што су Личани из Лике?
Moje namere su casne, jer treba osvetliti istinu, meni je djed Dusan pricao o ratu njegovog cace Milorada iz toplickog Gvozdenog puka protiv "zapadnjaka", i moje je osobno pravo, da li netkog simpatiziram ili ne.
A zašto onda pišeš najpre o svemu osim o tome što najbolje znaš?
Inače, zamolio bih te: počni da naglašavaš citate, prekini da parcijalno citiraš i da menjaš reči u citatima.

Aca svinjar Karadoku, i njegovi Cincarski masoni Pasic i glavni popovi iz SPC. Svi inoplemeni.Покушај Есадов је више него провидан. Као што су њему, великом локал патриоти за све криви Срби ван Србије, тако је и маса оних који причају исту причу само у супротном смеру а циљ им је исти. 1918. је кључна година кад је решавана наша судбина и постојање. Питам Есада ко нам је тад запечатио судбину? Личанин неки, пречанин, Црногорац? Кад поштено кажеш ко је, онда се не би позивао на било кога после те године јер је све после тога последица Александровог безумља и његове, па кад ме баш вучеш за језик, србијанске екипе!