LICEMERJE

random_cloud_form:
Da, ali je isto licemeran i ovaj tvoj post, gde dok navodis primer za odlicnu gornju definiciju licemerja, zapravo koristis priliku da kao kroz primer, uvijeno, u pozi zrtve, uzvratis napadom po tim nekima (wolf in sheep clothing).
Znaci, ubacujes sopstvene licemerne pobude cak i u pokusaju da definises licemerje kroz primer, sto je zaista shokantno, svaka cast... da se igramo zmurke, to bi bilo poslednje mesto gde bih potrazio....

A ne, ne igramo se zmurke, osoba je direktno obavestena sta mislim za vise stvari. Ovde sam to navela kao konkretan primer i odgovor na temu. A ako hoces da te uputim direktno gde je to ucinjeno i ako te bas toliko zanima, ti reci, dacu ti vise linkova. :razz: 8-)

Ma ok, ti argumenti stoje, ali je post ipak vise od primera za licemerstvo. Post ti je viseslojan, nosi nekoliko poruka. On je kao kofer sa duplim dnom.
Probala si da neke malo napljujes preko primera, da se osete pecnutim, nije to nista posebno kvarno, ali mi je interesantan detalj sto se sve to odigrava u primeru licemerstva gde dok govoris sta je licemerje istovremeno izreceno koristis u licemerne svrhe....

Randome, meni je "duznost" da budem viseslojna i dvosmislena ( to pametne ljude podstakne na razmisljanje, mislim konkretno, na moje pisanje), ne dvolicna. Pored toga volim da se igram zmurke, ne vezano za ovo ovde, to je tacno. :razz:

Kaa:
Devojcicice,nem`o se pravis naivna,zakljucala si onu temu kad sam ja samo skicirao kako bih voleo da mi profil izgleda. ;)
Ajd sad da ti i ja razjasnimo neke stvari...
1. Pridajes svojoj personi preveliki znacaj na ovom forumu... Zar si ti zaista mislio da se ja sjecam svih tvojih postova i dilema u njima?!
Morala sam sada da listam tvoje postove, kako bih vidjela o cemu se radi...
2. Admin je zakljucao taj topic...
3. Bio je u pravu, trebalo je da ja to zakljucam jos ranije...
4. Zakljucavanje nema ama bas nikakve veze sa tobom...
5. Nemam nista licno ni ZA, ni PROTIV tebe, te bi mogao malo da ohladis od stalnog spominjanja mene...

licemerna sam kada sputavam svoje porive.kada imam toleranciju za nesto za sta bih najpre nekoga napusila, ali se trudim da se uzdrzim da ne povredim tananost necijih osecaja. kada god sam bila ja- ja, gruba u izjavama,a to je grubost realno sagledane situacije, bila sam najbolje prihvacena, kada sputavam svoju hajduciju nailazim na vise pobune medju okolinom.ti njega/nju razumevanjem i samiloscu, oni djonom.ma, bre, da nose i metalne djonove zubima cu da pokidam.sve cu da kazem kada treba, pa makar bila spaljena na terazijama.

Gazdarica:
Ajd sad da ti i ja razjasnimo neke stvari...
1. Pridajes svojoj personi preveliki znacaj na ovom forumu... Zar si ti zaista mislio da se ja sjecam svih tvojih postova i dilema u njima?!
Morala sam sada da listam tvoje postove, kako bih vidjela o cemu se radi...
2. Admin je zakljucao taj topic...
3. Bio je u pravu, trebalo je da ja to zakljucam jos ranije...
4. Zakljucavanje nema ama bas nikakve veze sa tobom...
5. Nemam nista licno ni ZA, ni PROTIV tebe, te bi mogao malo da ohladis od stalnog spominjanja mene...
Ti si mod.,banuj me. ;)

Да ли сте доживели да вам неко....
..................... прича, .....ласка, ......"цицо, ......куцо, ......мила,
...слатка моја..."...а да нисте никада препознали лицемерје....или
ако сте ипак то приметили,..
........како сте тада на то реаговали:?:
1.gif

.

Да ли сте доживели да вам неко....
..................... прича, .....ласка, ......"цицо, ......куцо, ......мила,
...слатка моја..."...а да нисте никада препознали лицемерје....или
ако сте ипак то приметили,..
........како сте тада на то реаговали:?:
1.gif

.

hm...medna usta a đavolja duša...:aha:

...jeste primetili da su odnosi medju ljudima koji od pocetka misle da su vrlo bliski i slicni po stavovima retko dugotrajni i pouzdani (moze ih prekinuti i najobicnija sitnica) kao odnosi medju ljudima koji su totalno razliciti... i ima li uopste smisla oslanjati se na slicnost kao kriterijum ...a licemerni smo svi po malo i po potrebi :D

E kad neko u mom prisustvu počne s tim "maco, cico, draga, slatka, dušo, mila....." i ostalo, lepo mi bude muka.Svejedno da li je upućeno meni ili nekom drugom.Mislim da mi je od "maco" najgore...A pošto sam s godinama,a naročito od kada radim, naučila da nije mudro odmah svakom "medj' oči" ono što vidiš i misliš ( iako se , verujte, najčešće jeeeeedva suzdržavam - što bi se opet možda moglo podvesti pod neku vrstu licemerja - mislim na suzdržavanje,he..), onda takve osobe onako lepo, samo za sebe, markiram kao takve i znam šta mogu da očekujem.Najčešće ostajem potpuno hladna na te"izlive nežnosti i simpatija" - ono, ne uzvraćam istom otužnom ljubaznošću.

Back